prijatelji
Re: prijatelji
Bojana krvna slika sva super,iako prima terapiju,samo mu opadnu leukociti,ali se podignu pred terapiju
Ovi drugi vecinom ok sem GGT u vezi jetre nije ok,bilirubini koji mu dugo nisu ok bili vec mjesecima su i oni dobri,jer pije Hepalip forte,magnezijum truncic povisen i kalijum,vjerovatno sve to zbog metastaza na kostima i jetri
Sto se tice dekubita jos ih nema i nadam se da nece biti,znate li koliko odprilike treba pacijent da konstantno lezi da se to stvori?Ja kontam mjesecima?
On lezi vec par mjeseci,ali ne konstantno,ustaje u wc,ide u bolnicu,ruca za stolom i sve sto mora i moze.
Hvala Bojana,ako nedaj Boze zatreba to javljam,nadam se da nas nece jos i ta muka snaci
Snovak hvala mnogo,znaci sve ovo sto pisete,ljubac za sve vas
Ovi drugi vecinom ok sem GGT u vezi jetre nije ok,bilirubini koji mu dugo nisu ok bili vec mjesecima su i oni dobri,jer pije Hepalip forte,magnezijum truncic povisen i kalijum,vjerovatno sve to zbog metastaza na kostima i jetri
Sto se tice dekubita jos ih nema i nadam se da nece biti,znate li koliko odprilike treba pacijent da konstantno lezi da se to stvori?Ja kontam mjesecima?
On lezi vec par mjeseci,ali ne konstantno,ustaje u wc,ide u bolnicu,ruca za stolom i sve sto mora i moze.
Hvala Bojana,ako nedaj Boze zatreba to javljam,nadam se da nas nece jos i ta muka snaci
Snovak hvala mnogo,znaci sve ovo sto pisete,ljubac za sve vas
Da,i da kazem da je danas malo bolje,iako nije ni sinoc spavao,znaci vec 2 noci,nije imao velike bolove,ali jednostavno na koju god se stranu okrene boli,ja mu stavila juce flaster od 100 i jos jedan od 25 i popio jednom Oromorph 32 kapi,nije kasnije vise pio,sinoc sjedio na balkonu,danas cijeli dan na ljuljasci napolju,cita knjigu,kaze samo da ne moze kad legne da se namjesti,uspio samo pola sata da zaspe,bole plecke i ruke kad lezi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm
Sto se tice dekubitusa, poenta je da ne lezi na jednom mestu, dobro je sve dok se okrece. Mislim da je potrebno i manje od par meseci da se stvori, ako se lezi uvek i iskljucivo u istom polozaju. Bitna je i podloga, sto je krevet, dusek meksi, sanse su manje...Znaci, sto se toga tice, za sada opusteno! 

Zna li iko koliko se smije napraviti pauza izmedju ciklusa hemo,kad nestane lijeka?
Muz primio 2 Taxotere i nestalo je u bolnici,trebao trecu primiti u utorak,ali nema i ne znaju kad ce stici
Zna li iko ima li je da se kupi u B.G. ili negdje u Srbiji i koliko kosta?
Samo Taxotera nam treba,javite ako ko zna
Muz primio 2 Taxotere i nestalo je u bolnici,trebao trecu primiti u utorak,ali nema i ne znaju kad ce stici
Pokusaj da zoves privatne apoteke. Oni mogu to da nabave za dan-dva.SVARGLA napisao:Zna li iko koliko se smije napraviti pauza izmedju ciklusa hemo,kad nestane lijeka?
Ja sam muzu isto tako, u to vreme nabavljala Taxol koji nije bio na pozitivnoj listi. Narucim kod njih i za par dana stigne.
Oticemo najvjerovatnije u ponedeljak do Dr. pa sa njim popricati dal i dje ima pa da narucimo
Sjecas li se koliko si tada placala taj lijek?
Joj, ne secam se bas, znam da je jedna tura od 5 doza Taxola (koji nije na pozitivnoj list) a koje je primao na VMa bila preko 1000 evra. I da je ukupno lecenje sa troskovima bolnice iznosilo grubo racunato oko 12000 evra. (Ako se pitas odakle nam - prodali smo bud-zasto restoran u koji je ulozio ceo svoj zivot)SVARGLA napisao:Oticemo najvjerovatnije u ponedeljak do Dr. pa sa njim popricati dal i dje ima pa da narucimo
A za Taxoteru sam videla da se nalazi i ovde na pozitivnoj listi, cena na veliko (za apoteke, bolnice) je:
L01CD02 docetaksel TAXOTERE
koncentrat i
rastvarač za
rastvor za infuziju
bočica sa
rastvaračem u
bočici, 1 po 1,5 ml
(20 mg/0,5 ml) Aventis Pharma Ltd. Velika Britanija 12.217,10 - - -
0039301 L01CD02 docetaksel TAXOTERE
koncentrat i
rastvarač za
rastvor za infuziju
bočica sa
rastvaračem u
bočici, 1 po 6 ml
(80 mg/2 ml) Aventis Pharma Ltd. Velika Britanija 44.409,60 - - -
0039304 L01CD02 docetaksel TAXOTERE
koncentrat za
rastvor za infuziju
bočica staklena, 1
po 1 ml (20 mg/1
ml) Aventis Pharma Ltd. Velika Britanija 12.217,10
ovo sam uradila Copy-paste, nadam se da ces se snaci, ne znam koju dozu prima, znaci 20 mg je oko 130 evra a 80 mg oko 450 evra, ali posto se nalazi na pozitivnoj listi socijalno je duzno da ti refundira troskove.
Joj Snovak,12 000e!?
Ok da moze izlijeciti covjeka,ali samo zato da se otruje sa terapijom,sto znamo da hoce,jer svaka truje,a ima ona i svoja druga dejstva,ali kod Ca pluca hoce li ista pomoci ili nece lutrija!
Joj Boze za sta dajemo toliki novac
Hvala ti mnogo,popricacemo sa Dr. on bi valjda trebao sve znati oko toga,ja nemam pojma koju dozu njemu daju,ne pise na otpusnoj

Ok da moze izlijeciti covjeka,ali samo zato da se otruje sa terapijom,sto znamo da hoce,jer svaka truje,a ima ona i svoja druga dejstva,ali kod Ca pluca hoce li ista pomoci ili nece lutrija!
Joj Boze za sta dajemo toliki novac

Hvala ti mnogo,popricacemo sa Dr. on bi valjda trebao sve znati oko toga,ja nemam pojma koju dozu njemu daju,ne pise na otpusnoj
Jeste, mnooogo, ali drugog izbora nije bilo. Uzimali su nam pare do poslednjeg dana, dva sata pre nego sto je umro dosla je med. sestra, koja je inace poslednjih mesec dana dolazila svakodnevno da mu daje infuziju, sve uz neku pricu - e sad cemo da mu ugradimo stent, e sada ce opet malo na zracenje, bla, bla..SVARGLA napisao:Joj Snovak,12 000e!?![]()
Joj Boze za sta dajemo toliki novac![]()
Strasno,kakva nam je drzava,zdravstvo,uf ali to je proslo,nemojte vise da vas sjecam na to,hvala vam mnogo,ne znate koliko mi znaci sto ste nasli vremena i zivaca da i za terapiju pogledate
Ja danas nesto nikakva,malo po kuci,pa tropnem za racunar,glava boli,sparina,od juce se oblaci a ne da se da kisa padne,bas bi voljela da malo rashladi i ljudima za baste,njive
Kad mi se bude dalo pogledacu i ja malo oko terapija i cijena
Ljubim vas
Ja danas nesto nikakva,malo po kuci,pa tropnem za racunar,glava boli,sparina,od juce se oblaci a ne da se da kisa padne,bas bi voljela da malo rashladi i ljudima za baste,njive
Ljubim vas
Ne zahvaljuj mi, volela bih da mogu da da ucinim vise i konkretnijeSVARGLA napisao:Strasno,kakva nam je drzava,zdravstvo,uf ali to je proslo,nemojte vise da vas sjecam na to,hvala vam mnogo,ne znate koliko mi znaci sto ste nasli vremena i zivaca da i za terapiju pogledate
Ljubim vas

Vjerujem da biste,ali i ovo koliko mozete je lijepo od vas
Taj dusek za dekubitis na naduvavanje je zakon za to - radi na principu da jednu kocku naduvava, drugu malo isputsta i nikad nije isti pritisak. To je moj tata imao sve vreme, dugo je lezao kad je prvo dobio slog i sada od Djurdjevdana, i nikad nije ima dekubitis. Njega je malo samo dobio dok je bio u prvo vreme u bolnici - ali odmah smo reagovali, imaju specijalni flasteri za to i oni su najbolji.SVARGLA napisao: Sto se tice duseka,prosle sedmice nam je stigao novi,on ga sam odabrao,meksi nego sto smo imali,i prvu noc super spavao,medjutim opet sve po starom,sad se samo okrece s jedne na drugu stranu
Ja citajuci sve uplasila se onih dekubita pa sam narucila i onaj dusek za to,treba za koji dan da nam stigne,mozda mu i na njemu bude udobnije
Za sedenje samo isto imaju specijalni jastuci - ima ona najjeftinija varijanta jastuka od pene (mislim da smo uzeli u Beogradu, Novi zivot, poslali pouzecem), kostao je oko 6-7000, tata je na njemu sve vreme sedeo i nikad nije dobio dekubit.
Isto, ledja nisu mogla da mu budu na tom duseku na naduvavanje pa smo uzeli one Dormeo Classik od pene - bila neka akcija 2 u paketu. Pokazala su se izvrsno - ne stvaraju pritisak, i ledja su mu ostala sacuvana.
Ima i odlicna ruska mast sa srebrom, za sprecavanje dekubita - "skoraj pomosc" ili tako nesto sa crvenim krstom. Odlicna je da se preventivno maze.
Mi smo se bolova strasno plasili - prebacili smo karton na Kucnu negu, gde doktorka moze da daje lekove za bolove neograniceno za onkoloske bolesnike. Bas dan-dva pre nego je tata umro, dali su nam punu kesu: trodone, pakovanje flastera od 50 i 25. Njima je data instrukcija da je osnovno da bolesnik ne pati - samo treba naci odgovarajucu kombinaciju. Moj komsija nosi tri flastera, ujutro prima inekciju morfijuma, a uvece pije trodon od 100 - tako da znas da sve to moze da se iskombinuje u razlicitim dozama, za svakog bolesnika da se nadje mera i kombinacija koja mu odgovara.
Inace za ove iz Kucne nega nemam dovoljno reci hvale - obilazili, davali inekcije cim je lekaraka primetila i da mu to "prija". Zaista sam im zahvalna.
Nadam se da ce ti nesto od ovog sto sam rekla pomoci - i molitve, draga moja, molitve mnogo znace. Iz sveg srca i iskrene.
Drzi se i ti - osim njemu i trebi je potrebno beskrajno snage. Grlim vas.
Melody stigao nam je juce dusek,marke Apex,je li i vas bio takav?melody.n8 napisao:Taj dusek za dekubitis na naduvavanje je zakon za to - radi na principu da jednu kocku naduvava, drugu malo isputsta i nikad nije isti pritisak. To je moj tata imao sve vreme, dugo je lezao kad je prvo dobio slog i sada od Djurdjevdana, i nikad nije ima dekubitis. Njega je malo samo dobio dok je bio u prvo vreme u bolnici - ali odmah smo reagovali, imaju specijalni flasteri za to i oni su najbolji.SVARGLA napisao: Sto se tice duseka,prosle sedmice nam je stigao novi,on ga sam odabrao,meksi nego sto smo imali,i prvu noc super spavao,medjutim opet sve po starom,sad se samo okrece s jedne na drugu stranu
Ja citajuci sve uplasila se onih dekubita pa sam narucila i onaj dusek za to,treba za koji dan da nam stigne,mozda mu i na njemu bude udobnije
Za sedenje samo isto imaju specijalni jastuci - ima ona najjeftinija varijanta jastuka od pene (mislim da smo uzeli u Beogradu, Novi zivot, poslali pouzecem), kostao je oko 6-7000, tata je na njemu sve vreme sedeo i nikad nije dobio dekubit.
Isto, ledja nisu mogla da mu budu na tom duseku na naduvavanje pa smo uzeli one Dormeo Classik od pene - bila neka akcija 2 u paketu. Pokazala su se izvrsno - ne stvaraju pritisak, i ledja su mu ostala sacuvana.
Ima i odlicna ruska mast sa srebrom, za sprecavanje dekubita - "skoraj pomosc" ili tako nesto sa crvenim krstom. Odlicna je da se preventivno maze.
Mi smo se bolova strasno plasili - prebacili smo karton na Kucnu negu, gde doktorka moze da daje lekove za bolove neograniceno za onkoloske bolesnike. Bas dan-dva pre nego je tata umro, dali su nam punu kesu: trodone, pakovanje flastera od 50 i 25. Njima je data instrukcija da je osnovno da bolesnik ne pati - samo treba naci odgovarajucu kombinaciju. Moj komsija nosi tri flastera, ujutro prima inekciju morfijuma, a uvece pije trodon od 100 - tako da znas da sve to moze da se iskombinuje u razlicitim dozama, za svakog bolesnika da se nadje mera i kombinacija koja mu odgovara.
Inace za ove iz Kucne nega nemam dovoljno reci hvale - obilazili, davali inekcije cim je lekaraka primetila i da mu to "prija". Zaista sam im zahvalna.
Nadam se da ce ti nesto od ovog sto sam rekla pomoci - i molitve, draga moja, molitve mnogo znace. Iz sveg srca i iskrene.
Drzi se i ti - osim njemu i trebi je potrebno beskrajno snage. Grlim vas.
Ako jeste posto ovaj nas nema upustvo na nasem jeziku,a ja Engleski naglabam,ako stignes pisi kako se pali,kako radi,muz ako bude mogao on ce danas da pogleda,on je vjest tim ,,spravicama,, a ja duduk!

Sto se tice ostalog,mi kupili neki veliki dusek za bracni krevet,pravi se sastav kakav zelite,on je to isao narucivati,probao i odabrao,meni nije nesto udoban on kaze da je dobar,ali opet boli naravno,sto se tice jastuka mi kupovali Dormeo,pa probao od heljdinih ljuspica-jeste grub,ali njemu tada trebalo samo za pod glavu,ma so nekih je probao i nista,i dan danas eksperimentise,one male obicne,nista mu ne odgovara zbog te metastaze na vratnoj kicmi
Moracu se raspitati dal ima tih sto ste vi kupovali kod nas
Gdje ima ta Ruska mast da se kupi?
A zasto mu nije odgovarao za ledja,bio mu tvrd ili?
Blago vama i za kucnu njegu-koju mi nemamo,i za to sto se nije patio,mislim nije ni vama bilo lako,citala sam,ali samo neka nije mnogo boljelo
Ne znam malo pa malo neko mi pise ili negdje procitam prave se kombinacije lijekova razne,ne mora tako da se pati,a ja ne znam kome kod nas da se obratim za to ?!
On se pati sto se tice bolova mjesecima
I moj muz koristi flaster,vece doze,sad ima 125 na sebi,i pomaze,dosta,ali ne potpuno,sinoc je bio bolji,juce promjenili flastere,ali opet lose spavao,pocinje kasljucati,bole odma pluca kad se zakaslje,plasim se prehlade,ne znam kako bi je izdrzao,a do sad nikako se nije prehladio otkako se lijeci
On moze uzeti vecu dozu jos lijekova,ali onda vise nece moci ni jesti,morao bi preci na infuzije,a on jos nije bas toliko lose i ne zeli to,plasi se,pa trpi koliko moze
Molim se ja Melody,molim,a koliko pomaze ne znam