Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tetejac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 4:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tetejac »

da li je moguće plaćanje u ratama na VMA?
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Pozdrav,

procitao sam celu temu.

@dzox : Odlicno su ti odradili, svidja mi se...

Ja imam probelm vec duze vreme, teraju me na operaciju nosa... Imam devijaciju i povecu grbu... S obzirom da kazu da se to ne smatra vise nekom velikom operacijom vec vise intervencijom ne znam dali da se podvrgnem toj operaciji... Jedino sto me brine su komplikacije i bol... Inace bi sutra otisoa da olaksam sebi disanje i uz to odradio korekciju... Kako sam procitao vase postove polako me uveravate da to nije nista opasno ali ipak... Isto bi isao da radim na VMA...
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Nema bolova. Bar kod mene nije bilo. Nikakvih. Jedino sto ima poteskoca tokom gutanja hrane i oko spavanja na ledjima dok se nosi maska, ali i to je izdrzivo. Tako da to ne treba da te brine ni malo.

Inace hvala, a evo jos jedne slike sa totalno povucenim ("sminkanim") otocima :

Slika

Pozdrav.
"there is no knowledge that is not power"
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Hvala, verujem ti da nema bolova... Cekaj samo 14 dana je proslo od operacije i tebi se vec skoro sve smirilo :D, pa to je super...

Verovatno cu otici na VMA, pa cu se valjda tamo snaci sta kako za tog Lekara da ga nadjem... Samo je pitanje dali cu ovog leta, ili sledeceg zbog mojih obaveza... A i zbog njihovih odmora...
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

dzox strava je....eto koliko si se bacio u frku zbog otoka, a sad vec odlicno izgleda...vredelo je, zar ne? :wink:
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Bas tako. Hvala tebi sto si mi skrenula paznju u startu, priznajem da mi nije bilo svejedno u pocetku, ali sad je laganica :wink:
jec@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 8:42 pm

Post od jec@ »

malaamarija napisao:
jec@ napisao:
malaamarija napisao: Ja imam zakazan pregled u utorak, ali sam jako nestrpljiva :) . Možeš li da mi kažeš gde si ti radio operaciju? Meni bi jako odgovaralo sad u julu, eventualno početak avgusta, jer ne mogu bas sa otocima i podlivima u skolu, ne bi mi bilo baš prijatno. :roll:
Ja sam imala pregled 6.maja, a operacija mi je zakazana za 25.jun(to je bio najraniji slobodan termin). Sad je verovatno jos maja guzva nego tad...
Želim ti puno sreće i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Molim te piši nakon operacije. Možeš li da mi kažeš kod koga si ti zakazala operaciju?
Hvala! :wink:
Zakazala sam operaciju kod dr.Bjelica
jec@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 8:42 pm

Post od jec@ »

dzox napisao:
tikica90 napisao:
POSLE rinoplastike nesme:

1. Nemojte jesti i piti vruće i hladno, dakle samo mlako; Slika
2. Nemojte se baviti sportom minimum 2 meseca. Strogo je zabranjeno naginjati glavu napred i dizati više od 5 kilograma; Slika
3. Ne sunčajte se minimum 2 meseca; Slika
4. Izbegavajte alkohol. On izaziva jake otoke; Slika
5. Isto važi i za saune; Slika
6. Neki hirurzi posle uklanjanja grbe ne preporučuju nositi naočare u toku 6 meseci posle zahvata; Slika
7. Trudnoća nije poželjna u periodu do godinu dana posle operacije zbog hormonskih promena u organizmu, koje mogu uticati na kvalitet ožiljaka. :P
Ne znam zasto ovo vruce/hladno ne sme :-? Niko mi nije skrenuo paznju na to u pocetku. Do sada sam pojeo desetak sladoleda po ovim vrucinama.
Hm... meni je doktor rekao da sasvim normalo mogu da idem na more posle mesec dana.
natali88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:42 am

Post od natali88 »

~Andjelka~ napisao:
aisa napisao:cao svima! procitala sam ceo forum i vidim da ima dosta onih koji imaju isti problem kao ja..imam grbicu sa jedne strane i na kontroli mi je doktor(bjelic) rekao da je to unutrasnji oziljak i da moze da povuce na tu stranu,jos vise..a proslo je dva meseca..jel nekom jos bjelic to rekao od ovih sto imaju grbice?i jel nekom mozda proslo to? javite se vi sa istom mukom :( bas me brine ovo :(

A kako ti izgleda ta grbica i gde je? Ja imam kvrzicu na sredini nosa na visini ociju. Nisam ga jos nista pitala, tek cu na kontroli, a i kod mene je proslo dva meseca.
meni je na levoj strani,tacno gde nelezu naocare,duz nosa,u vidu linije i tu je belicasto,cak i kad stavim puder,ostane belkasta linija..kako to da nisi vec bila na kontroli? ja isto nisam na vreme otisla,a trebalo je za tri nedelje od operacije,i kad sam bila doktor mi rukom stiskao to i rekao mi je da masiram i guram da se povuce i sad mi je krivo sto ranije nisam otisla,mozda sam mogla da sprecim,tako da pod hitno kod doktora!jesi i ti kod bjelica?
aisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 5:22 pm

Post od aisa »

~Andjelka~ napisao:
aisa napisao:cao svima! procitala sam ceo forum i vidim da ima dosta onih koji imaju isti problem kao ja..imam grbicu sa jedne strane i na kontroli mi je doktor(bjelic) rekao da je to unutrasnji oziljak i da moze da povuce na tu stranu,jos vise..a proslo je dva meseca..jel nekom jos bjelic to rekao od ovih sto imaju grbice?i jel nekom mozda proslo to? javite se vi sa istom mukom :( bas me brine ovo :(

A kako ti izgleda ta grbica i gde je? Ja imam kvrzicu na sredini nosa na visini ociju. Nisam ga jos nista pitala, tek cu na kontroli, a i kod mene je proslo dva meseca.
meni je na levoj strani,tacno gde nelezu naocare,duz nosa,u vidu linije i tu je belicasto,cak i kad stavim puder,ostane belkasta linija..kako to da nisi vec bila na kontroli? ja isto nisam na vreme otisla,a trebalo je za tri nedelje od operacije,i kad sam bila doktor mi rukom stiskao to i rekao mi je da masiram i guram da se povuce i sad mi je krivo sto ranije nisam otisla,mozda sam mogla da sprecim,tako da pod hitno kod doktora!jesi i ti kod bjelica?
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Jel imao ko od vas problema sem disanja i sa sinusima, i koliko se poboljšalo stanje sinusa nakon operacije. Ja imam sledeće nedelje zakazanu operaciju kod dr.Bjelića. Kod mene su pored devijacije septuma uvećanje i donje školjke, tako da zbog svega ovoga imam i hronični sinusitis koji me ubi...
Znači interesuju me malo više iskustva oko sinusa-devijacija
tikica90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 9:58 pm

Post od tikica90 »

Kaze, "pre operacije nedelju dana je dobro piti ASKORUTIN jer jaca krvne sudove".... Dakle, manja verovatnoca da ce popucati kapilari... Da li je iko cuo za to? Sta je uopste taj ASKORUTIN?
SSladja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 1:05 pm

Post od SSladja »

Pozdrav svima!

Imam zakazanu operciju 29.09. na VMA kod Dr. Bijelića. Rade mi septum školjke. Zna li neko šta je to tačno? Mislila sam da imam problem sa sinusima, ali mi je doktor posle pregleda rekao da sam lomila nos, pa da mi nije lepo zarastao i da mi to stvara probleme. Operacije se naravno plašim, ustvari palšim se da neću moći da dišem na usta dok spavam. posle koliko vremena mogu da se vratim na posao, a da klijenti ne pomisle da me je neko pretukao? Ima li nekoga ko bi trebao istooga da na da se operiše?
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Pa dzox je bio operisan 28.Maja valjda a ova poslednja slika je postavljena pre 2-3 dana... To je sto se tice izlgeda, izgleda kao da nije bio operisan a proslo je koliko nesto vise od 10 dana :D ... E sad ja nisam jos operisan niti cu izgleda biti u skorije vreme pa ne znam koliko se sme rizikovati i jurcati posle operacije napolju, to ti moze on reci ili doktor...

Ipak svaka osoba drugacije reaguje na operaciju.. Ja sam recimo operisao zub pre godinu dana i nista nisam osetio, nista nije bolelo niti sam imao uopste neke otekline, dok su nekli nabreki... Nije to isto niti slicna operacija operaciji nosa ali hocu reci da oporavak varira od coveka do coveka...
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Taj rad.
Sve je individualno, svaka osoba podnosi to na svoj nacin i kod svakog se telo oporavlja drugacije. Eto, imam srece da mi je jak organizam zbog sporta pa je verovatno i to imalo uticaja.
Odgovori