ILIZAROV
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: ILIZAROV
Blagojevic se bavi hirurgijom kolena, ali nisam siguran da li mu X noge spadaju u uzu oblast interesovanja. Na kraju krajeva, jos nije ni zakljuceno da Vam je operacija potrebna, zar ne?
Veljko ja se stvarno iyvinjavam slabo se razumijem u tu oblast a htjea bih dosta toga znati....pa vas molim da mi odgovorite na jos poneko pitanje......ok jos se neyna da li mi je potrebna operacija ali meni su koljena iybacena prema unutra i to meni jako smeta naravno estetski pa zar uopste postoji kakav drugi nacin da se rijesi osim operativnog....dajte molim vas pogledajte ovu stranicu pa mi prokomentarisite http://www.mitkovic.net
hvala
hvala
Poslednja izmena od branka 77 u Pet Avg 21, 2009 6:22 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
a sto se tice dr Blagojevica kad sam poslala mail na Banjicu u vezi iks nogu rekli su mi da dodjem na pregled kod doktora Blagojevica ali nece nista mailom da objasne da li oni to rade tako da mi nista nije jasno
-
- Stalni član
- Kontakt:
Sto se tice Mitkovicevog spoljasnjeg fiksatora, on je dobar i primenjljiv je za mnoge stvari, ali postoji nekoliko verzija (generacija) tog fiksatora, a svaki od njih ima svoju (da tako kazem) ciljnu grupu gde se moze upotrebiti.
Da se jos jednom vratim na Vas problem... Bez klinickog pregleda i rentgenskog snimka stvarno nije moguce reci koliko je deformitet i kako ga je najbolje resiti. Operacija jeste najbrze resenje (cak i ako je deformitet mali), ali je svaka operacija skopcana sa brojnim mogucim rizicima i u lecenju se najcesce rukovodimo time da se izvagaju koristi raznih nacina lecenja i rizici raznmih nacina lecenja, pa se proceni gde je odnos efekat/rizik najbolji. Na zalost, jos uvek nije razvijena jednacina koja bi nam omogucavala da to precizno uradimo za svakog pacijenta, pa se zato u radu i rukovodimo nivoom verovatnoce da se nesto desi.
Da se jos jednom vratim na Vas problem... Bez klinickog pregleda i rentgenskog snimka stvarno nije moguce reci koliko je deformitet i kako ga je najbolje resiti. Operacija jeste najbrze resenje (cak i ako je deformitet mali), ali je svaka operacija skopcana sa brojnim mogucim rizicima i u lecenju se najcesce rukovodimo time da se izvagaju koristi raznih nacina lecenja i rizici raznmih nacina lecenja, pa se proceni gde je odnos efekat/rizik najbolji. Na zalost, jos uvek nije razvijena jednacina koja bi nam omogucavala da to precizno uradimo za svakog pacijenta, pa se zato u radu i rukovodimo nivoom verovatnoce da se nesto desi.
Veljko molim vas imam jos samo jedno pitanje ako sam ja dobro shvatila znaci ipak se iks noge u svakom slucaju mogu ispraviti?
-
- Stalni član
- Kontakt:
Teorijski gledano, mogu se uvek ispraviti, ali je uvek neophodno proceniti zeljeni efekat, mogucnosti lecenja i rizike po pacijenta, pa se tek na osnovu toga odlucuje kakvo bi lecenje bilo najsvrsishodnije.
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
ovaj dr Veljko nam je zlata vredan 

Veljko zahvaljujem se na odgovorima.........