prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Sve mora da se kopira, za slucaj da se to desi, posto se desava prilicno cesto - onda samo kliknes CtrlV i eto ga.

Inace, Kat, nikako da te pitam sta ti znaci taj nadimak?
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jedna »

Kajalena napisao:Ko ovom forumu pokusa da pridje Mozilom, nece moci da koristi smajlije i ostale specijalne efekte - u tome je izgleda bila caka. A ako nekome to ipak uspeva i sa Mozilom, neka me obavesti, jer je onda nesto drugo bilo u pitanju....
Ja sam sa Mozilom, nema problema :D :) 8)
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kajalena »

Znas kako, Edna - smajliji, gde god da ih u tekstu udarim, pojavljuju mi se na kraju. Ako hocu da samo neke recenice podvucem ili stavim u italik, takodje ne moze, moze samo ceo tekst. I sve to samo Mozilom, sa Eksplorerom sve OK. Ista stvar odjednom mi se desava i na desktopu i na laptopu, pomislila bih inace da je nesto do kompa.

Ali ako kod tebe nema tih problema, bice da se radi o zaveri forumske uprave, usmerenoj samo protiv pojedinih ucesnika :lol:

Dobro jutro 8)
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Kaj ,hvala na informaciji.
Kat mi je skracenica od imena,pogadjajte,a 0404 mi je datum rodjenja ,bez godine.Ime je Katarina.A Kajalena?Ja tepam Kaj. :lol:
Zamisljam te veselu,srdacnu i da ne moze lako da te prevedu zednog preko vode...virtuelno vidjenje.
Nego imam ozbiljnih zdravstvenih problema ,sa varenjem.Samo da nije pankreas,ne bih bas to volela...imam povisene transaminaze,prvi put i holesterol,inace ceo zivot drzim istu normalnu kilazu52-55kg.na visinu od 1m i 64cm.Vau,sto se zalim.
Kada dodjem kuci,idem dalje na ispitivanja.Nadam se da ce to biti posle naseg Bozica,a onda imamo slavu,pa videcemo...
Planiramo sada za Bozic,da idemo u Strazburg i tamo proslavimo cerkin rodjendan 25og.Mislicu na sve vas.
pozz.i srecni vam praznici :D
ko otrpi do kraja, spasice se
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kajalena »

O, Katarina, bas ti dobro stoji. Katarina treba da je odmerena, fina i po mogucstvu gospodja :) A za tebe bih rekla da si recimo Strelac ili eventualno Vaga... ne da masim horoskop ovih dana (i inace, a to je zato sto se vrlo razumem u isti :lol: )

Kaj me asocira na Gerdu i Kaja iz Snezne kraljice, onog sto mu se u srce zario ledeni staklic, pa Gerda isla da ga spasi... Kajalena ima veze s jednim drugim forumom, gde sam se zvala drugacije, ali je pocinjalo sa Ka, pa posto nije bilo imenica, ljudi me, radi lakseg obracanja, prozvase Kaja (kako me i u stvarnom zivotu ti ljudi jos uvek zovu). Na to dodah Lenu, kao omiljeno ime (vidim da se Bobankino dete tako zove, super) i nasta to...

Zamisljam te veselu,srdacnu

Paa, u snopu licnosti koja sezajedno zovu Kajalena ima i jedna takva osoba... :P

Za ovo sa varenjem - ne razumem se, nije mi blizak problem pa o tome nisam citala... A za holesterol, to se bar zna kako se utice...

Ajde, pa pozdravi Strazbur...
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

Kajalena napisao:Znas kako, Edna - smajliji, gde god da ih u tekstu udarim, pojavljuju mi se na kraju. Ako hocu da samo neke recenice podvucem ili stavim u italik, takodje ne moze, moze samo ceo tekst. I sve to samo Mozilom, sa Eksplorerom sve OK. ...
Hajde da vidimo....

italic

podvuceno

Mozilla je u redu kajalena :D Ipak je zavera u pitanju... :wink:

pozdravcic, i ... dobro jutro, ovaj....'vece, kod vas tamo daleko :)
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Bobo,hvala ti na informacijama.Ženo,idi negdje,pa ako te i ne zovu.Čini mi se da je tamo negdje malo bolje.
E,vala,Kajo,baš se slatko nasmijah.Pita me muž iz druge sobe,jesam li poludjela.Zna da sam sa vama,pa misli da se ovuda pričaju samo tužne priče.Znaš,nisam se sjetila,ali bilo bi superiška da sam ostala u ordinaciji i zasjela u doktorkinu fotelju,pa da vidim kako je to ...Ionako većina ljudi iz moje okoline misli da sam malo,znaš...A ja sam ti po sistemu,kad ja tamo,a ono ,međutim.Baš me briga šta sitne duše misle ili pričaju,meni je bitno da imam volju da živim,kvalitetno živim,a ne životarim.
Bobo,prije 4 godine sam bila kod sestre u Švedskoj.Majko mila,kao da sam u Zemlji čuda.Bila sam 2 mjeseca,dok me ljudi ne istjeraše.Pokušala sam folirati da se ne osjećam dobro,da ne mogu putovati,ali zalud.Istekla viza i gotovo.A,bilo je to u vrijeme Božića i Nove godine.Inače,najviše volim te praznike,čini mi se da su svi raspoloženi,a tek ukrasi po gradu i kućama,kao sa razglednice.Eh...
Narode,idem spavati,sutra ujutro radim.Inače,super mi je na poslu.A ,i super je što mi sin ostaje još najmanje 1 mjesec.Odjednom,puna kuća.Uživam dok njemu i društvu spremam kolače i grickalice.
Laku noć,eto me opet sutra.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kajalena »

Mozilla je u redu kajalena Ipak je zavera u pitanju...

(mrndzanje: "...ma da, hau jes nou, ko da sam ja veverica... usla je eksplorerom, naravno... pali babu da ti strika Najke... ali nista pred njom, sve kul, nek poveruje da te je zeznula...")

Pa da, meni udarili embargo na smajlije, dok Toma uopste ne moze da pristupi, vidite da ga danima nema... C, c, mafija forumska, sta se radi - c-c...
:lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8)

Bila sam 2 mjeseca,dok me ljudi ne istjeraše

A, bila je noga u dupence... jes', tako i ja svoje goste uglavnom ispracam :wink:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Nigde ja sad ne mogu a svi me zovu,dete malo skolarac,vize da cekam ne pada mi na pamet.Taman dok skinu vize da mi dete poraste a onda odoh.Za sada mi je bolje sto mi salju pare. :lol:
U Gracu sam bila kad je nas crveni pasos vredeo,toliko da smo ga krili(1989god.).Vi mladji se toga ne secate, nazalost.Pa malo svratimo u Maribor na novogodisnji vasar.Tad se ovako putovalo:"....'Ce da idemo u petak do Graca,pa 'ajd".Imali smo Mercedesa a u to vreme (kad nije bila popularna ekologija) sipali smo loz ulje.Milina.Nista daleko.Islo se kroz Jugu ko po selu.Ejjjjj...... 8) lepa vremena.Veceramo u restoranu a auto radi na parkingu, lenja Mecka, da se ne ohladi.Moj ujak iz Ljubljane zove,"nemoj slucajno da ne svratite.Zurimo drugi put".
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

E malo smo se ulenjili...
Pre nekoliko nedelja, kada smo se cackali sa lekarima, postovi su prosto izletali jedan za drugim, izgleda da su svi bas kao i ja u nekoj minus fazi pa ne pisemo toliko. Inace, kod mene se stvari bitno ne menjaju, izuzev sto je 12.12. proslo tacno godinu dana od operacije moga oca. Radili smo skener ( ponovo ), nema potrebe za tim ali je tata pronervozio, i cim je u takvom stanju ja ga odvedem na kompletne preglede, skener, rendgen, krvna slika, tumor markeri i sve je u najboljem stanju.Doktor kucka u drvo i kaze da je sve fenomenalno, on se oraspolozi i onda zivimo normalno dva meseca pa ga opet uhvate bubice i onda Jovo nanovo.
Severus se vidim s vremena na vreme pojavi na drugim forumima, prosto ne mogu da verujem da je potpuno digao ruke od onkologije i mnogo mi je zao ovih ljudi koji se javljaju a nema odgovora od nekog strucnijeg od nas.
Sezona je prosla, fasade se nece raditi do proleca, tako da konacno mogu da se odmorim ko covek...2008 je bila grozna godina i jedva cekam da prodje.
Nego, prati li neko od vas ovu tematiku oko 21.12.2012, poravnanja planeta, Majanski kalendar i predskazanje smaka sveta? Ja sam onako iz dosade pocela da se raspitujem oko toga i moram priznati da mi se neka zebnja uvlaci u srce.Kajalena, pise li se na tom trulom zapadu o tome?
Kat, a Francuzi?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Kajo ,baš ti hvala na ono ‚‚dupence.‚‚Moj muž se slatko nasmijao.kaže da ti napišem da je kao kineska glasačka kutija.laže,majke mi.Bobo,ja se sjećam tih godina,ne spadam u mlađe,ustvari,ja jesam mlada,samo dugo pamtim.Cemi,evo i ja kuckam u drvo zbog dobrih nalaza tvog tate.Što se tiče kraja svijeta...bolje da mi uživamo,a kada i ako ikada dođe kraj i u naš kraj,š'a me gabri,ionako nećemo znati šta nas je snašlo.
Eveli,Oldi,Sanči.Zlatiboreeeee,gdje ste,ljudi.Samo se nadam da ste dobro.ma šta to tačno značilo.
Ovih dana ,kod nas se desila porodična tragedija,duša da pukne ,koliko je sve besmisleno .Nesta porodica,a sve zbog zemlje.Kao da ćemo nešto ponijeti kad odemo tamo...?
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Kad god otvorim forum, samo gledam da li se javila Evelina.
Eveli, javi se molim te.
Pozdrav ostalima.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Re: mama

Post od Natasha2 »

milicicljiljana napisao:27.11. u 7h umrla je moja lijepa majka. Umrla je pred nasim ocima kao da je cekala da se probudimo da nas vidi jos jednom
Hvala Vam svima na savjetima i svemu, prijatelji.
Dođoh malo,posle dužeg vremena i vidim,ništa se nije promenilo.I dalje odlaze naši lepi,mili,najdraži!LJiljo,iskreno saučešće. I što više reći,ne znam,utešiti te ne mogu,moja majka je otišla pre četiri meseca ,a ja ne mogu da se oporavim.Tako mi nedodstaje.Budi jaka,čuvaj se,a kada bol i tuga uminu,bićeš jača i svesnija lepote življenja i bogatstva koje imaš oko sebe.Pozdrav
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

It is I!
L'Evelina!

Taman ste mislili da sam prohujala zajedno sa vihorom, ali eto mene (ne mislim na Eto mene vec na sebe).

Kao prvo, ako vas nisam obavestila (oprosticete, ali vec mi je mozak na Taxol rezimu pa teze pamtim, neznam sta je bilo pre, a sta kasnije.... Dodjavola! Eto pogubih se!) eto sada cete saznati - ja sam postala plavusa!

Mislim si ja, pa pobogu draga, kad vec celavis sto nebi ocelavila kao plavusa? I odoh kod frizerke da me transformise. Ljudi, mnogo je tesko postati plavusa! Proces je zaista dugotrajan, ali rezultat je bozanstven. Kad zavrsim onu gnjavazu sa hemo, ima da se oblajham cim mi nikne kosa.

Kad me vidi moja dr na IORS ce me utepa!

Inace, prva hemo mi je zakazana za 13.01., opet Taxol i carboplatina! Moji stari dobri prijatelji! Nadam se da ce ovaj put odraditi posao do kraja.

Cujem da je na IORS-u, na mom odeljenju (pa i nije bas moje, al ajd da ne cepidlacim) nevidjena guzva. U sobi koja regularno ima 8 kreveta, ali oni po potrebi uguraju po sredini jos 2, bude po 18 zena.
No, bitno je da cemo mi dobiti Aqva park!

Eto to bi bilo za sada sve. Moja makrobiotika i dalje funkcionise. Makrobioticarka mi je promenila jelovnik i prilagodila ga lecenju, imam i neke makrobioticke lekovite napitke za ciscenje jetre, bubrega.
Sad jos uvek imam problem sa vremenom, ali od 13.01 imacu vremena da se po citav dan bavim seckanjem, kuvanjem, masiranjem mog teleta (Do in - to je naziv vezbi), vizualizacijom, meditacijom......

Ja ili sam odlepila ili to nisam ja?! Ili sam preterala sa antidepresivima i aneksioliticima?
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Takvu te volim.Svaka cast. :lol:
Lepo provedi predstojece praznike i opusti se.
Zasluzila si. Sa antidepresivima ili ne, mi te svakako volimo.
pozdrav Gica
Odgovori