ILIZAROV
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 1:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ilizarov
shto se tice ilizarova to je dobra ruska metoda kod nas jedan od vrhunskih strucnjaka za postavlanje ilizarova je dr milomir kosutic koji radi na vme i svi njegovi kolega kazhu da je prevazisao i samog ilizarova
pozdrav aga
pozdrav aga
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Sad su stvari jasnije, vi nemate aparat po Ilizarovu, nego po Mitkovicu. Mitkovic se stavlja kao privremena imobilizacija, kod otvorenih preloma recima koji se spremaju za transport, ili gde se ocekuje postavljanje Ilizarovljevog aparata kasnije. Metoda je dobra zato sto za samo postavljanje treba najvise 15 minuta, dok kod Ilizarova nece ici ispod sat i po.
tam: nema vitamina i magije, kod Ilizarova, presudne su vibracije koje igle prenose na kost i teraju osteoblaste da stvaraju kost. Povecaj unosenje kalcijuma, ali nikako tablete i sl. samo prirodnim putem. Uzimajte vise mleka.
tam: nema vitamina i magije, kod Ilizarova, presudne su vibracije koje igle prenose na kost i teraju osteoblaste da stvaraju kost. Povecaj unosenje kalcijuma, ali nikako tablete i sl. samo prirodnim putem. Uzimajte vise mleka.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 12:12 am
-
- Novi član
imam tel.on je iz arandjelovca a u kg.je bio u bolnici,tamo su mu stavili gips koji je nosio oko pet meseci i nije htelo da zaraste pa je dosao na banjicu gde su mu kroz kost stavili neku sipku(neznam kako se zove)i ilizarov u isto vreme.operaciju su radili tomic i dakic.na prvoj kontroli je vec pocelo srastanje.sta su ti rekli na banjici?
-
- Novi član
ne znam kako da ti posaljem tel. videcu da ti posaljem na pp. pitanje za Miodrage da li mogu nekako da izazovem ili pojacam vibracije na aparatu. cuo sam da postoji neki uredjaj. ili na primer neki mali vibrator tipa iz mobilnog tel. staviti na aparat i povremeno ga ukljucivati. nemoj da se smejes mozda sam malo izlupetao gluposti ali bih voleo da sto pre zaraste nebili skinuo ovo gvozdje sa noge.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Ne ide to tako bas. Ne treba da pojacavate vibracije, nego da normalno koristite nogu, koliko je to vec moguce, i da time ustvari pospesite zarastanje. Kost ima svoju brzinu zarastanja i to ne mozete da promenite, znachi da ubrzate nema sanse, ali da usporite i te kako mozete ako ste pasivni i samo lezite u krevetu.
Sve najbolje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Hajde da se ipak malo vratimo na pocetak posto ja izgleda nisam sve dobro shvatio... Imali ste prelom nadlaktice i stavljen je fiksator po Mitkovicu. Nedostaju nam podaci kad je prelom bio i koliko ste taj fiksator dugo nosili. Zatim, kad je na Banjici stavljen Ilizarov aparat? Ovako, sa starim snimcima i starim aparatom zbilja nije moguce reci kakvo je sada stanje i sta se moze ocekivati.
-
- Novi član
Evo ovako,udes sam imao 26.08.2006 otvoreni prelom koji je saniran u Valjevskoj bolnici sa Mitkovicevim fiksatorom.Nosio sam ga do aprila ove godine i nije doslo do srastanja,to jest poceo je da se formira lazni zglob.Potom krajem aprila odlazim na Banjicu gde mi pocetkom maja stavljaju Ilizarova.Prva tri ipo meseca nisam imao nikakve bolove,kasnije su se poceli pojavljivati po malo,dok sad nesmem ni pipnuti aparat(odmah pocinju bolovi).Isao sam i privatno da vidim kakva mi je sudbina,izvestaj je ispisan ovako;
Klinicki nalaz nema neurocirkulatornih ispada.Prisutna labavost donjeg dela fiksatora.
Na donetim rtg snimcima(24.09.2007) i uporedivanja sa prethodnim snimcima nema parametara za stvaranje kalusa na mestu PS.Sa rezervom sam misljenja sam da u donjemsegmentu ne postoji adekvatan kontakt igala i kosti.
Dg Pseudoarthrosis humeri sin
Aplicatio aparatus pro ilizarov facta
Jos nesto bih napomenuo,dve igle mi prolaze kroz sami prelom da li one sprecavaju zarastanje?[/u][/b]
Klinicki nalaz nema neurocirkulatornih ispada.Prisutna labavost donjeg dela fiksatora.
Na donetim rtg snimcima(24.09.2007) i uporedivanja sa prethodnim snimcima nema parametara za stvaranje kalusa na mestu PS.Sa rezervom sam misljenja sam da u donjemsegmentu ne postoji adekvatan kontakt igala i kosti.
Dg Pseudoarthrosis humeri sin
Aplicatio aparatus pro ilizarov facta
Jos nesto bih napomenuo,dve igle mi prolaze kroz sami prelom da li one sprecavaju zarastanje?[/u][/b]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt: