prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Re: prijatelji

Post od evelina »

Eto i mene posle jako dugo,dugo vremena.

Zavrsila sam danas skener abdomena i male karlice, iskukala od svoje dr bolnicki uput za vadjenje markera ("zasto ti na konzilijumu nisu dali uput, a ne sto sad dolazis kod mene? Treba ja sutra da imam problema!") Ne vrede objasnjavanja da cu uz taj interni uput imati i uput od svog ginekologa te da Onkoloski institut nece biti u finansijskom gubitku zbog mog j****g markera, i da bih ja mnogo radije vadila marker tamo gde ga vadim vec godinama, ali da su mi na konzilijumu trazili da se to uradi kod njih.) Muka mi je vise da se objasnjavam stalno s njom! U ponedeljak vadim marker, a sledeci petak 05.02. imam konzilijum koji treba da potvrdi odluku prethodnog konzilijuma iz decembra: Taxol u nedeljnom rezimu!

No, zelim nesto drugo da podelim sa vama! Naime, od 01.02. ja sam besposlena zena. Moja firma vise ne postoji (resenje o likvidaciji je stiglo jos pre 2 meseca), a posao koji mi je bio ranije obecan (100%, ma 1.000%) vise nije aktuelan.

Znate li onu skalu stresa na kojoj su pobrojani dogadjaji koji su najfatalniji za ljudski organizam?
E, ja osvojih po drugi puta BINGO!
gile52
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 9:28 pm

Post od gile52 »

Када је мом сину речено да је оболео од Нон-Ходгкиновог лимфома а да му је акутна лимфобластна леукемија секундарни канцер, и то тип болести од којег оболе 2 особе на 100.000, и ја сам помислила баш то - како је освојио бинго. Како баш њему да се деси да добије овако тешку болест, у овом облику који се овако ретко јавља. А онда сепсу, (вероватно као продукт хемиотерапије која је требала да га излечи). Баш тим редом. Нажалост, није ретко да се човеку дешава овако - кад га погоди нека несрећа онда се оне просто нижу везано једна за другу. Сигурно је тешко што сте усред борбе са оваквом болешћу остали и без посла, али нада увек постоји. За све. И везано за болест и за посао. Не знам колико стажа имате, али можда постоји могућност за инвалидску пензију, обзиром на болест и дужину лечења?
Како каже Верица - биће боље, мора. Дотле, све најбоље
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Zdravo evelina, drago mi je da is se javila.
Citam tvoj post i pitam se da li imas sansi za penziju?
Nadam se da neko ovde zna da ti odgovori!
arena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 03, 2009 11:15 pm

Post od arena »

Da li neko zna gde u Beogradu moze da se kupi ONDASAN, nisam ni znala da ga vec dugo nema a imali smo neke zalihe pa nismo skoro ni trazili
Hvala unapred
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

poslala sam ti pp.

Ja sam svoje zalihe pobacala jer sam bila 100% ubedjena da mi vise nece trebati
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Ondasan su suzni da ti daju u bolnici.
verica70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 6:09 pm

Post od verica70 »

Veliki pozdrav svima na forumu u petak smo bili kod profesora divan covek Sladjo poput naseg Vojkana dobio je samo caj jer je krv u mokraci ostecenje od hemo terapije kod njih se neradi kao kod nas i neshvatljivo je da neko prima godinu ipo dana terapiju jer to ubija sve ostale organe odma posle operacije ide zracenje i to ciljano koje neostecuje ostale organe a tek posle toga hemo i to kao odrzavanje veliku gresku smo napravili sto u startu nismo dosli ovde ali sta je tu je doktor nas mi nije dao snimke magnetne a to je najpotrebnije ...za sada su zadovoljni imamo jos i kod dermatologa i to ako uspemo jer se zakazuje i ceka dugo sada kada zavrsimo ispitivanja za tri meseca ponovo kontrola a i svaki nalaz mozemo slati imejlom...u ponedeljak cekamo jos analiza koje smo danas odradili ...

Sve vas puno puno pozdravljam i molim se bogu za sve jer posle kise sunce mora da izadje...nekad potraje...ali se pojavi...

BICE BOLJE...MORA...
sladjaneca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 2:36 am

Post od sladjaneca »

Pozdrav za sve!
Draga moja Verice jedva sam cekala kada ces da se javis,dobro je da su i tamo lekari zadovoljni,da to je problem kod nas ovde lekari ne prekidaju terapiju po cenu cak i ostecenja drugih organa dok u inostranstvu je drugacije.Pokusajte sve da ucinite sto mozete,zasto ne vidis sa nekim da prebacite snimke na disk pa da posaljete tako smo mi radili a neke smo skenirali i tako slali imejlom sad sam malo i zaboravila sve nacine.....punoooo pozdrava za vas a i za sve sa ovog foruma
gile52
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 9:28 pm

Post od gile52 »

Верице,
лепе вести. Драго ми је због тебе и сина, надам се да ће све добро завршити. За терапију си вероватно у праву. Тај редослед хемотерапија-зрачење па опет хемотерапија-зрачење ако се болест наврати, је код нас устаљен, а можда је у неким случајевима требало и обрнуто, можда је и усред примене терапије могуће увести нека средства за подизање имунитета да би се помогло организму да се сам бори са болешћу, можда се већ уводе нове методе лечења као у случају меланома, где генетски модификовани лимфоцити препознају, нападају и убијају туморске ћелије, можда ... Можда се много тога може и другачије урадити. Надајмо се да сте на добром месту, где ћете имати прилике да урадите нешто ново и добро.
Све најбоље у вашој борби, поздрав
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Draga Verice jako mi je drago da ste tamo jer sam sigurna da se tamo mnogo vise poklanja paznja onkoloskim pacijentima.Dovoljan mi je primer sto mom tati i drugima koji dobijaju HT nekazu da svakih par dana proveravaju krvnu sliku a dobiti termin za CT,magnet i ostalo je kao u bajci.
Kao sto vidis svi navijamo za vas i saljemo vam puno pozitivnih vibracija i mnogo,mnogo poljubaca.

I naravno BICE BOLJE...MORA...
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Pozdrav i od mene
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Alo breee :roll: pa gde ste svi???
Brinem :cry:
moco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 13, 2010 4:30 am

Post od moco »

Sta se to desilo sa prijateljima? :o
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Juhu,gde ste?
Ja nemam sta da pisem sem da sam se predala poslu,jer tako najmanje razmisljam i postavljam sebi pitanja tipa sta bi bilo da sam ovo ili ono.
Sve manje posecujem forum a najgore mi je kada dodjem a vas nema.

Dragi prijatelji aj barem smajlic a ti Verice javi sta ima novo.

Pozdrav
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Sta se to desilo sa prijateljima?
desio se (prirodni) tok stvari - ljudi su prestali da se loguju, sto znaci da su vremenom smrt dragih, ili bolest kao ruzna epizoda iz zivota nasli svoje mesto u zivotima onih kojima su se, nazalost, dogodili..

moj savet bi bio da razmenite mailove i na taj nacin nastavite kontakt (tu je i Facebook, itd..) i PRESTANETE DA DOLAZITE NA OVAJ SAJT!!!
Odgovori