Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Mira29, ja imam prijem 21.04. dakle 22.04.rade op, pa cemo se videti na dan kada budem izlazila, ti dolazis.
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Mira29, ja imam prijem 21.04. dakle 22.04.rade op, pa cemo se videti na dan kada budem izlazila, ti dolazis.
Maratonac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 7:43 pm

Post od Maratonac »

imam devijaciju nosa, koja je vasa preporuka kod koga da odem na pregled da vidi da li to treba da se operise i ako treba da dobro odradi, da ne moram da idem na te korekcije il sta vec? i cena operacije ako znate? unapred zahvalan :D
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

Vazi danny, verovatno se vidimo, pa da te i pitam kako si prosla, mene samo strah anestezije, posto su neki ovde pisali da su culi sta pricaju doktori i mogli da prepricaju operaciju
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

Maratonac napisao:imam devijaciju nosa, koja je vasa preporuka kod koga da odem na pregled da vidi da li to treba da se operise i ako treba da dobro odradi, da ne moram da idem na te korekcije il sta vec? i cena operacije ako znate? unapred zahvalan :D
Vec 1.000.000 puta pisano o tome..probrljaj malo po temi, pa ces naci odgovore.
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

Maratonac napisao:imam devijaciju nosa, koja je vasa preporuka kod koga da odem na pregled da vidi da li to treba da se operise i ako treba da dobro odradi, da ne moram da idem na te korekcije il sta vec? i cena operacije ako znate? unapred zahvalan :D
Devijacija |skretanje sa putanje| nosne pregrade treba da se operise, moj predlog ti je gradska bolnica ili VMA.Cena je oko 20.000 dinara.
Korekcija nosa-promena spoljasnjeg izgleda nosa u ovom slucaju nije potrebna.
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

Devijacija |skretanje sa putanje| nosne pregrade treba da se operise, moj predlog ti je gradska bolnica ili VMA.Cena je oko 20.000 dinara.
Korekcija nosa-promena spoljasnjeg izgleda nosa u ovom slucaju nije potrebna.
Nikola89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 1:44 am

Post od Nikola89 »

Poz svima,pitanje za Yve ili nekog ko zna-Imam 19 g. zelim da se operisem kod Bijelica definitivno ali imam problem.posto sam ove godine upisao fax,pa prekinuo :D i ove godine upisujem drugi,tako da sam ostao bez potvrde faxa,a samim tim i bez pecata u zdravstvenoj knjizici,i ostade ona neoverena od februara 2009 :cry: .Inace sam vojni osiguranik,posto je ovo ipak vma.Kako sam cuo da ne treba uput placao se on ili ne)mene zanima dali mora da bude overena knjizica,ili moram da cekam tamo do jeseni kad upisem fax i dobijem potvrdu,a ja zelim sad,tj ovih meseci,da uradim septorinoplastiku i zavrsim s tim vise :D .Opet napominjem vojni sam osiguranik.pozz
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Post od Yve »

Nikola89 napisao:Poz svima,pitanje za Yve ili nekog ko zna-Imam 19 g. zelim da se operisem kod Bijelica definitivno ali imam problem.posto sam ove godine upisao fax,pa prekinuo :D i ove godine upisujem drugi,tako da sam ostao bez potvrde faxa,a samim tim i bez pecata u zdravstvenoj knjizici,i ostade ona neoverena od februara 2009 :cry: .Inace sam vojni osiguranik,posto je ovo ipak vma.Kako sam cuo da ne treba uput placao se on ili ne)mene zanima dali mora da bude overena knjizica,ili moram da cekam tamo do jeseni kad upisem fax i dobijem potvrdu,a ja zelim sad,tj ovih meseci,da uradim septorinoplastiku i zavrsim s tim vise :D .Opet napominjem vojni sam osiguranik.pozz
Мислим да ћеш одговор на ово питање добити једино на ВМА. Позови њих на неки од бројева.

Колико ми је познато, упут (из цивилног Дома здравља) ти не треба ако плаћаш тј. ниси војни осигураник. За оне који јесу, треба им упут за операцију девијације (који добијају на ВМА) а доплаћују ринопластику 12.000 дин. То је оно што знам на основу примера војника који су оперисали девијацију и доплатили естетику.

Да не буде забуне, сви ми који смо платили смо добили неку врсту упута за оперативно лечење... од лекара (ВМА) код кога смо били на прегледу и који нас је оперисао али тај упут не покрива здравствено осиг. већ садржи основне информације о операцији на коју смо УПУЋЕНИ и на основу тог папира заказујемо пријем и долазимо у заказано време.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Drustvo, jel' moze neko da mi pojasni koliko dugo se ne izlazi na sunce posle op. ( i zasto ), sad ovo lepo vreme pa mi se nesto ne da da pola leta presedim kuci....Jos nesto, jel' zna neko posle koliko je moguce putovati avinom ( zbog pritiska )....
Tnks
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

dizajnerka,
reci mi molim te da li si zadovoljna, koliko dana posle operacije si mogla da izadjes u javnost,a da nisi izgledala strasno?
Znam da otoci sporo spadaju, i da je sve individualno, al me imteresuje posle koliko dana mogu da krenem na posao?
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

Miro29 ja jos nisam operisana, prijem mi je u sredu, pa zato i pitam hocu li morati pola leta da budem u kuci, ne znam sto to nisam odradila na zimu....Ti? Jesi li operisana? Zadovoljna?
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

Joj, nisam jos, prijem mi zakazan za 23.april. op.24. pocela da me hvata panika, ne mogu da zaspem uvece. Mislila sam da cu biti opustenija, al ne vredi. Strah me da ne bude gore, za grbu se ne plasim vec za vrh, da mi ne ostane sirok.
Sada su mi se odlozile neke obaveze koje sam imala na poslu i zvala sam sestru da mi pomeri op. unapred, ona kaze nema sanse sve je puno i da su vec poceli da zakazuju za kraj maja.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

I meni je frka zbog vrha, kad sam mu rekla da bih da smanjim vrh nosa on nesto i nije bas odusevljeno reagovao na to, kao da je smatrao da mi to bas i nije neophodno, s' druge strane ako ga i nagovorim da mi smanji vrh bojim se da li ce biti simetrican, on mi je zapravo samo malkice " baburast", ali kad vec radim operaciju hocu da sve bude na mestu, ne planiram to da radim ponovo...
Mira29
Stalni član
Stalni  član

Post od Mira29 »

Sada razmisljam samo o tome da li cu imati vremena ili prilike da jos jednom porazgovaram sa njim pre operacije. Ja cu traziti da jos jednom pricam o nosu, pa sta bude, jer nas ima puno i mislim da ne moze da zapamti sve detalje kada pricas sa njim na pregledu za vrh itd. a sto nije konstatovao na papiru.
Odgovori