Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Hvala dizajnerka :) Stvarno nemam zamerki za profil, vidi se da se trudio tu. Ostaje mi da sacekam rezultate s prednje strane. Za sada ocaj, ali dobro, valjda ce biti promene.

Agnostic napisao:Interesuje me koliko je otprilike cena operacije(meni su rekli oko 30000din), i rekli su mi da ostajem tamo dva/tri dana:
jedan dan - prijem, drugi dan surgery(butchery), i treći (ako bude sve u redu) izlazim, s'tim da se nakon 4 dan javljam na vađenje tampona. Znači, ja radim septoplastiku, bez rinoplastike (oblik nosa je ok, ali me j... njegova funkcija, imam probleme sa sinusima, glavoboljama...)
Hvala, Nikola!
- 20.000 placas pri prijemu na odeljenje, jos 16.000 pri dobijanju otpusne liste. Da se razumemo, pricam ti onako kako je stanje sa septoRINOplastikom. Moguce je da ces platiti nesto jeftinije posto ne radis estetksu korekciju.
- Jedan dan priprema, drugi operacija, treci kuci (ako si fizicko lice, a ne vojnik). U principu mozes ostati i duze, ali se svaki provedeni dan na VMA placa dodatno (ne znam tacno koja je cifra, neka me neko dopuni ako zna).
- Sto se detamponade tice, ne znam da li je ista procedura kao i za septorinoplastiku, cisto sumnjam. Ako jeste onda se tamponi vade 7, 8 dana nakon operacije. Ja sam operisan u cetvrtak, a sledece nedelje (u petak) su mi izvadjeni tamponi. To vreme, naravno, sam proveo kuci, ne na VMA..
loverka 24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 5:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od loverka 24 »

hey drugari,evo mene posle dugo vremena...
ja sam pre 2 dana napipala malu grbicu,koje ranije nije bilo...smor!imala sam operaciju pre 2 meseca.
jel neko pitao doktora posle one prve kontrole jel moze da se spava sa strane?
ne znam da nije zbog treninga?
mada vidim da je dosta ljudi u istom problemu..
jel ste vi to odmah uochili?

pozz
Agnostic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:48 pm

Post od Agnostic »

Hvala na odgovoru dzox
nennna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:53 pm

Post od nennna »

DZOOX super ti izgleda nos.....pu-puuuuu da ga ne ureknem...Bice sve to ok. samo treba malo vremena. KISSS
nennna
Novi član
Novi član

Post od nennna »

dodatni dan na vma kosta 2200dinara
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

loverka 24 napisao:hey drugari,evo mene posle dugo vremena...
ja sam pre 2 dana napipala malu grbicu,koje ranije nije bilo...smor!imala sam operaciju pre 2 meseca.
jel neko pitao doktora posle one prve kontrole jel moze da se spava sa strane?
ne znam da nije zbog treninga?
mada vidim da je dosta ljudi u istom problemu..
jel ste vi to odmah uochili?

pozz
Ja sam ga pitala i moze i na stranu i na stomak, samo da pazis da ga ne prignjecis odnosno da se ne naslonis na njega u snu
Pozdrav
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

^ Korisna informacija. Ma koliko se trudio da spavam na ledjima, ujutru se konstantno budim lezeci na stranu.

@Agnostic

No prob, tu smo da pomognemo bar onoliko koliko su drugi pomagali nama pre operacije. Elem, svi odgovori na tvoja pitanje se vec nalaze na ovde, ali s obzirom da tema ima 95 strana, ne znam koliko je prakticno listati od prve do zadnje. Slobodno pitaj sve sto te zanima.

@nennna

'fala :P i ja cenim da ce biti bolje... Valjda :)
"there is no knowledge that is not power"
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

[quote="dzox"]^ Korisna informacija. Ma koliko se trudio da spavam na ledjima, ujutru se konstantno budim lezeci na stranu.

Ovo ne vazi za tebe ti si sveze operisan, ja sam do skidanja maske spavala polusedeci, a 15 dana od skidanja maske bez jastuka iskljucivo na ledjima, to su bile instrukcije dr-a.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Hm, ok. Meni nije skrenuo paznju za spavanje bez jastuka, al' nije frka, sredicemo.
Hvala.

Btw, kakve posledice moze da ima to spavanje na starnu? Posto se ja u snu nesvesno okrecem na stranu, jbg, ceo zivot tako spavam.
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

Da ga nisam to pitala ne bi ni meni rekao. Sve informacije sam pokupila jer sam bila radoznala. Njegove reci su bile, "kako ti je lep nos" i to je to. Kao sto rece nenna skinuo gips, ODUSEVIO izgledom mog nosa.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Da, da. Neko bi mozda prokomentarisao to kao "neodgovoran covek". Ja ga ipak razumem, znam koliko operacija ima nedeljno i svestan sam da je mu to sada vise nego rutinski posao, al dobro, mozda bi mogao ipak nekim buducim pacijentima da spremi neki pravilnik koga trebaju da se pridrzavaju pa da iskopira da ima da im deli, cisto da ne bi zaboravio da napomene nesto sto na prvi pogled ne deluje mnogo vazno, ali ipak jeste, eto.
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

U potpunosti se slazem sa tobom. Nisam to rekla u negativnom smislu, kada bi radila drugu operaciju opet bih isla kod njega da to ispravi.

Svasta sam cula za privatne klinike u Bg-u, Za uklonjeno_na_zahtev, SHo-011, cast izuzetcima,ali nikada ne bih isla tamo(mislim u privatne klinike).
nennna
Novi član
Novi član

Post od nennna »

Hej drustvo,moze li mi neko reci do kada treba da uzimamo HIMORAl? neka odgovori neko kome je prosao duzi period od operacije. E za to spavanje bez jastuka...khm,khmmm...malo teze...jedva se kontrolisem da spavam na ledjima ali ujutru se sama zateknem kako spavam na boku ( bez zagnjurene njonje u jastuk).... Devojke kako perete kosu,znam da je Bjela rekao da ne saginjemo glave ka napred ali ja ne znam drugacije....Dok se tusiram,nikad nisam uspevala da isperem kosu kako treba...pa mi na kraju bude masnija (od ne ispranog sampona) .
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

Dzox taj mongolac :) ce ostati sigurno mesec dana, i onda si kao normalan drugima, ali ti i dalje vidis da je to cudno sire nego sto treba:) problem je sto je sad uveliko leto odmaklo i ove vrucine uopste nisu pogodne za spadanje otoka, pa ce svima nama to ici mnoogo sporije nego da je recimo decembar. Ja sam se kad su bile one vrucine pre dve nedelje budila ujutru s nosem natecenim kao u crtanom filmu:)
btw superiska ti je nos i profil, al one slike sa sljivama me prestravljuju,vracaju me u dane operacije:) jooj
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

nennna napisao:Hej drustvo,moze li mi neko reci do kada treba da uzimamo HIMORAl? neka odgovori neko kome je prosao duzi period od operacije. E za to spavanje bez jastuka...khm,khmmm...malo teze...jedva se kontrolisem da spavam na ledjima ali ujutru se sama zateknem kako spavam na boku ( bez zagnjurene njonje u jastuk).... Devojke kako perete kosu,znam da je Bjela rekao da ne saginjemo glave ka napred ali ja ne znam drugacije....Dok se tusiram,nikad nisam uspevala da isperem kosu kako treba...pa mi na kraju bude masnija (od ne ispranog sampona) .
Za Himoral je rekao posle skidanj maske da se popije onoliko koliko je ostalo,a za pranje kose-ili neka ti neko pomogne da ti drži tuš ili pravac kod frizera.Ja i sada ne smem da se saginjem,baš osetim kao neki pritisak u korenu.

DZOX CAREEE!! 8) :D E,svaka ti čast što si postavio slike,a za nosić sve pohvale,baš je lepo ispao!Sada samo malo strpljenja dok ti ne spadnu otoci,a nadam se da ćeš i tada poslati sličicu 8)

E,ljudi,šta kažete da svi postavimo slike pre i posle,pa da razmenimo mišljenja,a mogli bi i da glasamo za naj nisić godine? :wink:
Odgovori