IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Ono sto sam shvatio je da imas upalu predvorja nosa,hronicnu upalu nosa, hronicnu upalu zdrela i grkljana,samo mi nije jasno kako nemas probkema sa glasom kad imas upalu grkljana. Onda neki zdrelni spag ali ne znam sta znaci TORNWALD,i ima tu jos nekih tegoba na koje si se zalio...Na kraju pise sumnja na LPR. Sta ti pise u STATUS PRAESENS? Jek ima nesto u vezi FOETOR EX ORE?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Status preasens? o tome mi nishta ne pishe nigde,barem ja ne mogu da nadjem
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

Lpr

Post od SilverShark »

Ima sigurno...To je cini mi se na prvoj strani...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

STATUS PREASENS:
Pacijent svestan,orijentisan u vremenu,prostoru i prema ljudima,aktivno pokretan,afebrilan,eufonican,koza i vidljive sluznice normalno kolorisani. Srednje OM gradje,normalno uhranjen. Odaje utisak lakog bolesnka. FOETOR EX ORE.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

OK.Mislio sam da ce nesto vise pisati...Nego,pitao si me u vezi proteina...Pa nisam siguran da li bi smeo to koristiti posto su to (koliko znam) sinteticki proteini a HD rezim zahteva izbacivanje hrane sa aditivima... E ljudi,ja nisam skontao da je ova tema postala HIT na forumu otorinolaringologije...Cini mi se da je ubedljivo najvise puta procitana...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Meni i dalje ne ide u glavu zashto je ona meni dala taj glupi hd rezhim,ja nisam ni onu sondu gutao,nije potvrdjeno ni da imam mali reflux a kamoli neshto vishe.. To mi je bash bzvz,knjizhica mi dolazi u petak i ono sledetje nedelje tju da idem da radim tu sondu ili shta vetj,da zavrshim to pre nove ako budem mogao naravno.. Sutra mi je kontrola,a sad idu i slave i nova godina,a meni zabranjeno sve sem vode i povrtja pa ne mozhe to tako.. videtju sutra sa doktorkom u svakom sluchaju.. Radujem se ponovnoj konzumaciji pomfrita,ah kako mi nedostaje :cry:
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

A meni nije jasno zasto meni nije uvela hd rezim kad mi je rekla da je skoro potpuno sigurna da se radi o refluxu.Ja sutra zovem da zakazem sto raniji termin za ph metriju...A inace,ti ces prvo morati kod lekara opste praxe da ti da uput ya GE...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Kontrira nam hehe :) pobrkala lonchitje zhena :) Pomoc gde si ti,izgubio si se,kako napreduje lechenje,jel ti je bolje,jel ima nekih deshavanja? Reci neshto :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Pa hvala Bogu malo mi je bolje od terapije,ali slivanje i dalje postoji. Meni su pricali o tom hd rezimu,cak su mi dali i papir na kom pise sta ne sme da se konzumira,ali na onom papiru gde mi pise sta da primenjujem od terapije,ne pise da mi je uveden hd rezim,znaci cekuju da prodje ph metrija. Silver,da li sme beli hleb ako se ima lpr?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

pomoc ja jedem crni hleb :) vetj 10 dana :) samo voda,i mnogo mi teshko,ali bash mnogo..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Kad je meni dijagnostikovan LPR u Novom Sadu ja sam imao HD rezim ali nije bio rigorozan kao ovaj.Ja sam imao poboljsanja,cak mi se na par dana potpuno regulisalo stanje ali se sve ponovo vratilo naravno uz lekove ali mi je dr Marianne rekla da to uopste nije terapija za lpr i da to odma izbacim... Verovatno lekar nije bio na pravi nacin obucen za LPR jer terapija nije bila adekvatna...Ja sam tada smeo da jedem beli hleb kao i pohovano i peceno meso...Verovatno to nije bio pravi hd rezim kao ni terapija...Sutra konacno zakazujem PH metriju...Pomoc,kad ces ti na PH metriju?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

SilverShark :) Gorane :D bio sam kod doktorke kad si zakazivao ph metriju hehe :) Pomoc druzhe treba da se pridrzhavash one dijete shto ti pishe,maximalno koliko mozesh,i to ti je za ceo zhivot.. tj motji tjesh ponekad malo da poludish ali samo planirano,i zato bolje od sada utuvi u glavu da nema vishe nishta od bureka pizza pljeskavica gaziranih sokova kafa i alkohola.. shto pre shvatish to bitje ti lakshe, ja se vetj pomirio i iskreno boli me moje sexy dupe hehe :) gledaj sa vedrije strane zhivetjesh zdravo da zdravije ne mozesh :) netjesh umreti od srchke u 50 godini :) ole :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Tauruse,video sam te. Ti kad si ulazio u cekaonicu,ja sam bas ulazio u ordinaciju i potom kad sam izasao iz ordinacije ti si vec bio u drugoj ordinaciji,tako da nisam mogao da te pozdravim. Juce su mi stavili ph metriju,danas su mi skinuli. Poz
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pomoc i znachi odradio si ph metriju? i kako je proshlo,shta su ti rekli? a to si bio ti znachi,pa onda sam i ja tebe video :D nego jel imash ti taj lpr shta su ti rekli prichaj prichaj prichaj?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Pa ovako,malo je neprijatno,dok to stavljaju,ali kad stave normalno se ponasas,samo sto moras sve da upisujes u dnevnik sta radis,a to malo smara,znaci popio ovo,pojeo ovo,ustao,legao,oprao zube,sve,sve,sve... Jos uvek se ne zna da li imam LPR,doktorka sumnja da imam,ali pozudano ce znati tek kad detaljno sad prouci moju ph metriju,za par dana ce me zvati.
Odgovori