Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

Nenno jesi li bila na kontroli,šta ti je rekao?

Ljudi,da li se nekome i posle dva meseca crvenila i plavila kost i šta da radim po tom pitanju i da li neko zna zašto se to dešava i kada će odprilike proći i da li će uopšte proći?Stvarno šizim zbog toga :-? POZZZZZIĆ SVIMA!
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

dzox napisao:Hm, ok. Meni nije skrenuo paznju za spavanje bez jastuka, al' nije frka, sredicemo.
Hvala.

Btw, kakve posledice moze da ima to spavanje na starnu? Posto se ja u snu nesvesno okrecem na stranu, jbg, ceo zivot tako spavam.
Verovatno zbog otoka. Joj, meni je to bilo najteze, ledja su me ujutru bolela
Poslednja izmena od Mira29 u Uto Jun 09, 2009 12:26 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

^ Pa da, to bi nekako i bilo jedino logicno objasnjenje.

@Kikica_26

Isti slucaj, evo ovi topli dani ponovo stizu i stvarno ima razlike izmedju jutarnjeg i vecernjeg nosa, primecujem. Jbg, sta je tu je, sredio sam to sad i adaptiram se koliko mogu na vremenske uslove. Danas sam prvi put izasao do grada, zezao se sa ekipom u okolini. Komentari na nov izgled su uglavnom pozitivni, primecuju otecenu desnu stranu, ali svi me nekako tese da je ce splasnuti i to tako da se vise ne cimam toliko oko toga. Dacu mu vremena i videcemo koliko ce napredovati :)
Inace hvala, i ja sam zadovoljan profilom, a anfas otom-potom :wink:

@dečkaaa

Hvala i tebi :wink: Otoci polako nestaju (mislim na one sminkane), ima jos malo na podocnjacima, zuckasto-zelenkasti, mada se ne primecuju mnogo, ali je nos natecen bash, bash. Kad prodje pokazacu finalni rezultat sa zadovoljstvom, nema' da bines :wink:

Eto ja probio led sto se tice slika :) Nastavite dalje :P Ono, niko ne trazi da slikate kompletno lice ako vam je frka, to i nije cilj. Kontam da je nekima bitno da sto manje ljudi zna da je radjena operacija. Znaci samo nos pre i posle da moze da se vide konkretni rezultati.

Btw, ne znam da li je Bjelic svestan koliku mu reklamu pravimo ... :lol:
"there is no knowledge that is not power"
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Evo jos jedna slika na kojoj se vidi srz problema. Ovo je famozni desni profil. Mozda ne izgleda tolko strasno, ali s prednje strane gledano zna da iritira (samo mene).

Slika

Eto, vide se i otoci, ili bar ono sto je ostalo od njih :) Mada su oni sada najmanji problem :) Ipak je ovde malo i do ovog telefona, uzivo nije to toliko zuto. Jbg, losa kamera, ali sluzi.
Eto.
I'm glad I helped :wink:
"there is no knowledge that is not power"
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Pozdrav ponovo!
Interesuje me da li je imao neko problema sa sinusima zbog devijacije, i da li se stanje poboljšalo nakon operacije, i koliko treba proći vremena da bi se osetili efekti... Čitao sam malo unazad, ali nisam baš naišao na razgovore ovoga tipa, svi uglavnom pominjete estetiku, a slabo se pričalo o poboljšanju funkcije nosa(a samim tim i sinusa), što je i suština septoplastike...
Nikola!
loverka 24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 5:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od loverka 24 »

Pozdrav ponovo!
Interesuje me da li je imao neko problema sa sinusima zbog devijacije, i da li se stanje poboljšalo nakon operacije, i koliko treba proći vremena da bi se osetili efekti... Čitao sam malo unazad, ali nisam baš naišao na razgovore ovoga tipa, svi uglavnom pominjete estetiku, a slabo se pričalo o poboljšanju funkcije nosa(a samim tim i sinusa), što je i suština septoplastike...
Nikola![quote

nikola naravno,operacije su radjene prvenstveno zbog funcionalnosti nosa.
ja super dishem![/list][/list][/code][/quote]
Mira29
Stalni član
Stalni  član

op. nosa

Post od Mira29 »

Dzox,
super si, nemoj da ti taj otok unosi paniku i meni je tako bilo , sad je spalo.
Agnostic
Stalni član
Stalni  član

Post od Agnostic »

Interesuje me da li vam je doktor rekao da nešto pijete pre operacije, neki antibiotik ili tako nešto, radi prevencije prehlade... Svi mi govore, pazi nemoj da se prehladiš pre operacije, moraš bit zdrav...
Je.... da sam zdrav nebi ni išao na operaciju...[/img]
nennna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:53 pm

Post od nennna »

Agnostic napisao:Interesuje me da li vam je doktor rekao da nešto pijete pre operacije, neki antibiotik ili tako nešto, radi prevencije prehlade... Svi mi govore, pazi nemoj da se prehladiš pre operacije, moraš bit zdrav...
Je.... da sam zdrav nebi ni išao na operaciju...[/img]

Nema potrebe da pijes nista od antibiotika,potrebno je samo da se cuvas da ne zakacis neku prehladu... u suprotnom nece te operisati...na zalost ali tako je.
Agnostic
Stalni član
Stalni  član

Post od Agnostic »

Znam da nevalja "trpati" antibiotike bez potrebe, al ja kakav sam baksuz...uostalom mlađi klinac mi je prehlađen, žena takođe počela šmrcati...je***a onaj ko se patio sa devijacijom i sinusima, zna osećaj stalne prehlađenosti, šmcanja, grebanja grla itd. Na zadnjoj operaciji što sam imao(doduše sve su trajale po od 2 do 4 sata), imao sam takvu iritaciju u grlu od one jebene tube, da sam po.... I tako me pred svaku operaciju uhvati neko grebuckanje u grlu, i kijanje...
Razmišljam o nekom Immunalu, Propolisu, medu....nemam pojma.
Ima li neko savet u vezi ovoga.
Thanks
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

Ja sam cula da treba izbegavati pijenje bilo kakvih tableta pred operaciju zbog moguceg krvarenja u toku op.
Citiram sa jednog sajta
1. Dve nedelje pre operacije nemojte upotrebljavati: tablete, koje sadrže aspirin – aspirin razređuje krv, što dovodi do komplikacija u toku opeacije (jako krvarenje), vitamine, koji sadrže vit.E više od dnevne norme, lekove, ekstrakte i biljke koje utiču na krvni pritisak;
2. Nekoliko dana pre rinoplastike izbegavajte direktne sunčeve zrake;
Agnostic
Stalni član
Stalni  član

Post od Agnostic »

Hvala na savetima, znam da se nevalja izlagati suncu posle operacije(valjda i pre), nastaviću da pijem Aerius što mi je prepisao dr.Baletić sa VMA, jer vidim da mi on kako tako smiruje nos i sinuse. Ali kako je i on sam rekao to je samo privremeno rešenje, a stalno je naravno - dleto i čekić :roll:
tetejac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 4:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tetejac »

OPERACIJA nosa u Centru za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju košta oko 55.000 dinara.
gde se nalazi ovaj Centar?
malaamarija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 11:02 pm

Post od malaamarija »

Pozdrav svima! Da li bi neko mogao da mi kaže ko je jos dobar stručnjak za operaciju nosa sa VMA osim Bjelića (vidim da ga većina hvali)? Je li neko bio kod doktora M.Novakovića?

Dečku koji je postavio sliku nakon operacije moram da kažem da mu je nosić EXTRA!!!! :)
marijaaaaaa
aisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 5:22 pm

Post od aisa »

cao svima! procitala sam ceo forum i vidim da ima dosta onih koji imaju isti problem kao ja..imam grbicu sa jedne strane i na kontroli mi je doktor(bjelic) rekao da je to unutrasnji oziljak i da moze da povuce na tu stranu,jos vise..a proslo je dva meseca..jel nekom jos bjelic to rekao od ovih sto imaju grbice?i jel nekom mozda proslo to? javite se vi sa istom mukom :( bas me brine ovo :(
Odgovori