IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
LPR
Kod mene stvari nisu toliko dobro ispale kao kod Taurusa...Poboljsanja ima ali Dr Marianne nije zadovoljna postignutim (kao ni ja)...Zakljucila je da sam rezistentan na jedan lek pa je sve promenjeno...Ovih dana pocinjem sa novom terapijom koja ce (nadamo se) imati vise efekta...Ono sto mi je najveci problem je uskladiti fax i lecenje...Ni sam nznm sta da radim i kako da postignem...
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Momci, evo mene ...
Nije me bilo neko vreme jer sam završio u bolnici, verovali ili ne.. na ispitivanju (nisu znali šta mi je)
Dakle, imam tu cistu ili mukokelu u sinusu i slivanje ...
U startu nisam imao problema sa stomakom ali su se vremenom pojavili (konkretno gastritis). Išao sam na gastroskopiju (bez anestezije, grozan osećaj, ali preživi se, ako mora išao bih ponovo) i želudac mi je potpuno zdrav (!!!) samo je malo izdružen (mada, sudeći po govorkanju sestara i doktorke to ne smeta zdravlju ni najmanje), stolica dobra, krv dobra, samo sedimetacija ubrzana ...
Moja doktorka veruje da ću posle operacije sinusa sve boljke da zalečim (i sinuse i stomak) jer je najverovatnije stomak iziritiran infektivnim sekretom koji gutam i koji je gust. Kaže, nema svrhe da pijem lekove za GERB jer nemam GERB, stomak mi je zdrav (želudac, dvanaestopalačno, creva) ...
U ponedeljak imam zakazano CT snimanje sinusa, pa kad mi to odrade znaću na čemu sam. Inače, malo me bolucka taj deo lica gde je taj bolesni sinus
Inače, ona veruje da je ovo virusna upala sinusa u mukokeli jer već mesec dana imam temperaturu 37.2 preko dana koja uveče spadne ...nisam čuo da neko ko ima GERB ili LPR ima temperaturu a ja imam ...
Eto ... bio sam najmlađi tamo u bolnici i svi su me držali kao malo vode na dlanu ...
Siliver, nadam se da će biti bolje uskoro
Držimo ti fige
Nije me bilo neko vreme jer sam završio u bolnici, verovali ili ne.. na ispitivanju (nisu znali šta mi je)
Dakle, imam tu cistu ili mukokelu u sinusu i slivanje ...
U startu nisam imao problema sa stomakom ali su se vremenom pojavili (konkretno gastritis). Išao sam na gastroskopiju (bez anestezije, grozan osećaj, ali preživi se, ako mora išao bih ponovo) i želudac mi je potpuno zdrav (!!!) samo je malo izdružen (mada, sudeći po govorkanju sestara i doktorke to ne smeta zdravlju ni najmanje), stolica dobra, krv dobra, samo sedimetacija ubrzana ...
Moja doktorka veruje da ću posle operacije sinusa sve boljke da zalečim (i sinuse i stomak) jer je najverovatnije stomak iziritiran infektivnim sekretom koji gutam i koji je gust. Kaže, nema svrhe da pijem lekove za GERB jer nemam GERB, stomak mi je zdrav (želudac, dvanaestopalačno, creva) ...
U ponedeljak imam zakazano CT snimanje sinusa, pa kad mi to odrade znaću na čemu sam. Inače, malo me bolucka taj deo lica gde je taj bolesni sinus
Inače, ona veruje da je ovo virusna upala sinusa u mukokeli jer već mesec dana imam temperaturu 37.2 preko dana koja uveče spadne ...nisam čuo da neko ko ima GERB ili LPR ima temperaturu a ja imam ...
Eto ... bio sam najmlađi tamo u bolnici i svi su me držali kao malo vode na dlanu ...
Siliver, nadam se da će biti bolje uskoro

iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Pozdrav svima.Hvala vam sto ste pokrenuli ovu temu.Bas vam hvala.Imam iste simptome kao i vase,ali moj maticni doktor kaze da LPR se javlja kod malu decu.Ja naravno ne verujem preterano ,zato sto dosadasnja iskustva sa doktorima svih mogucih profila ,daju mi za pravo da im ne verujem preterano.Cak sam i bio na operaciju nosa-devijacija ali i dalje ima osecaj da imam knedlu u grlo,i dalje mi ide sekret u grlo,boli zeljudac skoro svaki put kad pojedem luk,rostilj,pasulj....Poceo sam i da izbegavam masna jela.Bio na lekara i uradio sam za pocetak CLO test.Nadam se da kad dobijem rezultate za nedelju dana ,uradicu u PH metriju.
- gorangard
- Aktivan član
Evo da se javim ponovo.
Kada sam prestao da pijem lekove za GERB stanje se vratilo na staro, a po preporuci doktorke uzeo sam da pijem pola doze i to je izazvalo nekakvo nenormalno podrigivanje posle jela koje nekad može da traje par sati (eto koliko doktor opšte prakse zna o GERBu).
Gastroeneterolog mi je dao drugi lek za GERB i rekao da je podrigivanje uzrok male doze leka za GERB.
Evo već pet dana pijem lek, ali rezultati nisu baš najsjajniji. Prošli put sam osetio poboljšanje posle nedelju dana.
E da, i čekam rezultate na helikobakter.
Kada sam prestao da pijem lekove za GERB stanje se vratilo na staro, a po preporuci doktorke uzeo sam da pijem pola doze i to je izazvalo nekakvo nenormalno podrigivanje posle jela koje nekad može da traje par sati (eto koliko doktor opšte prakse zna o GERBu).
Gastroeneterolog mi je dao drugi lek za GERB i rekao da je podrigivanje uzrok male doze leka za GERB.
Evo već pet dana pijem lek, ali rezultati nisu baš najsjajniji. Prošli put sam osetio poboljšanje posle nedelju dana.
E da, i čekam rezultate na helikobakter.
Au.. Pa kako to? Jel se pridrzhavash rezhima ishrane? U chemu je problem? Shta ti je rekla doktorka? Mozhda si pocheo chesto da jedesh neshto shto je po pravilu dozvljeno ali tebi skodi? Tako je i meni bilo kada mi je keva pekla ono sto ide u sarmi samo bez listova,nego samo pirinac i ono meso i ne shvatam zashto ali to mi je bash skodilo! A ona luda to mi je napravila mislim 3 ili 4 puta za nedelju dana i cela nedelja mi bila BLAAAH i onda nisam to jeo jedno nedelju dana i onda opet napravila i meni odma loshe i rekao to vishe NIKADA U ZIVOTU! I ono od tad mi je ok.. Malo me ponekad zeza jogurt ili Ella sir ali nishta vredno pomena..
pomoc
Imam kontrolu ove nedelje pa cemo da vidimo,neki lekovi su mi bili izbaceni jer mi je bilo dobro,ocigledno cu morati ponovo da ih uvedem. Meni nije jasno zasto ti ne radi ph metriju ako tebi stvarno smeta hrana,ja sam mislio da ti nemas problem s zelucem,ali ocigledno imas cim ti smeta ishrana
- gorangard
- Aktivan član
Meni je moj gastroenterolog rekao da LPR u većini slučajeva nastaje zbog H.pylori ... Ja evo imam H.Pylori i pijem lekove koji smanjuju kiselinu, kažu za mesec dana će se stanje u stomaku normalizovati ...
Inače, kod ljudi koji nemaju problema sa želudcem kiselina se smiri sat do dva posle jela i zato noću nemaju refluks. Svako ko noću ima vraćanje kiseline (bilo u jednjak ili grlo) ima bar malo oštećen želudac.
Samo treba da se nađu lekovi koji smiruju želudac i razlog zašto je želudac uopšte oštećen (kad odstraniš uzrok i želudac se oporavlja)
tako su bar meni objasnili
Inače, kod ljudi koji nemaju problema sa želudcem kiselina se smiri sat do dva posle jela i zato noću nemaju refluks. Svako ko noću ima vraćanje kiseline (bilo u jednjak ili grlo) ima bar malo oštećen želudac.
Samo treba da se nađu lekovi koji smiruju želudac i razlog zašto je želudac uopšte oštećen (kad odstraniš uzrok i želudac se oporavlja)
tako su bar meni objasnili
Goran uzimas li neke lekove za H.Pylori.Ja sam zavsio sa antibioticima ali uzimacu jedan lek oko 2 meseca.Ali i dalje nisam siguran dali ce se namaliti slivanje kroz grlo ,ili treba d auzimam i dodatnu terapiju za Reflux.
Taurus-sd uzimas li neku terapiju protiv Refluxa?Molim te posalji mi po PP koje lekove uzimas ili si uzimao ,da bi se savetovao sa svojim doktorom oko mogucnosti i ja da uzimam neku terapiju protiv Refluxa.
Hvala vam Ljudi i pozdrav svima
Taurus-sd uzimas li neku terapiju protiv Refluxa?Molim te posalji mi po PP koje lekove uzimas ili si uzimao ,da bi se savetovao sa svojim doktorom oko mogucnosti i ja da uzimam neku terapiju protiv Refluxa.
Hvala vam Ljudi i pozdrav svima