prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
IvannaSu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 14, 2010 11:27 am

Re: prijatelji

Post od IvannaSu »

posto ste i sami rekli da vasi doktori ne razgovaraju sa vama - ja najljudskije, i vama na ovom i nekim drugim clanovima foruma pokusavam da skrenem paznju da to, iako vam se u tom trenutku ne cini tako, ipak nije normalno! i da postoji i za to pomoc, i mogucnost da se ublaze patnje!
uteha u bolu se nalazi u sagledavanju realnosti! desi! i jedini lek je da se sagleda realnost

Dakle ovako, ja bih srecna i vesela trebala da odem u kafanu sad sa drustvom, da pevam i igram po stolovima, a znam da moj otac nece doziveti moju udaju, rodjenje prvog unuka i sl?!!!! Sokirana ovakvom izjavom.

I sta, hocete da kazete da je lekar mog oca, umesto da nam lepo pojasni, isprica, pomogne, trebalo da preporuci psihijatra da mu izjadam svoje muke?!

Ovo je samo dokaz Vase drskosti "doktore". Moj post je bila molba da nas ostavite na miru tamo gde vam savet nismo trazili, a vi me napadate. To samo govori o Vasoj kulturi izrazavanja i tumacenja reci, jer ceo moj post govori o tome da vi niste doziveli nesto slicno (i ne daj nikad da dozivite) i ne mozete da shvatite stanje stvari.
Mirela76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 16, 2010 2:42 pm

Post od Mirela76 »

Da se i ja kratko javim...Nova sam, a zapravo stara na forumu. Bila sam aktivna 2007. i 2008. ali sa nestankom problema, prestah i ja da dolazim ma forum. Vise se ne secam ni nika, ni lozinke. Pokusavala sam da se ulogujem pa na kraju morala da se ponovo registrujem. Pre neki dan setih se svih dragih likova koji su nekad pisali na ovoj temi: Eveline, Bobans, Kat i mnogih drugih. Pratila sam i tuznu pricu Maje koja je pre izvesnog vremena izgubila majku. Dodjoh da vidim sta rade ti ljudi, jesu li se oporavili - neki od bolesti, neki od gubitka svojih najblizih i vidim da niko ne zna sta se desava sa Evelinom.

Molila bih ako neko ima neke informacije o ovoj divnoj zeni i velikom borcu, da nam javi. Nikog od vas nisam uzivo upoznala, ali sam se citajuci vase postove srodila s vama, postali ste mi bliski.

Molila bih i doktore i admine da nam ne diraju ovu temu...

Pozdrav za sve i drzite se! :wink:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ja bih srecna i vesela trebala da odem u kafanu sad sa drustvom, da pevam i igram po stolovima, a znam da moj otac nece doziveti moju udaju, rodjenje prvog unuka i sl?
ovo ste VI napisali! ako cete tvrditi da sam ja - molim citirajte gde sam to napisao...
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Dragi prijatelji
Mnoge od nas interesuje sta je sa Eveli?Dobro je nekada se distancirati od ovih stvari,ali smo se ovde svi srodili,pa ako nekada svrati ,neka nam posalje mali pozdrav.
Zao mi je sto je Kajalena otisla sa foruma ,jer to je osoba puna duha i dize moral,a ponekad i nasmeje.Zelela bih da pozdravim Cemi,Bilju,sve hrabre mame,Suzi iz Tivta i ostale,kao dragu Bob i sve one koji misle da ne treba ova tema,a pri tom je citaju ,inace kako bi znali sta mi pisemo.
Evo sta se nama izdesavalo u zadnjih mesec dana.Moj muz,iako mu raste (PSA) i ja smo bili u Americi na deset dana kod druga mog muza iz detinjstva,koji mu je sponzorisao prvu operaciju.Spremamo se godinama da odemo i sada smo prosto dobili ultimatum,jer u tom periodu je prijatelj imao odmor.Bili smo u Vasingtonu kada je bio najveci sneg ikada izmeren.Provukli smo se kroz tri snezne oluje.Prvo je bio zatvoren aerodrom Vasington,pa kada su njega otvorili,onda su zatvorili Frankfurt zbog snega.Ipak smo stigli na let i kada smo dosli u Vasington,onda su zatvorili beogradski aerodrom.U celoj toj trci,smo zaboravili deci da ostavimo tel.adresu ,meil.Uspeli su da nadju tel. preko interneta iako prijatelj nema ni skype.To je bilo kao da smo pali sa Marsa.Proveli smo vikend u Njujorku,koji me je odusevio.Za vodice smo imali bracni par rodjenih njujorcana,tako da smo dotakli mnoga mesta.Sve u svemu bilo je fantasticno,jer na ispracaju na aerodromu,prijatelj je rekao da svi mi imamo listu svojih zivotnih snova i da se njemu sada ispunio jedan da mu dodje njegov najbolji drug i vidi kako on zivi.Ne treba ni reci da smo se svi zarozali od suza.Zivot je cudo,ovaj put nam se otvorio u najgore vreme,sto se tice klimatskih uslova,mada je i to trebalo videti.
Sada idemo dalje.Zelim svima svako dobro i onu poruku iz Biljinih postova
Pozz.Kat...
ko otrpi do kraja, spasice se
IvannaSu
Novi član
Novi član

Post od IvannaSu »

[/quote]uteha u bolu se nalazi u sagledavanju realnosti!i jedini lek je da se sagleda realnost i u okviru nje iznadju resenja!!![/quote]

Realnost je da moj otac umire, i nikada se necu pomiriti sa tim.
A depresija ce me hvatati dugi niz godina, kad god budem znala koje sve trenutke propusta u mom zivotu. On nema 80 godina, a ja nemam tvojih 32.

Ah da, i onaj koji je kompetentan da odgovara na nasa pitanja to radi i danas, sa velikom ljubaznoscu onoga ko ga zamoli.

A za ventil, ne brini, imam ja svoje "pacijente" da se istresam na njima.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Draga Ivana
Jako mi je zao.Nemam reci utehe,osim da sam to prosla,kao ti,vrlo mlada.Tata mi je umro od retikulosarkoma i tada sam mislila da je kraj moga sveta. Bila sam na pocetku studija i mislila sam da ih nikada necu zavrsiti.Ali zivot je cudo,to sam vec napisala.Zavrsila sam fakultet ,specijalizaciju(jedan semestar na onkologiji)udala se ,rodila decu ,a moj unuk lici na mog oca.
Zelim ti da budes jaka,lako je to reci.Ponekada treba iskoristiti i tudje iskustvo i naci precicu za teske stvari.
U mislima sa tobom Kat...
ko otrpi do kraja, spasice se
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

evo da se samo nesto nadovezem...ne zelim da me pogresno shvatite,shvatam da ste vi u teskoj poziciji zbog bolesti voljenih,ali ima nesto mnogo gore,a to je saznanje da nikada npr. neces moci da imas decu zbog bolesti,osecaj da si skroz odbacen jer si celav,jer imas rak...saznanje da mozda neces poziveti ni 2-3 godine bez ponovnih terapija,saznanje da neces ziveti duze od 20 godina,e to je strasno...mogu da se kladim da bi svi roditelji dali sve samo da im deca ne budu bolesna...uzivajte u zivotu,cenite ga jer je on ne ponovljiv,i samo jednom kroz sve prolazite...smrt je sastavni deo zivota,sa time se moramo pomiriti...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ja sam upravo to sto kaze slavko i pokusao da napomenem, ali iz drugog ugla! medjutim, bio sam pogresno shvacen...
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

O Boze sta je sa vama.U principu mislim da niko ovde nije imao lose namere i da je sve sto je uzeto za zlo pogresno protumaceno.Nemojte se ljutiti ali ja smatram da je drbgd u pravu mada eto mene je malo povredilo to sto kaze da neki ovde dolaze zbog sebe i svog sebicluka i da na taj nacin tese sami sebe.E pa postovani Dr.ja dolazim ovamo da bih videla kako su drugi,da ih pozdravim i posaljem lepe zelje.Zaista sam pokusala da nedolazim ali neide to bas tako lako jer ovde postoji mnogo ljudi koji su mi u srcu i cesto mislim na njih i na poslu,i dok kuvam,spremam,setam...
Nego dosta svadje,Slavko je u pravu kad kaze da zivot treba ceniti i postovati i uzivati u njemu i nadam se da ja pocinjem da uzivam sve vise u njemu jer uvek mi je u mislima da bi moj otac bio najsrecniji da me vidi veselu,raspolozenu a ne nervoznu i tuznu kao svih ovih meseci.
Kat,hvala na pozdravima i drago mi je da ti se svidja moj potpis koji sam uz izjavu saucesca dobila od jedne divne osobe i mogu ti reci da su mi ti stihovi mnogo pomogli kad sam bila najtuznija i kad sam imala mnogo pitanja vezanih za smrt.Takodje mi je drago sto ste se tako lepo proveli jer mnogo znaci kad ljudi napune baterije.
Volela bih i ja da se mnogi jave a za Evelinu cu vam reci samo da mi se cini da je ok al nesmem da odam tajnu odakle mi ta informacija da se ona nebi naljutila na mene :wink: .Eelina,ajde se javi,ovde mnogo ljudi pita za tebe.
Sve vas punooooooooo pozdravljam i javljajte se cesce a vi Dr. shvatite da su mnogi od nas ocajni i da jedno vreme "mrze" lekare i to mozda bez razloga jer nisu ni oni krivi sto je drzava u rasulu i nema se para za najteze bolesnike al ipak i lekari moraju biti svesni da smo jako uzrujani i dati najblizima makar neku informaciju i toplu rec.
Ivana drzi se,cuda se desavaju.

Pozdrav
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

drbgd ne shvata da je nepozeljan medju "prijateljima" :roll:
Ja bila celo vece na fejsu, igram farmville,yoville i chat-kam sa prijateljima
a on visi ovde gde je nepozeljan.

Stvljam ga na IGNORE,ne zato sto me je izvredjao,,nego zato sto ne
shvata svrhu ove teme.Povadio moje postove s brda s dola i quotovao u jedan post :evil:
Tako da znate da sta god pise necu da komentarisem,vec nam je oduzeo dosta prostora.
Mene ne moze svako da uvredi, samo onaj ko mi je bitan a on se pojavio iz "publike"
i poceo da trci go po terenu, s transparentom "IDITE ODAVDE"

Dakle kat,draga bila si u "amerikama" bas divno :lol:
lepa vest nema sta 8) Moja najbolja drugarica iz detinjstva zivi u St. Louisu.
Preksinoc smo se bas dopisivale na fejsu.Da neki od nas i to koriste i to od 2005.g
Nadam se da cu ja sledece godine ici.

Evelina sam nahvatala na B92 forumu (posecujemo mi i druge forume).
Javice se ona ne brinite.
Pozdrav
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

ja se slazem sa doktorom kada je rekao da odavde treba otici...sebe radi,mene je ovaj forum opteretio maximalno,da ne pocinjem sa stvima koje sam poceo da umisljam,ali nema veze,mislim da je previse glupo svadjati se u jednoj ovakvoj temi,za to imate pp pa se prepirite...
ja sam bio u bolnici malo pre i doktor je rekao da nema teorije da me operise,posto su markeri dobri da se to ne dira da nema potrebe jer ce mi samo naskoditi...spomenuo je nesto,to cemo verovatno posle magneta da vidimo sta i kako zbog retrogradne ejakulacije,da se vidi sta ce se po tom pitanju uraditi,da li da se sve prepusti slucaju ili da se nesto preduzme...
IvannaSu
Novi član
Novi član

Post od IvannaSu »

Evo prijateljima, cisto da se javim.....

Bili smo na kontroli. S obzirom da on ne prima nikakvu terapiju, njegov tumor stagnira. Sad nakon dva meseca, njegova krvna slika je bolja, metastaza nema, a velicina primarnog tumora nije se promenila ni za milimetar.
Mada, evo sad molim nekog doktora da rastumaci ovo, nije mi jasno kako je lekar zakljucio da metastaza na kostima nema, gledajuci snimak pluca, iako smo vise puta naglasili da ima bolove u ledjima.

Sve u svemu, on se bolje oseca, ponovo jede kako treba, mucnine vise nema.
verica70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 6:09 pm

Post od verica70 »

I ja da se javim i prvo da kazem da mi je mnogo zao sto je i na ovom forumu doslo do nesporazuma,ovo je bilo jedino mesto gde mozemo da se razumemo :oops: gde smo svi kao jedno i jedino mesto gde mozemo da otvorimo dusu gde mozemo dobiti puno korisnih i saveta i podrske posebno kada tonemo a nemozemo da slusamo neke komsinice,strine ujne...koje prvo pocnu da placu pa onda daj ovaj caj jesi li dala to i tako,zbog tih stvari i eto neslaganja sa doktorom ja jesam klonula da nemam snage ni da pisem. Slavku sam se toliko divila da sam u nekim postovima posumnjala cak da je to moj sin jer isuvise slicnosti imaju ja ti od srca zelim svu srecu ovog sveta i kako si reka ono kada bi mi roditelji mogli da se meljamo da zivote svoje damo za vas to bi svako uradio jer najsrecnij roditelj je onaj koji iza sebe ostavi svoju decu jer tako je i bog rekao a ja sam rekla sutra da odem nesme niko suzu da pusti ma ima da pevaju :D .Ti nemoj da tones molimte kako bi Sladja rekla samo pozitivno i tako mora biti.Dragi prijatelji Biljo, Mila i svi ostali sa Sladjom se cujem sto mi puno puno znaci ,ja Necu necu prezaliti dok sam ziva a ona je majka i covek i prijatelj koji se retko rodi, jos uvek imamo problema ali dace mili bog kako nama tako i svima vama da taj dan mora doci dan kada ce

BITI BOLJE...MORA... Sve vas puno puno pozdravljam i molim ostanimo bar ovde skupa jos jednom cu reci godinu i vise se nisam javljala sifru zaboravila i opet se vratila .Slavko budi jak i veruj vise sebi nego i doktoru ma samo sebi jer ti si jaci od stene od onog dana kada si dosao na ovaj forum a u zivotu radi samo ono sto te ispunjava sto te cini srecnim pa tako ako ti ovaj forum smeta skloni se ja i Laki imamo puno prijatelja na fejsu s kojima smo bili u bolnicu ili kroz dnevnu i sestre dva doktora neznam kakva je tvoja okolina dok lezis u bolnici ali ja bih volela da te imam za prijatelja na fejsu ako budes hteo javi mi molimte...i opet moram da ponovim
BICE BOLJE ...Mora...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

IvannaSu,
bez scintigrafije kostiju ne moze se znati da li ima metastaza ili nema.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Prvo da pozdravim,doktora sto eto daje savete a nekritikuje nas :wink: .

A sad tebe Verice da ja malo iskritikujem:Kakvo tonjenje?Kakvo gubljenje snage,depresije i ostala s....?Daj bre trgni se,budi pozitivna,nemoj da Laki oseti tvoj strah i nervozu.Znas sama da iz glave mnogo toga ide i bas i na ovom i mnogim drugim forumima citam da ljudi koji su pozitivni i koji su shvatili ovu bolest kao jedan tezi period zivota uspevaju da se izbore sa istom.
Zaista bih volela da si sledeci put pozitivnija i da nam javis lepe vesti jer znas sama da BITI BOLJE MORA.

Za sve prijatelje i one koji nas citaju veeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiikiiiiiiiiiiiiiii pozdrav.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
Odgovori