prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Zlatiborac,da se nisi usudio :evil:
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Zlatiborac,ja se zaista osecam glupo i nadam se da moje pridruzenje vama nije uticalo na tvoju odluku.Molim te promeni je jer ovi prijatelji nebi bilo to sto jesu da nema vas koji ste i zapoceli ovu temu.Bez tebe,Bobans1983,Kat,Eveline,Natase,Cemi,evo mene,Sanci,milicicljiljane i mnogih drugih koje sam trenutno zaboravila da spomenem (neljutite se molim vas).

Molim te jos jednom da razmotris svoju odluku i da samo znas da ni mi nismo u nista boljem raspolozenju.

Pozdrav,Bilja
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Zlatiborac,ne mogu da vjerujem.Čovječe,pa ove stranice i služe da se izraze emocije.I tuga i strah,i radost i neizvjesnost. Zašto misliš da nekome smeta ako napišeš da si tužan,i ti ,i Sanči,Eveli,Bob,i svi koji su nekoga izgubili?Pa,to je sasvim ljudski.
Napisala sam mojoj dragoj Sanči da je imala sreću što je bila uz svog oca.Zaista,teško je gledati i biti svjestan da gubiš dragu osobu,a ne možeš ništa učiniti,ali,tu si ...
Moj otac je prije 4 godine preživio težak moždani udar.Slučajno,ja sam bila u posjeti kod roditelja.Slučajno,nisam se vratila kući onog dana,kad sam planirala.Slučajno,moj tata je ispred mene pao,a ja nisam znala šta se dogodilo.Nikada neću zaboraviti taj tužni,bespomoćni pogled.Naravno,odvezli smo ga u bolnicu,svakog dana sam bila kod njega,ujutro i uveče.Samo sam željela da mu još jednom čujem glas.Poslije tri duge nedjelje,i vrlo malog poboljšanja,prebačen je u drugu bolnicu.Tamo je ,opet slučajno,opet ispred mene,klinički ,umro.Pukao mu je čir i izgubio je mnogo krvi.Jedva su ga vratili.Nisam odreagovala tada,ali jesam mnogo kasnije i na mnogo teži način.Ostala sam u B.Luci skoro dva mjeseca.Moji roditelji žive sami,i sestra i ja smo daleko.Odem kad mogu,ali uvijek strepim da li će biti dobro,pošto ja nisam tu,uz njih.Željni smo jedni drugih.Zato sam napisala da je sreća da ste bili uz svoje najmilije,jer,mnogo teže je biti daleko.Znajte da sam uz vas,mislim na vas.Nadam se da ćemo svi,bez obzira na trenutno raspoloženje,ipak ostati uz prijatelje.Što bi rekla Bilja,kao da se poznajemo.I ja vas tako doživljavam.Mnogo pozdrava i dobrih želja iz Tivta.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Hvala Evo mene, na prelepom postu.
Hvala svim lekarima koji su nam cestitali novu godinu.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Daj Zlatiborac sta ti je,pa svi imamo te momente,pa to je normalno za nas koji smo izgubili nase najmilije,najvoljenije?Svi te razumemo i svi bismo se mogli tako osecati i razmisljati,znaci li to da ti,koji su uvek bio tu kada si mi bio potreban,sada ne razumes mene jer i ja sam ta koja se bavi svojom bolom?!I tebi srecan Badnji dan,evo pozivam te na ribu kod mene :lol: Zaista bismo se mogli svi mi jednom naci negde na pola puta,jer ja zaista zelim ,sve vas koji ste mi vise nego prijatelji, da upoznam.Ljubim vas sve,Zlatiborac,cekam te!Suzi,drzi se...
cejka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:54 pm

Post od cejka »

Eto, i ja se jednom osetih tako stran medju svima Vama kao da mi tu nije mesto. Trenutak slabosti, momenti koje slabo poznajemo,jer obicno niko ne moze da zamisli iskreno sta bi bilo kad bi bilo i da unapred upozna svoje reakcije na neku situaciju koja,srecom, nema reprize. Bese dovoljno samo par pravih reci da promenim misljenje i eto me opet medju Vama! Ko zna...Tema je tako specificna, mislim da mnogi, kao i ja ,potrazise utehu na ovom forumu, pa kad izgubismo razlog zbog koga smo dosli,malo po malo nestajemo bez traga. Vise ne zelim da ostavljam prijatelje. Meni sada ne treba pomoc, ali mnogima ce mozda upravo ta neka prava rec pomoci da prebrode krizu. Zato Vas necu ostavljati . Racunajte na mene. Neko od Vas je zasluzan sto sada ovako mislim. Tesko je priznati svoje greske, ali kad to uspemo,osecamo se jaci! Zajedno, naravno.Pozdrav svima i srecan Bozic uz ono: Hristos se rodi! Na zdravlje i spasenje!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Onkoloska bolnica ....................negde.

U blizini bolnice kafanica.

U kafanicu svracaju svi. I lekari i pacijenti, jer je to jedino i najblize mesto za kaficu i predah. Preplicu se price i sudbine. Lekari nezadovoljni platama i nesrecni sto su izucili za specijalistu za najtezu bolest. Pacijenti nezadovoljni uslovima lecenja i ponasanjem lekara. Krenu price i o sportu, o deci, o predstojecim praznicima ,ponekad se i svadja zapodene ali se ubrzo sve smiri jer ih vezu slicne stvari.Hteli, nehteli upuceni su jedni na druge.
Za jednim stolom se nazdravlja zbog dobrih rezultata testova, za drugim se pije za pokoj duse. U cosku spojeni stolovi, stari srpski obicaj, za tim stolom se, nazalost, pije za pokoj duse. Mladic kome je preminula majka ustaje placa pice i kaze drustvu, sa kojim se vec poprilicno zblizio, da ovde vise nema sta da trazi.....Krece ka izlazu, ostali ga dozivaju,.......ne odaziva se.... izlazi. U kafani nastaje muk.
"Pa sta mu sad ovo znaci, Promenicemo temu."

Svaka slicnost sa clanovima ovog foruma je slucajna.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

I prosla je ta 2008. Puna i prepuna bola, nadanja i na kraju - tuge.

Boze, kako sam se radovala kada je otkucavala ponoc 31.12.07. Istovremeno sam se i smejala i plakala. Zelela sam da iza mene ostane godina kada su mi saopstili da imam rak, kada sam operisana, prosla kroz pakao hemoterapije, kada se je moj tata razboleo od raka.
Mislila sam da ce 2008 biti bolja, ali to je godina kada je umro moj tata. Ova godina je godina moje borbe i pitam se kakva ce biti 2010?

Poslednjih dana me strecka i probada na sve strane. Nadam se da je na nervnoj bazi. U bolnicu ulazim 13.01. i zelim da verujem da u tom datumu postoji neka dobra simbolika.

Inace, u potpunosti razumem Zlatiborca. Svako od nas dozivljava stvari na sebi specifican nacin. Mozda je vreme da ovaj forum ostavimo novopridoslim clanovima? Naravno, bilo bi bolje da ih nema i da tema zamre, ali........
cejka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:54 pm

Post od cejka »

Eveli, ovaj put ces pobediti! Dosta je bilo bola,ostace sve ruzno iza nas. Tocak se okrece. Navijacemo za tebe i cekacemo da se opet javis. Svako nosi svoju tugu,ali mnogo je lakse kad se teret s nekim podeli.Valjda za to imamo jedni druge!?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Možda je dobro što ne znamo šta nas čeka ove,2009.godine,ili slijedeće,2010.A ,o tome šta nas čeka 2011.tek neću da razmišljam.
Ja sam cijelog života optimista,sa povremenim ispadima pesimizma.Moj muž je pesimista.Znači,u prosjeku,mi smo normalni.Hahaha,šta je pa sad normalno?Moj muž brine,šta će biti kad bude,ako bude...U tom razmišljanju mu prođoše neki srećni trenuci,jer brine,ako se nešto dobro desilo,mora da je slijedeće što će se desiti nešto neprijatno.I,sve tako.Inače je dobar čovjek,drugar i to što on tako razmišlja,najviše štete donosi njemu.Ja sam odavno odlučila da ću uživati u svakom srećnom trenutku,a one manje srećne ublažavam sjećanjem na srećne.Da li je to za nekoga bijeg od stvarnosti,ne znam,ali kod mene funkcioniše.Tako da,draga Eveli,predlažem ti da ,bar privremeno,svu svoju snagu usmjeriš na 13.januar(srpska Nova godina,a svaka nova je novi početak),jer će ti trebati.Draga prijateljice,sada si ti najvažnija,za tugu ima vremena.Ona uvijek čeka u nekom kutku našeg srca.
Dragi prijatelji,svima koji slave pravoslavni Božić,čestitam.Svima želim da u zdravlju i slozi sa svojim porodicama i prijateljima proslave,a da pokušaju zaboraviti one manje lijepe trenutke iz prethodne godine.Hristos se rodi.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

MIR BOŽJI,HRISTOS SE RODI!

Cejka,bravo!
Evelina,sve moje pozitivne misli i sve molitve,ovih dana. biće upućene tebi.Drži se!
Biljo,ja sam donosila kozje mleko i kozju surutku iz Pivnica,pila je mama,svakodnevno ,mesecima i zamisli,jetra se regenerisala,metastaze nisu išle dalje! Dobro je jako i samo napred,sve što čuješ,probaj,škoditi ne može.Ako ne možeš nabaviti ovde,ja ću ti donositi iz Pivnica,radim tamo u školi,svaki dan putujem,nije problem...pila je i aloju i čajeve spravljane po njenoj dijagnozi i svašta nešto što sam joj nabavljala ali...Srećno,čuvaj tatu i nadaj se jer nada poslednja umire...
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Draga Natasa,taman sam bila odustala od ucesca na temi prijatelji al nemogu da se nejavim i zahvalim na ovim divnim recima podrske.Hvala ti,to mi jako znaci.Ima tata u komsiluku gde da uzima mleko al nepije bas redovno a ja nemogu ni da se ljutim jer toliko toga uzima da mu je prosto 24 sata premalo.Neznam sta da ti napisem,zbunjena sam,pisacu kad se malo smirim jer trenutno sam u strasnom haosu.Opet me je uhvatila kriza,bojim se mada mozda nema razloga za to jer tata fantasticno reaguje na terapiju al kao sto znas i sama opaka je to bolest i nikad se nezna dal ce i kad krenuti u progresiju.

I tebi i svima na forumu zelim da ovaj divan dan provedu u sto boljem raspolozenju i da nikad u zivotu nemate ovakve misli i ovakva osecanja kao sto ih imam ja.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Srecan Bozic
svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Danas sam vadila krv. CA 125 je otisao 187, a bio je 115 26/11.

Neznam odakle mi to osecanje da ce se usporiti rast markera i da sve nije toliko crno koliko jeste?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Eveli,neće se ništa promijeniti ,ali ćeš biti jača i spremnija za ono što te čeka,ako pokušaš gledati na to kao na šansu da ti bude bolje.Iskreno se nadam da ćeš sve ostaviti iza sebe i da ćemo uskoro moći razgovarati o mnogo vedrijim temama.Pozdrav i tebi i svim našim forumašima.
Odgovori