Operacija nosa
heh, hvala dzox, znaci mi...dzox napisao:hahah, to je to, identinca situacija kao kod mene : tesko gutanje i muka sa spavanjem. Jbg, uklopices se za dan-dva. Tesko je, ali se snalazimojec@ napisao:Eej evo i mene, dosla sa VMA danas. Juce me je Bjelic operisao.
Ispisacu vam kako je bilo za par dana i okacicu slike, posto sad bas i ne vidim lepo![]()
Suze mi oci, a i otekle su mu pa zbog toga.. Inace nisam imala nikakve bolove, za sad, sto mi nikako nije jasno s obzirom da mi je polomljen nos![]()
Za sada mi je najgore disanje na usta..ali nista strasno, jedino me bas nervira kad jedem. I smeta mi spavanje, posto sam navikla da spavam kao fetus.
Htela sam da pitam da li je neko kinuo prvih dana?? Meni je danas nekoliko puta doslo da kijam i uradila sam sve da to suzbijem jer se plasim da to uradim...
![]()
ps. danas sam pitala dr. Bjelica kako je protekla operacija i on mi je rekao, ne bas sa veselom facom, da imam mali nos i da je unutra bas tesno tako da nije bas bilo lako, namucio sam se, videcemo sta je ispalo u petak...
Hm..to bas i nije optimisticno![]()
vidis, nisam imao potrebu za kijanjem. Kinuo sam tek 5 dana nakon skidanja maske. Uglavnom ne smes da kines i trudi se da zadrzis to u sebi. Mora tako.
i na kraju, ako nisi imala problema sa sirinom nosa (iz anfasa gledano) onda ne moras mnogo da brines. Bice sve to uredno iz profila. Mora, Bjelic je to, opusteno![]()
I savet : kad budes isla na vadjenje tampona i skidanje maske, nemoj da te plasi lice koje ces videti u ogledalu. Zapamti to![]()
Taj period sa maskom nije tolko zajeban koliko smara, ali sve sto te muci pitaj, tu sam / tu smo
Ma 1. da napomenem da apsolutno nemam nikakva ocekivanja sto se tice nosa(mislim na neko lickanje) jer smo odavno ovo ustanovili( i mislim da to treba da stoji negde gde ce to ljudi da vide pa da sami izaberu)
- dr.Bjelic je rinoplasticar sa mnogo iskustva i on sto se nosa tice ispravlja samo osnovne stvari, moze da vam suzi nos u gornjem delu i da ispravi grbu= 400eur
-estetski hirurg (koji takodje postoji na vma) moze vise da se posveti detaljima = oko 1500eur
Moj nos je , kako ja kazem, u obliku deda mraza

Tako da dzoks, imam shirok nos u gornjem delu.
A sto se tice skidanja maske, za to su nas svi vec pripremili

A ovo za masku i tako to, dzoks, tu si bas lepo rekao, --nije nista strasno ili bolno nego samo smara...
A ja kao corava sam i nisam u stanju da pisem hahah
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm
^ isto tako i ja..
@jeca
Znaci onda imamo isti problem. I meni je nos bio sirok u gornjem delu, a i jos uvek je posto je naduven, pogotovu ta desna strana. Ali nije nista drasticno. Iz dana u dan stvari se normalizuju tako da mislim da ce vremenom sve doci na svoje.
Ne cimaj se mnogo, kod svakog se stvar odvija na svoj nacin. Bice to sve ok.

@jeca
Znaci onda imamo isti problem. I meni je nos bio sirok u gornjem delu, a i jos uvek je posto je naduven, pogotovu ta desna strana. Ali nije nista drasticno. Iz dana u dan stvari se normalizuju tako da mislim da ce vremenom sve doci na svoje.
Ne cimaj se mnogo, kod svakog se stvar odvija na svoj nacin. Bice to sve ok.
"there is no knowledge that is not power"
Sto vise citam definicije medicinskih pojmova, sve vise sam zbunjen. Meni hrskavica ide duz leve strane nosa, a vrh ide prema sredini. Da li bi to moglo da se ispravi bez estetske intervencije? Ako sam dobro razumeo, rinoplastika podrazumeva lomljenje kosti, a septoplastika vadjenje hrskavice, ispravljanje iste i vracanje u prav polozaj, je l` tako? 

Počeo sam danas da koristim Marisol fiziološki rastvor benzalkonijum-hlorida, morske soli i prečišćene vode(a ovaj što sam uzeo ima dodat i D-Kalcijum-pantotenat...Nisam ga ranije koristio bojao sam se da se rana u nosu ne raskvasi, ali danas mi je već deveti dan od operacije i peti od vađenja tampona pa kontam da je bezbedno da ga sad ušpricam svaki put pre premazivanja unutrašnje sluznice sa AD kapima. Inače što se tiče disanja na nos i ne osećam baš neke promene, valjda je još to unutra sve otečeno-treba vremena da "splasne"(nadam se). Što se tiče pritiska u korenu nosa ne osećam ga više, jer je dr.redukovao te školjke što su pravile problem, i nemam više te težine u glavi i pritiska u čelu, možda malo ponekad na levoj strani jer je tu bila največa devijacija(i verovatno najviše izritiran taj levi sinus), pa treba vremena da se to oporavi????
U svakom slučalu svakim danom je sve bolje, čujemo se.
U svakom slučalu svakim danom je sve bolje, čujemo se.
Interesuje me kakav je pregled nakon dve nedelje od operacije, šta doktor tačno gleda, da li nešto radi...??? Da li je neko imao problema sa iritacijom očiju nedelju dana nakon operacije(ili sam ja preterao na PC-u).
Zamolio bih one koji su prošli post-operativni pregled, a radili su septoplastiku(sa redukcijom školjki) da "bace" par reči sa iskustvima...
Unapred vam hvala!
Long live Old School HC!!!
Zamolio bih one koji su prošli post-operativni pregled, a radili su septoplastiku(sa redukcijom školjki) da "bace" par reči sa iskustvima...
Unapred vam hvala!
Long live Old School HC!!!
x xe xeee... [email protected] ti si super prosla...tako sam slicno bila i ja...nemoj nista da se tripujes, pogotowo kada ti budu skinuli gips tek ces tad biti sama sebi smesna... Meni je doslo da placem kada mi je Bjela skinuo gips...samo sto nisam rekla wratite mi moj stari nos. Bices kao,kako mi koji smo operisani,kazemo KAO MONGOLAC,ali ne brini taj izgled ce ti se lagano izgubiti posle mesec dana. Ewo meni je proslo skoro 2meseca i izgled nosa se dosta promenio u odnosu na period kada je gips skinut. Hrskawica je pocela da dobija swoj oblik(ide u spic) i nije wise toliko twrda i okrugla kao u dedaa Mraza,jedino mi je taj deo ispod ociju jos uwek pod otokom i malo izmedju ociju , ali doca me je uwerio daje to swe ok i da swe zarasta kako treba,da se strpim jos 5mes.kada ce se wideti 100% rezultat. Naaoruzajmo se strpljenjem...NAJGORE JE PROSLO!!!!
pozzz swima...pozzz dzoxxx 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:15 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
caos svima
nova sam tj pisala sam par puta ranije ali mi niko nije dao odgovor pa bih vas molila drugari da mi sada pomognete:)
posto cujem da dr bjelic ne radi bas najbolje vrh nosa tj to i nije njegova specijalnost a da dr grubor to radi bolje isla bih kod dr grubora...ALI cula sam da on vise ne radi u zemunskoj nego da sad radi privatno i zanima me da li je to istina da li neko zna?????
i kolika je cena kod dr grubora u drzavnoj bolnici,jer ako radi privatno bicu jako tuzna jer nemam taj novac trenutno da izdvojim....
hvala unapred!!!!
posto cujem da dr bjelic ne radi bas najbolje vrh nosa tj to i nije njegova specijalnost a da dr grubor to radi bolje isla bih kod dr grubora...ALI cula sam da on vise ne radi u zemunskoj nego da sad radi privatno i zanima me da li je to istina da li neko zna?????
i kolika je cena kod dr grubora u drzavnoj bolnici,jer ako radi privatno bicu jako tuzna jer nemam taj novac trenutno da izdvojim....

hvala unapred!!!!
;p
Sama sam birala termin, zato što sam htela posle godišnjeg odmora i kada ne budu baš velike vrućine. Može li neko da mi napiše koje je rezultate potrebno da ponesem kada krenem u bolnicu.malaamarija napisao:Je li to bio najraniji slobodan termin ili si sama birala?SSladja napisao:Pozdrav svima!
Imam zakazanu operciju 29.09. na VMA kod Dr. Bijelića. Rade mi septum školjke. Zna li neko šta je to tačno? Mislila sam da imam problem sa sinusima, ali mi je doktor posle pregleda rekao da sam lomila nos, pa da mi nije lepo zarastao i da mi to stvara probleme. Operacije se naravno plašim, ustvari palšim se da neću moći da dišem na usta dok spavam. posle koliko vremena mogu da se vratim na posao, a da klijenti ne pomisle da me je neko pretukao? Ima li nekoga ko bi trebao istooga da na da se operiše?
Sestra mi je na brzinu rekla da nisam stigla da zapišem, gomila rezultata, nikada nisam ni čula za te analize
Skinula masku jeeeeeeeej
Nosic mi se bas svidja, ocekivala sam da ce da bude deformisan ali nije jer je nekako podjednako naduven. Sad samo da se nadam da nece da se deformise... I da opet sam se onesvestila
, to mi se i dva puta desilo dok sam bila u bolnici...i to je moj 1. put da sam se onesvestila ali kazu da je to normalno.
Htela sam da vas pitam koliko treba odprilike vremena da prodje od skidanja maske da prestane da mi bude toliko osetljiv nos i na najmanji dodir??
@ nennna- Drago mi je da si zadovoljna i da se sve to poboljsalo
@ dancer88- Ne verujem da ti niko nije odgovorio jer ga je mrzelo ili sl. nego verovatno niko nema tu informaciju. Mozes da nazoves zemunsku i da ih pitas da li on i dalje radi tamo. To ti je najbolje....
@SSladja- Zar nisi dobila onaj papir sa spiskom sta sve treba da uradis?! Tamo ti sve pise.

Nosic mi se bas svidja, ocekivala sam da ce da bude deformisan ali nije jer je nekako podjednako naduven. Sad samo da se nadam da nece da se deformise... I da opet sam se onesvestila

Htela sam da vas pitam koliko treba odprilike vremena da prodje od skidanja maske da prestane da mi bude toliko osetljiv nos i na najmanji dodir??
@ nennna- Drago mi je da si zadovoljna i da se sve to poboljsalo

@ dancer88- Ne verujem da ti niko nije odgovorio jer ga je mrzelo ili sl. nego verovatno niko nema tu informaciju. Mozes da nazoves zemunsku i da ih pitas da li on i dalje radi tamo. To ti je najbolje....
@SSladja- Zar nisi dobila onaj papir sa spiskom sta sve treba da uradis?! Tamo ti sve pise.