Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
2 dana sam proveo u BGu kod rodjaka jer nisam hteo da se vracam u Krusevac za to kratko vreme. Da skratim. Kada sam stigao na VMA i hteo da platim na blagajni rekli su mi 20.000 (?!?!). Ne znam zasto tako malo kada mi je prvo receno 36000. Pretpostavljam da cu drugi deo platiti pri izlasku.
Na prijemu sam odlozio garderobu i dobio pidzamu kao za zatvor Nenormalno siroka, sto mi i odgovara --->
Osoblje je za sada sasvim OK i izlaze u susret. Ne znam koji mi je broj sobe, a mrzi me da ustajem sad da pogledam ispred. Uglavnom, mala je (i previse), sam sam u njoj i jbg, dosadno je. Kad overim broj napisacu ovde a vi zamolite da vam daju neku vecu gde ima jos ljudi, osim ako vam ne odgovara izolacija. Savetujem da obavezno ponesete nesto za zanimaciju inace cete poludeti od dosade.
To je to za sada, ako neko zeli da pita nesto-tu sam. Poz!
Imas dole na trecem spratu trafiku i radnjicu, za neke novine gricke itd. Ti bar imas net, to ti mnogo znaci, ja sam odlepila od dosade, pogotovo taj prvi dan....pozzz
jelenad. napisao:Hej,jel neko ovih dana isao da zakaze operaciju?Pitam vas to jer ja planiram da uskoro zakazem pa me zanima koliko se otprilike ceka.Pozdrav za sve,divni ste
Ja sam imala zakazan pregled 6.maja, a najblizi datum koji mi je sestra ponudila za operaciju je 24.jun. Znaci mesec i po dana odprilike ali opet moze da se desi da neki termini jos nisu popunjeni. A i cini mi se da se leti ljudi manje opredeljuju za takvu operaciju pa mozda nije tolika guzva..
jelenad. napisao:Hej,jel neko ovih dana isao da zakaze operaciju?Pitam vas to jer ja planiram da uskoro zakazem pa me zanima koliko se otprilike ceka.Pozdrav za sve,divni ste
Ja sam otisla na pregled 6.maja, a najblizi datum za operaciju koji mi je ponudjen je 25.jun. Znaci mesec i po dana odprilike. Ali to sve zavisi, mozda neki termini nisu popunjeni pa mozes da zakazes mnogo ranije, a i cini mi se da se ljudi manje opredeljuju za ovakvu operaciju leti tako da je verovatno manja guzva..
E da ali moras da racunas da ti ni pregled nece zakazati odmah. Cini mi se da je meni zakazan 2 nedelje nakon sto sam zvala.
~Andjelka~ napisao:
eeej, nemoj previse da razmisljas o tome jer ja takodje imam to zrnce koje se da kazem nazire/vidi ali smatram da to nije toliko strasno i da ostane jer to niko osim mene i ne primecuje. Par dana je delovalo kao da se smanjuje a onda opet postalo jos vise vidljivo. Mene je takodje izludjivalo pa sam stalno prelazila prstom preko tog mesta sto iskreno mislim da nije dobro, sto za psihu tako i za proces zarastanja kosti. To je jednostavno do naseg organizma koji eto tako reaguje na lomljenje kosti i tu mi ne mozemo nista. Sto se mog dela tice sacekacu godinu dana da vidim koliko ce se videti i mislim da skidanje istog nije neki previse komplikovan zahvat. Svaka operacija je rizik, pa i nase telo mora da odradi svoje, al u ovom slucaju se eto desilo to. Enjoy!
Hah i ja isto bukvalno non stop prelazim prstom preko tok mesta:))) sad to vec mahinalno radim, sve kao nesvesno nadam se da kad sledeci put predjem primeticu da je manje ili sta vec. Haha Smesno kako svi slicno reagujemo na neke stvari:)
dzox napisao:Osoblje je za sada sasvim OK i izlaze u susret. Ne znam koji mi je broj sobe, a mrzi me da ustajem sad da pogledam ispred. Uglavnom, mala je (i previse), sam sam u njoj i jbg, dosadno je. Kad overim broj napisacu ovde a vi zamolite da vam daju neku vecu gde ima jos ljudi, osim ako vam ne odgovara izolacija. Savetujem da obavezno ponesete nesto za zanimaciju inace cete poludeti od dosade.
To je to za sada, ako neko zeli da pita nesto-tu sam. Poz!
imamo 'live' prenos pre i posle operacije e super si stvarno. Pa idi gledaj tv u onaj dnevni boravak,tamo uvek ima neko drustvance:) . I Daj sutra nekom kad te odvozaju na kolicima da kucka porukice na forum sta se desava s tobom dok si ti zauzet opstom anestezijom:)
Good luck sutra!!
PS. Zaboravih da pitam jel neko kome je vec proslo tri meseca od operacije isao na onu kontrolu? Ja sam trebala ici, al nesto se smorih pa nisam ni otisla, mislim , kakva je vajda ici..kad ionako na pregledu se ne desi nista, sem ako nedaj Boze imas neki problem s oporavkom,pa ajd kao radi toga..? jel neko bio? Jel ta kontrola ista kao i one prethodne,tj. brzinska i nikakva:) ja bih da ustedim 1600 din
Cao, ja imam zakazan prijem na VMA 1. juna, tako da me interesuje da li mozda neko otprilike zna da li ce me operisati 1. ili 2? Imam jos jedno pitanje, da li mogu da koristim moju pidzamu ili moram iskljucivo njihovu? Hvala puno unapred na odgovoru. pozzzz
Imala sam malu tremu, vise strah od nepoznatog. Uglavnom dobro sam se osecala i jedva sam cekala da se sve zavrsi. Devojka koja je bila samnom u sobi nije spavala celu noc od straha i ujutru na merenju je imala temperaturu i zamalo da je skinu sa rasporeda. Savet: ako ne budes mogla da spavas obavezno trazi od sestre nesto za spavanje, bolje ces se osecati ujutro. Zapravo nemas razloga za strah, dodju po tebe, dobijes bensedin u guzu ( ne boli ), odvezu te dole u salu, malo popricas sa njima, zaspes....Meni je zapravo najgore od svega bilo to sto posle budjenja nisam mogla da pijem vode dva sata a nikad u zivotu nisam bila zednija. I da ponesi sa sobom chimoral, to se kupuje ne dobijas od njih....Ne znam sta bih ti jos rekla osim da stvarno nemas razloga za strah, ja da nisam zadovoljna izgledom nosa sutra bih opet otisla na operaciju. Jos nesto, meni je dobro dosao onaj jastuk za putovanja....
Hvala ti jos jednom na savetima, mnogo si mi pomogla. Evo ostalo je jos par dana, tako da se pripremam psihicki, nadam se da ce sve biti u redu. Definitivno cu traziti nesto za spavanje ako mi bude trebalo . Meni je malo frka od tog cekanja, ali cu i to nekako preziveti, sve je to normalno..
Naravno da ce biti u redu Ajde, samo hrabro. E, da ponesi neku casu sa sobom i slamcice, meni je tako najlakse bilo da pijem. Ponesi i vodu, obavezno i vlazne maramice. Posle operacije ces verovatno imati malu temperaturu pa ce ti jako prijati da se hladis vlaznim maramicama. Super ce ti biti ako budes bila prva na rasporedu ( u 8 sati ), bolje je tako nego ceo dan da cekas da dodju po tebe ( inace budjenje je u 6 )....srecno