IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

ma jok.. jedan jastuk i to je to.. klopam zadnji put 3 sata pre spavanja,posle toga ni voda ni hrana,nista..Pola 9,9 uvece max,a spavam oko ponoci..
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gorangard »

Recite mi, da li šetnje utiču na vaše slivanje?

Ja npr. imam jače slivanje ako sam ceo dan zatvoren kod kuće, a manje kada se izjutra prošetam. Nekako, kao da mi se zaceli ta upala (čudno, ja osetim i ojedeno mesto, valjda jer je sveže) pa manje luči. To mi je i bilo najčudnije kada su mi rekli da mi curi iz maksilarnog sinusa, kako može da curi kada je otvor maksilarnog sinusa otvoren na gore, a moj maksilarni sinus poluprazan.

Pitanje za Sharka: Da li je po tvom stručnom mišljenju pametno da operišem cistu u sinusu dok imam ove probleme sa slovanjem? Da li je endoskopija kod Dr.M bolna i neprijatna?
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

ti si prepun pitanja :) setnja je preporucena posle jela,ali teske aktivnosti posle jela ne treba raditi minimum 1 sat.. Dakle ono klopam da idem da trcim secem drva ili sta vec to nikako.. Posle klope sat vremena lagano,i bez mnogo savijanja i podizanja jer se tako vraca kiselina..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Kretanje (setnja) potpomazu brze praznjenje zeluca u dvanaestopalacno crevo i time sprecavaju ili smanjuju sansu za nastanak refluxa... Sto se tice ciste u maxilarnom sinusu to ti ne mogu tacno reci posto nisam posebno upucen,pa ne bih zeleo da ti kazem nesto pogresno...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Evo i ja da se javim. Bio sam na kontroli,doktorka je trenutno prezadovoljna,ako se nastavi ovaj trend poboljsanja,ukinuce mi lekove i polako ce da mi vraca sve u ishranu. Jedino mi je nos jos uvek cesto zapusen i ako se to ne popravi,najverovatnije ce mi izvrsiti hirursku intervenciju. Sto se tice slivanja,nije nestalo,ali je znacajno smanjeno,koliko sam razumeo nikad i nece skroz nestati,ali to je i normalno,posto i skroz zdravi ljudi imaju povremeno potrebu da ispljunu sekret. E sad mene jedino brine da kad vratim sve u ishranu da se ne poveca slivanje.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

@Pomoc: Blago tebi... Meni se smanjio samo osecaj jutarnjeg otoka grla i grkljana,smanjilo se podrigivanje,slivanje kao i iskasljavanje nije smanjeno... Hteo sam te pitati da li ti na svakoj kontroli rade fleksibilnu fiberlaringoskopiju?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Sta to bese? Ako mislis na ono sto guraju u nos pa snimaju sinuse i grlo,ne ne rade na svakoj kontroli
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Da,na to sam mislio... Bio sam juce na kontroli i radjena mi je flexibilna fiberlaringoskopija...
jogurt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 7:16 pm

Post od jogurt »

Ljudi procitao sam temu od pocetka i mogu da kazem da sam se odusevio sto sam nasao vas koji imate isti problem kao i ja, mislio sam da sam jedini na svetu, stanje mi je isto kao sto je pomoc opisivao sa pocetka topika , inace pogorsalo se od kad sam dosao u Beograd da studiram, ipak je kuci zdravija sredina i ishrana. Imam 19 godina i druga sam godina. Vucem se po orl na drzavnim klinikama vec godinu dana bez ikakvih rezultata(znate i sami), hvala bogu pa nadjoh ovu temu i vas troje(silver, pomoc i taurus). Molim vas recite mi sta da radim da se spasem od ove bede. Mislio sam da idem kod Dr.M , da li mi trebaju nalazi brisa i alergoloski testovi ili ce mi oni to odraditi.
Poslednja izmena od jogurt u Sub Mar 15, 2008 8:07 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

I meni je to do sada bilo radjeno nekih 4 puta ako ne i 5.. Ja sam sada na odvikavanju od flixonase-a,koristio sam onaj nistatin muckao u ustima,jer mi je jezik bio blago oblozen ali i to se skinulo,recesus se ispraznio skroz,sada toaletu koristim jednom do dva puta dnevno,stafilokoke nema,ni znakova ona je unistena,i tako.. Rekla mi je doktorka ako se tegobe vrate zakazujemo PH metriju,a ako bude ok onda to mi je to.. Slivanja ima i dalje,ali mi ne pravi ni deseti deo problema kao pre,pa bre ni dvadeseti deo.. Smem da pijem i sokic od breskve znaci superiska :) Ishrana mi ne pravi nikakav problem,cak je i volim :) i takoc :)
Kompjuterash
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 11:57 am

Post od Kompjuterash »

Ja evo već 2 nedelje pijem terapiju za GERB i slivanje mi se smanjilo ... ipak, sestra Branka mi je preko telefona rekla da se GERB i LPR leče drugačije, pa sam zakazao pregled kod Dr. M 19.tog ...

Tauruse, nadam se da će i nama ostalima biti tako dobro kao i tebi :D Bilo bi fino da te zaobiđu recidivi kada se skineš sa spreja ...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

sta su to recidivi?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Jogurt,poslao sam ti u privatnoj poruci sajt klinike. Ako te nesto interesuje slobodno pitaj
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Jogurt svi znamo kako se osecas,ali veruj mi malo pozrtvovanja,discipline i za kratko vreme ces uvideti koliko je zivot u stvari lep :) Doktorki M. treba da odneses sve postojece rezultate dosadasnjeg lecenja,to ce ti reci i oni.. Po pravilu treba da uradis bris grla,nosa i sputuma na bakterije i GLJIVICE! Candida albicans,bolje ti je da uradis pre nego da odes tamo jer ce doktorka tako imati uvid u tvoje stanje i znace koje lekove da ti pripise..
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Taurus_sd napisao:sta su to recidivi?
vraćanje tegoba na staro
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Odgovori