Operacija nosa
jel moze neko da mi kaze sta se radi na prvoj kontroli, 14 dana posle vadjenja tampona. Operisao sam se na vma kod Bjelica. Danas sam imao kontrolu i nisu hteli da me prime bez uputa, a operaciju sam platio i nije mi trebao nikakav uput!! A kad sam zakazivao bila je druga sestra koja mi je rekla da mi treba samo otpusna lista za kontrolu! Interesuje me kada mogu da pocnem da treniram i da se malo vise fizicki naprezem, otok mi je spao skroz i nista me ne boli, operisan sam 16 juna!! hvaala
Pozdrav"grubi", i ja sam bio juče na kontroli kod dr.Bjelića, verovatno smo se videli(nosio sam majicu Agnostic Front)...
Sigurno smo se videli i u bolnici. Neznam zašto nije hteo da te primi, samo si trebao da pokažeš otpusnu listu i da platiš pregled 1600din dole na šalteru...
Ja sam operisan 18juna, i sad je sve ok. Još malo osećem "zategnut" nos iznutra, ali je to normalno. Na levu stranu dišem super, dok na desnu malo manje zbog još prisutnog otoka sluznice jer mi je na toj strani pravio rez.., ali će vremenom i to da splasne. Ali je bolje nego što je bilo u svakom slučaju. Ne boli me više koren nosa, nemam više toliki pritisak u čelu, ali treba još vremena da sinusi "dođu sebi"...da se uspostavi normalna drenaža
Što se tiče grla koje mi je bilo izritirano prilikom anestezije, dr. kaže samo da ispiram sa rastvorom sode bikarbone i sve će biti ok. Kaže da mi je grlo godinama bilo pod iritacijom upravo zbog devijacije i slivanja niz isto...
Toliko sa kontrole nakon 2 nedelje od operacije, a sledeću kontrolu mi je zakazao početkom septembra, jer je još sledeće nedelje na VMA, a posle ide na godišnji...
P.S. Inače za da napomenem da sam ja svoju operaciju(septoplastika+redukcija školjki) platio oko 22000din.
Sigurno smo se videli i u bolnici. Neznam zašto nije hteo da te primi, samo si trebao da pokažeš otpusnu listu i da platiš pregled 1600din dole na šalteru...
Ja sam operisan 18juna, i sad je sve ok. Još malo osećem "zategnut" nos iznutra, ali je to normalno. Na levu stranu dišem super, dok na desnu malo manje zbog još prisutnog otoka sluznice jer mi je na toj strani pravio rez.., ali će vremenom i to da splasne. Ali je bolje nego što je bilo u svakom slučaju. Ne boli me više koren nosa, nemam više toliki pritisak u čelu, ali treba još vremena da sinusi "dođu sebi"...da se uspostavi normalna drenaža
Što se tiče grla koje mi je bilo izritirano prilikom anestezije, dr. kaže samo da ispiram sa rastvorom sode bikarbone i sve će biti ok. Kaže da mi je grlo godinama bilo pod iritacijom upravo zbog devijacije i slivanja niz isto...
Toliko sa kontrole nakon 2 nedelje od operacije, a sledeću kontrolu mi je zakazao početkom septembra, jer je još sledeće nedelje na VMA, a posle ide na godišnji...
P.S. Inače za da napomenem da sam ja svoju operaciju(septoplastika+redukcija školjki) platio oko 22000din.
Juce sam bio na VMA. Dr Bjelic nije bio tamo u tom momentu, pa me je pregledala dr Olga Bozovic. Zakazala mi je operaciju za 8.10. Ja sam birao datum. Nje nema na spisku lekara koji operisu na sajtu VMA. Mislim da samo radi dijagnostiku. Ako neko zna nesto vise,neka mi javi. Inace,rekla mi je da ce mi,ako budem radio septoplastiku, nos biti potpuno isti kao sad - iskrivljen. Tako da cu sigurno raditi i estetski deo. Tek sad razumem razliku izmedju septoplastike i septorinoplastike. Pregled trajao 2 min. Nije htela da mi kaze kako se izvodi septoplastika. Kaze - sta te se tice?! Trazicu da me operise Bjelic, pa kud puklo! Posto sam vojnik,placam samo estetski deo 12000. Dzox,jesi ti bio juce tamo? Ucinilo mi se da sam te video. Mada,ja sam corav,tako da... Bilo mi glupo da pitam. Nosio sam kisobran (verujuci prognozi da ce padati kisa) i beli kacket. Pozdrav svima!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 4:35 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
:)
Inache nadam se da ce neko biti operisan u isto wreme kad i ja da mi prawi drushtwo
jeste daleko ali ono, 19.10.
))...ako neko ima da mi kaze tj da mi prenese swoje iskustwo bila bix mu zaxwalna punooo..
) swe je dobrodoshlo!!
Inache ja radim septorinoplastiku, a dijagnoza mi je kypnosis nasi et deviatio septi nasi, shta god to znachilo, ako neko zna neka mi napishe
...hehe..pozdraw swima!!

Joooooooooj, gledao sam snimke operacije! Uzas! Kasapljenja u filmovima "Noc vestica" i "Petak trinaesti" su mala maca u odnosu na ovo. Rinoplastika ne izgleda tako strasno, ali septoplastika - leleeeeeee.....!!! Silno lomljenje pa vadjenje. Boze dragi, sta li posle ostane u nosu, ako sve to povade?!
Drugari, ako vam javim u nekom momentu da hocu da odustanem od svega, ne dajte miiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

Ti u stvari radis septorinoplastiku koliko sam razumeo? Znaci to ti je estetska korekcija + devijacija nosne pregrade. Znaci kasapljenje u pravom smislu te reci
Nema razloga za bilo kakvim cimanjem jer si u totalnoj anesteziji. Nema bolova i ne osecas nista.
Sto vise budes kulirao celu tu situaciju, lakse ce ti biti kad budes bio na stolu
U suprotnom, prevelika dozla adrenalina moze da dovede do kraceg dejstva anestezije. Jedan vojnik (koji je bio sa mnom na odeljenju) probudio se tokom operacije. Ni bensedin mu nije pomogao, a zasto je panicio toliko.. verujem da ni sam ne zna.
Znaci budi chill i skroz opusteno ( trust me
)

Nema razloga za bilo kakvim cimanjem jer si u totalnoj anesteziji. Nema bolova i ne osecas nista.
Sto vise budes kulirao celu tu situaciju, lakse ce ti biti kad budes bio na stolu

Znaci budi chill i skroz opusteno ( trust me

"there is no knowledge that is not power"
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Probudio se tokom kasapljenja???!!! Ja bih umro momentalno! Strasno! Zakazana mi je septoplastika,ali mi je dr rekla da sve do operacije mogu da odlucim da li hocu i estetsku. Naravno,vec sam odlucio. Kad je bal, nek` je maskenbal - bukvalno!
Meni je estetika neophodna. Pregrada mi je ide levom stranom,a gore gde se spaja sa kostanim delom, imam grbicu. To se nista ne vidi iz profila,ali anfas mi je horor. A je l` ja sad mogu da biram kakav oblik hocu i kako to ide? Mislim, ne znam koliko ce mi hrskavica biti upotrebljiva. Potpuno sam zbunjen! Jedna doktorica mi je ranije rekla da se kod ovakvih devijacija hrskavica izvadi, pa se "ispegla" i vrati na sredinu,ali ni na jednom sajtu to nije tako objasnjeno. Mrzim ovo! Pacijenti kao imaju pravo sve da pitaju doktore,ali kad pitaju, dobiju odgovor - "Sta te se tice". Jos jednom se izvinjavam sto smaram silnim pitanjima,ali vi ipak najbolje znate sve o tome. 

Dr Bijelić je natprosečno talentovani stručnjak, plemenita duša i duhovita pojava. Medicina u Srbiji može da se ponosi takvom osobom u svojoj branši, jer su takvi lekari, nažalost, vrlo, vrlo retki.
Prezadovoljna sam rezultatima operacije. Nos je urađen na način koji sjajno pristaje mom licu (nisam imala veliki nos, samo nezgodan za plastiku, jer je bio grbav sa povećom lopticom na vrhu, nepravilnog oblika).
U potpunosti sam se prepustila radu, mišljenju, umeću i osećaju za estetiku dr Bijelića, i stručnosti sjajnog tima anesteziologa na VMA.
Hvala dr Bijeliću još jednom. : )
Dragana M.
edit: ako je nekome potrebna neka informacija u vezi sa operacijom, raspoložena sam da pomognem. : )
Prezadovoljna sam rezultatima operacije. Nos je urađen na način koji sjajno pristaje mom licu (nisam imala veliki nos, samo nezgodan za plastiku, jer je bio grbav sa povećom lopticom na vrhu, nepravilnog oblika).
U potpunosti sam se prepustila radu, mišljenju, umeću i osećaju za estetiku dr Bijelića, i stručnosti sjajnog tima anesteziologa na VMA.
Hvala dr Bijeliću još jednom. : )
Dragana M.
edit: ako je nekome potrebna neka informacija u vezi sa operacijom, raspoložena sam da pomognem. : )
Pobegao je s posla i sad ti pise od kuceAlex_Orin napisao:A Dzoxa sam, izgleda, "udavio" pitanjima pa je pobegao. Hihihihi...

Poznato mi je da su neki pacijenti imali dogovor sa Bjelicem i izrazili svoje zelje u vezi estetskog izgleda nosa. Ja nisam hteo da filozofiram mnogo oko toga pa sam mu prepustio da covek sam odradi kako misli da treba, i to sam mu i rekao neposredno pre dejstva anestezije. Znaci covek nije madjionicar, ali ce se sigurno potruditi da sredi stvar najbolje sto moze.
Btw, ne treba mnogo da te opterecuju detalji oko same operacije u smislu kako se ona radi i slicno. Na video klipovima na YT-u je to prikazano detaljno, ali ja i sada nisam 100% siguran da li sam to lepo shvatio jer, kao i tebe, buni me dao sa vadjenjem hrskavice, oblikovanjem i vracanje iste unutar nosa. Bolje se pripremi za postoperativni tok i vec pocni da vezbas spavanje na ledjima i gutanje hrane sa totalno zacepljenim nosem jer je to bila jedina prava muka

Elem, taj vojnik nije osetio nista kada se probudio jer je bio u soku od anestezije. Seca se samo da je video malo krvi, ali bol nije osetio sto je opet olaksavajuca okolnost cak i ako ti se desi. Jedina posledica toga jeste mnogo duze spavanje posle operacije jer mu je bila ubrizgana dodatna doza anestetika i to je to. Primer : ja sam se probudio pola sata nakon operacije, a on 4.
Glupo malo, ne bih hteo nikog da plasim ovim primerom, samo apelujem da se kontrolisete i da ne panicite bezveze jer, realno gledano, nema razloga. Zapamtite to

"there is no knowledge that is not power"
Utesio si me!
Hvala ti mnogo! Operacija mi je za tri meseca,a ja sam nervozan kao da je sutra. Jos imam i druge zdravstvene probleme. Mozda si to procitao ranije. Idem na VMA na pretrage tri puta u narednih deset dana, tako da cu poludeti zbog te zgrade koja lici na jedan veeeeliki lavirint.
P.S. Nemoj da mislis da si me se resio, jer jos cu ja smarati pitanjima...