prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Muzu mi je radjen skener glave doktor mu rekao da mu je mozak kao nov
(imao metastaze i krvarenje u istom) :o
Pluca par fleka (bila kompletno zahvacena) (?!) :-?
U stomaku veci tumor, sad ceka razbijanje kamena u bubregu tumora nema. :roll:

Pomislim, sta je bre ovo da li se neko igra s nama? :evil:
Pomislim kad su pogresili tada ili sad ili je CHT mogla toliki posao da zavrsi.Pa onda cutim ...ne mislim nista, ionako je tesko i bez tolikog razmisljanja a kamoli s njim.

Pozdrav svima
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Draga Bob
Ove vesti su ti super!
Ti i Eve ste razdrmale forum na b92,malo je zivotniji.Ponekad svratim.
Ja sam sada u nekom bedaku.Imam problema sa varenjem ,to mi je dugogodisnja boljka.
I ovih dana ,bas razmisljam o pankreasu ,jer mi se pojavio cudan bol oko pupka.Pankreas inace ne boli na tom mestu.Ali jedan moj prijatelj,koji je imao ca pankreasa, tu ga je bolelo.I slucajnost sada top tema na ovom forumu rak pankreasa.
Jutros sam dala krv na pregled ,pa da vidimo.......
Ponekad cu da posetim,, prijatelje,,ako tema opstane inace ovo kao da postaje zarazno.Naravno salim se.
Pozdrav svima koji svrate :D
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Ma ne treba ti lekar da ti kaze da je to sve posledica stresa (oko muza) i ja imam razne manifestacije.

Ali to sto radis analize nije na odmet.

Ja cekam UZ tiroide tek 7. marta, pijem gvozdje koje mi je cudo lose (leker mi rekao) treba da radim hormone za tiroidu ali to u BG u laboratoriju "Konzilijum" kad skupim lovu.Sve mi je to posledica dugotrajnog stresa.

Kazu babe kad 15 dana psihicki patis 16. dana se fizicki razbolis.

Znaju i babe. :lol:

Pozdrav svima.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Eto i mene.

Tata je vec treci dan jako lose. Pred tri dana poceo je da povraca, od zracenja su mu stradale glasne zice te s mukom sapuce, vise ne moze da jede i danas su ga konacno prikljucili na infuziju.
Ne moze da ispira usta jer kada krene da grgoce odmah pocne da povraca. Stalno ispiranje je kod njih obaveza jer u protivnom im se otvaraju rane kao posledica zracenja.

Njegova lekarka ce mu zakazati pregled kod gastroenterologa na Institutu pa ce videti sta dalje. Inace, on boluje i od refluksa pa je moguce da se je situacija s time pogorsala pa je to dovelo do sadasnjih problema.

Bas mi je svega dosta
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Devojke, :evil: mi ne da mira.
Opet se danas vratim na forum ,a na njemu tema alkalna fosfataza i to od prosle godine,aktivirana iz sasvim ,,desetih,,razloga.
Ja sam danas dala krv i na to.
Sada vec padam u neke psihofaze.........
Eveli ,sta da ti kazem ,osim ako mozes da nadjes mehanizam,da prebrodis sve sto te snalazi.
Bob se drzi ,a ja nastavljam borbu sa samom sobom.Pa ko pobedi.
Ako bude sve u redu odoh na duzi put,muz ce ovog puta morati malo sam da bude,pa ako Bog da ,da se pridruzi.
Eto devojke,svako svoju muku muci.
Ako je moguce provedite lep vikend.
Poljubci :D :lol: ovo je za Kaj ma gde bila,volela sam njene vrcave komentare.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

bobans1983,

YES,YES,YES!!

Drzimo palceve i dalje!!! :D :D :D

.....

evelina,

Stisni zube i gledaj da prebrodis vikend - pretpostavljam da ce tata od ponedeljka da krene na detaljnije preglede i da cete naci nacina da mu se stanje stabilizuje. U svakom slucaju, tvoja energija je neiscrpna i, koliko god da ti je sada tesko, verujem da cete svi zajedno to uspesno prebroditi!!

Znam da sve ovo zvuci stereotipno, ali ja ti se stvarno divim i verujem u tebe...
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

Vidim da skoro ni kod koga situacija nije sjajna! Pa i ja da dodam da se i mojoj mami stanje iznenada mnogo pogorsalo,od jutros ne moze ni da govori,povraca,ima temperature,gusenja.Poludecu od brige,ne znam sta cu sa sobom.Plasim se najgoreg :cry:
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

E, pa kod mene je situacija (skoro) sjajna!! :D

(Pu, pu, pu, da ne ureknem!)

Naime, posle skoro mesec i po dana, gomile para i 4 (cetiri) promenjena zubara, konacno sam nasla dobru dusu koja je resila da mi ubije dva zuba (tj. da mi umrtvi zivac na oba zuba), tako da me, prvi put za sest nedelja, vise nista ne boli!!

Prethodni zubari, cim cuju da sam na hemoterapiji, pogledaju, eventualno slikaju, kazu da tu 'nista nema' i da 'izdrzim' (naravno, BEZ lekova protiv bolova, jer to nije preporucljivo).

Neopisivo je moje odusevljenje cinjenicom da sada mogu da jedem (doduse, samo na jednu stranu, jer su mi lekici sa druge), SPAVAM!!! i komuniciram sa ukucanima bez jatagana!! :lol:

Jos jednom se izvinjavam ako sam u prethodnih mesec i po dana nekog nehoticno uvredila (stanje suzene svesti, smanjena uracunljivost).

.....

Jos u petak da vidim sta cu sa ovom limfocistom (tj. da li ce da je punktiraju i/ili operisu i kad - posle hemoterapije, ili da se prekida hemo), i da, naravno, kupim novu periku!!! :lol:

Moram sebe da castim sto sam izdrzala ovu zubobolju... :D
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

E Oldi ulepsa mi vece :lol: :lol: :lol:
ne trosi pare na novu periku (nisu jevtine) kosa ce ti i onako porasti uskoro,nego kupi sebi nesto lepse.

Ljubim te....... :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Draga Oldi,

Ako ti je do nove perike ti je kupi. Ja se nadam da cu se oskoro oprostiti od svoje. Ovih dana je nosim kao kapu posto mi je hladno za glavu. Kako udjem u firmu ja je skinem.

Ah da vam ispricam sta mi se desilo u petak. Otisla sam prvi puta na posao samo sa sesirom (mislim, imala sam i suknju, majicu, cizme.....kaput), otisla posle posla u Zarru da isprobam nekoliko dzemperica, suknji, okacila kapu na civiluk, zavrsila sa isprobavanje, pokupila stvari da ih vratim - NEMA MI SESIRA! Gledam levo, desno, u susednu kabinu - NEMA. Izlazim napolje, one devojcice ustuknuse malcice kad su me videle i dadose se u potragu! I nema! Krenemo da izvrcemo stvari koje sam isprobavala i eto je! Usla je u suknju! Ah, bilo bi to moje vatreno krstenje!

Inace, moj tata je dobio grip. Kao i pola Onkoloskog. Sada je vecina na antibioticima, imaju temperaturu. Sutra imaju veliku vizitu pa ce se videti da li ce lecenje biti nastavljeno i da li je ono povracanje bilo zbog temperature (barem mu se je to uvek tako desavalo). Naravno, jako tesko guta. Gotovo nista ne moze da jede sem ako nije skroz kasasto!
I mnogo je razmazen! Stalno kuka kako je hrana na IORS-u grozna, bljak, fuj! Neznam koji mu je vrag? Kao da je to sada najbitnije! Nikako da postavi listu prioriteta! Ako krenemo da mu govorimo da mora da jede ma kakva bila hrana, on postaje nervozan i svadjalacki raspolozen.
Kao da je rastao na Belom dvoru!
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Jano,

Nadam se da ce ti se severus uskoro javiti. Znam da ti je tesko!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Evelina kod mene danas slicna situzcija sa fuj hranom na urgentnom.
Moj gospodin nece da jede bolnicku hranu danas bilo bareno neko povrce veoma lepo i supa i kupus salata,on to gleda ko krava mrtvo tele a ja gladna doslo mi da ja ono pojedem.
Salje sina da mu kupi pljeskavicu koju ovaj ne nalazi nego donosi sendvic sa ruskom salatom.Pa reko, pojedi to pa posle dobi proliv ili zatvor od suve hrane,cim izvoljeva znaci dobro mu je ja bih bre jela bobovu slamu samo da mi kazu da je zdravo.
Pozdrav
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Ma muskarci! :roll:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Poludela sam s njim kao malo dete se ponasa :(
Nemoze supu ma stvaaarnoooo?!
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

Samo da vam javim da je moja mama preksinoc umrla.Eto,nije mi se dalo da dugo budem ovde sa vama.
Drzite se,cuvajte se i ljubite svoje najmilije jer nikada ne znate koji je susret poslednji.
Hvala vam na podrsci.
Odgovori