Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

sarrra napisao::lol: ljudi ja sam pisala vise puta..pre same operacije..nakon operacije...kada su spali otoci..i evo sada...moje konacno misljenje je da zaista treba da prodje god. dana od operacije da bi ste videli svoj nos..
eh sada moj nosic jeste lepsi ali niko nestone primecuje razliku...mada vrh kao da ima otok i dalje,pa mislim da nikada nece ni proci i resila sam da ponovo operisem nos

Zanima me da li mogu kod dr. Bjelica da operisem nos ali estetika je u pitanju????sve vreme sam vec jednom prosla ovo,jesam zadovoljnija nego pre ali mi je tako krivo sto nije malo prcastiji i malo uzi, sve to mi stvara psihicki problem,non stop se gledam u ogledalo i ne mogu vise stvarno,zelim da probam da sredim to sto mi smeta! :wink:
Naravno nikom ne smem da kazem jer bi moji roditelji zajedno sa mojim drugaricama "poludeli" a ne vidim da je druga operacija nesto strasno,nisam jedina.
ah kada samo pogledam vrh..poludim...

MOlim vas da li dr. Bjelic radi samo estetiku...nadam se da mu nece to delovati kao hir
Ne bih rekla da radi estetiku,on je ORL hirurg-znači-lomi,turpija,ispravlja,tako da je za licknje zadužen estetičar u timu.Ma nemoj da se opterećuješ da li će misliti da li iz hira to želiš ili ne,to je TVOJ nos i slobodno pitaj.
E,sad stvar je u tome da kada smo prvi put išli,radili smo i devijaciju i estetiku,a za drugi put bi radili samo estetiku,tako da je cifra mnoooogo veća,mislim negde oko 120.000din,ako se ne varam.Tako da i to imaš u vidu.Pozzz
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

op. nosa

Post od Mira29 »

deckaa,
ni meni nos nije ravan,operisala sam se krajem aprila. Imala sam udubljenje kao i Vi. Kako vreme prolazi cini mi se da se to popunjava. Sa jedne strane kost je prava, a sa druge ima mala grba. On kaze da moram da budem strpljiva 6 meseci, mada ne verujem da ce se nesto promeniti, jer pod prstom tacno se kost napipa, a ne otok, sto mi je i on potvrdio. Kaze ne moze svakom da uspe, ako ne uspe radicemo ponovo.
Vise nisam opterecena kao pre, sta da radim bice kako bude, ako ne budem zadovoljna radicu opet, ostaje nam samo da cekamo da prodje vreme, kako god da je ne moze se sada nista promeniti.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Re: op. nosa

Post od dizajnerka »

Mira29 napisao:deckaa,
ni meni nos nije ravan,operisala sam se krajem aprila. Imala sam udubljenje kao i Vi. Kako vreme prolazi cini mi se da se to popunjava. Sa jedne strane kost je prava, a sa druge ima mala grba. On kaze da moram da budem strpljiva 6 meseci, mada ne verujem da ce se nesto promeniti, jer pod prstom tacno se kost napipa, a ne otok, sto mi je i on potvrdio. Kaze ne moze svakom da uspe, ako ne uspe radicemo ponovo.
Vise nisam opterecena kao pre, sta da radim bice kako bude, ako ne budem zadovoljna radicu opet, ostaje nam samo da cekamo da prodje vreme, kako god da je ne moze se sada nista promeniti.
Kod mene je identicna situacija, sa jedne strane kad predjem prstom ne osecam nista, a sa druge osecam kost. Mada sam ja u sustini zadovoljna, nos mi je mnoooogo lepsi. Iz amfasa se ne primecuje neka posebna razlika dok mi je iz profila presladak i mnogo mi lepo stoji. Nekako se ne opterecujem vise sa tim, za mene je to gotova prica, vise ga ne zagledam, ne pipam, znam da ce jos da se menja, ali cak i ovako da ostane ja sam zadovoljna. Ne kazem da mi jednog dana nece pasti na pamet da ga konacno doteram ( bar mi nece biti nikakva frka, znam sta me ceka ), ali za sada uzivam u svom novom profilu i otkrivam sve nove frizure koje mi sada super stoje a ranije nisam mogla da ih nosim zbog muskog profila...pozz svima
nennna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:53 pm

Post od nennna »

Devojke ja ipak mislim da treba da prodje vreme da bi se kost formirala...do nekih 6 nedelja...ipak je to nos...pa i ruku kad slomite ceka se 40 dana da zaraste kost... Mene samo tesi sto sam pre 2 ned.operisana pa da je to sve jos sveze i da ne mogu da ocenim kakav ce mi nos izgledati. Spreda izgleda ok,jeste da je natecen ali iz profila mi smeta sto na sredini nosa imam to blago udubljenje... Valjda ce na kraju svima ispast nosici kako smo zelele. pozzz :wink:
nennna
Novi član
Novi član

Post od nennna »

imam kontrolu za 3dana pa cu vam javiti sta mi je doca rekao. Slazem se da je svaki nos prica za sebe,ali mi znace informacije koje pisete,ipak ste operisane pre mene,ja sam sad 19maja... Meni je nos pre operacije bio jako uzak i imala sam grbicu koja nije bila nesto preterano strasna,ali eto zelela sam da to ispravim i da mi nos izgleda sto prirodnije. Sada mi je nos 2x siri nego sto je bio, spreda kada se gledam izgleda kao da imam deciji nos (malo sira hrskavica i deluje prcasto). Nadam se da ce se vremenom sve vratiti na svoje. SportLilly :wink:
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

op.nosa

Post od Mira29 »

Evo meni se rupa popunila, kosti su prisle jedna drugoj, samo sto je sa leve strane kost izrazajnija od desne. Vrh nosa je i dalje sirok.
Vec sam predhodno rekla da se vise ne opterecujem, cekam vreme da prodje, samo Vam prenosim svoj izgled nosa posle 7 nedelja od operacije
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Evo i mene ;)
Osmi dan od operacije. Upravo sam se vratio iz BG-a. Skinuta mi je maska i izvadjeni tamponi. Nije bilo nikakvih bolova, mada moram da priznam da je malo neprijatan osecaj, ali to je to u principu. Nista specijalno. Odmah sam poceo da disem i osecaj je, moram da priznam, sjajan. Onako hladan vazduh...ah. Ludilo.
Bjelic mi je odmah nakon toga rekao da se pogledam u ogledalo. I šok.
Gledao sam 10ak sekundi ne progovorivsi ni jednu rec. Nisam mog'o da prepoznam sebe. Sad ako me pitate da li je to bila pozitivna ili negativna reakcija opet ne znam sta da vam kazem. Al' ae redom cemo.
Levi profil je skroz uredan. Ima otoka i dalje, ali nista specijalno. Uglavnom, vidi se da je tu posao odradjen kako treba. Skinuta grba skroz i lepo se uklapa. Jos je meni to neobicno, ali s obzirom da sam stari profil nosio oko 20 godina, nije nista cudno. Stvar navike, normalno :)
E sad, desna strana nosa (a i lica u celini) je naduvena i otecena mnogo vise nego leva. To se primecivalo i u pocetku, ali nisam mnogo posvecivao paznju tome jer je na licu stojala maska i tesio sam sebe "ma ko zna kako to izgleda ispod". Kada predjem prstom preko tih otoka oseca se jaka cvrstina, kao kost, ali kada malo bolje sagledam crte i uporedim levu sa desnom stranom, ipak mislim da nije kost nego neka zila, misic, tkivo ili tako nesto slicno.
S prednje strane gledano najvise se uocavaju razlike izmedju desne i leve strane i mislim da je jos rano reci kako je odradjen posao u celini. Uglavnom, sve je tu jos uvek sveze i treba proci neko vreme dok sve to ne dodje na svoje mesto.
Btw, maska je 8 dana stajala na licu i koza je bila nenormalno masna posle skidanja. Tu su i neke sitne bubuljice koje zajedno sa otocima i podlivima kvare celokupnu sliku, ali i dalje mislim da celom licu treba dati vremena da se regenerise i da sve to 'legne' gde treba i kako treba.
Eto, to bi bili neki utisci za sad. Javicu se kad/ako bude bilo nekih vidljivih poboljsanja.
Poz :wink:
Poslednja izmena od dzox u Pet Jun 05, 2009 3:06 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

E da, zanima me samo, da li sada smem da izduvam nos ili iskljucivo da stavljam samo AD kapi? Ima malo sekreta u levoj nozdrvi pa zato pitam. Hvala unapred.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

Ne smes da duvas nos, barem ne ono klasicno duvanje, da ga stiskas. Ako bas moras onda samo zapusis jednu nozdrvu i dunes kroz drugu i obratno, mada bi bilo najbolje da ga samo cstis stapicem za usi i ad kapima. Znam tacno kako se osecas, meni kad je Bjelic skinuo masku poceo je nesto da se odusevljava, kao super ti je nos, pogledaj se u ogledalo, a ja....u soku, izgledala sam kao mongol, sa otecenom facom i sirokim nosem , uopste nisam mogla da se prepoznam. Anyway, preplakala sam put do kuce. Sad mi je nos super, bas sam zadovoljna, mada je i meni kost izrazenija sa jedne strane, to sam odmah primetila po skidanju maske i ostalo je tako dva meseca posle operacije, da li ce se povuci, nemam pojma, u svakom slucaju nije strasno....
pozzz za tebe
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

dizajnerka napisao:Ne smes da duvas nos, barem ne ono klasicno duvanje, da ga stiskas. Ako bas moras onda samo zapusis jednu nozdrvu i dunes kroz drugu i obratno, mada bi bilo najbolje da ga samo cstis stapicem za usi i ad kapima. Znam tacno kako se osecas, meni kad je Bjelic skinuo masku poceo je nesto da se odusevljava, kao super ti je nos, pogledaj se u ogledalo, a ja....u soku, izgledala sam kao mongol, sa otecenom facom i sirokim nosem , uopste nisam mogla da se prepoznam. Anyway, preplakala sam put do kuce. Sad mi je nos super, bas sam zadovoljna, mada je i meni kost izrazenija sa jedne strane, to sam odmah primetila po skidanju maske i ostalo je tako dva meseca posle operacije, da li ce se povuci, nemam pojma, u svakom slucaju nije strasno....
pozzz za tebe
Ej, znaci hvala ti puno. Prilicno si me utesila sad jer sam mnogo skeptican bio po ovom pitanju otoka sa desne strane, ali dobro, dajem mu vremena pa kako bude nek bude. Ali stanje je identicno ovom tvom : isto otecena faca, sirok nos... bash horor, ono... jeza ziva. Ali dobro, kuliram za sad.
I dalje pijem one tablete protiv otoka, cenim da ce bar malo ubrzati proces.
Poz!
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

Ne brini, vec sutradan ces izgledati normalnije, ja sam nedelju dana posle operacije vec izlazila napolje, modrica skoro da i nije bilo, otoci spali, znaci posle skidanja maske sve se jako brzo povlaci, brze nego sto mislis. Jos nesto, cuvaj se sunca dok ti skroz modrice ne nestanu. Ja se bas i nisam pridrzavala toga i kao posledicu imam tamnije fleke tamo gde su bile modrice :evil: . Znaci, modrice i Sunce nikako!
nennna
Novi član
Novi član

Post od nennna »

Jao Dzox ja se ne bih usudjivala da duvam nos :) meni je proslo 16-17 dana od operacije ,i pre neki dan mi se nos zapusio kao djavo. Nisam imala hrabrosti da ga klasicno izduvam,jer izbegavam da ga dodirujem uopste da ne bih nesto zeznula i onako je otecen tu gde je hrskavica. Pa sam isla onu varijantu HRK-PLJUC :lol: sta da se radi...ti si jos uvek svez,tako da no sikiriki,svaki dan ce se sve smanjivati postepeno. Pozzz
mimica07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 1:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mimica07 »

Evo i mene posle duzeg vremena...
Posle opreacije po instrukcijama doktora stavljala sam fizioloski rastvor (10 x 10ml), zatim 3-4 puta 1ml AD kapi i 3-4 puta 1ml kantarionovog ulja...( kupis dva mala i jedan veliki spric). Kada se sve to redovno stavlja unutrasnjost nosa se brzo oporavlja...
mimica07
Novi član
Novi član

Post od mimica07 »

Koliko cesto ste isli na kontrole posle operacija??? Meni su se malo smucile. U pocetku sam imala kontrolu dva puta u toku nedelje, a sada na svakih 7-10 dana. Mislim da vise nema potrebe tako cesto da idem ali moj doktor insistira na tome....on sa onim malim "usisivacem" izvuce sve sto se skupi u nosu i u pocetku mi je to odgovaralo jer mi na taj nacin 100% osposobi disanje ali sada nema vise tog lucenja iz nosa i disem bas dobro.
Operacija mi je bila krajem aprila
mimica07
Novi član
Novi član

Post od mimica07 »

[quote="tikit"]Cao!
Da li je neko od vas skoro imao operaciju u Zemunskoj bolnici?Da li znate koja je cena za domace osiguranike, znam da je prosle godine bila 16.000 din.I koliko dugo se lezi u bolnici?I koga od lekara preporucujete, imam devijaciju septuma, hrskavica mi je preprecila skroz desnu nozdrvu, imam kako je Dr.Grubor rekao ''rascvetali'' vrh nosa, isto hrskavice, i ''malu'' kvrgu, koju ja i ne primecujem, ali njemu od svega to najvise smeta...Stvarno imam problem sa disanjem, prepisao mi je Nasonex 30 dana, prokrvarila posle 10, jer je rekao da nisam kandidat za operaciju, jer nije siguran u ishod...Da je samo kvrga, ili devijacija, bez problema, ali zbog tih hrskavica nece.Sta mislite o Dr.Burgu?Da li je neko radio kod njega?Stvarno mi je potreban savet, ne znam vise sta da radim, jer je ovo sve gore i gore, mislim na funkciju, a ni estetski nije bas sjajno, jer je malo kriv zbog te hrskavice, a i malo duzi nego sto bi bilo lepo uz moje lice.

Jesu li poceli da rade operacije u Zemunskoj bolnici?
Tamo je dobar doktor Milicevic i Grubor. Znam neke ljude koje su oni operisali. Koliko ja znam tamo su operacije bile stopirane jos od decembra zbog toga sto im ministarstvo nije dalo dozvolu za nove cene koje su formirali.
Ja sam pricala sa Milicevicem i rekao je da bi cene maximalno mogle da budu izmedju 30.000 - 40.000 din. ali posto oni nisu radili operacije nisam vise mogla da cekam pa sam zakazala pa otkazala operaciju na VMA a na kraju me je operisao privatnik :lol:
Odgovori