UZAS

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ali ja njoj nista ne zameram!
ja joj svojim prethodnim postom pomazem! u neurozi je osnovno suociti se sa svojim strahom!!!!!!
zelite li da kazete da ne treba da otputuje da regulise majcin status????????
mica-maca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 5:46 pm

Post od mica-maca »

To nije moja a ni Vasa stvar...
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Poslao: Pet Maj 15, 2009 5:34 pm Naslov:

ontario:

Biljo,Snezo pa zasto se ukljucujete i citate razgovore ako nemate nista drugo da kazete?
Zasto idete na ovu temu ako vam ne odgovara?

Ontario,eto koliko citam kad do sad nisam ni primetila da si ovo napisala.
Zaista necitam jer su ovo za mene nebuloze i verujem da vecina ljudi samo letimicno predje.
I da, jos nesto Ontario meni na moju najvecu zalost na ovom podforumu i jeste mesto a tebi dace dragi Bog da nije i da 28.budu dobri rezultati.

drbgd:

izvinjavam se ostalim clanovima foruma, pre svega ovde na onkologiji zbog ove prepiske koja ni po cemu ne pripada ovom mestu,

Tako i treba a ono "ali" opet vodi tamo gde netreba.
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

Post od srpkinja »

sunny_n napisao:Ontario, u potpunosti ste u pravu, ali zar ne shvatate da nemate s kim da raspravljate? U pitanju je smece od coveka i bas mnogo smrdi! :cry:
sunny_n, izvini ali moram da se umesam, reci tako nesto coveku koji ti nista nije ruzno ucinio je zaista krajnji bezobrazluk...da reci ces da ne moram citati, moram te razocarati, ja sam tu ne bih li nasla neki pomak u lecenju jedne opake bolesti....
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Slazem se da nije lepo ovo sto sam napisala i evo izvinjavam se svima! Jednostavno mi se otelo, takve ljude obicno ignorisem. "Ko bije bitku sa budalama nece izvojevati velike pobede", rece jedan veliki pisac. Nema zaista potrebe da ulazim u raspravu i trosim svoje dragoceno vreme, pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Doktore majka mi je jako lose,boli je srce sada sam zavrsila razgovor sa njom.DA MOGU DA JE VIDIM JOS JEDNOM DALA BIH ZADNJI DAN SVOGA ZIVOTA!
Lakse bi mi bilo sklopiti oci jer me tada nista vise ne bi bolelo.
Ispali ste zao covek,sa otrovnim jezikom i posto nisam spavala citavu noc necu da se uzrujavam zbog vasih uvreda,a vi molite Boga i ja vam zelim od sveg srca da se nikada ne dogodi sa vasom majkom sto je sa mojom i da nikada u zivotu ne osetite ovoliku bol.
Neka vam Bog Dragi da sve ono sto vi meni zelite sada kada me dusa jako boli.
Ove suze moje zbog majke i ovu bol neka vase srce nikada nemora osetiti!
Neka nikada u zivotu ne dozivite u ovakim trenucima bola vredanje i nasladivanje na tudim mukama.
Muke moje samo Bog dragi zna nisam ocekivala od vas verujte mi!
Mica-Maco draga,Biljo hvala ti puno,Sunny,Srpkinja svima vama drugarima
koji imate veliku dusu i koji znate kroz kakve trenutke prolazim u zivotu.Neka vas drage moje sreca prati u zivotu i neka ste vesele i nasmejane citav zivot.Neka nikada za tugu ne saznate.
Voli vas Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore majka mi je jako lose,boli je srce sada sam zavrsila razgovor sa njom.DA MOGU DA JE VIDIM JOS JEDNOM DALA BIH ZADNJI DAN SVOGA ZIVOTA!
Lakse bi mi bilo sklopiti oci jer me tada nista vise ne bi bolelo.
Ispali ste zao covek,sa otrovnim jezikom i posto nisam spavala citavu noc necu da se uzrujavam zbog vasih uvreda,a vi molite Boga i ja vam zelim od sveg srca da se nikada ne dogodi sa vasom majkom sto je sa mojom i da nikada u zivotu ne osetite ovoliku bol.
Neka vam Bog Dragi da sve ono sto vi meni zelite sada kada me dusa jako boli.
Ove suze moje zbog majke i ovu bol neka vase srce nikada nemora osetiti!
Neka nikada u zivotu ne dozivite u ovakim trenucima bola vredanje i nasladivanje na tudim mukama.
Muke moje samo Bog dragi zna nisam ocekivala od vas verujte mi!
Mica-Maco draga,Biljo hvala ti puno,Sunny,Srpkinja svima vama drugarima
koji imate veliku dusu i koji znate kroz kakve trenutke prolazim u zivotu.Neka vas drage moje sreca prati u zivotu i neka ste vesele i nasmejane citav zivot.Neka nikada za tugu ne saznate.
Voli vas Ontario
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Ja te nerazumem ,ali stvarno.Kazes da bi dala svoj zivot da vidis majku a neces da sednes u avion i dodjes.Pa ja bih za mog oca sigurno to uradila mada ni meni nije prijatno u avionu.Nema sile da bih sebi dozvolila takav propust.Citav zivot da se kajem, a neeeeeeee.

Ontario:
Neka nikada za tugu ne saznate.

Ja sam draga moja blize tuzi nego sto mislis.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

sunny_n napisao:Slazem se da nije lepo ovo sto sam napisala i evo izvinjavam se svima! Jednostavno mi se otelo, takve ljude obicno ignorisem. "Ko bije bitku sa budalama nece izvojevati velike pobede", rece jedan veliki pisac. Nema zaista potrebe da ulazim u raspravu i trosim svoje dragoceno vreme, pozdrav!
Ovo je ljudski.Bitno je da covek zna kad je pogresio i da zna da se izvini.

Svi mi ponekad preteramo.
mica-maca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 5:46 pm

Post od mica-maca »

Ovo je tema o tome da su medicinski radnici nekad previse okrutni,a ne o tome da li Ontario treba da ode kod majke,ili ne.Ona najbolje zna kako stvari stoje,i ne treba vi da sudite o tome.Na takav nacin u tudju privatnost ne ulazimo ni mi,deca iz srednje skole.Najprostije receno:sta vas briga!Apelujem na to da se ova tema zakljuca.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

Na takav nacin u tudju privatnost ne ulazimo ni mi,deca iz srednje skole.Najprostije receno:sta vas briga
ona je svoju zivotnu pricu iznela na nekoliko podforuma ovog sajta sa zeljom da dobije savet! moj savet je potpuno u skladu sa doktrinom koja se primenjuje u radu sa ljudima koji imaju problem sa neurozom! taj odgovor joj se, medjutim ne dopada, sto je vec njen problem!
DA MOGU DA JE VIDIM JOS JEDNOM DALA BIH ZADNJI DAN SVOGA ZIVOTA!
a zasto ne mozete???? ZASTO? ne seda vam se u avion?

vi zelite da izmanipulisete ovom svojom situacijom - i da, kada jednog dana ne bude vase majke stalno masete svojim ukucanima sa tom cinjenicom kako niste otisli, i to je vas neki kec iz rukava za odnose sa muzem!
nabrojte mi bar 2 vase muke?? zar vas nije stid da na ovom podforumu, gde citamo kako ljudi u dvadesetim i tridesetim godinama biju bitke sa najtezim oboljenjem, a neki od njih ih nalazlost i gube, a vasa najveca muka je da sednete u avion! sta bi svi ovi ljudi koji su bolesni od onkoloskog oboljenja dali da svoju borbu zamene za voznju avionom!
saberite se i doputujte, jer kasnije - ako se npr. vas brak raspadne, ili kada deca odrastu i odu, dakle kada se situacija u kojoj vi zelite da poentirate promeni necete moci da smirite svoju savest!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Mica Maco hvala ti puno!

Umorna sav vise objasnjavati ljudima o ovom stanju,vidim da niko ne razume jer nije to imao i nema,ne znam kojim jezikom pricam pa je tako.
Imam klaustofobiju i tacka.
Ja zbog pasosa nisam uspela otici ocu na sahranu,neka mi niko ne pise o grizi savesti.
Vecina je pored ili u svom mestu,zemlji nemojte se ljutiti ali ne mozete vi znati kako je nama ovde.Bez uvrede!
Moja prijateljica je imala pasos pa je zbog kasnjenja za aviona,ne njenom krivicom promasila sahranu svoga oca.Ovoj drugoj nije stigao na vreme pa je otputovala kada su ga sahranili.
Imam klaustofobiju razumete,ja nisam blizu svoje majke i u svojoj zemlji pa cu sesti u auto pa doci.Imam 8 sati preko okeana,bez presedanja u Nemackoj.
E zato postoje lekari koji se sa tim bave i koji veruju kada im covek kaze imam tih i tih problema.Oni nikoga ne smatraju lazovom i idiotom zato su u toj struci specijalizirali.
Kod njega idem 29-og, a to da li ce me saves peci i krivica,Biljo nemoj o tome jer pece me i za oca sto nije bila moja krivica pa nisam otisla.
Bila sam ali 6 meseci posle sahrane.......
Znam da me ne razumes Biljo,nema veze nisi jedina vidis i sama.
E jos ako i psihijatar kaze ja te ne razumem onda vise nemam sta da kazem.
Ne da necu u avion,nego ne mogu od nekog cudnog straha.......
Da ja mogu uci u avion i kada i ako mi bude lose reci spustaj avion hocu kuci meni nije dobro,ja bih odma otisla ali ne......
Jednom kada se uzleti i zatvore se vrata aviona nema vise mrdanja.
I sta cu onda??????????
Sta ako mi pozli?
Mogu li to isprobati da vidim kako ce mi biti---ne........
Kako da se resim tog straha ne znam niti mi je iko odgovorio(sem lekova)
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Ontario:

Oni nikoga ne smatraju lazovom i idiotom zato su u toj struci specijalizirali.

Ontario,ni ja te nesmatram ni lazovom ni idiotom,zao mi je sto si me pogresno shvatila.Ja sam samo pokusala da te razuverim i pokusam ubediti a nekad se to mora na grublji nacina.

Ja ti se izvinjavam i zelim sve najbolje i sa ovom porukom zavrsavam bilo kakvu prepisku na ovu temu.

POZDRAV i veruj da ti sve mozes samo ako hoces.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

Imam klaustofobiju i tacka.
i tacka! nek' svi drugi oko mene crknu...
KLAUSTROFOBIJA SE LECI i to vrlo uspeno!!!
I sta cu onda??????????
Sta ako mi pozli?
odgovorio sam vam na ovo pitanje vec jednom - nece vam pozliti, ako vam i pozli popicete sedativ. posada je obucena da pomogne svakome, a za najteze slucajeve perser video linkom kontaktira sa lekarom, koji putem kamere moze i da pregleda.
Mogu li to isprobati da vidim kako ce mi biti---ne........
naravno da je odgovor DA! zasto je odgovor ne? da li ste culi za nekoga kome se nesto desilo u avionu???
E jos ako i psihijatar kaze ja te ne razumem onda vise nemam sta da kazem.
da li ste se zapitali da li mozda vi ne razumete sta vam se (sve vreme) govori od strane lekara?? mislite li da postoji psihijatar koji ce da vam hrani strahove odobravanjem odbijanja vaseg suocavanja??

da li vi shvatate da ja vas uopste ne napadam, nego da pokusavam da vam pomognem?????
sta je ishodiste situacije koju vam ja predlazem? da sednete u avion, pobedite fobiju, vidite majku i regulisete joj status.

sta je ishodiste vase opcije? fobija vam se uvecava, imate trenutnu korist kod ukucana, ali na duze - rizikujete da ne vidite vise svoju majku, itd..
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

KLAUSTROFOBIJA SE LECI i to vrlo uspeno!!!
Kako doktore?

da li ste culi za nekoga kome se nesto desilo u avionu???
Ja sam dobila veliki napad panike i straha 2006 godine kada sam kretala za nasu zemlju.Nisam tada znala da je panicni napad.
Ja imam osecaj da kada se vrata zatvore od aviona ja cu prestati disati i umreti.Ne podnosim osecaj gde sam zatvorena tako da na poslu znam dobiti napad panike ako nisam blizu izlaza kada se aktivira alarm.
Ja sam bila zaglavljena u liftu prije 2 godine i vatrogasci su me spasili posle neka 2 sata.Ljudi su u liftu samnom vristali za pomoc i rekli da cu umreti ako niko ne dode jer sam hipoventilirala.Nisam mogla da disem,pala sam na pod.
Od tada idem na 5 sprat u zgradu gde zivim stepenicama i upravo sam odbila posao na 5 sprat u bolnici jer ne mogu liftom.Inace radim 100 metara od hitne i radim 100 metara od izlaza napolje.
Tu se osecam sigurno!
Znam da zelite pomoci i zahvaljujem se svima na tome.
Tesko mi je docarati vam citavu situaciju,ma koliko vam izgledala sebicna sve je to protiv moje volje.Ja to ne mogu kontrolisati i nadala sam se da cu se sama izleciti jer se bojim lekova pa sam ovako vec skoro 3 godine ali se stvari samo pogorsavaju.
Nisam znala da ce majka biti toliko lose i da ce slomiti kuk u Januaru,da sam znala ja bih isla lekaru prije.Molicu ga i preklinjati da me izleci i pomogne otputovati sto prije.Nemam puno vremena to me sada najvise muci.Ona sve teze prica i mesto 5 tableta dnevno ona je pila 12.....
Sutra bi trebala da saznam pojedinosti.Ova zena sto je cuva navodno NIJE ZNALA koliko mama lekova pije a sa njom je 24 sata vec mesec dana.Kaze ja mami dam na tacnu lekove i ona pije.Svi su primetili,pa i doktorica da se mama jako promenila zadnjih par nedelja.Svi koji je znaju i obidu kada god dodu mama spava.Ova je zena njoj davala lekove za spavanje i ko zna sta sve.....ja sam sve reportirala njenoj doktorici i rekla da ona odgovara sada za mamu i da se niko ne iznenadi ako se pojavim za 24 sata.Onda mi je majka rekla prekljuce da je nista ne boli i da joj nije dobro.Samo je vikala meni nije dobro......
Kada sam je pitala juce ujutro rekla je mene boli srce....
Pod tolikim sam stresom da mi nemojte zameriti.
Ja uopste nisam u Kanadi moje su misli sa mamom stalno,ne mogu vise da spavam,uhvati me prvi san i onda se trgnem mislim na nju i nece san na oci....
Jako sam iscrpljena.Mama nece da cuje za dom i ja ne mogu nista da uradim.Tako je odlucila ali se bojim da ce i ova odustati pa nece imati ko biti pored nje.Ja sada i da sam mentalno zdrava i da nemam strahove ne mogu otici financijski,a da cu se kajati ja to znam,jer se i sada kajem i osudujem.
Sve me to jako boli.....
Nema problema Biljo ja se ne ljutim.....
Hocu Biljo samo sto se bojim....
Pozdrav
Odgovori