Evo, samo da vam se javim da sam jos uvek ziv

Da, to može da bude problem. Ali ja imam iste simptome a moja kardija je sasvim OK, čak sam gastroskopiju (koja je užasna) radio 2 puta, na 2 različita mesta da bih bio siguran, i oba puta su mi rekli da sve funkcioniše kako treba i da mi je želudac odličan ...kamen napisao:Moja agonija traje nesto vise od godinu dana i stvarno ne mogu vise, mesecima sam se nadala da ce proci samo od sebe ali samo je sve gore. Pre jedno mesec dana odem kod doktora, snime me rentgenom i kao nema nista, posalju me kod gastroent. on me posalje na neki test za helicobacter pylory i ispadne da imam to, ali nakon terapije od 2 antibiotika, meni je samo malo bolje, znaci i dalje imam slivanje i sve, ono povraca mi se non stop ne daj Boze da legnem a da sam pre toga pojela nesto ma koliko malo da je.
Ovo je stvarno pakao, uopste nemam zivot zbog ovoga vise normalan.
Inace sam kopala po netu i citala razne forume i ispada da su svi koji su imali ove simptome a bili na gastroskopiji da im je nadjeno da im se ne zatvara neki misic koji se zove kardija.
Meni je gastorent. zakazao gastroskopiju tek za 2 meseca, ne mogu da izdrzim, jel ima da je neko isao privatno, jer sam cula da ovi niti to dezinfikuju a i da ih boli uvo kod pregleda. Ako je neko bio nek mi javi na pp ili na [email protected]
Osim toga, gde su ovi ljudi sto su pisali do sada toliko, odjednom nema nikoga?
Ma neka je uzasna samo da vidim konacno jeli to, a cini mi se po svemu sudeci da jeste mada bih vise volela da nijegorangard napisao:
Da, to može da bude problem. Ali ja imam iste simptome a moja kardija je sasvim OK, čak sam gastroskopiju (koja je užasna) radio 2 puta, na 2 različita mesta da bih bio siguran, i oba puta su mi rekli da sve funkcioniše kako treba i da mi je želudac odličan ...
Inače, da bi se potvrdilo da neko ima LPR mora da se odradi 24h pH-metrija, drugog pregleda koji može zameni to nema.
Takođe, hronično slivanje tj. post nasal drip kako ga zovu ameri može da se dešava iz mnogo razloga, a bol u grlu je jednostavno zbog tog slivanja, pa ga imaju i onih koji imaju post nasal drip a nemaju lpr.
Evo ovde može da se vidi šta sve može da izazove post nasal drip:
http://www.entnet.org/HealthInformation ... alDrip.cfm
http://chealth.canoe.ca/channel_conditi ... on_id=1512
npr. gljivična sinusna infekcija je veoma često, ne leči se antibioticima koju lekari daju šakom i kapom a izazivaju glavobolje, post nasal drip...
Ja sam bio u privatnoj klinici u pancevu i okruznoj bolnici u pancevu (pretpostavljate, iz panceva sam).kamen napisao: Ma neka je uzasna samo da vidim konacno jeli to, a cini mi se po svemu sudeci da jeste mada bih vise volela da nije![]()
Molim te reci gde radio gastroskopiju da idem i ja tamo....nego cudno mi je ako imas sve isto kao i ja da ti je sve u redu sa zelucem, tj da li se i tebi povraca stalno?
Da, meni je LPR ustanovljen pH Metrijom, a terapija traje od 4 meseca pa moze i do godinu dana... Po internetu sam citao da vecina ljudi oseti pobiljsanje nakon 4 meseca terapije, ali lekari ih ostavljaju na sestomesecnoj terapiji... A sto se tice terapije, to zavisi... Veliki je izbor lekova i postoji mnogo opcija tako da lekar sastavlja terapiju individualno prema lokalnom nalazu, simptomima, na osnovu pH metrije, promenama i dr...flip napisao:Pozdrav narode.Imam pitanje,pa ko moze neka odgovori.Interesuje me kad vam ustanove Reflux PH metrijom,dali vam prepisu neku terapiju i koliko traje terapija.Ja sam uzimao terapiju za Phylori bakteriju(ona kombinacija sa 3 vrste lekova),izbegavam puno toga od hrane,ali i dalje imam slivanje niz grlo.U MK nema PH metrija i nisam u mogucnosti da obavim to bar za sada.Dali uzimate jos neku dodatnu terapiju i koju kako bi se savetovao sa doktorom oko mogucnosti za uzimanje terapije.Hvala i nadam se da cemo pobediti ovu napast od bolesti.
Ovo je u sustini HD rezim... Vec duze vreme trazim konkretne obroke koje bih mogao jesti... Medjutim slabo ima istaknutih recepata za spremanje lagane hrane...gorangard napisao:ja upravo probavam dijetu koja pomaže u 90% slučajeva, tako kažu ...
Acid Reflux Diet Tips
* Eat frequent small meals during the day. Avoid big meals.
* Include complex carbohydrates in each meal.
* Limit the consumption of alcohol, chocolate and caffeinated drink.
* Do not lie down on a full stomach. Instead sit in an upright position for about 45 minutes after each meal.
* Stay clear of high-fat meals as they will trigger an acid attack on the stomach.
* Smoking can weaken the lower esophageal muscles. Tobacco aggravates the condition of Acid Reflux disease.
* Maintain healthy body weight. Shed excess weight to curb acid reflux symptoms.
* Chewing gum or sucking on candy can cause swallowing of air, thereby worsening acid reflux and belching.
* Avoid tight clothing, especially around the abdomen.
* Do not drink water during mealtimes but instead drink a glass or two of water about half an hour before a meal.