Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tikica90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 9:58 pm

Post od tikica90 »

znaci, tamo daje antibiotike... negde sma na frumu prositala da CHIMORAL sami kupujemo jer ga oni tamo ne daju...
javicu vam se kako sma zadovoljna ishodom!
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Antibiotike ti oni daju tamo, a chimoral ti kupi i ponesi, to nije antibiotik
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Bas tako, one sluze protiv otoka.

@Alex

Opusteno, tu sam ;)
"there is no knowledge that is not power"
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

I tako... Sad sam se opet istripovao. Citao sam starije poruke kad je Golddragon operisan pa su zabrljali. Znaci, vojnike ko j...! Nama mogu da zbudze nos neki pocetnici. E pa nece moci! I ja placam esteski deo 12000, tako da mora da me operise strucnjak! Samo nek` se usude da me prevare! Ionako sam opterecen svim i svacim,a sad jos i ovo! :evil: Je l` neko zna nesto o tom momku?
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Tetka mi radi na VMA, doduse ne na ORL sektoru, ali se raspitala oko toga. Vojnici nemaju pravo da biraju doktora koji ce da odradi operaciju. Ta usluga se placa. Znaci vec mozes da racunas da te nece operisati Bjelic nego neko drugi, s tim sto Bjelic prisustvuje na svim operacijama kao "nadzornik", ako tako mogu da kazem. To je to.
I niko ne pokusava da te prevari, ovo je standardna procedura za vojna lica.
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član

Post od Alex_Orin »

Standardna procedura da ti kazu da ce te operisati doktor, pa kad zaspis, neki pocetnik pocne da ti sece nos? Ne bih rekao. Dovodjenje nekoga u zabludu ili odrzavanje u zabludi je, u pravnom smislu - prevara (zavrsavam pravni fakultet). To bi sve bilo u redu da oni kazu kako stvari stoje. Ovako, nece se dobro provesti,ako se ispostavi da se to radi u tajnosti. A tebi, Dzox, hvala na informacijama! Samo nisam razumeo je l` ovaj momak radio septoplastiku ili septorinoplastiku. Ako placam 12000 operaciju, onda valjda mogu i da biram ko ce me operisati.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Alex_Orin napisao:Standardna procedura da ti kazu da ce te operisati doktor, pa kad zaspis, neki pocetnik pocne da ti sece nos? Ne bih rekao. Dovodjenje nekoga u zabludu ili odrzavanje u zabludi je, u pravnom smislu - prevara (zavrsavam pravni fakultet). To bi sve bilo u redu da oni kazu kako stvari stoje. Ovako, nece se dobro provesti,ako se ispostavi da se to radi u tajnosti. A tebi, Dzox, hvala na informacijama! Samo nisam razumeo je l` ovaj momak radio septoplastiku ili septorinoplastiku. Ako placam 12000 operaciju, onda valjda mogu i da biram ko ce me operisati.
Moraces da se raspitas vise malo. Poznato mi je da volonteri prisustvuju kada su vojna lica u pitanju, ali mislim da nemaju privilegiju da rade celu operaciju. Oni tu dodju vise kao asistenti rada. Znaci nema zablude i nije to nikakva javna tajna, samo se o tome ne spekulise nepotrebno, tj, ako pacijent ne zahteva.
A pravo na biranje doktora imas samo ako placas sve, ne samo estetski deo, a sve ukupno kosta (minimum) 36.000 din. Jbg, tako stoje stvari za vojsku. Zato nisam hteo da cekam da me regrutuju pa sam sve odradio o svom trosku i nije mi zao ni malo.
Kazem ti, raspitaj se jos. Ja bih ti pomogao, ali nisam 100% siguran kako ide kompletna procedura sa vojnim licima.
Inace, mislim da je pomenuti lik radio septorinoplastiku jer se secam da je nesto negodovao oko estetskog izgleda nosa.
tikica90
Novi član
Novi član

Post od tikica90 »

da li se pre operacije sme piti antibiotik? posto sma bila prehladjena i bolelo me je grlo i glava, pila sma antibiotik kako bih bila zdrava za operacijicu
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član

Post od Alex_Orin »

Dzox

U svakom slucaju cu se raspitati o svemu. Opet, s druge strane, kao sto si i ti sam rekao pre operacije, nos ne moze da mi izgleda gore nego sad (nadam se). :D Inace, ja cu sigurno staviti fotke pre i posle, da svi zajedno prokomentarisemo kako su mi zbudzili njokalicu (naravno, sve ovo pod uslovom da prezivim kasapljenje) :lol:
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Preziveli su svi pa ces i ti. Opusteno :wink:

@tikica90

Jel' si zaradila klasicnu prehladu ili je neki virus u pitanju? Ako je virus onda mozes da racunas da ce ti pomeriti operaciju. Za antibiotike stvarno ne znam, ali verovatno postoji neko pravilo sta sme, a sta ne sme da se uzima neposredno pre operacije. Ne bi bilo lose da ih pozoves i da se raspitas. Mene je grlo uzasno bolelo 3 dana pred operaciju, ali je malo popustilo posle. Nisam uzimao lekove. Lekar koji je pregledao one analize (biohemija itd) pitao me je da li sam bio bolestan skoro, rekao sam mu za grlo i rekao je samo "OK".
Jbg, pomogao bih ti vise da sam u mogucnosti. Mozda ce ti odgovoriti neko ko zna nesto vise oko toga.
Kad imas operaciju?
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Pozdrav svima.Ja sam odustala od operacije bar jos neko vreme dok ne sakupim novac i da operisem nos, mislim na devijaciju i estetiku.Jel' zna neko od vas koliko je otprilike sve ukupno?Hvala vam unapred.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

36.000 din na VMA.
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član

Post od Alex_Orin »

JelanaD.

Ako sam dobro razumeo,na VMA je septorinoplastika za civile oko 35000.
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član

Post od Alex_Orin »

Auuu, Dzox, pa ti kao da strazaris ispred kompa! Hihihihi...... :D
tikica90
Novi član
Novi član

Post od tikica90 »

hej dzox...
raspitala sam se za antibiotike i kazu da to ni na sta ne utice i da ponekad radi preventive (da ne bi bilo bakterija itd) daju pre operacije pacijentu.
to mi je rekao brat koji nazalost iz licnog iskustva sve to zna.
a ovo moje ne verujemd a je virus jer da je virus antibiotici ne bi delovali... mnogo mi je bolje. pa bolelo me je grlo i sinusi... mozda me cak i sad malcice zatezu oci kad ih mrdam zbog sinusa, ali je ok...
operacija bi trebala da bude u cetvrtak.
sta mislis?
Odgovori