UZAS

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Doktore bukvalno sam rekla fabrika,ne nego cistaci i ostali koje ste spomenili.
Sve one koji nisu zavrsili velike skole.
Ne znam gde radite i koji posao radite ali vidim da ste lekar,to je za pohvalu. Znam da biste voleli ziveti lep zivot,ali mi zaista nije jasno po vasoj struci da ste malo placeni.
Nije mi jasno da niste zadovoljni :roll:
Kod nas su lekari oduvek bili postovani i jako cenjeni i nikada do sada nisam cula da se neko zali na platu i da se zali da mu nije dobro.
Znam da ste i vi prosli tezak put i skolovanje dok su drugi uzivali po morima ili radili vi ste dane provodili uz knjigu.
Ocekujete nagradu koju?
Novcanu?
Vama najvece zadovoljstvo treba biti jer lecite ljude i pomazete im!
To treba da bude vase bogatstvo i da ste srecni u dusi!

Necete mi zamriti nadam se......
Ispalo je da ste jako materijalno ugrozeni i da svi drugi imaju vecu platu nego vi.
Vidi se razocarenje po vasim pismima!
Srpkinja,odakle sam ja sa druge strane Dunava to govorilo za nekoga ko galantno zivi.
Evo jos jedne koju verujem svi znate:
Nije blago ni srebro ni zlato, vec je blago sto je srcu drago.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Ocekujete nagradu koju?
Novcanu?
Vama najvece zadovoljstvo treba biti jer lecite ljude i pomazete im!
da li je to princip koji postoji u drzavi iz koje nam se javljate (a koju ste u postovima suprotstavili nasem zdravstvu)? lekari ne treba ni da prozbore o svojoj plati, koju zapravo ne treba ni da primaju jer zive od zadovoljstva?
navedite drzavu u kojoj taj selektivni komunizam koji vazi samo za lekare postoji? :D
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

Post od srpkinja »

ontario napisao:
Znam da ste i vi prosli tezak put i skolovanje dok su drugi uzivali po morima ili radili vi ste dane provodili uz knjigu.
Da, svima je jasno da je medicina tezak fakultet, tamo idu samo "odabrani" mislim natprosecno inteligentni, vredni, uvek na usluzi obolelima i sve naj (oni koji nisu takvi promasili su profesiju). Vrlo cesto odlucuju o zivotu i smrti, mala greskica i covek ode pod zemlju...
Pa moje misljenje je da oni budu nagradjeni vise od ostalih zanimanja jer zaista to zasluzuju. Greske koje nepaznjom pocine, naravno i to se desava,treba da budu sankcionisane.
Imam u najuzoj porodici lekara, covek je zaista na svom mestu, privrzen beskrajno svom poslu i uspesno ga radi, daje sve od sebe bez obzira na novcana primanja..licno poznajem dosta takvih, imala sam priliku da dosta vremena budem u njihovom okruzenju sa teskom dijagnozom......
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

E tako je Srpkina svaka cast!
Vidite li sada doktore da se drugi ne zale,ja imam osecaj da vi ni neradite u svojoj struci jer zavrsavate skolu(izvinite ako gresim).
Da i ovde lekari imaju platu i u svakoj zemlji ali ja mislim da ste vi jedini koji je jako nezadovoljan znaci ja sam jako zbunjena.
Kazete ne radite u nikakvoj zdravstvenoj ustanovi,pa gde onda radite posto ste mislim internista ili kardiolog zaboravila sam?
Znaci li za vas ista kada nekom pomognete da se izleci?
Kako se osecate?
Kako se osecate (ako radite)kada vam covek kaze od svega srca hvala?
Nemojte se ljutiti ali ja licno ne bih nikada dosla kod vas da budem vas pacijent jer kako da ocekujem da cete mi pomoci kada ste toliko nezadovoljni?
Vi morate prvo rascistiti stvari sa sobom i pomoci sebi,a onda nekom drugom.Mozda zvucim grubo ali je tako.......
Pa ja nikada za ovih dve godine,mozda i vise nisam cula nekog od lekara na ovom forumu da prica kao vi i ako satima su provodili i provode iz humanitarnih razloga na ovom forumu.
Nikada niko nije napisao i zalio se da mu je tesko i da zasluzuje Nobelovu nagradu.....
Ja vas uopste ne razumem!

Da li cete provesti samnom dve minute ili cete provesti pola sata kolutajuci nervozno ocima i gledajuci na sat jer ste ustvari nezainteresovani--POSTO VAM JE MALA PLATA?
Zasto ne odustanete od svega i ne odete radite kao fizikalac ako je plata veca?
Ja bih sigurno odustala od svog posla da sam toliko nezadovoljna i zaista mi je zao ljudi koji rade poslove koje ne vole samo da bi imali bolju platu.Ne to se ne odnosi na vas jer ovde ih ima dosta takvih,ali takav je zivot.Verujem da im je ici na posao kao na streljanje ali nisu svi sretni kao ja da rade posao koji vole i da uzivaju svojih 8 sati odraditi.
Mozete li da nam napisete gde radite,kako se zove ustanova?

:roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore vama nedostaje inside peace!
Nemam ga ni ja.....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ontario,
ovo nema veze sa temom nikakve!
postavljeno je pitanje zasto je u zdravstvu stanje kakvo jeste, i ja sam vam dao odgovor - ne licno vama, nego svima koji su se nasli na ovoj temi!
vama se odgovor ne svidja, i skrecete sa teme!
zasto isticem da nisam na platnom spisku zdr. ustanove? upravo zato da bi se videlo da ni u kom slucaju nisam "zainteresovana strana"!

niste mi DIREKTNO odgovorili u kojoj to zemlji postoji takav model o kome pricate?
da li se vasi dr u bolnici u kojoj radite zadovoljavaju samo svojim uspesima? ili, pak i solidnim primanjima...???

sto e tice licnih primedaba, na sve cu odgovoriri samo jednim pitanjem:
da li ste sigurni da ste vi kompetentni da nekome predlozite da rascicsava sam sa sobom??? :-? :roll: ("pripisivanje svojih osobina drugima je jedan od mehanizama ego-odbrane!" - frojd)
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Ju-ju sramote.Nasli ste na ovom podforumu da se prepucavate,stvarno nemam reci.
Bolje bi bilo da svoju energiju potrosite na neke pametnije stvari.

Ovo je stvarno grozno da nemoze biti groznije.
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

Bilja je potpuno u pravu. pocetna tema se potpuno izgubila a nasa naklapanja nicem ne vode. Kako se jedna forumasica izrazila to je sve mlacenje prazne slame
nadam se da sa ovim komentarom nisam nikoga uvredila, a ako jesam primite moje izvinjenje
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore nema tu nikakve "ego odbrane"pa zar ne vidite sami koliko ste nezadovoljni i nesrecni sa medicinskim zdravstvenim primanjima.
Kako mozete biti toliko nezadovoljni?
Imate li sta da jedete i da
placate racune,imate li dosta da normalno zivite?
Ako nemate onda se izvinjavam na svemu!
Jako ste financijski ugrozeni tako ispada zar ne?
Nema nista veze sa temom jer je tema bila o zdravstvenim usugama pacijenata.Ja sam jako razocarana(cast izuzecima)za ustanovu u gradu gde mi je majka.Nemam nista lepo da kazem i to je sramota sto je tako.
Nije tretirana kao pacijent i nije tretirana kao ljudsko bice.
Naravno da ovde doktori imaju odlicne plate,priznajte i sami da sam i vama savetovala da dodete gde su "solidne"plate ali ste poceli da pljujete po ambasadi.
Ako nemate solidnu platu zasto ne dodete ovde pa cete biti mnogo srecniji i zadovoljniji i OVDE CE SE VAS TRUD isplatiti i vase tesko i dugo skolovanje.
Niste mi dozvolili da zavrsim sta sam htela da vam kazem nego ste poceli da komentarisete i iskazujete nezadovoljstvo.
Nema zemlje koja placa lekara "solidno"izuzev Srbije da li je tako?
Biljo,Snezo pa zasto se ukljucujete i citate razgovore ako nemate nista drugo da kazete?
Zasto idete na ovu temu ako vam ne odgovara?
Ja govorim i hocu i pisem za sve jadne i bespomocne pacijente i penzionere koji jedva prezivljavaju i cije godine staza i mladosti NIKO NE PLACA i niko ne postuje.
One KAO STO JE MOJA MAJKA I HILJADE DRUGIH JADNIH I BESPOMOCNIH,NEPOKRETNIH I STARIH koji ovise od lekara i KOJIMA TREBA SAMO OSMEH I LEPA REC!
ONIM MEDICINSKIM SESTRAMA KOJE ZAVRSAVAJU SKOLU BEZ LJUBAVI PREMA SVOM POSLU(CAST IZUZETAKA)KOJI NE ZNAJU DA NECE VECNO BITI MLADI I DA NIKO NE ZNA STA GA CEKA U ZIVOTU.
ONIH KOJI NISU ZELELI I NE ZELE DA DODU POMOCI MOJOJ MAJCI JER JE 77 GODINA
:cry: :cry: :cry:
ONIH KOJI SU BEZOSECAJNI BEZ IMALO HUMANOSTI.
NIJE SE TESKO PONASATI LEPO I TRETIRATI DOBRO STARE LJUDE,GLEDATI NA NJIH KAO ZIVO BICE,A NE KAO SMECE
Ako i imaju malu platu nisu im za to krivi bespomocni i bolesni ljudi.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Ontario, u potpunosti ste u pravu, ali zar ne shvatate da nemate s kim da raspravljate? U pitanju je smece od coveka i bas mnogo smrdi! :cry:
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

sunny_n napisao:Ontario, u potpunosti ste u pravu, ali zar ne shvatate da nemate s kim da raspravljate? U pitanju je smece od coveka i bas mnogo smrdi! :cry:
Reci smece za coveka koji u svoje slobodno vreme pomaze bolesnima je stvarno sramota.

Kako ljudi mozete tako da se izrazavate.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

sunny_n,

vi mi licite na osobu koja u realnom zivotu ne sme ne da pisne, nego ni da podigne pogled da nekome nesto kaze, pa se onda "ispucava" na forumu!
pregledanjem linkova ka vasem profilu vidi se da se vi ukljucujete samo u diskusije u kojima postoji neka rasprava, i to kao 3. ili 4. replikant....
okrenite se realnom zivotu koji verovatno nemate....

ontario,
ostavite se mene kao mene - ja vam prenosim klimu koja vlada u strucnoj javnosti i koja delom moze objasniti stanje u zdrastvu, i ni u jednom trenutku se nisam izjasnjavao o sebi kao sebi! o sebi nemam sta da govorim, to je nevazno za ovaj forum!
za situaciju u kojoj se nasla vasa majka ste krivi i vi zato sto niste otisli tamo kada ste joj bili najpotebniji! stavili ste sebe u prvi plan i svoje strahove a zaista bolesnu majku u drugi plan! cak sta vise vi ste njenu situaciju zloupotrebili da biste (verovarno) manipulisali svojim ukucanima kako vi ne samo da ste jadni zbog sebe, nego i zbog nje! rezultat toga vam je porodica na granici raspada - imali ste srece sto su vam se sin i muz vratili!
dakle nemojte spominjati svoju majku kao primer, jer to ne moze biti ilustrativan primer posto vi nemate prave informacije - osobe koje su bile uz vasu majku su htele da se okoriste o vas, da se "ocesu" o eventualne pare koje biste slali u vezi nege majke!
dakle saberite se i pocnite da resavate probleme koji su vas snasli!
kada su vas neki clanovi foruma do sada suocavali sa vasom istinom, vi ste se uvek kao malo dete pozivali na boga, koji ce "vraiti" itd.. umesto da se bar jednom u zivotu - a to je sada kada imate bolesnu majku SUOCITE!
da bih ustedeo vreme - odgovoricu vam i na taj vas jos nenapisani odgovor o bogu koji vraca!
vi i po teoloskom aspektu treba da odete da pomognete majci - ne znam da li znate - monasi se salju privremeno kuci da neguju bolesne roditelje! dakle ako neko moze da podnese i takvu zrtvu, mozete i vi da sednete u avion, u kome cete uzgred budi receno nesto pojesti, popiti, odgledati film.. i pomognete svojoj majci!
prvi korak je klik na ovaj link: :D
http://travel.yahoo.com/;_ylc=X3oDMTE5M ... l0LWZpeGVk
******************************************************************************************

izvinjavam se ostalim clanovima foruma, pre svega ovde na onkologiji zbog ove prepiske koja ni po cemu ne pripada ovom mestu, ali sam osetio potrebu da jos jednom skrenem paznju na cinjenicu da najveci broj zdr. radnika svoj posao radi savesno i ne zasluzuje reci poruge!
borbu protiv svih pojava u zdravstvu koje su negativne zapocnite na licu mesta - jasnim negodovanjem, prijavom upravniku, inspekciji, ministarstvu!
mica-maca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 5:46 pm

Post od mica-maca »

Nije lepo ulaziti na takav podrugljiv nacin u privatnost drugih ljudi!Svi su na svoj nacin u pravu i krajnje vreme je da se na ovoj temi vise ne diskutuje.Pogresila sam sto sam je otvorila na ovom forumu,zao mi je sto se razvila u ovo.Izvinjavam se svima!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Bilja:
Reci smece za coveka koji u svoje slobodno vreme pomaze bolesnima je stvarno sramota

Jos je veca sramota sto je taj isti covek imao strpljenja i vremena da Ontariu pomaze svojim savetima, a sada ga ista pljuje.
mica-maca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 5:46 pm

Post od mica-maca »

Pokusajte da razumete Ontario.Zena prolazi kroz teske momente,nije joj lako i pritom zivi u neizvesnosti.Nju je situacija sa majkom pogodila i na ovakav nacin izrazava svoje nezadovoljstvo.Ima prava na to.
Odgovori