tam napisao:Zasto treba izbegavati kafu???
Zato sto je efekat uzimanja kalcijuma manji,tj.kafa smanjuje "dejstvo" kalcijuma.
Sve privatne ordinacije i ambulante za fizikalnu terapiju imaju aparate za magnetoterapiju a kako sam obavesten i mnogi domovi zdravlja
ILIZAROV
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 12:12 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo posto mi je banja Junakovic danas sam isao videti terapije kakve imaju,i odmah sam ostao na prvoj.Evo kojim sam redosledom isao prvo sam bio na magnetu 20min. zatim na neku striju 15min i na kraju malo sa laserom.Kazu da vredi pokusati desetak dana te terapije,da li neko ima iskustva sa takvom vrstom terapije i sta bi se jos moglo uciniti da to bolje ili jace sraste.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Kod preloma se magnetoterapija radi najmanje pola sata,uglavnom 40 minuta a najbolje sat vremena i to dva puta dnevno sa razmakom od 8 do 10 sati.Moze se kombinovati sa drugim terapijskim procedurama i onda je ok ako ide jednom dnevno.Ta struja-pitanje koja je.Laser je dobar pre svega za zarastanje rane od ilizarova ali je dobar i kod preloma jer stimulise odredjene reakcije u telu koje ubrzavaju srastanje preloma.Na slikama koje sam video,obzirom da je nosen ilizarov,bas mi se i ne svidja i ako sraste kako treba,na mestu preloma bice ruka malo deblja i tvrdja.Kontakt nije bas veliki i mnogo je vremena proteklo od preloma tako da nije iskljuceno i postojanje tog laznog zgloba.Terapija ce sigurno ubrzati proces i vidi ako mozes da ikako produzis magnetoterapiju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Novi član
I to mi nesto znaci,od sutra produzevam magnetoterapiju na sat vremena.Ako je kontakt tako mali da li ce se kalus uhvatiti i biti dovoljno cvrsta ruka?To naravno mislim ako nebude laznog zgloba.Ni meni se licno nesvida kako su vrhunski strucnjaci na Banjici namestili ali sta cu kad nas smrtnike niko nepita za misljenje
-
- Novi član
branislave sta se desava sa rukom?jedno pitanje za miodraga ili veljka a mogu i oboje da daju svoje misljenje.kao sto znate ja nosim ilizarov na butnoj kosti noga mi se vec ucvrstila koliko ja osecam i posto je setnja najbolji lek ja gledam da sto vise hodam .e sad pitanje dali smeta jedna tableta nimulida dnevno?ja popijem nimulid oko cetri popodne i onda mogu da hodam kao lud stim da i kad prodje dejstvo nemam nikakve bolove jednostavno posle nimulida mnogo lakse hodam.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Probajte da hodate bez Nimulida. Navikavanje na lek protiv bolova je ipak neka vrsta narkomanije. Ako Vi nemate tegobe u vidu bolova onda Vam ne treba Nimulid, niti bilo koji drugi analgetik. Drugo, nikada se ne treba izlagati fizickom naporu nakon sto se popije analgetik. Bol i jeste znak da nesto nije u redu, i sluzi da nasa opomene.
Inace Nimulid nema nikakvo dejstvo na zarastanje kostiju.
Inace Nimulid nema nikakvo dejstvo na zarastanje kostiju.
Sve najbolje.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Kao sto rekoh,aparate za magnetoterapiju imaju skoro sve privatne a u poslednje vreme i drzavne ambulante,ordinacije,sluzbe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.Svi ti aparati imaju mogucnost podesavanja parametara za stimulaciju zarastanja kostiju a mnogi imaju vec unapred pripremljene programe koji se koriste kod razlicitih stanja,tako da greske ne bi trebalo da bude.U samom centru Beograda nalaze se dve privatne-Centar na Terazijama i Physical u Cetinjskoj.U Bloku 44 u Domu zdravlja takodje ima magneta a cini mi se i u Domu zdravlja na Vracaru
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt: