Operacija nosa
Zdravo svima!
Skoro dva meseca sam pomalo iščitavao ovu temu, od stranice br. 1 pa sve do ove poslednje...
Dok sam bio klinja, dva puta sam lomio nos pa se tada i hrskavica slomila, tako da mi je leva nozdrva začepljena oko 35-40%. Nekako sam se vremenom navikao da dišem tako ali je vrag odneo šalu, kad me spopadne alergija, po default-u prva otkazuje leva nozdrva (otkazuje = začepljena cela) pa se snalazim preko desne, ili - na usta
Takođe, imam vrlo blagu devijaciju ka desnoj strani lica... A ne bi bilo loše i da mi ga (nos) malo isturpijaju odozgo pošto ovako mogu da se takmičim sa Vladanom Batićem i njegovom kukom od nosa 
Čitajući postove na ovoj temi, dosta toga korisnog sam saznao o samoj operaciji, kao i postoperativnom ciklusu... I vrlo sam blizu odluke da se odlučim za VMA i dr. Bijelića
E sad, ono što mene zanima... Kako VMA 'radi' sa pacijentima iz stranih država? Ako neko još nije primetio živim i radim u Podgorici. Da li su mi potrebni uputi odavde, ili je dovoljno da zakažem pregled kod dr. Bijelića? Ako sam dobro shvatio, pre same operacije će mi biti potrebni i određeni nalazi (krvna slika, EKG... neka me neko ispravi ili doda šta sve treba). Da li i to treba da odradim ovde u Podgorici, ili bih morao da dođem jedan do dva dana ranije u Beograd, zbog toga?
Nadam se da će neko biti ljubazan da odgovori na par mojih pitanja... Prelomio sam u vezi operacije baš uz pomoć ove teme
Hvala unapred!
Skoro dva meseca sam pomalo iščitavao ovu temu, od stranice br. 1 pa sve do ove poslednje...
Dok sam bio klinja, dva puta sam lomio nos pa se tada i hrskavica slomila, tako da mi je leva nozdrva začepljena oko 35-40%. Nekako sam se vremenom navikao da dišem tako ali je vrag odneo šalu, kad me spopadne alergija, po default-u prva otkazuje leva nozdrva (otkazuje = začepljena cela) pa se snalazim preko desne, ili - na usta

Čitajući postove na ovoj temi, dosta toga korisnog sam saznao o samoj operaciji, kao i postoperativnom ciklusu... I vrlo sam blizu odluke da se odlučim za VMA i dr. Bijelića

Nadam se da će neko biti ljubazan da odgovori na par mojih pitanja... Prelomio sam u vezi operacije baš uz pomoć ove teme

Vidim da si se pronašao u svakoj mojoj rečenici,a sve ove gluposti koje si napisao mnogo više govore o tebi,jer se i dalje ponašaš isfrustrirano.Potraži pomoć,dečko,to ti je moj dobronameran savet,ako si pametan i nemoj izigravati advokta,biti ciničan prema nekim ljudima,pa im posle davati KAO dobronamerne savete.Završena rasprava!taske86 napisao:
Preterujes devojko, zar ti nisam bio jasan prethodnim postom?
Ti ili si bezobrazna ili glupa, zapitaj se za svoje mentalno stanje cim sebi dajes ovoliku slobodu, ne prihvatas cinjenice, napadas me uvredom, govoreci mi da sam isfrustriran, to je vise nego klinacki fazon devojko...
Nije mi samo jasno sta time zelis postici, ako ti je jedno priznanje da sam pogresio malo.....OndaK je svaka dalja rasprava sa tobom suvisna.....Pametniji popusta, nauci prvo da se ponasas kulturno, pa mi se obrati...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm
milospg napisao:Zdravo svima!
Dok sam bio klinja, dva puta sam lomio nos pa se tada i hrskavica slomila, tako da mi je leva nozdrva začepljena oko 35-40%. Nekako sam se vremenom navikao da dišem tako ali je vrag odneo šalu, kad me spopadne alergija, po default-u prva otkazuje leva nozdrva (otkazuje = začepljena cela) pa se snalazim preko desne, ili - na ustaTakođe, imam vrlo blagu devijaciju ka desnoj strani lica... A ne bi bilo loše i da mi ga (nos) malo isturpijaju odozgo pošto ovako mogu da se takmičim sa Vladanom Batićem i njegovom kukom od nosa
Čitajući postove na ovoj temi, dosta toga korisnog sam saznao o samoj operaciji, kao i postoperativnom ciklusu... I vrlo sam blizu odluke da se odlučim za VMA i dr. BijelićaE sad, ono što mene zanima... Kako VMA 'radi' sa pacijentima iz stranih država? Ako neko još nije primetio živim i radim u Podgorici. Da li su mi potrebni uputi odavde, ili je dovoljno da zakažem pregled kod dr. Bijelića? Ako sam dobro shvatio, pre same operacije će mi biti potrebni i određeni nalazi (krvna slika, EKG... neka me neko ispravi ili doda šta sve treba). Da li i to treba da odradim ovde u Podgorici, ili bih morao da dođem jedan do dva dana ranije u Beograd, zbog toga?
Nadam se da će neko biti ljubazan da odgovori na par mojih pitanja... Prelomio sam u vezi operacije baš uz pomoć ove temeHvala unapred!
Ja mislim da nije neophodno da si drzavljanin RS ako ides na sopstveni zahtev ( sto je ovde slucaj ), sto znaci da ti je potrebna samo licna karta ili neki drugi dokument, ne treba ti nikakav uput. Jednostavno zakazi pregled, Bjelic radi sredom od 15.30-17.00 ( cena je 1.600 din.).
Cak i ako ne zakazes mozes da odes u to vreme , jer koliko sam videla oni nikoga ne vracaju, imao zakazano ili ne. Oko tel. za zakazivanje nisam sigurna, zagubila sam papir, ali cini mi se da je ovaj 011/360-8498, pokusaj. Analize mozes odraditi bilo gde, bitno je samo da ih doneses sa sobom ( ekg, misljenje kardiologa, krvna slika i urin ), i da nisu stariji od 7 dana. To bi bilo to, pitaj ako te jos nesto zanima.
pozzz
Hvala dizajnerko! To se zove pomoć 
Da, interesuju me i neki detalji u vezi postoperativnog ciklusa, tj od dana operacije do skidanje maske i tampona... Da li je u tim danima dozvoljeno duže putovanje, npr automobilom? Da sam iz BG, ne bih se zadržavao previše na VMA posle operacije, a ovako - ne znam kako da isplaniram tih 7 dana
Čini mi se da se svaki dan bolničke postelje naplaćuje oko 15-20e, ako sam dobro zapamtio...

Da, interesuju me i neki detalji u vezi postoperativnog ciklusa, tj od dana operacije do skidanje maske i tampona... Da li je u tim danima dozvoljeno duže putovanje, npr automobilom? Da sam iz BG, ne bih se zadržavao previše na VMA posle operacije, a ovako - ne znam kako da isplaniram tih 7 dana

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm
Ne znam sta da ti kazem u vezi toga. Meni je prijem bio u sredu, operacija u cetvrtak, a onda je dosao uskrs i neradni dani oko toga tako da zamalo da ostanem do utorka ( sva sreca dozvolili su otpust u subotu, sto se inace ne radi ), da je bilo tako cini mi se da bih poludela od dosade. Dani se dodatno naplacuju, i zapravo nema potrebe da sedis tamo bezveze jer menjanje gaze ispod nosa i pijenje lekova mozes i kuci ( a kuci ces sigurno imati bolju negu, tamo te svi paze i maze
) Ako nemas nikoga u Bg kod koga bi mogao da ostanes tih par dana ti lepo kuci. Ja sam iz Novog Sada, i bio mi je naporan put, ali cini mi se da bih sve izdrzala samo da ne lezim tamo vise nego je neophodno. Jako je dosadno jer ne mozes da setas, ne mozes da legnes, ne mozes da citas ( sto je meni najteze palo ), nemas tv, samo blejis u zidove po ceo dan....

Ok, to bi bilo sve za sada. Hvala! 
Sada samo još da se raspitam u firmi u kojoj radim kad planiraju da nas pošalju na odmor tokom ili krajem leta, pa da pokušam za tad nekako da isplaniram operaciju... Mada, znam, neće se Bijelić upravljati po meni nego ću morati ja po njemu
Ako još neko ima neki dobar info u vezi pitanja iz mog prethodnog posta, slobodno neka žvrljne ovde neku rečenicu

Sada samo još da se raspitam u firmi u kojoj radim kad planiraju da nas pošalju na odmor tokom ili krajem leta, pa da pokušam za tad nekako da isplaniram operaciju... Mada, znam, neće se Bijelić upravljati po meni nego ću morati ja po njemu

Ako još neko ima neki dobar info u vezi pitanja iz mog prethodnog posta, slobodno neka žvrljne ovde neku rečenicu

Pitanje za tebe....Sta sam ja tebi skrivio da ti meni govoris ovakve stvari?Ja isfrustriran nisam i ne znam zbog cega si stekla takav utisak, napisao sam duplo vise postova od tebe, sve moje postove mozes procitati i uveriti se da ja nisam nikakav bolesnik, ne napadam nikog i da su moji saveti bili vise nego dobronamerni....Ako ti i to nije dovoljno, mozda bi mogla Mira29 da kaze jesu li moji saveti bili korisni, jesam li joj imalo pomogao.....dečkaaa napisao:Vidim da si se pronašao u svakoj mojoj rečenici,a sve ove gluposti koje si napisao mnogo više govore o tebi,jer se i dalje ponašaš isfrustrirano.Potraži pomoć,dečko,to ti je moj dobronameran savet,ako si pametan i nemoj izigravati advokta,biti ciničan prema nekim ljudima,pa im posle davati KAO dobronamerne savete.Završena rasprava!taske86 napisao:
Preterujes devojko, zar ti nisam bio jasan prethodnim postom?
Ti ili si bezobrazna ili glupa, zapitaj se za svoje mentalno stanje cim sebi dajes ovoliku slobodu, ne prihvatas cinjenice, napadas me uvredom, govoreci mi da sam isfrustriran, to je vise nego klinacki fazon devojko...
Nije mi samo jasno sta time zelis postici, ako ti je jedno priznanje da sam pogresio malo.....OndaK je svaka dalja rasprava sa tobom suvisna.....Pametniji popusta, nauci prvo da se ponasas kulturno, pa mi se obrati...
Inace ne volim kada me neko ovako javno vredja ako mu ne vidim oci, ja mislim da nisam zasluzio to.
Uostalom redovno odgovoram na pp, zato sto sam dobar covek i zelim samo da pomognem....
dečkaaa napisao: Vidim da si se pronašao u svakoj mojoj rečenici,a sve ove gluposti koje si napisao mnogo više govore o tebi,jer se i dalje ponašaš isfrustrirano.Potraži pomoć,dečko,to ti je moj dobronameran savet,ako si pametan i nemoj izigravati advokta,biti ciničan prema nekim ljudima,pa im posle davati KAO dobronamerne savete.Završena rasprava!
Ovde si opet pokazala koliko si bezobrazna i cinicna, a to ti je jedini nacin da ispadnes pametna i duhovita, jer drugacije nikako ne mozes.....
Pokazujes i da si isfrustrirana, vredjas me i pokusavas poniziti, ne birajuci sredstva bez razloga....
Rasprava sa tobom je obicno gubljenje vremena, zao mi je sto si nezadovoljna izgledom svog nosa, koji je ostao grbav, naravno ti nisi za bolji...
BOLEST NE BIRA......
P.S. Nemoj vise da se raspravljas sa ljudima, gora si od bakuta iz mog komsiluka.....
Ovim postom se oprastam od ovog foruma, drugari ako vas ista bude mucilo u vezi vasih nosica, pisite na pp, imam dosta dobre volje da vam izadjem u susret, znanje, entuzijazam i energiju...U ranije napisanim postovima se je to dosta iskazalo....
Veliki pozdrav za sve.
Taske
- Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 9:29 pm
eeej, nemoj previse da razmisljas o tome jer ja takodje imam to zrnce koje se da kazem nazire/vidi ali smatram da to nije toliko strasno i da ostane jer to niko osim mene i ne primecuje. Par dana je delovalo kao da se smanjuje a onda opet postalo jos vise vidljivo. Mene je takodje izludjivalo pa sam stalno prelazila prstom preko tog mesta sto iskreno mislim da nije dobro, sto za psihu tako i za proces zarastanja kosti. To je jednostavno do naseg organizma koji eto tako reaguje na lomljenje kosti i tu mi ne mozemo nista. Sto se mog dela tice sacekacu godinu dana da vidim koliko ce se videti i mislim da skidanje istog nije neki previse komplikovan zahvat. Svaka operacija je rizik, pa i nase telo mora da odradi svoje, al u ovom slucaju se eto desilo to. Enjoy!Kikica_26 napisao:Ljudiiii smrcc... Ja sam spominjala neko malo zrnce da mi od operacije stoji tu na sredini u visini ociju..al kontala sam ma to je neki mali otok ugrusak ili sta vec..ali nee to se sad bas onako fino formira u cvrsto zrnce-koje sad cak i nazirem kad se gledam u ogledalo..aasta ako to sad jos vice poraste ili dodje do izrazaja ,kako otoci budu spadali, i jos vise ocvrsne,posto sad vec mislim da je to kost , a ne neki bezazleni otok
Sta je to? Anybody? I'm freaking out

Andzi
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 11:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Taske nemoj da nas napustash, zar cesh dozvoliti da te neko isprovocira na ovaj nachin. Nemoj da idesh sa forum jer ce onda on ili ona da pobedi, ti si dobra dusha znam ja! Ja cu uradim operaciju za jedno godinu dana, do tada moram da skupim 2000 eurona! Kako tvoj nosic?
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
operacija nosa
Taske,
nemoj da se nerviras do toga da napustas forum. Ti si meni pomogao sto sam ti i rekla, sve sto si mi ti rekao, rekao mi je dr. Bijelic, a to puno znaci.
HVALA TI PUNO JOS JEDNOM
I UVEK SI OVDE BIO ZA SVAKOGA I DA DAS SAVET I DA UTESIS, A NEKI SU SAMO TU DOK SE NE OPERISU.
nemoj da se nerviras do toga da napustas forum. Ti si meni pomogao sto sam ti i rekla, sve sto si mi ti rekao, rekao mi je dr. Bijelic, a to puno znaci.
HVALA TI PUNO JOS JEDNOM
I UVEK SI OVDE BIO ZA SVAKOGA I DA DAS SAVET I DA UTESIS, A NEKI SU SAMO TU DOK SE NE OPERISU.
blagosloven bio onaj sto izmisli net na telefonu 
Evo, javljam vam se direktno sa VMA. Lezim u krevetu i smaram se kao nikad do sad, ali imam net, to je pozitivno
Ovako, operacija je trebala da bude u ponedeljak ali je pomerena za 4tak jer Bjelic nije bio tu. Prijem je bio jutros i sutra je operacija. Nastavljam u drugom postu jer ne mogu preko moba da kucam vise od 400 slova.

Evo, javljam vam se direktno sa VMA. Lezim u krevetu i smaram se kao nikad do sad, ali imam net, to je pozitivno

Ovako, operacija je trebala da bude u ponedeljak ali je pomerena za 4tak jer Bjelic nije bio tu. Prijem je bio jutros i sutra je operacija. Nastavljam u drugom postu jer ne mogu preko moba da kucam vise od 400 slova.