Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Danijela93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 10:47 pm

Post od Danijela93 »

Tu se potpuno slazem sa tobom, bolje da to zavrsim odmah, nego da cekam ceo dan da dodju po mene.. Super si, ja cu ti se javiti posle operacije da ti kazem kako sam prosla :).. pozzz za tebe :wink:
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

evo i mene opet.
malo pre sam se probudio iz anestezije, inace se ne secam kada sam zaspo.
i dalje sam pospan, ali nisam naviko da spavam na ledjima pa sam resio da izblejim ovde.
Bola gotovo da nema uopste, malo me glava boli ali ok je. Stvar koja me nervira je krvarenje na svakih 5 min. To je normalno, tako kazu, ali svejedno smara. Sada lezim u sobi sa nekim vojnicima i odmaram. Posle se pisemo.
tikit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 1:06 am

Post od tikit »

Cao!
Da li je neko od vas skoro imao operaciju u Zemunskoj bolnici?Da li znate koja je cena za domace osiguranike, znam da je prosle godine bila 16.000 din.I koliko dugo se lezi u bolnici?I koga od lekara preporucujete, imam devijaciju septuma, hrskavica mi je preprecila skroz desnu nozdrvu, imam kako je Dr.Grubor rekao ''rascvetali'' vrh nosa, isto hrskavice, i ''malu'' kvrgu, koju ja i ne primecujem, ali njemu od svega to najvise smeta...Stvarno imam problem sa disanjem, prepisao mi je Nasonex 30 dana, prokrvarila posle 10, jer je rekao da nisam kandidat za operaciju, jer nije siguran u ishod...Da je samo kvrga, ili devijacija, bez problema, ali zbog tih hrskavica nece.Sta mislite o Dr.Burgu?Da li je neko radio kod njega?Stvarno mi je potreban savet, ne znam vise sta da radim, jer je ovo sve gore i gore, mislim na funkciju, a ni estetski nije bas sjajno, jer je malo kriv zbog te hrskavice, a i malo duzi nego sto bi bilo lepo uz moje lice.
Hvala unapred!!
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

poz drustvo, posledenji put vam se javljam iz BG-a
Tacnije na Surcinu sam, kod rodjaka. Juce su me pustili sa VMA i za 7 dana idem na skidanje maske.
Bolova i dalje nema, krvarenje je zanemarljivo (samo nocu po neka kap). E sad... najteze mi padaju obroci. Gutanje hrane je pretesko, a apeteta gotovo da nema nikad. Inace jedan moj obrok je bio tezak minimum 1000 kalorija pre operacije. Za ova 3-4 dana sam smrsao 3 kg i to mi stvarno mnogo tesko pada, al dobro, vremenom ce sve doci na svoje mesto, nadam se. Nocu imam mnogo problema tokom spavanja jer nisam navikao da spavam u polusedecem polozaju. Ceo zivot spavam na stomaku i jbg... pokusavam da se naviknem mada tesko ide. Nocas sam se 5 puta budio. Bez obzira sto sam spavao 8h i dalje se osecam umorno. Ali sve je izdrzivo. Mora tako.

Inace otoci su krenuli juce. Ocni kapci su tamno ruzicaste boje, jedva gledam, a ochi neprestano suze. Mada sam sam po sebi veliki optimista i ne brinem se previse.

Inace, sa Bjelicem nisam imao nikakav dogovor pre operacije. Samo me je pitao "sinko, jesi li spreman?", a ja sam rekao "normalno, uradite sta mislite da je najbolje". Nisam hteo da filozofiram previse jer, sta god uradio, ne moze biti gore nego sto je bilo, to je neminovna stvar.

Kroz gips se nazire oblik nosa. Vidi se da je korigovao sve sto se moglo korigovati. Odradio je sirinu (suzio je nos), skinuo grbu (koja je bila poprilicno velika) i naravno sredio devijaciju. Ne mogu da docekam petak da vidim kako to izgleda 'uzivo', al' dobro, vreme brzo ide.

Reci cu jos samo da su me posle operacije premestili u sobu u kojoj su lezali neki vojnici tako da mi uopste nije bilo dosadno. Likovi su bili maximalno pozitivni i vreme je brzo proletelo.

To je to za sada. Ako neko ima nesto da pita - neka pita slobodno, tu sam da pomognem. Iskoristite me sada dok mi je jos sveze pamcenje jer vam mogu opisati i najsitnije detalje cele ove 'avanture' :wink:

Veliki pozdrav i pishemo se kad stignem u Krusevac.
Cao.
danicabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 3:18 pm

.

Post od danicabg »

Dzox moras izdrzati,videla sam cure koje su radile nosice i stvarno im je extra uradjeno i prosle su to sto ti sad prolazis..bice to sve super..
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

dzox napisao:poz drustvo, posledenji put vam se javljam iz BG-a
Tacnije na Surcinu sam, kod rodjaka. Juce su me pustili sa VMA i za 7 dana idem na skidanje maske.
Bolova i dalje nema, krvarenje je zanemarljivo (samo nocu po neka kap). E sad... najteze mi padaju obroci. Gutanje hrane je pretesko, a apeteta gotovo da nema nikad. Inace jedan moj obrok je bio tezak minimum 1000 kalorija pre operacije. Za ova 3-4 dana sam smrsao 3 kg i to mi stvarno mnogo tesko pada, al dobro, vremenom ce sve doci na svoje mesto, nadam se. Nocu imam mnogo problema tokom spavanja jer nisam navikao da spavam u polusedecem polozaju. Ceo zivot spavam na stomaku i jbg... pokusavam da se naviknem mada tesko ide. Nocas sam se 5 puta budio. Bez obzira sto sam spavao 8h i dalje se osecam umorno. Ali sve je izdrzivo. Mora tako.

Inace otoci su krenuli juce. Ocni kapci su tamno ruzicaste boje, jedva gledam, a ochi neprestano suze. Mada sam sam po sebi veliki optimista i ne brinem se previse.

Inace, sa Bjelicem nisam imao nikakav dogovor pre operacije. Samo me je pitao "sinko, jesi li spreman?", a ja sam rekao "normalno, uradite sta mislite da je najbolje". Nisam hteo da filozofiram previse jer, sta god uradio, ne moze biti gore nego sto je bilo, to je neminovna stvar.

Kroz gips se nazire oblik nosa. Vidi se da je korigovao sve sto se moglo korigovati. Odradio je sirinu (suzio je nos), skinuo grbu (koja je bila poprilicno velika) i naravno sredio devijaciju. Ne mogu da docekam petak da vidim kako to izgleda 'uzivo', al' dobro, vreme brzo ide.

Reci cu jos samo da su me posle operacije premestili u sobu u kojoj su lezali neki vojnici tako da mi uopste nije bilo dosadno. Likovi su bili maximalno pozitivni i vreme je brzo proletelo.

To je to za sada. Ako neko ima nesto da pita - neka pita slobodno, tu sam da pomognem. Iskoristite me sada dok mi je jos sveze pamcenje jer vam mogu opisati i najsitnije detalje cele ove 'avanture' :wink:

Veliki pozdrav i pishemo se kad stignem u Krusevac.
Cao.

Bronhi,sad se lakše diše! :wink:
Svaka čast,Dzox,pregrmeo si najgore i samo napred.Najvažnije je da ako nešto želiš,da to i uradiš.Ja se nisam pokajala,što mi je najvažnije,možda sam očekivala da odmah dođe sve na svoje mesto,ali ZA SVE treba vremena i samo opušteno.
Javi kako je prošlo skidanje maske.Pozzz :D
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

hah, hvala na podrsci :wink:

Danas je vec 4. dan od operacije i mogu slobodno da kazem da ima vidnog poboljsanja sto se samih otoka tiche. Inache na dan operacije nisam imao otoke. Pojavili su se tek sutra uvece. Pre 2 dana su bili tamno ljubicasti, juce isto tako samo nisam bio toliko naduven, a danas mi je lice vec splasnulo, a otoci su dobili neku svetliju nijansu. Uglavnom ide na bolje :wink:
Obroci su mnogo obilniji nego sto su bili. U pocetku je bilo tesko gutanje vecih komadica hrane, a sada sam se vec navikao. To je, u principu, bila jedina stvar koja me je stvarno brinula. Sve ostalo ide lagano.
Jos jedan napredak je spavanje nocu : na dan posle operacije sam se budio 6-7 puta + je bilo sitnog krvarenja sto zna da iritira malo, a nocas sam se probudio samo jednom jer je navlazila ona prackica (gaza ispod nosa). Inace kod mene vise nema krvarenja, sada je ostao samo sekret. Grlo je, doduse, puno tog sekreta. Pre svakog obroka ispljujem koliko kod mogu. Odma' se lakse dise nakon toga. Isto tako i pred spavanje.
E sada mene zanima jedna stvar. Kako da operem kosu? :lol: Aj' dajte neki savet sto se toga tice :) Cenim da zenske imaju mnogo jace iskustvo s tim stvarima pa ocekujem da pomognente malo :) Hvala unapred pa se pisemo kasnije :wink:
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

op.nosa

Post od Mira29 »

Dzox,
I sam znas da ne smes da se saginjes. Ja sam isla prvih mesec dana kod frizera, a mislim i sve devojke da su to radile, jer nema sanse da je sam operes.
Moje prvo pranje kose je bilo posle skidanja maske, jer drugacije nije moglo, maska ne sme da se pokvasi i zato nisam htela da rizikujem, a predpostavljam da imas kratku kosu tako da tebi i nije veliki problem da sacekas jos par dana. Pozdrav
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Uredno, hvala na odgovoru, preguracu do petka nekako.
Suuzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 5:24 pm

Post od Suuzy »

Cao narode, evo i ja da se javim, da se pohvalim svojim iskustvom! :) Pre oko 2 nedelje sam imala operaciju kod naseg cuvenog velemajstora dr Bjelica, i prezadovoljna sam rezultatom! Covek je napravio cudo od mog nosa, obratio je paznju na svaki detalj, zaista sve pohvale! Objasnila sam mu u 3 reci na operacionom stolu sta zelim, i uradio je 15 puta bolje, neverovatno kako je oblikovao novi nos tako da savrseno odgovara licu! Zelim da svima onima koji su u nedoumici kazem da se slobodno prepuste njemu, iz mog iskustva, i iz iskustva drugih koje sam tamo upoznala, tvrdim da covek zna posao! Veliki pozdrav za sve!!! :) :D
Sportlilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 4:57 pm

Post od Sportlilly »

Zdravo svima,operisana sam tacno pre 11dana kod dr.Bjelica,radila sam estetiku i devijaciju,oporavak je prosao super ali.... Imam 1 nedoumicu,kada prelazim prstom preko nosa,na sredini mi je nos malo mekan,kao da ima blago,blago udubljenje...tesim se time da sam nedavno imala op.pa da se kost nije jos formirala...ako neko ima priblizna iskustva neka pise..pozzz svima
Sportlilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 4:57 pm

Post od Sportlilly »

pre 11dana operisali su me dr.Ljubicic i dr.Bjelic (u timu),u pitanju je bila devijacija i estetika.postoperativni tok je lepo protekao,kako sam prezivela ono disanje na usta i spavanje pod uglom od 90 stepeni jos mi nije jasno :) Posle 7dana,isla sam na skidanje maske,vise mi je bilo neprijatno skidanje gipsa nego tampona. Tmpone mi je Bjelic izvukao za 5sec,a gips...kao da mi se hobotnica uhvatila za facu i jedva da se skinula :P . Imam malu nedoumicu,svesna sam da ce mi nos zbog otoka biti naduvan neko vreme,pogotovo taj deo ispod ociju i sama hrskavica ali...problem je u ovome... kada prelazim prstom preko nosa,tacno na sredini mi je nos malo mekan,kao da imam blago udubljenje,koje je iz profila malo vidljivo...nije preterano strasno. Da li je neko od vas imao priblizno isto iskustvo,ako jeste neka pise ili nek posalje privatnu poruku. Zelim vam svima lep oporavak i da vam nosici budu kakvi ste zeleli. Pozzz svima. Sport Lilly
sarrra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 10:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od sarrra »

:lol: ljudi ja sam pisala vise puta..pre same operacije..nakon operacije...kada su spali otoci..i evo sada...moje konacno misljenje je da zaista treba da prodje god. dana od operacije da bi ste videli svoj nos..
eh sada moj nosic jeste lepsi ali niko nestone primecuje razliku...mada vrh kao da ima otok i dalje,pa mislim da nikada nece ni proci i resila sam da ponovo operisem nos

Zanima me da li mogu kod dr. Bjelica da operisem nos ali estetika je u pitanju????sve vreme sam vec jednom prosla ovo,jesam zadovoljnija nego pre ali mi je tako krivo sto nije malo prcastiji i malo uzi, sve to mi stvara psihicki problem,non stop se gledam u ogledalo i ne mogu vise stvarno,zelim da probam da sredim to sto mi smeta! :wink:
Naravno nikom ne smem da kazem jer bi moji roditelji zajedno sa mojim drugaricama "poludeli" a ne vidim da je druga operacija nesto strasno,nisam jedina.
ah kada samo pogledam vrh..poludim...

MOlim vas da li dr. Bjelic radi samo estetiku...nadam se da mu nece to delovati kao hir
nennna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:53 pm

Post od nennna »

cao sarra,dr.Bjelic ti moze uraditi samo estetiku. Operacija ce te kostati max.do 32.000din. meni je on radio i estetiku i devijaciju,mozes procitati u tekstu pre tvog pod nadimkom Sportlilly. Moras prvo da zakazes pregled kod njega,telefonom,a to ce te kostati 1600din.a odmah posle pregleda kod njega,isti dan mozes telefonski da zakazes operaciju,dace ti on br.na koji da se javis,takodje ce ti napisati koje analize da uradis. Ja sam vadila krv i odradila sve analize krvi koje mi je napisao,dala urin i to je to. Nekom trazi ekg ali to jedino ako imas problema sa srcem,meni licno nije trazio. nadam se da sem ti malo pomogla :P
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

Sportlilly napisao:i... kada prelazim prstom preko nosa,tacno na sredini mi je nos malo mekan,kao da imam blago udubljenje,koje je iz profila malo vidljivo...nije preterano strasno. Da li je neko od vas imao priblizno isto iskustvo,ako jeste neka pise ili nek posalje privatnu poruku. Zelim vam svima lep oporavak i da vam nosici budu kakvi ste zeleli. Pozzz svima. Sport Lilly
Ja sam operisana u aprilu i isto,ali ISTO sam to tada primetila,i kako je otok spadao,sve više mi se uočavala kost i to udubljenje,bukvalno se vidi taj prelaz,kada se zagledaš uočljivo je baš,znači-nos nije prav,kakav bi i trebao da bude.E,sad,koliko dam se informisala,a da te ne bih pre vremena izbedačila,svako je za sebe slučaj i sve zavisi kakav je bio oblik nosa pre i td.,tako da sačekaj da spadnu otoci i javljaj svaku promenu,jer meni,a i još nekim ljudima,koji nisu iz prve prošli slavno,to znači.
E,sad,pošto me je to prvo razočarenje prošlo,na ovoj drugoj kontroli za mes.dana pitaću ga sve što me zanima(mada je jedan dečko već napisao u prethodnim postovima,jer je išao,da ako je uočljiva ta grbica,da je tako moralo da se uradi,jer ne bi imalo šta da drži ceo nos,a dr.mu je rekao da ako mu i posle god.dana to bude smetalo,da će mu laserski to skinuti),pa ću za god.dana videti šta ću.Uvek postoji druga šansa. :wink:

E,Sarrro,dobro došla u klub manje srećnih :wink: Imam pitanje,pošto se meni dešava da mi se nos,kao danas,toliko nasvirao kao 6 dan posle skidanja maske,iz čista mira,da li se to tebi dešavalo?Znači jedan dan splasne,tako 3-4 dana miruje,a posle poludi :evil: E,da,i na kosti,koja je i dalje srvenkasta,pojavila su mi se neke sitne bubuljce.

Dizajnerka,kakav ti je poluprofil sada,ima li promene?Jesi li bila na drugoj kontroli?

Dzox,sitno,sitno... :D
Odgovori