prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Draga Eve,
Ja te nisam videla,znaci lekciju moram da ponovim.
Kako je tata?Kada mu se zavrsava zracenje?To je vrlo neprijatno,narocito u toj regiji.
Ja se ipak spremam na put i da se malo skinem sa kompa.Ovo stvara zavisnost.
Idem krajem meseca,a javljacu se i odande ,kada stignem na red.
Sada sam se bavila ovim nasim ,srpskim problemima.
Toliko nas je otislo iz zemlje da mi napolju ne trebaju strani jezici.Uvek neko govori srpski.
Volite se ljudi :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Tata je napokon u subotu prestao da povraca. Moze da jede supice i kasaste stvari. Medjutim, od subote mu se je pojavio i visok pritisak. Danas ide kod interniste pa cemo videti sta ce biti dalje.

Ja danas nisam otisla na posao. Nesto mi je sve bezveze. Tati lose, mama ima grip.
Vec par dana nema severusa pa nemam od koga da dobijem odgovore na moja pitanja. Nadam se da nije odustao od nas.
Odlicno je sto ces otici van Srbije. Covek tek kad ode u inostranstvo vidi koliko mi nenormalno zivimo.

pozdrav,

p.s. idem da pravim svoj sokic od cveklice :cry:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Kat srecan put i javi se pokad kad nemoj da nas zaboravis.

Eve javice ti se severus, primetila si da neki lekari ovde "obitavaju samo vikendom verovatno su prezauzeti.

Mi u kuci cveklu jedemo kao salatu probaj tako jer sok je malo bljak.Ja sa patentirala, cini mi se da sam pisla,zivu cveklu i seckan prazi luk pa malo jabukovog sirceta i masl. ulja fantazija svi je jedemo.

Znas kako mi je drago da je tvom tati bolje.
Ja sam u potpunoj konsternaciji od kad sam procitala da ti radis,kao, nisam danas otisla na posao, ja razmisljam pa ova zena je potpuno fantasticna.

Ja ne idem na b92 za sad, mislim da nema ni svrhe ni potrebe.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

tata

Post od evelina »

Bobo,

Tata nije sjajno. Danas sam otisla da razgovaram sa njegovom doktorkom (na zalost naleteh na zamenu jer je njegova dr na godisnjem).
Mama mi je imala grip pa sam ja ovih dana vrlo aktivna. Opet!

Zbog konstantnog povracanja, koje je opet pocelo u nedelju, radice mu sutra gastroskopiju. Trenutno ga vec danima hrane intravenozno.
Opet ima pritisak. Pretpostavljam da je sada to vec i od nerviranja, nemoci, brige, straha.......
Hemoterapiju su mu odlozili za 10 dana jer je isuvise slab, a zracenje se ne prekida.

Nadam se da cemo sutra vise znati.

Sutra mama ide u bolnicu. Nadam se da vise nije virulentna!

Njegov cimer je bio na vikendu i u subotu je od svojih ukucana dobio grip i visoku temperaturu. Odmah su ga u subotu i vratili na Onkoloski i na kraju je umro u utorak popodne! Uzas! Ne ubijete rak, ali te ubije grip!
veca vestica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 4:59 pm

Post od veca vestica »

Danas nam je saopsteno da dalje lecenje moje majke nije moguce,prekida se CHT a uvodi se te rapija protiv bolova. Rekli su nam da slute na najgore.....jako mi je tesko
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Draga Veco,

Znam da ti je tesko. Saznanje da su i lekari digli ruke, coveka u potpunosti obeshrabri, ali sada nije trenutak da postanes malodusna. Stareci mi gledamo svoje roditelje kako stare. Gledamo ih kako se polako blize svom kraju i polako i mi sami pocinjemo da prihvatamo smrt kao kraj jednog zivotnog puta. To prihvatanje ne znaci da ce nam lakse pasti smrt nasih roditelja, ali cemo je barem razumeti. Tesko je kada se narusi odredjeni prirodan tok i kada nas naš roditelj napusti pre vremena.

Iskoristi Veco svaki slobodan trenutak sa svojom majkom. Pricajte, prisecajte se vremena kada si bila mala, ako mozete prosetajte, odgledajte zajedno neki ljubavni film, citaj joj traceve iz Glorije. Ulepsaj joj sto vise mozes vreme koje joj je preostalo.
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

S kakvom nostalgijom ja svratim kod vas,samo da znate.Iako nemam sta vise da trazim ovde prisetim se kako sam skoro pisala dok je majka jos bila ziva i to me skroz razalosti.
I sve gledam mozda ce se pojaviti neko kome cu ja moci da ponognem,bilo kako,jer sad znam sta znaci gubiti i izgubiti nekog voljenog.I koliko ti je tad svacija rec utehe dobro dosla.
Nadam se da cete mi svi biti dobro, i vi i vasi najblizi, a ja cu se vec nekako snaci sa ovom svojom tugom :cry:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Molim se Bogu da vam da snage svima nama je ona najpotrebnija i kazu kad neki problem nemozes da resis stavi ga u Bozije ruke.S najvecim mirom i sa cistim srcem i bice vam lakse,verujte mi.

Ja sam se tako molila za svog muza.

Ne da ozdravi vec da Bog ima plan sa svima nama i mi samo molimo da on svoj plan ostvari.

Pomozi Boze svi smo u tvojim rukama.Amin.
veca vestica
Novi član
Novi član

Post od veca vestica »

Ja smrt prihvatam kao kraj nasih zivota i dovoljno sam jaka da se izborim sa tim,ali ono sto mene muci- PA ZAR BAS NA TAKAV NACIN-.
Oprosti Boze ako gesim,ali ja u tome nevidim nikavu pravdu. Mozda mi iz ove perspektive sve izgleda tako,ali mislim da bi bilo koji drugi nacin lakse podnjela. Ni ta dijagnoza koju njena dr.postavlja mi nimalo nije jasna. Mama je jako slaba i nemoze da hoda,otezano dise i prica...nema nikakvih bolova,krvna slika je ocajna. Kad je tata trazijo trazfuziju..ili bilo sta da ona malo ojaca odgovor je dobijo:da u tom stadijumu bolesti ne postoje terapije sem terapija za bolove,da je suudeci po simptomima bolest presla i na mozak i da bi bilo sta drugo samo pogorsalo situaciju.
Ja nekako ne mogu da se pomirim sa tim da se tu prestane...ali gde dalje i sta dalje....
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Tata

Post od evelina »

mom tati su privremeno prekinuli zracenje. Pritisak mu prosto divlja i odlucili su da sacekaju da se stanje malo stabilizuje pa ce videti sta dalje. Naravno, problem povracanja je ostao. Ishrana Intra venozno sada ne dolazi u obzir zbog visokog pritiska. Kupili smo danas Fresubin. U pitanju je tecnost za svim neophodnim mineralima, vitaminima itd.itd., za slucajeve kao sto je ovaj. Pijuckao je to danas i nije povracao.
Doktorka kaze da mu se je ponasanje izmenilo. Postao je drcan, nervozan i pitala da li je i inace takav jer su oni pomislili da je doslo do sirenja karcinoma na CNS! Inace, on i jeste takav, ali me je ipak zabrinula mogucnost da je moglo doci do sirenja karcinoma. Uradice i snimanje glave! Mama i ja smo predlozile da pocne da uzima nesto za smirenje i ona se je slozila!

Mnogo mi je tesko. Kada bi svi mi mogli umreti, naravno kada nam dodje vreme, odjednom. Od infarkta! U snu!
veca vestica
Novi član
Novi član

Post od veca vestica »

Eve,
zao mi je zbog tate...iskreno se nadam izelim da vam stvari krenu na bolje.
Ja sam imala nekih 16 kad mi se mama razolela,za mene je to bio pakao nisam bila spremna da je izgubim....nisam ni sada ali sam sretna sto sam odrasla uz takvu majku i sto sam postala dobar i samostalan covek.
Volela bi da na bog da vremena da joj ispunim zelju-da rodim devojcicu koja ce me slusati kao ja nju...e sad bi se ja raspisala ali ne vidim vise tastaturu.........
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Veco duso ,ljubim te.
Mislim na tebe,neka ti Bog da snagu da podneses ...
Covek je telo i dusa.Kada telo odradi svoje ostaje nam dusa za vecnost.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

JanaJ napisao:S kakvom nostalgijom ja svratim kod vas,samo da znate.Iako nemam sta vise da trazim ovde prisetim se kako sam skoro pisala dok je majka jos bila ziva i to me skroz razalosti.
I sve gledam mozda ce se pojaviti neko kome cu ja moci da ponognem,bilo kako,jer sad znam sta znaci gubiti i izgubiti nekog voljenog.I koliko ti je tad svacija rec utehe dobro dosla.
Nadam se da cete mi svi biti dobro, i vi i vasi najblizi, a ja cu se vec nekako snaci sa ovom svojom tugom :cry:
Jano,

Svrati kad god ti je tesko. Mi cemo te tesiti.

A verujem da ces i ti moci pruziti reci utehe nekome kome ce to bas biti neophodno u tom trenutku.
duskastefa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:47 pm

Post od duskastefa »

Jano J moje saucesce takodje i ja se pridruzujem ostalima svrati kad god se osecas usamljeno. Meni su PRIJATELJI i te kako pomogli.

Evelina kako ti je tata? Nadam se da su do sada prosli problemi sa povracanjem i pritiskom.

Bobans kako tvoj muz?

Gde ste PRIJATELJI? :wink:

Ja sam se nekako sastavila posle svega a sad vas nema. :o
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Pa tu sam evo citam sta ste pisale.

STA SAM BREEEE REKLA NIJE GOTOVO, DOK STVARNO NE BUDE GOTOVO!

Pa dizite se koji vam je djavo, ko kaze da nemoze da prima transfuziju pa ja sam sama davaoce jurila, pa nece da mu daju onkolozi, nego internista, pa nece internista nego urolog jer je KAOOO! uroloski pacijent, ja resena da ne izadjem bez transfuzije iz bolnice kakvo bre oprastanje, pa morate da se borite jos, alo sta vam je.Pa Jana jos svraca ovde a vi se predajete necu to vise da vidim.

Ostaje samo tretman bola,..... koliko sam puta to cula.

Pa ljudi moj muz poceo da radi, da pomaze nasem sinu u ranji, vozi kola, ide u prodavnicu po sok, radi sve normalno a lekari ga otpisali i on sam sebe, na nosilima ga nosili na CHT, ali mi oko njega se nismo predavali.
1000 problema sam resavala (pisala sam pa citajte koga zanima)

I kad sutra bude KRAJ nece mi biti zao jer smo sve pokusali a vama?

Oprostite ali moram ovako da vicem na vas.
Odgovori