Veliki pozdrav svima
Evo da se i ja predstavim situacijom. Mama mi je bolesna, prvo tumor dojke, zatim metastaza na jetri. Sestu godinu se bori i sada je opet na HT - ne znam vise ni koja po redu, bile su i operacije i radio terapije.... Sad prima Taxol kao jedan od lekova u kombinaciji sa grejanjem jetre (?). Izmedju ostalog primala je i Gemzar - Cisplatin ali smo je skoro izgubili posle prve ture zbog alergijske reakcije - potpuno je izgorela. Ona je neverovatan borac. osim sto je smrsala i sto je slaba, ne bi niko rekao da je bolesna.
Sada za vikend smo saznali i tatinu dijagnozu (na topicu
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=22037). Sa njim je jako tesko. Nikada nije bio bolestan i samo lezi, place, tuguje, u teskoj je depresiji - a moze da ustane ali nece. Ne znam kako da se postavim. Bog neka mi oprosti ali bih ga osamarila i naterala da ustane. Sto je najgore, mama svu snagu mora da trosi na sebe, a on izvoljeva da mu donosi da jede, da ovo, da ono, govori joj kako su oni vec mrtvi.
Sada cu da se selim kuci da budem bafer - da pokusam da prebacim posao tamo. Dusa mi se cepa ali ne znam kako da mu ulijem snage da se bori. Nije on uplasen kako kaze nego tuzan.. Veli nikad vise nece biti zdrav a ne znam kako vise da mu objasnim da se sa tim zivi ali da mora da zeli

Po njemu, on je vec mrtav. Nista ga ne cini srecnim - ni unuce, ni lepe vesti, niti cita niti gleda TV - samo lezi i razmislja. Jako se bojim kako ce sve to da utice na mamu posto ne zelim da njena neverovatna borba bude sada unistena. potpuno sam pocepana...