@SilverShark: Samo iznosim svoje mišljenje:
E ovako, da sumiram:
Letos mi je odrađen mi je test na 28 alergena i nisam ni na šta alergičan. Od lekova imam blagu reakciju na baktrim (kao mali sam po primanju baktrima dobijao blag osip po telu).
Prvi simptomi sa slivanjem su mi se javili posle primene eritromicina u decembru. Tada mi je počelo slivanje. U početku je bilo blago i retko. Pošto sam se žalio na slivanje terapija je potrajala u januaru i prekinuta je tek u februaru. Popio sam četiri kutije eritromicina, kutiju hemomicina, primio sedam injekcija penicilina i posle toga dobio roksimisan 2 kutije (isto makrolidni antibiotik koji oštećuje želudac). Tada mi je želudac bio jako oštećen. Pored toga, ne znajući da bolujem od želudca, gazirana pića sam pio često tokom januara skoro celog meseca. Znači, oni su me zapravo lečili od ovog stanja lekovima koji su me ovde doveli (manje-više)...
Od pre par godina imam LPR ali blažu varijantu koja je delovala na sluznicu nosa. Od kako sam počeo češće da pijem gazirana pića imam problema sa zapušenim nosem. Kako smanjim piće jer sam bolestan i pijem lekove rekacija nestane i miran sam jedno vreme.
Sada izgleda da imam i LPR i GERB jer osećam i gorušicu u jednjaku i slivanje odnekud direkt u ezofagus. Mislim da sam dobar kandidat za MKM
Imam i cistu u sinusu. Ona je mala i doktor mi kaže da ne može da prouzrokuje slivanje. Prvo su mislili da je mukokela zato moram da odradim snimanje za svaki slučaj. Alergija na koju on sumnja uvek napada sluznicu nosa, ali mi je ipak napisao "vazomotorni rinitis" ... kao i Taurusu
Idem na CT snimanje sinusa, za svaki slučaj. Doktor ORL na VMA nije mogao precizno da mi kaže zbog čega mi se sliva ali će znati posle CT snimka. Kada se to završi sa svim analizama i čudima idem kod doktorke u MKM.
U startu mi je delovalo skupo, ali ako je rešenje ovog mučenja sigurno vredi.
Može li neko da navede obroke koje jede, a da navede otprilike vreme kada ih jede, količinu ... Meni ponestaje mašte, a zbog GERBa i terapije moram da držim HD režim.
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.