Operacija nosa
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 3:01 pm
Evo i mene
Mislim da ti ove godine za more i nije bas povoljno vreme, ja sam imala operaciju 4. Marta i jos uvek imam otoke koji jako sporo padaju, cim se izlozim suncu ili malo vecoj vrucini kako vani tako i u prostoru pocinjem da bujam... Ja sam mnogo citala o post operativnom toku iz iskustva mnogih slucajeva kao sto je nas i to ne prolazi tako brzo kao sto bi mi hteli!
Da se sve vrati u svoje normalno stanje potrebno je izmedju 6 meseci i godinu dana, a vrh nosa zna da bude otecen i do dve godine...
Eto, nadam se da sam ti bila od pomoci....
Pozdravljam sve na forumu, a posebno Yve i zelim vam dobar oporavak!!!
Da se sve vrati u svoje normalno stanje potrebno je izmedju 6 meseci i godinu dana, a vrh nosa zna da bude otecen i do dve godine...
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 3:01 pm
Evo i mene
Mislim da ti ove godine za more i nije bas povoljno vreme, ja sam imala operaciju 4. Marta i jos uvek imam otoke koji jako sporo padaju, cim se izlozim suncu ili malo vecoj vrucini kako vani tako i u prostoru pocinjem da bujam... Ja sam mnogo citala o post operativnom toku iz iskustva mnogih slucajeva kao sto je nas i to ne prolazi tako brzo kao sto bi mi hteli!
Pa dobro, kao sto je vec poznato, sve je individualno. Kod nekog full oporavak traje duze, kod nekog krace.
Na YouTube-u se moze naci mnostvo klipova pacijenata koji su slikali promene na licu iz dana u dan. Neki su imali otoke i do mesec dana, a u nekim slucajevima su potpuno nestali nakon 10 dana. Prema tome sve zavisi od slucaja do slucaja.
Na YouTube-u se moze naci mnostvo klipova pacijenata koji su slikali promene na licu iz dana u dan. Neki su imali otoke i do mesec dana, a u nekim slucajevima su potpuno nestali nakon 10 dana. Prema tome sve zavisi od slucaja do slucaja.
Драга cosma shiva,
читам твој пост и чини ми да сам га ја написала. Врх ми је и даље отечен (незнатно мало више с десне стране) и утрнут, горња усна и даље (знатно мање него пре) утрнута па се чудно смејем. Кључна разлика је у томе што се више не оптерећујем и не проводим превише времена пред огледалом.
Опоравак је изгледа, ма колико индивидуалан, свима нама (овде, на форуму) сличан. Ма шта говориле слике по разноразним форумима, ипак је потребно време да све дође на своје.
читам твој пост и чини ми да сам га ја написала. Врх ми је и даље отечен (незнатно мало више с десне стране) и утрнут, горња усна и даље (знатно мање него пре) утрнута па се чудно смејем. Кључна разлика је у томе што се више не оптерећујем и не проводим превише времена пред огледалом.
Опоравак је изгледа, ма колико индивидуалан, свима нама (овде, на форуму) сличан. Ма шта говориле слике по разноразним форумима, ипак је потребно време да све дође на своје.
Zdravo ljudi!Eto i ja da se javim napokon posle operacije i da podelim sa vama utiske,posebno sa ljudima koje to tek čaka.
Ono čega sam se najviše plašila-a to je da se ne probudim u toku operacije-sve je prošlo u najboljem redu,hvala Bogu.To kad sam pregrmela,mislila sam-sve ostalo ću lako.U suštini,jeste neprijatna ta maska,pa čekanje od 8 dana,spavanje u polusedećem položaju,i ne znam da li je neko spomenuo ranije,može se desiti,kao što se meni desilo,da imam temperaturu zbog tampona,tako da i na to budete spremni.
Masku sam skinula u sredu,naravno-prvi utisak-šokantan,nos mi je bio kao boxerski,nozdrve ogromne,ali je sve to normalno i nakon dan-dva koliko-toliko se vraća u normalu.Skidanje maske je isto malo neprijatno,ali nije neizdrživo.
E sad,jesam zadovoljna,samo da spadnu otoci.Ne znam kako je kod ostalih,ali meni se razlikuju levi(lepši mi je)i desni profil(ima grbica).Da li nakon spadanja otoka se ta grbica smanjuje i da li se nekom desilo kada je čistio nosić da je izvukao končić i šta je radio u tom sličaju?
Veliki pizzzić svima!

Ono čega sam se najviše plašila-a to je da se ne probudim u toku operacije-sve je prošlo u najboljem redu,hvala Bogu.To kad sam pregrmela,mislila sam-sve ostalo ću lako.U suštini,jeste neprijatna ta maska,pa čekanje od 8 dana,spavanje u polusedećem položaju,i ne znam da li je neko spomenuo ranije,može se desiti,kao što se meni desilo,da imam temperaturu zbog tampona,tako da i na to budete spremni.
Masku sam skinula u sredu,naravno-prvi utisak-šokantan,nos mi je bio kao boxerski,nozdrve ogromne,ali je sve to normalno i nakon dan-dva koliko-toliko se vraća u normalu.Skidanje maske je isto malo neprijatno,ali nije neizdrživo.
E sad,jesam zadovoljna,samo da spadnu otoci.Ne znam kako je kod ostalih,ali meni se razlikuju levi(lepši mi je)i desni profil(ima grbica).Da li nakon spadanja otoka se ta grbica smanjuje i da li se nekom desilo kada je čistio nosić da je izvukao končić i šta je radio u tom sličaju?
Veliki pizzzić svima!

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am
Cao ljudi evo da se i ja javim posle operacije.Uopste nisam zadovoljan operacijom,radio sam i devijaciju i estetiku.Proslo je 45 dana od operacije a ja ne mogu da disem na desnu nozdrvu.Isao sam posle 15 dana od vadjenja tampona kod Bijeljica na kontrolu koja je trajala jedan minut i gde je on napisao da je sve u redu.Sad u sredu ili u sledecu cu da idem ponovo da se zalim i koliko vidim morace ponovo da mi rade operaciju.I druga stvar sto se tice estetskog dela nisu mi iste nozdrve jedna mi je veca a druga manja.Na moje pitanje sto je to tako odgovor je bio da nije moglo bolje.Ja sam cak i ubedjen da mi Bijeljic nije ni radio vec neki potporucnik kome je on prepustio da radi,posto u trenutku kad su mi se sklapale oci od anestezije video sam da Bjeljic odlazi u drugu salu gde su bila neka deca a da ovaj potporucnik koji je vec bio tu u sali prilazi meni.Prosto je nemoguce da se doktoru kao sto je Bijeljic potkrade greska tog kalibra da ja nemogu da disem normalno na jednu nozdrvu i to da mi nisu iste velicine nozdrve a da pri tom me operise nacelnik ORL koji dnevno operise petoro ljudi puta meseci puta 20 god.!!!!!!!!!!!!!!!!
Тако је. Чак је пракса и да те не уводе у анестезију док не видиш доктора који те оперише. А оперисаће те онај код кога си био на прегледу и код кога после идеш на контроле. Жао ми је ако се десило другачије. Звучи ми невероватно. Нико не заслужује да буде преварен.dzox napisao:e ovo me vec plasi
Ali nekako nema smisla da platimo operaciju i da nam radi lekar koga nismo mi izabrali. Nema logike.
Месец и по дана није време за које све слегне и види се крајњи исход. Потребно је стрпљење, месеци, нега, правилно чишћење септума, не излагање сунцу, ветру, физичким активностима, вежбе дисања за оне који су имали проблем пре са дисањем па сад заборављају да могу и на нос да дишу, апсолутна пажња годину бар.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 1:18 pm
Caoo ljudi!! Danas sam skinula masku,u petak me operisao Dr Bijelic.Sve sam dobro podnela,nisam imala mnogo podliva ni otoka,jeste da mi je maska smetala,spavanje polusedeci,disanje na usta..i ostalo ali sve brzo prođe.Nos mi je sada malo natecen,nista strasno,al sam prezadovoljna kako je to Dr Bijelic uradio,tacno ono sto sam zelela i sto pristaje mom licu.Covek zaista dobro radi svoj posao i sve pohvale za njega.Vidim da na forumu neki sumnjaju da ih je on operisao vec neko drugi umesto njega,sto apsolutno nema smisla,kad zakazete i dogovorite s jednim doktorom on ce vas i operisati...I jako je bitno kakav nos ste imali ranije,i sta je uopste moguce izvesti i uraditi od njega..Ja sam ranije imala malu grbicu i blago povijen nos,sada mi je profil extra,nos ravan i malo podignut. E sad ako zelite drugacije nozdrve ili imate neke specijalne prohteve i zelje e onda je najbolje da odete kod nekog plasticara,jer Dr Bijelic je ORL hirurg,i ne verujem da ce suvise vremena da posveti lickanju vaseg nosa..jedino sto moze da uradi u estetskom delu jeste da ga ispravi,skrati, podigne eventualno suzi..
Најбоље би било да питаш доктора, не знам како ствари стоје са онима који се баве озбиљније неком физичком активношћу или су професионални спортисти.dzox napisao:Yve, da li to znaci da ni teretana nije preporucljiva?
Препорука коју сам ја добила је мировање три месеца, до следеће контроле или умерена активност. Може бити да сам преозбиљно схватила али ја сам одлучила да направим толику паузу у плесу, који није претерано физички захтеван, јер желим да се обезбедим, да оно што је до мене одрадим како треба.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm
Ja sam jutros dosla kuci, danas mi je treci dan od operacije, uzasno izgledam, od svih ljudi koje sam videla ja sam najgora. Oci su mi bile skroz zatvorene, a podlivi tamno ljubicasti, rodjena majka nije smela da me pogleda. Ovi koji su danas bili na skidanju kalupa verovatno su me videli. Prva dva dana mi je bilo katastrofa, danas je malo bolje, samo da mi se na kraju isplati ova muka....
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 1:18 pm
Ja sam jutros skinula masku i pretpostavljam ko si obzirom na tvoj opis..Svi različito reaguju,nisi najgora,videla sam i gore dok sam ja lezala...Nemoj da brines,sve će to da prođe,samo polako,drzi se i videces na kraju da se sve isplati..dizajnerka napisao:Ja sam jutros dosla kuci, danas mi je treci dan od operacije, uzasno izgledam, od svih ljudi koje sam videla ja sam najgora. Oci su mi bile skroz zatvorene, a podlivi tamno ljubicasti, rodjena majka nije smela da me pogleda. Ovi koji su danas bili na skidanju kalupa verovatno su me videli. Prva dva dana mi je bilo katastrofa, danas je malo bolje, samo da mi se na kraju isplati ova muka....