ILIZAROV
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 12:12 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ILIZAROV
Imam prelom levog humerusa te mi je stavljen Ilizarov aparat,medutim i sam kao laik sam video na prvoj kontroli nije dobro namesten.Nosim ga pet meseci i nedolazi do srastanja kostiju.Sada vec pocinju nesnosni bolovi i hocu da ga skinem posto nema napretka u oporavku,a po preporuci drugog doktora da ugradimo sipku koja se zakljucava.Da li neko ima iskustva sa ugradenom sipkom i koja je preporuka za daljni oporavak.
-
- Novi član
-
- Novi član
Mene je isto operisao Tomic! Nisam strucan da te posavetujem sta da radis,ali koliko ja znam Ilizarov aparat je najbolji za zarastanje kosti! Kako si slomio nogu? I posle koliko od povrede si operisan?Na koliko kontrola si bio do sada i sta ti je doktor rekao? Kako je on zadovoljan sa snimcima?
Da li hodas? Koliko imas godina i odakle si?
Ja sam iz Beograda !
Da li hodas? Koliko imas godina i odakle si?
Ja sam iz Beograda !
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 8:53 pm
-
- Novi član
Cao Branislave!
Samnom u sobi je bio covek koji je isto imao prelom nadlaktice,operisali su ga u kragujevcu i nije htela kost da mu zaraste! Dosao je na Banjicu i onda su mu stqavili Ilizarov i sipku kroz kost! Sad je pocelo da mu zarasta i mnogo se bolje oseca.Imao je takodje jake bolove!
Sipka kroz kost je njemu pomogla!
U Rusiji se i dalje radi sa Ilizarovim aparatima,bar koliko ja znam!
Evo ti jedan sajt pa ga poseti!
www.ilizarov.ru
Pozdrav! Javi se obavezno posle Banjice!
Samnom u sobi je bio covek koji je isto imao prelom nadlaktice,operisali su ga u kragujevcu i nije htela kost da mu zaraste! Dosao je na Banjicu i onda su mu stqavili Ilizarov i sipku kroz kost! Sad je pocelo da mu zarasta i mnogo se bolje oseca.Imao je takodje jake bolove!
Sipka kroz kost je njemu pomogla!
U Rusiji se i dalje radi sa Ilizarovim aparatima,bar koliko ja znam!
Evo ti jedan sajt pa ga poseti!
www.ilizarov.ru
Pozdrav! Javi se obavezno posle Banjice!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Ilizarov aparat je metoda koja se primenjuje za srastanje nesraslih ili loshe sraslih preloma dugih kostiju, te kod otvorenih preloma, ili svuda gde se sumnja da moze da dodje do infekcije, a infekcije kosti su prilicno gadne, da ne kazem skoro neizlecive. Zariste uvek ostaje.
Nazalost, ponekad, iako je to metoda izbora, ne dolazi do zeljenih rezultata, i te komplikacije su svesno preuzeti rizik. Raspravljati da li je neka metoda bolja ili ne.. ne znam sta je pametno.
Ne znam o kakvoj se sipkiovde radi, pa ako biste malo pojasnili. I najbolje bi bilo da okacite nekoliko snimaka na forum, da se vidi o cemu se zapravo radi.
Nazalost, ponekad, iako je to metoda izbora, ne dolazi do zeljenih rezultata, i te komplikacije su svesno preuzeti rizik. Raspravljati da li je neka metoda bolja ili ne.. ne znam sta je pametno.
Ne znam o kakvoj se sipkiovde radi, pa ako biste malo pojasnili. I najbolje bi bilo da okacite nekoliko snimaka na forum, da se vidi o cemu se zapravo radi.
Sve najbolje.
-
- Novi član
Neznam ni sam tacan naziv sipke,znam da ima dve vrste.Obe se provlace kroz kostanu srz samo sto jedna moze da se zakljuca to jest na jednoj strani zavrne sa sarafom (vijkom ) da nebi slucajno doslo do pomeranja a druga samo stavi kroz kostanu masu.Obe mogu da se izvade kasnije kada dode do srastanja kosti.Nije mi jasno kako se ubacuju slike ako neko moze da objasni ili da mu ih posaljem pa da ih okaci.Pozdrav svima
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Problem je sto postoji dosta "sipki" koje se mogu staviti u kost da bi se izbeglo pomeranje, ali su tehnike stavljanja razlicite zavisno od toga o kojoj se radi. Sem toga, sve se one mogu izvaditi kad se zarastanje zavrsi. Indikacije (kad se nesto primenjuje) su razlicite, pa bi nam stvarno bilo mnogo lakse kad biste napisali o kojoj se vrsti sipke radi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Mislim da je najverovatnije u pitanju enderov klin, mada ne mora da bude. U svakom slucaju snimci ce najvise da nam pomognu.
Snimke kada uslikate (najbolje digitalnim fotoaparatom dok su snimci na negatoskopu (ono belo na cemu ih lekari gledaju), prebacite na kompjuter, i smanjite na neku prihvatljivu rezoluciju i velicinu. Potom uploadujete na neki od free hosting sajtova, recimo imageshack.us. I ovde na forumu sa komandom img ih postavite u svoj post.
otprilike to ovako izgleda:
...vas text...
slike
[img]adresa%20slike%20{http://imageshack.us/sdjn/f567.jpg}[/img]
Nadam se da je sada sve jasnije.
Snimke kada uslikate (najbolje digitalnim fotoaparatom dok su snimci na negatoskopu (ono belo na cemu ih lekari gledaju), prebacite na kompjuter, i smanjite na neku prihvatljivu rezoluciju i velicinu. Potom uploadujete na neki od free hosting sajtova, recimo imageshack.us. I ovde na forumu sa komandom img ih postavite u svoj post.
otprilike to ovako izgleda:
...vas text...
slike
[img]adresa%20slike%20{http://imageshack.us/sdjn/f567.jpg}[/img]
Nadam se da je sada sve jasnije.
Sve najbolje.
-
- Novi član
-
- Novi član