prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
smalijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 8:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pomoc

Post od smalijana »

Molim vas, ako iko moze da mi pomogne :o .......mom ocu je za posle praznika zakazana nekakva hemoterapija koja se prima 5 dana u "mracnoj" sobi, kao to je eksperimentalna terapija kojom ce pokusati da zaustave dalje sirenje tumora,kako nam je ukratko objasnio dr.Popov...inace on je operisan u avgustu....karcinom debelog creva,slepog creva sa metastazama na jetri...pre dve nedelje su pokusali jos jednu operaciju na I hirurskoj ali nisu smeli "kazu" nista da diraju,sada postoje i metastaze na tankom crevu.....da li je iko imao iskustva sa ovakvom terapijom....... :roll:
milicicljiljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm

pozdrav

Post od milicicljiljana »

Ne mogu otici sa foruma nikako. A imala sam namjeru.
Natasha2, hvala. Sjecam se dobro tvog posta, kad si javila, duboko me potresao-i mama je bolovala od istog Ca. U svemu ovom ponosna sam na jednu cinjenicu-nismo dozvolili da mama umre sama. Sjetim se Bobinog maila gdje pise da ne moze prezaliti sto joj je muz umro sam- to je bio tren odluke-u kakvom god stanju da bude, u bolnicu nece, neka je sa nama. Bili smo uz nju kad je odlazila.
Eveli, mila, i sama sam na antidepresivima do juce bila, sa njima ili bez njih, javljaj se. Misli na sebe koliko god mozes, sve ostalo pokusaj ostaviti za kasnije. Energiju skupljaj za sebe, radi iskljucivo stvari koje volis.
Mami je 15.12. bio 50. rodjendan. Nije ga docekala. Lezali smo u kuci, brat i ja, i zajedno plakali. Nova Godina, Bozic???? Kako bez nje? Kako sa tom ogromnom prazninom?
Ljubim Vas sve i puno zdravlja zelim. Pozdrav iz Banja Luke.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Prijatelji moji,praznina ostaje iza naših dragih,jer ,u našim srcima svako ima posebno mjesto,kad neko ode,to mjesto ostaje,a mi bismo ga trebali sačuvati lijepim sjećanjem.Ne kažem da tuge biti neće,ali,lakše je tako.
Eveli,samo naprijed,drugarice naša.
Ljiljo,moji roditelji žive u Banja Luci,a ja rado dolazim,kad god mogu.Divan grad,divni ljudi.
Svima koji slave Božić,želim da ga provedu u miru,sa što manje briga,a što više zdravlja i sreće.
Voli vas vaša S.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Svim pripadnicima katolicke veroispovesti srecan bozic

Slika
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Alooo,gde ste svi?! :o
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Evo nas, pa gde bi bili?
Sta ima novo?
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Malo slavili,malo isli po slavama,danas materice,od sutra pocinje da se sprema klopa za novu godinu, pa ko prezivi neka pise.
Srecni praznici svima.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

i dalje imam osecaj kao da tata nije umro. kao da je u bolnici i eto, treba da se vrati na vikend.
U toku dana spopadnu me secanja i dusa me boli i svesno teram iz glave slike njegovih poslednjih dana zivota. Njegovog nestajanja.

Ne mogu da se setim kako je izgledao kada je bio zdrav.
Nocas sam ga prvi puta sanjala. Zdravog i veselog.

Imam osecaj kao da je umro pre mnogo, mnogo godina.

Moja hemoterapija zakazana je za 18.januar.

covek zaista nikada ne moze da se pripremi za smrt voljenih bica.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Bol ce biti vremenom manji.Secaces se svog oca samo po dobru.
Slike uzasa ce isceznuti. Sve sam to prosla. Cak i period nespavanja. Slike se menjaju u glavi kao na filmskoj traci (pisala sam o tome, da bi drugi znali kroz sta sam prolazila).Ipak proroda je sve to regulisala i vreme sve leci. Period od godinu dana zalosti, nije pusta fraza.Treba proci sve dane u godini bez voljenih.Slavu,decije rodjendane,Bozic, novu godinu ,materice,oce. Onda se taj krug zatvara.
Imam more fotografija. Pomogle su mi da vratim slike, kad je moj muz bio zdrav.Kad nas je nosio,vozio, darivao za rodjendane i godisnjice,kad se radovao svojoj deci iznetoj iz porodilista. Verovatno smo se svi cudili bakama, koje stalno preturaju po slikama. Eto, mene je sa 44 godine, snasla sudbina tih nasih baka. Dala sam svoj deci pare za materice,sestricima i mojoj deci (dala sam im namerno malo vise) i rekla to vam je....i za materice i za oce,kao salu, da bih ih spasila bola sto tata nece biti tu da ih daruje.
Sve se to nekako pregura, veruj mi.Rado bih sahranila i oca i majku i svekra i svekrvu, samo da mi je muz ziv. Lakse bi mi bilo. ovako....oni svako sa svojim "drugom" a ja sama. Zao mi je sto ovako tuznu temu potezem na forumu, pred praznik ali i to je zivot.
Okitila sam kucu kao uvek. Jelke; lampioni, sijalice,mozda i previse, pravim vestacku radost,deca nisu kriva,raduju se praznicima.Slike bola i zgrcenog lica i tela su sada bledje. Samo vreme da prodje....

Zelim ti svu srecu i puno zdravlja i drzim ti pesnice za hemo. Jaka si ti a i nije ti prvi put.Preguraces.

Pozdrav svima i srecni praznici.
Gica
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Bobo,sta se deres,vidis bre da smo ovde...samo imamo stvaralacku pauzu...
Mesto desavanja - groblje. Vreme - juce. U susret mi prilazi mamina "koleginica" iz onkoloskog dispanzera. Zena,mozda u polovini pedesetih,izgubila muza pre 2 meseca. Znam da "boluje" najmanje 10 godina,znam da su joj odstranili pola organa,znam da je bila na bezbroj hemioterapija. Primetili ste da sam u prethodnoj recenici rec bolesnik stavio pod znacima navoda. Zasto? Ta gospodja izgleda kao devojka od 25 godina,zategnuta,bez ijedne bore,nasminkana,lpuna energije (peske dosla do gradskog groblja udaljenog 6 km od centra grada) "Mali,sta cmizdris tu,ajde idemo u grad na hladnog "jelenka"...Zavrsismo u gradskom lokalu...O snazi njenog duha ovde zaista nema prostora da se napise bilo sta,o filozofiji zivota takodje...To je prica za udzbenike..."Znas,mali,cetiri puta do sada su me sahranjivali...Zarekla sam se da cu umreti od starosti...Pozitivno zgranuti posle svake kontrole te sitne duse u belim mantilima u neverici vrte glavom i vidim da pocinju da mi veruju da cu ostvariti ono sto sam naumila..." Kad vidim da sam decu izvela na put,prepusticu se Nebu pa neka proceni sta sam i kako sam zasluzila. Do tada,rekla sam i gospodu da me ne dira". Popi moja poznanica hladnog "jelenka" i ode na aerobik...................
Dodjoh kuci,u ogledalu ne vidim sebe,vidim jednog malog misha koji se zabio u 4 zida,misli da ce antidepresivima zaustaviti svoju bol. Mali mish ima dobar posao,familiju i prijatelje koje svakog momenta pruzaju ruku da ga izvuku iz rupe na svetlost dana i objasne da zivot ide dalje. taj nejaki mishic je i predmet obozavanja zenske populacije :lol: i celog svog okruzenja. Medjutim on sa svojim sitnim mozgom dane provodi na groblju a veceri u 4 zida prevrcuci po uspomenama.
Sto kaze Evelina,u glavi su mi samo ruzne slike. Nema onih slika vedre,explozivne,pozitivne zene olicene u liku moje majke koja je ceo svoj zivot od 22.03.1973, do 11.10.2008 posvetila jednoj teskoj borbi u nemogucim uslovima - da od svog sina napravi pravog coveka.
Kod mene vreme ne cini nista osim sto pogorsava...Valjda smo svi razliciti...
Narode moj,obratite vi paznju na ovaj prvi deo mog posta. Probajte da se poistovetite sa ovom mojom poznanicom i pobedicete...Malog misha pustite...Njemu,po svoj prilici,nema pomoci...
Zivi bili!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Zlatiborac,ne vicem,nego mi dodje da URLAM.
Da urlam sto preskacemo postove na koje neznamo odgovore
ni mi ni lekari.Pravimo se da ih nismo videli.
Dusa me boli......
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Znam,ja ih stalni iscitavam...i slezem ramenima...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

imali ste Severusa (koji se bavi onkologijom)........
iskrica2104
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 2:29 pm

Post od iskrica2104 »

Dragi prijatelji,

Vama i Vasim bliznjima zelim srecne predstojece praznike i 2009. godinu s puno vise zdravlja i duha i tela. Neka sve sto je ruzno, sve sto je tuzno ostane iza nas a dani pred nama donesu mir, snagu za novo sutra i vrate osmehe na nasa lica, bar ponekad...

Sve najbolje svima!!!
cejka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:54 pm

Post od cejka »

Pa kad stigosmo do Nove godine, da i ja svima vama i vasim najmilijima pozelim sve najlepse i najbolje, a pre svega puno,puno zdravlja i jos vise pozitivnih razmisljanja! Pozdrav svima! :D
Odgovori