Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mimica07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 1:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mimica07 »

[quote="tikit"]Cao!
Da li je neko od vas skoro imao operaciju u Zemunskoj bolnici?Da li znate koja je cena za domace osiguranike, znam da je prosle godine bila 16.000 din.I koliko dugo se lezi u bolnici?I koga od lekara preporucujete, imam devijaciju septuma, hrskavica mi je preprecila skroz desnu nozdrvu, imam kako je Dr.Grubor rekao ''rascvetali'' vrh nosa, isto hrskavice, i ''malu'' kvrgu, koju ja i ne primecujem, ali njemu od svega to najvise smeta...Stvarno imam problem sa disanjem, prepisao mi je Nasonex 30 dana, prokrvarila posle 10, jer je rekao da nisam kandidat za operaciju, jer nije siguran u ishod...Da je samo kvrga, ili devijacija, bez problema, ali zbog tih hrskavica nece.Sta mislite o Dr.Burgu?Da li je neko radio kod njega?Stvarno mi je potreban savet, ne znam vise sta da radim, jer je ovo sve gore i gore, mislim na funkciju, a ni estetski nije bas sjajno, jer je malo kriv zbog te hrskavice, a i malo duzi nego sto bi bilo lepo uz moje lice.

Jesu li poceli da rade operacije u Zemunskoj bolnici?
Tamo je dobar doktor Milicevic i Grubor. Znam neke ljude koje su oni operisali. Koliko ja znam tamo su operacije bile stopirane jos od decembra zbog toga sto im ministarstvo nije dalo dozvolu za nove cene koje su formirali.
Ja sam pricala sa Milicevicem i rekao je da bi cene maximalno mogle da budu izmedju 30.000 - 40.000 din. ali posto oni nisu radili operacije nisam vise mogla da cekam pa sam zakazala pa otkazala operaciju na VMA a na kraju me je operisao privatnik :lol:
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

mimice07, pa jesi li zadovoljna rezultatima? kakav je izgled tvog nosica?
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Mira29 dzabe se nadas da ce ti se nos suziti,prica o spadanju otoka je cista glupost. Posle 2.operacije uopste nisam zadovoljan i uopste mi nije smanjen vrh samo malo podignut,ali minimalno ja sam hteo da mi Bijelic odradi samo vrh ali on mi je cackao i malu grbicu koju imam pa je sad jos izrazenija i isto je sa jedne strane neravna! I posle prve op.mi je pricao doktor spasce otok,spasce otok i nista. Nos je samo omeksao,nije bio tvrd kao posle operacije
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Koliko si cekao da ti splasnu otoci?
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

Nikola u pravu si, nos ostaje onakav kakvog ga vidis na samom pocetku,tog oblika, dakle to ti je sto ti je.Spadaju samo ti sekundarni otoci ali nece on postati ni prcastiji ni podignutiji ni ispravljeniji. Meni je proslo vise od tri meseca od operacije, i verujte mi na rec- nos mi je isti istacki kao sto je bio onog dana kad mi je skinuta maska. Jedino sto se hvala bogu promenilo je onaj smesni mongolski anfas kad se prvi put pogledas u ogledalo i ceo onaj deo izmedju ociju i obrva ti je nenormalan:) sve nesavrsenosti koje sam primetila posle operacije, i sva sitna nezadovoljstva, tu su i dalje,nisu ni spala ni nestala. I ona kvrzica izmedju obrva, i grbaviji desni profil...
Zanima me jei nekome dr Bijelic bas bas radikalno izmenio vrsak nosa? Posto sad vec mislim da on ne radi bas neke velike promene na tom delu nosa..a moj vrh je ostavljen isti moj..stari :( Cak nekad mislim da nije ni dirao vrh, nego je samo odradio kost i skratio nos
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

meni je vrh blago podignut sada. I iz jednog i drugog profila to stvarno izgleda kao odlicno obavljen posao, ali s prednje strane gledano - blagi ocaj za sada. Leva strana tu i tamo, kao i moze da prodje, a desna je naduvena i to nenormalno. Bilo bi stvarno dobro da to splasne jer sada izgledam kao da me je zgazio buldozer.

@kikica
koliko dugo ti je stojao taj ''smesni mongolski afas'' posto mislim da i ja imam isti problem :-?
nennna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:53 pm

Post od nennna »

Sad kad cujem vase price,prosto ne znam sta da mislim....ja sam pre operacije imala jako uzak nos samo mi je problem predstavljala grbica i devijacija . Primetila sam da mi se polako popunjava onaj deo na sredini nosa za koji sam pricala da je mekan,i sad nos koliko toliko deluje ravno u profilu,ali mi je nos 3x siri nego sto je bio...pogotovo hrskavica nosa. Meni je proslo 20dana od operacije i lagano mi se gubi taj MONGOLSKI IZGLED. deo izmedju obrva je poceo da se suzava,ali inace deo ispod ociju najduze ostaje pod otokom pa nos samim tim ce delovati sire...ali to je privremeno...6mes.treba za neke konkretne rezultate...e sad,svaki nos je prica za sebe. Najfrapantnije mi je bilo kada se dr.Bjelic nakon sto mi je skinuo gips, ODUSEVIO izgledom mog nosa. Ja sam jedno 10sec.blenula u ono ogledalo KAO KRETEN,da mi je doslo da placem...prve reci koje sam uspela da izustim bile su NECE VALJDA OVO OVAKO DA OSTANE? Dr.mi se poceo smejati i naravno da je odgovor bio ne. Taj dan su me ukucani gledali kao da sam vanzemaljac....danas je situacija znatno bolja :P :P :P
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

uh, cim procitam tvoj post lakse mi je, majke mi :)
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Pozdrav, imam sledeće nedelje zakazanu operaciju kod dr.Bjelića. U pitanju je devijacija septuma i proširene donje školjke...Već sam veteran na VMA što se tiče operacija(ovo mi je osma po redu). Interesuje me, koja vrsta anestezije se obično primenjuje u ovom zahvatu, i koliko vam je u proseku trajala operacija ovakvog tipa. Unapred hvala na odgovoru.
P.S. Ako ima neko ko ide takođe sledeće nedelje na operaciju, vidimo se tamo...
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Agnostic napisao:Pozdrav, imam sledeće nedelje zakazanu operaciju kod dr.Bjelića. U pitanju je devijacija septuma i proširene donje školjke...Već sam veteran na VMA što se tiče operacija(ovo mi je osma po redu). Interesuje me, koja vrsta anestezije se obično primenjuje u ovom zahvatu, i koliko vam je u proseku trajala operacija ovakvog tipa. Unapred hvala na odgovoru.
P.S. Ako ima neko ko ide takođe sledeće nedelje na operaciju, vidimo se tamo...
anestezija je totalna, meni je licno operacija trajala 1h30min jer je imao previse posla, sirina, devijacija, grba
srecno
nennna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:53 pm

Post od nennna »

Devojka koja je lezala samnom u sobi bas je imala cudan nos....Dugacak.velika hrskavica i grba koja pocinje od sredine nosa...znaci kompletan remont...Njena operacija je trajala oko 1.30min. kada su je vratili bila je naduvana ali nije imala kolor...jos uvek...Posto su mene operisali odmah posle nje i kad su me doveli u sobu, ona devojka je jadna nabubrela kao da su je pcele izujedale a kapci su bili tamno ljubicasto-crveni i jos su se jadnici skroz zatvorile oci. Ja sam hvala Bogu bila slabo nasminkana,samo u coskovima ociju i cak me nista nije bolelo ali su mi se prackice punile krvi kao blesave...da sam maltretirala one sestre da mi donose nove na svakih 5h. Kada sam dosla kuci,najgori mi je bio 3dan od operacije...Glava mi se u vecernjim satima naduvala kao lubenica,otoci su se spustili na obraze,usta su bila kao u Karamele i desno oko mi se zatvorilo. HAOS :lol: . Na dan skidanja gipsa gotovo da nisam imala flekice na licu, ali zato ona devojka sa pocetka teksta je bilaaaa....sminka a-la max factor. Doduse oci su joj bile potpuno otvorene ali su joj zato beonjace bile crvene. Kada je skinula gips,nisam mogla verovati kako joj je Bjelic ''opravio''nos...bas ga je dosta skratio i lepo oblikovao...tako daaaa...Valjda cemo svi na kraju biti zadovoljni ishodom svojih operacija :P
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

hm, identicno stanje je bilo sa mnom, isto kao i s tom devojkom
tokom celog dana posle operacije nije bilo otoka i jedina stvar koju sam primetio jeste blaga paraliza gornje usne i to je to
a sutradan je izlgedalo ovako

Slika

:)

povuklo se posle 5 dana
nema vise 'sminke' osim sto su mi podocnjaci zeleno-zuti jos uvek
i imam neki zuti podliv na vratu pa sve do obraza

EDIT :

4. dana je bilo najkriticnije stanje sto se otoka tice, mada kada uporedim sebe sa ostatkom kompanije na odeljenju.. ja sam jos i super ispao

Slika
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Btw, obecao sam nekom jos pre operacije i evo, "before i after" slike, mada su rezultati jos uvek preliminarni, valjda ce biti jos bolje :

Slika

Slozicete se, sada je sasvim solidan profil. Slikana je leva strana posto je desna naduvena jos uvek, a s prednje strane gledano nos je dosta sirok. Ne znam da li ce doci sve na svoje mesto, ostaje mi samo da se nadam.
To je to.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

super ti je nosic :D. Ja sam htela ravan, medjutim dobila sam prcast, kao bolje ide uz moje lice blablabla...i sad vidim da je zaista tako, bas ono sto mi stoji...
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Interesuje me koliko je otprilike cena operacije(meni su rekli oko 30000din), i rekli su mi da ostajem tamo dva/tri dana:
jedan dan - prijem, drugi dan surgery(butchery), i treći (ako bude sve u redu) izlazim, s'tim da se nakon 4 dan javljam na vađenje tampona. Znači, ja radim septoplastiku, bez rinoplastike (oblik nosa je ok, ali me j... njegova funkcija, imam probleme sa sinusima, glavoboljama...)
Hvala, Nikola!
Odgovori