prijatelji
Re: prijatelji
Svargla nadljuski se boris jako mi je tesko sto citam to sto ti se desava, tvom suprugu,ne dajte se !
Zokac hvala ti,a vjeruj nije bas tako,ja najvise zelim da on bude dobro,ali ima ljudi koji ucine vise od mene i koji vise bodre i vise su pozitivniji od mene,ja se trudim koliko mogu,a dal je nadljudski nije bas,pozdrav za tebe i tatuzokac24 napisao:Svargla nadljuski se boris jako mi je tesko sto citam to sto ti se desava, tvom suprugu,ne dajte se !
Svargla draga - prvo za lekove da kazem. Imaju na netu da se preuzmu brosure koje je izdao Onkoloski institut i Ministarstvo zdravalja o palijativnoj nezi onkoloskih bolesnika, tamo pisu svi lekovi koji se daju, koje jacine i kombinacije. Tvoj muz ne mora vise povecavati flastere, ali Trodon (ili Tramadol) ima drukcije dejstvo - kombinuje se sa flasterima, ali ima opustajuci i sedativni efekat, i on je tati recimo mnogo prijao, jer ga opusti i uspava. Njegova doza je maksimalno 400mg dnevno, mi smo prvo davali 50mg na 6 sati, pa povecali na 50 na 4 sata, posle su mu uveli flastere, ali mu je uvece jako prijao taj jedan od 50mg, zbog spavanja. Prosto deluju na razlicite stvari. Plus smo dobili ampulu morfijuma za slucaj proboja bola, koja deluje u roku od 10 minuta. Javi mi se pp.SVARGLA napisao:melody.n8 napisao:SVARGLA napisao: Melody stigao nam je juce dusek,marke Apex,je li i vas bio takav?
Ako jeste posto ovaj nas nema upustvo na nasem jeziku,a ja Engleski naglabam,ako stignes pisi kako se pali,kako radi,muz ako bude mogao on ce danas da pogleda,on je vjest tim ,,spravicama,, a ja duduk!![]()
Sto se tice ostalog,mi kupili neki veliki dusek za bracni krevet,pravi se sastav kakav zelite,on je to isao narucivati,probao i odabrao,meni nije nesto udoban on kaze da je dobar,ali opet boli naravno,sto se tice jastuka mi kupovali Dormeo,pa probao od heljdinih ljuspica-jeste grub,ali njemu tada trebalo samo za pod glavu,ma so nekih je probao i nista,i dan danas eksperimentise,one male obicne,nista mu ne odgovara zbog te metastaze na vratnoj kicmi
Moracu se raspitati dal ima tih sto ste vi kupovali kod nas
Gdje ima ta Ruska mast da se kupi?
A zasto mu nije odgovarao za ledja,bio mu tvrd ili?
Blago vama i za kucnu njegu-koju mi nemamo,i za to sto se nije patio,mislim nije ni vama bilo lako,citala sam,ali samo neka nije mnogo boljelo
Ne znam malo pa malo neko mi pise ili negdje procitam prave se kombinacije lijekova razne,ne mora tako da se pati,a ja ne znam kome kod nas da se obratim za to ?!
On se pati sto se tice bolova mjesecima
I moj muz koristi flaster,vece doze,sad ima 125 na sebi,i pomaze,dosta,ali ne potpuno,sinoc je bio bolji,juce promjenili flastere,ali opet lose spavao,pocinje kasljucati,bole odma pluca kad se zakaslje,plasim se prehlade,ne znam kako bi je izdrzao,a do sad nikako se nije prehladio otkako se lijeci
On moze uzeti vecu dozu jos lijekova,ali onda vise nece moci ni jesti,morao bi preci na infuzije,a on jos nije bas toliko lose i ne zeli to,plasi se,pa trpi koliko moze
Molim se ja Melody,molim,a koliko pomaze ne znam
Dusek je jednostavan - ima ona kao stabilizator koji se ukljuci u struju, a iz stabilizatora idu dva (bar kod nas) gajtana koja se ukuljuce u dusek (negde na dnu imaju dva otvora za njih) i pritisne se dugme na stabilizatoru ono 0/1 da se ukljuci, i ima jedno da se okrece u krugu zavisno od jacine naduvavanja koja treba (tezina bolesnika). Mi smo drzali na nekoj 4.
Tata nije koristio za ledja, jer nikad nije umeo da spava na ravnom, tako da smo za ledja morali nesto drugo, a ovi jastuci od memorisjke pene prosto ne mogu da nazuljaju.
Za vrat bi mogli da probate one podkovice-jastuke koji imaju da se kupe, pa cak imaju i od memorijske pene da se nadju - tako da bi mu vrat bio slobodan.
Molim te, javi mi se na pp.
SVARGLA napisao:melody.n8 napisao:SVARGLA napisao:
Gdje ima ta Ruska mast da se kupi?
Ruska mast moze da se kupi u bilo kojoj apoteci, bar ovde kod nas.
Inace, za lekove obavezno pitaj i pritisni lekara kod koga se leci, pozovi se na te brosure - prosto moras da se boris za to ako vec lekar nije u toj pameti.
Veliki zagrljaj
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Cao drugari.Kod mene pozitivnih rezultata,havala Bogu.Mama je uradila genetsko ispitivanje i ustanovljeno je da je njen oblik karcinoma sporadican,a ne nasledan.Pao mi je kamen sa srca,ne zato sto sam bila zabrinuta za sebe vec za svoju djecu.Da je kojim slucajem bilo dokazano nasledstvo svi blizi clanovi bi morali izvrsiti genetsko ispitivanje,i kod onih kod kojih bi se utvrdila mutacija gena morali bi odstraniti stitnu,bez obzira sto se karcinom nije razvijo.Pored ove divne vijesti ima jos jedna.Mama je uradila ultra zvuk vrata i po njemu nema uvecanih limfnih cvorova.Odradice jos magnetnu rezonancu vrata i magnet abdomena..Mama se dobro bori,naidje joj po neki tezak dan kada psihicki poklekne,ali se brzo oporavi i gura dalje.Saljem vam veliki pozdrav i pozitivnu energiju.NEMA ODUSTAJANJA,BORITI SE MORAMO. Draga Ganadra kako ste vi,odavno nam niste pisali.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 10:42 pm
Prijatelji moji samo da vas sve pozdravim ,duže me nije bilo na sajtu ,ne zbog bolesti ,da kucnem u drvo dobro sam ,imala sam problema sa mamom koja zdravstveno nije dobro ,na svoju bolest sam i zaboravila od trčanja oajednog lekara do drugog sa mamom ,ali iako ima84godine relativno je dobrog zdravlja ,imala je samo jaku alergijsku reakciju a oni doksu to otkrili .Sve vas pozdravljam i sa osmehom u novu pobedu .
Pozzz za sve!
Nova sam na forumu. Dijagnoza mi je adenokarcinom bronha. Primala sam hemioterapije, imala 25 zracenja. Te patnje vam necu opisivati, ali se tada isplatilo. Plucno krilo mi je odstranjeno, cinilo se da je sve ok. Posle nepuna 2 meseca su mi nasli metastaze na jetri. Sada sam u cetvrtom stadijumu. Fizicki se dobro osecam, ali me je psihicki ubilo skroz. Znam da se necu izvuci, ali se ipak nadam... mada vise ni sama neznam cemu. Ovde mi vise ni hemioterapiju ne zele dati, verovatno je to za fond bacanje novaca. Razmisljala sam o odlasku na Kubu, ali sam i u vezi tog leka postala skepticna. Kako izdrzati sve ovo? Nemam jos ni 40 godina, imam malo dete, jedinica sam. Celo vreme razmisljam sta ce biti sa malenom, ko ce brinuti o mojim roditeljima kada mene vise ne bude bilo. Zao mi je i supruga. Radi po ceo dan da mi obezbedi dovoljno novaca za kojekakve cajeve, dopune ishrani, vitamine... on se jos drzi. Eto, ja dosla i odmah vam se izjadala.
Nova sam na forumu. Dijagnoza mi je adenokarcinom bronha. Primala sam hemioterapije, imala 25 zracenja. Te patnje vam necu opisivati, ali se tada isplatilo. Plucno krilo mi je odstranjeno, cinilo se da je sve ok. Posle nepuna 2 meseca su mi nasli metastaze na jetri. Sada sam u cetvrtom stadijumu. Fizicki se dobro osecam, ali me je psihicki ubilo skroz. Znam da se necu izvuci, ali se ipak nadam... mada vise ni sama neznam cemu. Ovde mi vise ni hemioterapiju ne zele dati, verovatno je to za fond bacanje novaca. Razmisljala sam o odlasku na Kubu, ali sam i u vezi tog leka postala skepticna. Kako izdrzati sve ovo? Nemam jos ni 40 godina, imam malo dete, jedinica sam. Celo vreme razmisljam sta ce biti sa malenom, ko ce brinuti o mojim roditeljima kada mene vise ne bude bilo. Zao mi je i supruga. Radi po ceo dan da mi obezbedi dovoljno novaca za kojekakve cajeve, dopune ishrani, vitamine... on se jos drzi. Eto, ja dosla i odmah vam se izjadala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Da li neko zna kako je Ganadra,odavno se nije javljala.
Ko kaze da se necete izvuci? Vi? Ne klonite duhom i molite se !Imelda napisao:Pozzz za sve!
Dragi svi,Imelda napisao:Pozzz za sve!
zelim prvo da vas pozdravim i pitam kako izdrzavate ovu vrucinu?
Meni je mama jako jako lose, vis nista nista ne moze da se uradi.
Kasno sam saznalaza nekog coveka kod Krusevca koji je jednoj nasoj poznanici za 12 dana smanjio metastaze na jetri. Koliko sam ukapirala ta terapija se svodi na kupanje u toploj slanoj vodi (dosipa se morska so), premazivanja nekim melemima i pijenja nekog soka. Juce su mi rekli da se na UZ vide meta promene na jetri ali smanjene...
Sta mislite o tome?Verujem da je tako, jer znam da me ti prijatelji ne bi lagali. Ali mi je prosto neverovatno da tako brzo moze da se deluje na meta-jetru.
Pozdrav
Naravno da si se izjadala - ovde uglavnom svi to i radimo. Mnogo je tuzan ovaj forum. A opet, nigde drugde ne mozes da pricas a da znas da te svi razumeju i saosecaju s tvojim bolom. Mnogo sam tuzna zbog toga sto ti se desava, i volela bih da tako nesto ne mora da pise niko mladji od 60 godina.Imelda napisao:Pozzz za sve!
Moli se Gospodu da ti da snage da izdrzis sve sto dolazi, i da ti ukaze put i nacin kako da provedes ovo vreme, a ja se nadam i dugo vreme. Ljubav je jedini odgovor koji ja znam u toj situaciji. Ne daj da ti ta uzasna briga i bol, oduzimaju vreme koje mozes posvetiti svojoj porodici, prici i brizi za njih. Sa svima ce sve biti u redu - a ono sto si im ti dala i dajes, bice nesto na sta mogu da se oslone.Ja sad kad se setim svog oca, secam se najvise poslednjeg vremena i njegove neznosti. Gradi branu svoje ljubavi u njihovim srcima, i malene, i supruga, i roditelja. Oni svi moraju znati da ti znas da su dali sve od sebe, da znas da te vole i da oni ni za sta nisu krivi, oprastaj sve sto imas oprostiti bilo kome, resavaj se tog tereta.
Grlim te i navijam za tebe svim srcem.
Draga Imelda ja sam jutros procitala tvoju poruku i nisam znala dal i sta da ti napisem....
Vjerovatno si citala,moj muz ima isto adenokarcinom pluca i prolazimo kroz sve te muke,a on isto nema ni 40 godina,za 3 mjeseca ce napuniti 37
Tebi je teze ako mogu reci za nijansu jer imas ceru,mi nemamo djece,ali ujedno ti je vjerovatno i naveca ljubav i snaga...
Nije lako,pretesko je znam,Melody ti je napisala predivne i dirljive rijeci,da je i mene rasplakala,i ja ti to isto porucujem...
Nije utjeha,ali niko od nas ne zna koliko ce da zivi i kad ce da ,,ode,, cudni su nasi putevi i sudbine i jako teski...
Bori se koliko mozes i kako znas,a ostalo je na Bogu
Svu snagu svijeta ti zelim i sve naj,naj
Vjerovatno si citala,moj muz ima isto adenokarcinom pluca i prolazimo kroz sve te muke,a on isto nema ni 40 godina,za 3 mjeseca ce napuniti 37
Tebi je teze ako mogu reci za nijansu jer imas ceru,mi nemamo djece,ali ujedno ti je vjerovatno i naveca ljubav i snaga...
Nije lako,pretesko je znam,Melody ti je napisala predivne i dirljive rijeci,da je i mene rasplakala,i ja ti to isto porucujem...
Nije utjeha,ali niko od nas ne zna koliko ce da zivi i kad ce da ,,ode,, cudni su nasi putevi i sudbine i jako teski...
Bori se koliko mozes i kako znas,a ostalo je na Bogu
Svu snagu svijeta ti zelim i sve naj,naj
Hvala vam na podrsci, dali ste mi volju da nastavim dalje. Zelim vam svima puno snage i uspeha u daljoj borbi.