Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

Yve napisao:
dzox napisao:Yve, da li to znaci da ni teretana nije preporucljiva?
Најбоље би било да питаш доктора, не знам како ствари стоје са онима који се баве озбиљније неком физичком активношћу или су професионални спортисти.
Препорука коју сам ја добила је мировање три месеца, до следеће контроле или умерена активност. Може бити да сам преозбиљно схватила али ја сам одлучила да направим толику паузу у плесу, који није претерано физички захтеван, јер желим да се обезбедим, да оно што је до мене одрадим како треба.
Mislis li da ovo ima logike?Zbog cega bi pravila pauzu 3 meseca, kada ti svi obecavaju povratak svakodnevnim aktivnostima nakon 3 nedelje?
Ja sam 11. dan posle operacije imao jaku fizcku aktivnost..
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Uuu, profi, znaci moze i teretana.
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Post od Yve »

taske86 napisao:
Yve napisao:
dzox napisao:Yve, da li to znaci da ni teretana nije preporucljiva?
Најбоље би било да питаш доктора, не знам како ствари стоје са онима који се баве озбиљније неком физичком активношћу или су професионални спортисти.
Препорука коју сам ја добила је мировање три месеца, до следеће контроле или умерена активност. Може бити да сам преозбиљно схватила али ја сам одлучила да направим толику паузу у плесу, који није претерано физички захтеван, јер желим да се обезбедим, да оно што је до мене одрадим како треба.
Mislis li da ovo ima logike?Zbog cega bi pravila pauzu 3 meseca, kada ti svi obecavaju povratak svakodnevnim aktivnostima nakon 3 nedelje?
Све је индивидуално, то што си се ти вратио својим физичким активностима је индивидуалан случај, као и мој, и не видим зашто је твој случај логичнији.
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Prvi oficirski cin koji dobijes kao novopeceni kad pocnes da radis u vojsci je potporucnik.Logicno je da niko ko placa nece hteti da ga operise guster vec ce traziti ko je najbolji.Isto tako je logicno i da stariji kolega prepusti mladom neku operaciju kako bi i taj guster stekao rutinu.E pa bas to je se desilo u mom slucaju.Jbg....
nanana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 24, 2009 6:50 pm

Post od nanana »

Imam par pitanja. Osim toga sto se dvoumim da li da operisem nos sada ili pred kraj leta, zanima me i da li se pregled placa na privatnim klinikama i koliko ukoliko je neko bio?

Zelim operaciju iz estetskih razloga, ali znam da imam i laku devijaciju.
Meni je problem profil, jaci je:),ali bih volela da mi od napred (anfas )promena bude sto manja posle operacije. Sta mislite da li je to moguce? Da mi srede profil a da mi od napred nos izgleda skoro isto?

Inace, procitala sam vecinu vasih postova i svaka cast na podrsci koju pruzate. Nadam se da cu i ja dati svoj doprinos ovde kada budem prosla kroz ovu operaciju, nadam se uspesno.
Pozdrav svima
taske86
Stalni član
Stalni  član

Post od taske86 »

Yve napisao:
taske86 napisao:
Yve napisao: Најбоље би било да питаш доктора, не знам како ствари стоје са онима који се баве озбиљније неком физичком активношћу или су професионални спортисти.
Све је индивидуално, то што си се ти вратио својим физичким активностима је индивидуалан случај, као и мој, и не видим зашто је твој случај логичнији.
Nisam rekao da sam se vratio svojim fizickim aktivnostima 11. dan nakon operacije, jednostavno nesto je iskrslo i izdesavalo se svasta.
Posle 4 nedelje nakon operacije, usledila je i nova godina, znaci djuska celu noc, cirka....Nakon 49 dana poceo sam da radim.
Ako je sve individualno ti si bas poseban slucaj, veruj mi dosta ljudi znam, koji su nakon mesec dana isli na more i plivali svakodnevno.

Koliko se ja secam ti si operisala nos 3. marta.
Na osnovu cega ti zakljucujes da ti neophodno jos mesec ipo dana da bi se vratila svakodnevnim aktivnostima?
Ja se i sada bojim da mi neko ne zakaci nos i dosta pazim kada je to u pitanju.Sto se tice tvog slucaja, bio ples fizicki naporan ili ne, zaboravi na to neko vreme, jer ce te i mala nepaznja partnera vratiti na pocetak.
Mislim da ti je ples sa zamisljenim partnerom najsigurniji :)
taske86
Stalni član
Stalni  član

Post od taske86 »

nanana napisao:Imam par pitanja. Osim toga sto se dvoumim da li da operisem nos sada ili pred kraj leta, zanima me i da li se pregled placa na privatnim klinikama i koliko ukoliko je neko bio?

Meni je problem profil, jaci je:),ali bih volela da mi od napred (anfas )promena bude sto manja posle operacije. Sta mislite da li je to moguce? Da mi srede profil a da mi od napred nos izgleda skoro isto?

Inace, procitala sam vecinu vasih postova i svaka cast na podrsci koju pruzate. Nadam se da cu i ja dati svoj doprinos ovde kada budem prosla kroz ovu operaciju, nadam se uspesno.
Pozdrav svima
Privatne klinike to dosta naplate i do par hiljada evra.Cene za devijaciju znam, mehanicki oko 850 evra, dok su laserom 1250 evra.Laser jeste skuplji, ali i mnogo precizniji, bolji, nema oziljaka, nema krvarenja, nema komlikacija.
Estetika je sigurno jos dodatnih 1000 evra.
Ako imas para, sve se to lako uradi, na klinici ti odrade sve analize potrebne za operaciju, nema cekanja, ljubazno osoblje itd....
loverka 24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 5:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od loverka 24 »

hey drugari da vam se javim!!proshli utorak su me operisali,u sredu mi skidaju masku! :P
recite mi jel ste mazali sa nechim,kapilare u oku,tipa hlorenfenikolom,ili mozda nekim kapima za ochi?
koliko im treba da se povuku?

pozdrav
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

Golddragon napisao:Prvi oficirski cin koji dobijes kao novopeceni kad pocnes da radis u vojsci je potporucnik.Logicno je da niko ko placa nece hteti da ga operise guster vec ce traziti ko je najbolji.Isto tako je logicno i da stariji kolega prepusti mladom neku operaciju kako bi i taj guster stekao rutinu.E pa bas to je se desilo u mom slucaju.Jbg....
Ma, jel moguce da se to zaista desilo? I sta sad posto nisi zadovoljan (njihovom greskom)? Sad ponovo treba da ides i da se cimas i da placas..?

Po meni je to krajnje neprofesionalno. Ajde sto je prepustio slucaj mladjem kolegi (mada ni to ne opravdavam..nije u redu da se to cinii bez znanja pacijenta), ali valjda je bar trebalo da ostane tu i da nadgleda citav tok operacije.

A jel si ti siguran da se to zaista i desilo? Jel ti to i Bjelic potvrdio? Jel si isao kod njega da kazes da i dalje imas smetnje?
nanana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 24, 2009 6:50 pm

Post od nanana »

taske86 napisao:
nanana napisao:Imam par pitanja. Osim toga sto se dvoumim da li da operisem nos sada ili pred kraj leta, zanima me i da li se pregled placa na privatnim klinikama i koliko ukoliko je neko bio?

Pozdrav svima
Privatne klinike to dosta naplate i do par hiljada evra.Cene za devijaciju znam, mehanicki oko 850 evra, dok su laserom 1250 evra.Laser jeste skuplji, ali i mnogo precizniji, bolji, nema oziljaka, nema krvarenja, nema komlikacija.
Estetika je sigurno jos dodatnih 1000 evra.
Ako imas para, sve se to lako uradi, na klinici ti odrade sve analize potrebne za operaciju, nema cekanja, ljubazno osoblje itd....
Taske86, hvala na informaciji, mislim da cu ipak kod dr. Bjelica :wink:
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Pa ne bi on to priznao nikad da je prepustio.Nisam,videcu ako stignem sutra da odem.............
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Ovako, raspistao sam se oko tvog slucaja jer i mene ceka operacija za mesec i po dana i receno mi je da ucenici/volonteri rade operacije SAMO u slucaju da si vojnik jer vojnici ne placaju operaciju. Ako je operacija placena onda ti operaciju radi doktor koga si izabrao. Toliko o tome.
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Drugari jel neko ovih dana isao da zakaze operaciju i ako jeste molim vas recite mi koliko se ceka i rade li preko leta operacije?
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Po sto hiljaditi put neko pita da li se rade operacije LETI!!! Dal moguce da ima tolikih bisera ovde! Kao prvo zovite klinike pa pitajte,a kao drugo a zasto se ne bi radile leti?? Znaci leti nijedna plasticna hirurgija ne radi? Upotrebite mozak! Prvi put kada sam op.nos mesec dana nakon toga sam isao svaki dan na bazen,a i sad se ne pazim nesto preterano,pa ne operisemo ljudi mi bubreg,vec nos! Ovi sa estrade kad bi pravili pauzu 5 meseci posle silnih operacija sta bi bilo! A i ako je neko gledao alo transformaciju,video je da su onu devojku mesec dana posle operacije stomaka,grudi,usana i nosa terali na fitnes da bi se zategla.
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Nikola nema razloga da tako odgovaras...mi biseri koji pitamo ne pitamo iz hira vec iz razloga sto je logicno,laksi je postoperativni tok zimi a ne leti na 40 stepeni.I nismo tebe licno pitali nego neke ljude koji ce da nam daju normalne odgovore a ne da nas nazivaju biserima i vredjaju...Ako ti neko pitanje smeta zamolicu te da ne odgovaras. Pozdrav za sve ljude koji imaju razumevanja za nas koji smo tek pred operacijom.Zahvaljujuci vama resila sam da promenim kliniku i operisem se na vma. Hvala vam jos jednom,divni ste.Pozdrav
Odgovori