Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
mila, njoj nista ne valja, ni kad smo dobri, ni kad nismo, ni kad je zezamo a ni kad smo tuzni, uvek nadje nesto...
e, biljo, aj sto mi je drago, nego sto mi je drago, sto je tebi drago sto je meni drago ili tako nesto...
Како ја видим ви - сте зрели за право усвајање, драга мама Биљо и драги Славко!
Лепо је кад на овом форуму има среће, радости и смеха, па макар трајало и тренутак. Навикли смо на друга расположења и друга стања духа, нажалост. Срећа је тако ретка и зато драгоцена. Радујте се кад имате чему.
Славко, ипак ти сачувај то парче торте!
Волим и ја вас (што би рекао наш пок. Слоба) и још једном пуно поздрава свима,
Мила
Извињавам се, без наочара сам цртицом погрешно раставила текст у првом реду, хтела сам да напишем
како ја видим - ви сте ... , али верујем да бисте разумели да је ово грешка
bas tako...
lepo kaze ona izreka: blago onom ko rano poludi... nisam poludeo ali jesam stalno srecan i nasmejan, to kod mene nije retkost... mozda valja, mozda i ne valja ali stalno sam nasmejan i lepo raspolozen...
dok ova bilja, stalno namrgodjena, nesto joj kazes a ona odmah hoce da se svadja(nije tako ali moram da je zekim)...
e sad, torta-ostalo je nesto sto nisam smeo da jedem, ionako mi je secer verovatno preko 100 koliko sam ovih dana slatkog jeo...
veliki pozdrav mila, drago mi je sto pises ovde... hahaha, skontali smo mi to na vreme...
Ohohoho, hvala pomajko... :****** i ja tebi pomajko zelim sve najbolje u novoj godini, da budes bez briga ali da budes srecna i zdrava i da uzivas sa familijom...
ovo inace zelim svim ljudima, pre svega da budu srecni i zdravi a za ostalo-doci ce samo...
sto se ti snajke, svi bi da me zene, ali ljudi, cekajte jos koju godinu, makar skolu da zavrsim...
Imam 20 godina, treniram i koristim tecne amino kiseline, radi definicije misica. Kad god sam uzimao neku hemiju uvijek su mi poprilicno zute beonjace, koristim tobex kapi i clorofenicom mast (ne znam sad kako se tacno pise, ali vidim da se spominjao nekoliko puta), i kad god ih stavljam u oci, pocinju jako da me pecu svega 5-6 sekundi. Kazu mi da je to dobro jer bakterije odmah reaguju na lijek.
Ne primjecujem neka poboljsanja, pa me zanima da li znate neke bolje kati za oci ili mast?
nisam siguran da sam spominjao nesto od toga...
idi kod lekara, izvadi krv da vidis zbog cega su ti beonjace zute, uglavnom pozute kada skoci vrednost bilirubina...nemoj uzimati nista na svoju ruku, lepo knjizicu u ruke i kod lekara pa tamo potrazi savet, siguran sam da ces dobiti...
A zašto koristiš hemiju??? To je, makar po mom mišljenju, samo lakši i kraći način da se dođe to takvog nekog cilja. Bolje ti je da odeš kod nutricioniste (kojeg bi svaki dom zdravlja trebao da ima), objasni da ideš u teretanu i šta želiš da postigneš pa ćeš putem ishrane uneti sve što ti je potrebno. Pored toga naravno ide redovno vežbanje koje treba da bude u nekim granicama pristojnog opterećenja za tvoj organizam.
Hloramfenikol je antibiotik. Ne bi trebao da ga uzimaš na svoju ruku i to iz najmanje dva razloga- prvo je to što površina oka nije sterilna, tu postoje bakterije koji su da kažem prirodni stanovnici i čine zdravu floru oka ( a ti sa antibiotikom ih ubijaš) tako da ti se može razviti em gljivična infekcija em ti se mogu nakačiti i neke ozbiljnije bakterije kad si tvoje ''domaće'' poubijao. Drugi razlog je što hloramfenikol može dovesti do pojave aplastične anemije koja nije baš za zafrkanciju.
Što se tiče te hemije što piješ, ne znam sastav pa ti ne mogu reći tačno zašto su ti beonjače žute, može biti blago opterećenje funkcije jetre usled toga što piješ, osim ako nisi primetio i žućkastu prebojenost kože.
Da li ti se menjala boja stolice ili mokraće???
ne bi ja bio ja da se ne hvalim, evo pala i druga devetka u prvoj godini...
nesto sam polozio, nesto nisam, ima vremena, duga je godina...
malo da osvezim temu, inace, idem sledece nedelje na magnet, bice i tu sve ok samo 'ajde da dokazemo i doci...
evo opet ja, danas sam vadio snimao pluca, radio kks i sedimentaciju i markere i sve je ok...
konacno sam presao granicu za leukocite, i to je sad cak 4,7... pluca ok, markeri niski, jos samo magnet da stigne...
bas lepo od vas sto ste se javili u ovoj temi, hvala vam...
bokily, ne znam ni da li ce stici, ili su poslali na pogresnu adresu ili su ovi u posti pogresili prilikom sortiranja, bio sam na magnetu 28.02. a danas je 08. tako da, trebalo je to da stigne jos u ponedeljak-utorak...