ILIZAROV

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: ILIZAROV

Post od Veljko Jovanovic »

Blagojevic se bavi hirurgijom kolena, ali nisam siguran da li mu X noge spadaju u uzu oblast interesovanja. Na kraju krajeva, jos nije ni zakljuceno da Vam je operacija potrebna, zar ne?
branka 77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 6:25 pm

Post od branka 77 »

Veljko ja se stvarno iyvinjavam slabo se razumijem u tu oblast a htjea bih dosta toga znati....pa vas molim da mi odgovorite na jos poneko pitanje......ok jos se neyna da li mi je potrebna operacija ali meni su koljena iybacena prema unutra i to meni jako smeta naravno estetski pa zar uopste postoji kakav drugi nacin da se rijesi osim operativnog....dajte molim vas pogledajte ovu stranicu pa mi prokomentarisite http://www.mitkovic.net
hvala
Poslednja izmena od branka 77 u Pet Avg 21, 2009 6:22 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
branka 77
Novi član
Novi član

Post od branka 77 »

a sto se tice dr Blagojevica kad sam poslala mail na Banjicu u vezi iks nogu rekli su mi da dodjem na pregled kod doktora Blagojevica ali nece nista mailom da objasne da li oni to rade tako da mi nista nije jasno
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Sto se tice Mitkovicevog spoljasnjeg fiksatora, on je dobar i primenjljiv je za mnoge stvari, ali postoji nekoliko verzija (generacija) tog fiksatora, a svaki od njih ima svoju (da tako kazem) ciljnu grupu gde se moze upotrebiti.
Da se jos jednom vratim na Vas problem... Bez klinickog pregleda i rentgenskog snimka stvarno nije moguce reci koliko je deformitet i kako ga je najbolje resiti. Operacija jeste najbrze resenje (cak i ako je deformitet mali), ali je svaka operacija skopcana sa brojnim mogucim rizicima i u lecenju se najcesce rukovodimo time da se izvagaju koristi raznih nacina lecenja i rizici raznmih nacina lecenja, pa se proceni gde je odnos efekat/rizik najbolji. Na zalost, jos uvek nije razvijena jednacina koja bi nam omogucavala da to precizno uradimo za svakog pacijenta, pa se zato u radu i rukovodimo nivoom verovatnoce da se nesto desi.
branka 77
Novi član
Novi član

Post od branka 77 »

Veljko molim vas imam jos samo jedno pitanje ako sam ja dobro shvatila znaci ipak se iks noge u svakom slucaju mogu ispraviti?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Teorijski gledano, mogu se uvek ispraviti, ali je uvek neophodno proceniti zeljeni efekat, mogucnosti lecenja i rizike po pacijenta, pa se tek na osnovu toga odlucuje kakvo bi lecenje bilo najsvrsishodnije.
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

ovaj dr Veljko nam je zlata vredan :D
branka 77
Novi član
Novi član

Post od branka 77 »

Veljko zahvaljujem se na odgovorima.........
Odgovori