prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

biblioteka

Post od bobans1983 »

Eve u pravu si za B92 ja i ti pogibosmo od rada a odjek :(
ali nista nije dzabe, jer pre neki dan je B92 dobio nagradu za najposeceniji forum mislim da je u toku dana bilo oko 200.000
poseta, tako nesto.Pa ne pisu svi ali citaju, nema nigde ovakva sloboda misljenja, kazem ti ja sam se registrovala, bila, tamo davno ali su mi par postova obrisali pre nego sto su ugledali svetlost dana.
To su bili postovi napr:Mozemo li i mi pacijenti da pisemo ovde ili se samo vi lekari prepucavate, taj nije izasao.
Pa sam pitala sta je tema podforuma kancer, rak, dali problematika pacijenata ili je to samo strucna diskusija, te da im je zbog cenzure forum siromasan, kao kad imas kasperski antivirus, on te brani od virusa ali nista nemozes da skines, on ti toliko zastiti racunar da ti neda, maltene, ni da ga ukljucis.
Ja sa svima vama (skoro) vodim i dopisivanje preko PP.Ja tako lekarima postavljam pitanja.Probaj, pa oni kad otvore vide prvo PP, verujem da ne mogu na sve teme da stignu.
Za meditaciju cestitam par puta dnevno opustanje i molitve.Idi u biblioteku trazi knjige "Moc je u vama", "Moc podsvesti". "Kreativna vizuelizacija","Igra zivota" i sl. da ne nabrajam.
Ja u biblioteku idem kao kod psihijatra kazem im kako se osecam i oni mi daju knjigu "na recept".
Pozdrav drzi mi se tamo i nemoj da brines svog oca. :lol:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Evi,super ti je avatar.Ja ne znam kako da ga namontiram.Pokusala sam ,ali mi ne ide.
Inace forum b92je ono sto sam ja zakljucila ,isuvise ,akademski,nije tako zivotan.Cak su i druge teme takve.
Krstarica je opet nesto drugo,kao da zele ko ce koga vise da izvredja i dele se na tabore ,zavisi od teme.
Evi, kada ce ti biti bolje,sada puno zavisi od tebe.Lecenje je uspesno okoncano,ali ostaje unutrasnja borba sa samim sobom.To je najteze.Svako nadje svoj put.Hobiji su dobra stvar.
Ja sam meditirala i posle zavrsila u pravoslavlju,koji ostaje pravi ,istinski put.
:evil: nas baca ,a na nama je da se dizemo.
Nadam se da tata dobro podnosi terapiju.
Iskusenja su velika ,ali pobeda je na nasoj strani.
:lol: :P :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Draga Kat,

Sto se tice avatara ne mogu ti nesto preterano pomoci. Time se je bavio moj suprug. On kaze da nam mozes poslati slicicu koja bi bila tvoj avatar, on ce to "srediti", poslati ti i....... Ah, dodjavola! Salji sliku!

Tati je juce uvece otekao jezik, tesko je govorio, nista nije mogao da jede i danas je cekao satima da ga pregleda lekar. Na kraju ga je pregledao lekar iz druge smene i to u 15.30h (bas sam tada bila u poseti kod njega). Naime, nije nista strasno, dobio je dve injekcije (Synopen i jos nesto :evil: grrrr mrzim kad nemam citavu informaciju). Obicna reakcija na zracenje. Razmisljala sam kako je moglo da dodje do toga i palo mi je na pamet da je mozda zato sto je juce, kada je imao posetu u bolnici, dugo i mnogo pricao pa je to potenciralo otok.

Sto se tice hobija tu si u potpunosti u pravu, ali neznam kako da sada izvedem da se zainteresujem za neku aktivnost!
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

Samo nemojte da vam padne na pamet da vam hobi postane astrologija! :lol: Kao meni na primer,pa koliko je sve crno ja zacrnim jos vise kopajuci tamo gde ne treba :evil: I onda od sve muke uzmem knjigu,kao na primer ova koju trenutno citam:"Pronadji mir u svojoj dusi" i bude mi lakse.A sve ostalo-ne pali!!!
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

Samo nemojte da vam padne na pamet da vam hobi postane astrologija! :lol: Kao meni na primer,pa koliko je sve crno ja zacrnim jos vise kopajuci tamo gde ne treba :evil: I onda od sve muke uzmem knjigu,kao na primer ova koju trenutno citam:"Pronadji mir u svojoj dusi" i bude mi lakse.A sve ostalo-ne pali!!!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Re: Avatar

Post od severus »

evelina napisao:Tati je juce uvece otekao jezik, tesko je govorio, nista nije mogao da jede i danas je cekao satima da ga pregleda lekar. Na kraju ga je pregledao lekar iz druge smene i to u 15.30h (bas sam tada bila u poseti kod njega). Naime, nije nista strasno, dobio je dve injekcije (Synopen i jos nesto :evil: grrrr mrzim kad nemam citavu informaciju). Obicna reakcija na zracenje.
Synopen i urbason najverovatnije da smanji otok kako ne bi remetio gutanje.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Prijatelj

Post od evelina »

Nas dragi Severus je zalutao i u "prijatelje"! :D A bas sam mislila da li da vam postavim pitanje pod "Karcinom baze jezika"!?
Hvala!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pogledam ja sta se pise i u prijateljima.Podrska nije manje vazna od medicinskih procedura jer je ova patologija plodno tlo za depresije svake vrste.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Hvala Severuse sto ste svratili do nas, znaci nam poseta.
Ovde svi svrate......ali nazalost .......kratko ........ i retko
Opomenite ako sta "zastranimo" ili preteramo ovaj podforum nam dodje kao olaksanje tu jedni druge savetujemo tiho,nadam se uzdrzano da neko nekog ne povredi ili uvredi.
Javite se ponekad da znamo da ste s nama,znaci nam struka.
........Eh da ima ovakvo neko udruzenje sa strucnjacima gde bi nam kraj bio.

Hvala,laku noc moji prijatelji
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Drage dame i gospodo, pozdrav, :)!

Da se javim sta se desava - u cetvrtak sam otisla na 'redovan tretman', nadajuci se da cu u petak da idem kuci, medjutim...

Ne valjaju mi 'transaminaze' (ja, licno, ne verujem da tako nesto postoji, ali dobro, :)), pa su mi radili 'vanrednu procenu', na kojoj sam se ja ubila objasnjavajuci da sam ja zdrava i da meni nista ne fali, :lol: .

Naravno, svi doktori su umrli od smeha, ali su se slozili da mi nista ne fali i da mogu da primim trecu hemo po redu, :)

I, tako sam tek danas dosla do kuce/porodice/racunara, s tim sto sad zbog gorepomenutih, jel', transaminaza, moram da pijem jos poneke lekice...

Sreca u nesreci - zbog 'vanredne procene', ne moram sada da jurim privatne UZ, tumor markere, i sve ostalo - mirna sam sledecih skoro mesec dana, :))

E, sad kad sam se prijavila, da citam natenane sta ste sve pisali...
ivanakg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:19 am

Post od ivanakg »

ja imam veoma veliko iskustvo sa karcinomom.dugo sest ipo godina i upoznala sam sva lica njegova.zelim da dam odgovor za hemio terapije.moja majka je pimila 22 ture i kada ni to nije pomoglo probali smo sa Brojsovom metodom,korencici iz Stalaca i sve ostalo za sta smo culi.Najvise uspeha dali su korencici iz Stalaca ali opet ne dovoljno da se izleci bolest.pa se mama opet vratila hemio terapiji .Posle primljene hemio terapije jetra je otkazala i mi smo je izgubili.poruka za sve koji su bolesni .odluka je ipak vasa ali zvanicna medicina jos uvek nije dala nista sem sakacenja i terapije citostacima koje ubijaju sve ostalo mnogo pre nego karcinom.okrenite se prirodi ,trazite .odgovor je negde izmedju.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

HT i RT

Post od evelina »

Draga Ivana,

Znam da je tvoj bol zbog gubitka majke izuzetno velik i da te niko od nas nece ubediti da se hemio terapijom ili zracenjem moze izleciti, ali opet ne treba ni na zvanicnu medicinu gledati iskljucivo.
Verujem da je jako tesko izleciti nekoga ako je karcinom vec zahvatio citav organizam. Mislim da tu ne mogu pomoci ni zvanicna ni alternativna medicina.
Niko ne kaze da je hemio terapija lagodna. Da, unistava i zdrave celije (i to samo one koje se brzo dele kao i celije kancera) ali nakon hemo organizam meseci polako vraca snagu, imunitet se gradi od pocetka i vrlo brzo se zaboravljaju sve nus pojave terapije.
Otkako sam se ja razbolela imam prilike da srecem dosta ljudi i da cujem o ljudima za koje nisam ni pretpostavljala da su ikada bili bolesni od te bolesti. Na Onkoloskom sam pricala sa ljudima koji su dosli na kontrolu, a zavrsili su lecenje pred 15 godina!

Verujem da ima protivnika i hemo i radio terapije. Primetila sam da su u pitanju najcesce oni koji su ipak nakon svih muka i borbe izgubili nekog svog! Na zalost!

I u pravu si, na svakome je da sam odluci! A mozda je ta sredina najbolje resenje - treba uzeti najbolje i od jednih i od drugih.

Mi smo inace vec raspravljali o tome na temi "Hemoterapija DA ili NE" pa ako si raspolozena baci pogled.

Pozdrav,
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Draga Oldi,

Sa tobom nikad dosadno! Nadam se da ces napokon jednom otici na hemo i primiti je u zakazano vreme, a da te ne snadje jos neka zezancija. No, eto sad si se bar resila sveg onog zezanja kada je procena u pitanju!
Sad si prosla 50% osnovno planirane terapije. Malo se lakse dise.

Cuvaj se
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Dragi moji,
Prvo da pozdravim oldi sto se vratila,dobrodosla.Tvoj duh je sjajan,uvek se nasmesim .
Draga Eve,hvala na ponudjenoj pomoci za avatar.Ja se ne snalazim tako dobro da bih mogla da posaljem sliku.To jedino umem kada sam na mess. vezi sa nekim.Pronasla sam kako da namestim sliku sa mog kompa ,a one su sve vece od 6kb koliko se trazi.Onu drugu opciju,sa URL ne umem.
Malo sam se time zabavila.Dobro je da pricamo i o necem drugom,a ne samo o bolesti.
Sto se tice hemoterapije navodila sam vise primera,a da ponovim jedan.
Moja koleginica je operisala pre 16god. ca debelog creva ,sa metastazama u lokalnim limfnim zlezdama i primala hemoterapiju.
Pre 16 god. ni lekovi nisu bili tako usavrseni.Danas je ziva ,zdrava sa cetvoro unuka,decaka,jedri planetom,jer su joj deca na raznim stranama sveta.Zivot ,kao da joj je krenuo u pedesetim.
Inace evo jedne ideje.Ko voli i moze dobre su vezbe.Ja opet krecem od prvog.Idem na neku vrstu joge, vezbe su takve da se ne zamaras i radis koliko mozes.
Eveli,nadam se da je tati bolje i da je prosao edem.
Devojke svako dobro vam zelim :P :lol: :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Joga

Post od evelina »

Kat,

Gde ides na to nesto slicno jogi?

Suprug i ja smo isli oko 3 godine na jogu i bili smo prezadovoljni. Zena koja je vodila casove pripadala je staroj skoli i stvarno je to radila krajnje profesionalno. Nakon njenog odlaska menjali su se razni instruktori, ali svi su se time bavili reda radi. Problem je kada odmah na pocetku naletis na nesto (ili nekog) sto je vrhunsko pa onda sve nakon toga usporedjujes.

Kada smo se preselili pre 4 godine na Banovo Brdo tek tu nismo uspeli pronaci nesto kvalitetno. Uskoro krecemo ponovno u potragu. Vadlja se je za ovih godinu dana, kako sam ja bila indisponirana, pojavilo nesto novo.

Mislim da na Brdu ima joge koju drze neki sektasi, a to je vec nesto sto nas ne interesuje.

U petak idem u Savetovaliste za ishranu i bas me interesuje sta ce biti. Hocu da skinem ovih 10-tak kilograma na zdrav nacin te da me posavetuju u vezi ishrane kada je u pitanju kancer, menopauza i mogucnost kako da uz pomoc hrane budem visoka, vitka, plava.

Spremam se i u Savetovaliste za menopauzu u N.Frontu. Jel ima neko neku info o jos nekom savetovalistu tog tipa u Beogradu?????

Ljudi, kako vama uspeva da imate kratke postove?
A uopste nisam logoreicna! :(
Odgovori