Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Danijela93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 10:47 pm

Post od Danijela93 »

@dizajnerka: nisam pisala do sad, operacija mi je odlozena, posto sam dobila (nisam mogla da verujem koji sam baksuz) i zakazana mi je za 8.7. Bila sam primljena u bolnicu, lezala sam ceo dan i sutradan me to zadesi. Od muke sam se isplakala. Sad opet ispocetka. Da li mozda jos neko ide tada na operaciju?
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

jec@ napisao:E ljudi kako ste vi stavljali AD kapi?
Meni je Dr. rekao da ih stavim na stapic za usi, a onda da stapic gurnem 2,5cm odprilike(do korena nosa)... ali aaaaaaaaaaAA ne mogu to da uradim :(
Ne brini, ja mislim da niko u pocetku nije uspeo da gurne stapic skroz do korena. Ja sam recimo prvih desetak dana samo tutnem stapic s kojeg bukvalno curi ulje tek da onaj deo s vatom udje u nozdrvu i to je to:) .Nista trljanje,premazivanje i rovarenje po nozdrvama.Za to sam bila i suvise prestravljena.Kontam dovoljno je da se ulje nadje u nozdrvi:)
PS.Jel znas kada doktor ide na godisnji.Mislim da odem na neku zakasnelu kontrolu,al ne znam kada ce biti tu
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

@jeca

mogu ti reci da si skroz uredno prosla :wink: Ono, uporedjujem te sa onom ekipom sa zenskog odeljenja posto su izgledale kao da se spremaju za snimanje horror filma dok su uplakane setale hodnicima bolnice :)
Kad ti splasne lice i nos ocekujem da zakacis sliku da vidimo nasta lici to :)
I btw, ja sam uspeo stapic da gurnem 5cm u nozdrvu, a imam utisak da sam mogao jos dublje, ali bila mi je frka da ne sjebem nesto unutra :) Ali, sto kikica reche, nema potrebe, to uopste nije neophodno.
Eto, pregurala si najgore, sad se cuvaj sunca :wink:
"there is no knowledge that is not power"
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Pozdrav!
Interesuje me da li je neko imao problema sa grlom nakon operacije septuma?
Naime prilikom anestezije su mi iritirali grlo(tačnije meko nepce pored resice), toliko da mi je bilo prvo krvavo pa onda gnojavo, a sad me više ne boli i saniralo se ali se sa vremena na vreme pojavljuje kao mala bubuljica-ulceracija na tom mestu. Jedan dan je bude a drugi dan nestane, da li je to posledica od iritacije ili šta? Za sad ispiram hexoralom i povidon jodom, pa ću videti šta će mi doktor reći sledeće nedelje na kontroli.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Danijela93 napisao:@dizajnerka: nisam pisala do sad, operacija mi je odlozena, posto sam dobila (nisam mogla da verujem koji sam baksuz) i zakazana mi je za 8.7. Bila sam primljena u bolnicu, lezala sam ceo dan i sutradan me to zadesi. Od muke sam se isplakala. Sad opet ispocetka. Da li mozda jos neko ide tada na operaciju?
bezveze, meni se slicno desilo, ja sam dobila dan posle operacije ( sa sve onim na licu, samo mi je to falilo ), tako da sam se zamalo izvukla.....
jec@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 8:42 pm

Post od jec@ »

Uspela sam ono da uradim sa AD kapima(skoro). A i vi ste me utesili, ja sam mislila da je to bas vazno posto je AD za jacanje kostiju.

@ Kikica_26 Ne znam kad Bjelic ide na odmor ali znam da je sigurno tamo sledece srede.
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Dr.Bjelić je sledeće nedelje na VMA, sigurno znam pošto ja idem u sredu na kontrolu(nakon 2 nedelje), pa da vidim šta će reći...
SSladja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 1:05 pm

Post od SSladja »

@SSladja- Zar nisi dobila onaj papir sa spiskom sta sve treba da uradis?! Tamo ti sve pise.[/quote]

Nisam dobila papir, rekao mi je da nazovem sestru Zeljku i da ce mi ona sve objasniti.
Ona je bila u guzvi, pa mi je izrecitovala na brzinu, nista nisam stigla da zapisem.

Ako se neko seca sta je potrebno molim Vas da mi napise i koliko smeju da budu stari rezultati.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

SSladja napisao:@SSladja- Zar nisi dobila onaj papir sa spiskom sta sve treba da uradis?! Tamo ti sve pise.
Nisam dobila papir, rekao mi je da nazovem sestru Zeljku i da ce mi ona sve objasniti.
Ona je bila u guzvi, pa mi je izrecitovala na brzinu, nista nisam stigla da zapisem.

Ako se neko seca sta je potrebno molim Vas da mi napise i koliko smeju da budu stari rezultati.[/quote]

Treba ti misljenje interniste kardiologa, ekg, biohemijske analize krvi i urin, ne starije od 7 dana
Danijela93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 10:47 pm

Post od Danijela93 »

@Ssladja: ja sam dobila papir, tako da cu ti prepisati :)

Za osiguranike iz Beograda: uput za stacionarno lecenje izabranog lekara opste prakse i saglasnost ORL specijaliste (sve iz doma zdravlja), overena zdravstvena knjizica i licna karta.
Licna karta i novac za akontaciju, ako placas bolnicke troskove (20000 din)
Laboratorijske analize (Se, krvna slika sa L formulom, biohemijske analize, vreme krvarenja, vreme koagulacije i urin)
Misljenje kardiologa interniste o stanju kardiovaskularnog sistema, ekg
Pribor za licnu higijenu (pidzama i mantil obavezno bolnicki)

Nadam se da sam ti pomogla..

Jel ima neko zakazanu operaciju 8.7?
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

Dobio sam uput za orl na VMA.Rekli su mi da dr Bjelic prima vojnike cetvrtkom, pa cu tad i otici. Bez obzira na to sto su neki imali losa iskustva sa njim, hocu da me on operise. Ipak je on nacelnik ORL. A,da. Jos uz sve to, saznao sam da izgleda imam varikokelu. Verovatno cu morati na operaciju testisa. Je l` neko zna da li je moguce raditi dve razlicite operacije istovremeno? Anestezija me uzasava, a anestezija x 2 - da ne govorim. :D
tikit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 1:06 am

Post od tikit »

Ljudi,jel znate zasto se vise u Zemunskoj bolnici ne rade i estetske operacije, vec samo funkcionalne?Ja imam i jedan i drugi problem, ali kao rade samo ono sto se ne placa,ato je funkcija,a estetiku, koja se placa ne rade.Jel zna neko da li moze da se ipak odradi i jedno i drugo,da ne idem 2xpod noz, za isto?
Hvala unapred :)
M.K.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 3:09 am

Post od M.K. »

Pozdrav svima,

Pomenuta tema ispitana u sitna crevca,do te mere da mi je na ovih 100-inak stranica skoro nemoguce da nadjem infomraciju koja mi treba.

Dakle u vezi operacije i postoporavka mi je manje vise sve jasno,samo nigde nisam nasao koliko je kostala estetska operacija nosa vas koji ste ste to odradili u drzavnim ustanovama,privatne klinike su dosta skuplje cene idu preko 1000-2000 evra sto nije ni malo naivno.

Vidim da mahom savetujete VMA,je l se operisao neko na KBC Zvezdara,i kakva su iskustva?

Na KBC Zvezdari nacuo sam da operisu i besplatno ukoliko se dobije uput iz Doma zdravlja. E sad kako doci do uputa,ako je problem samo estetske prirode a ne i funkcionalne...

Koje su cene na VMA i ostalim drzavnim klinikama za datu operaciju?
To kralju,lud si za medalju!
MalaMazaZemun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 4:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pozdraw welikiiii <3

Post od MalaMazaZemun »

Prvo da vam kazem da ste mi mnogoooo ali mnogo puno pomogli shto se tice swega, narawno zelim da wam se zaxwalim na tome.... Puno toga sam naucila iz washix iskustawa i jednostawno ste mi olakshali swe :)... Inache ja sam nezadowoljna swojim nosem i bila sam juce na pregledu na VMA kod doktora Bijelica, jer sam po washim iskustwima widela da je stwarno najbolji :) i zakazala sam operaciju za 19.10.2009. :)...jojjjj ne znam zashto ali wec imam strax od toga i swashta sam se naslushala i plashim se da ne ispadne kako treba ili chak da se ne daj Boze ne probudim iz anestezije :) bash sam u nekom straxu ali mi dr Bijelic uliwa powerenje...
Xtela sam da was pitam da li i posle koliko mogu da se wratim sportu, tj aerobiku :) i da li puno boli, da li ostaju neki oziljci......itd :) ako neko moze josh da mi napishe neko swoje iskustwo bila bix mu zaxwalna od srca :) :)...
Xwalaaaa wam puno unapred :)
tikica90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 9:58 pm

Post od tikica90 »

cao ljudi, ja sma se prehladila a za par dana imam zakazanu operaciju. da li uzmem antibiotike? nece mi proci bez njih-garant!
koliko je opasno da uzmem antibiotike?
ako neko ima neko dr neka pita, bil bih mu do neba zahvalna...
Odgovori