Da li je mamografija uspesna za dijagnozu?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Draga moja Suzana,doktore srecan Vam svima Bozic!
Doktore.......
Ja imam fibroadenoma......beningni tumor gde nisu hteli raditi daljnje pretrage,ali bice i to....
Ljubim te prijateljice moja!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

I obratno,nadam se da ćemo se nastaviti dopisivati.Pozdravčić.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

ontario napisao:Draga moja Suzana,doktore srecan Vam svima Bozic!
Doktore.......
Ja imam fibroadenoma......beningni tumor gde nisu hteli raditi daljnje pretrage,ali bice i to....
Ljubim te prijateljice moja!
A moja greska onda OK ,mozete ga operisati a moze se samo pratiti.
Pozdrav.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav dragi moji!
Doktore posto je 5mm sta vi savetujete,da li da se samo prati?
Da li je potrebna biopsija?
Sta da radim?
Suzana draga idem od nedelje vaditi krv,a na snimanje mislim u februaru.Na ultrazvuk stitne idem u aprilu :o
Biolje ikada nego nikada!
Kako si mi?
Kako je na moru?
Pozdravlja vas Ontario odavde daleko
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćao,malo sam pisala na ‚‚prijateljima‚‚ pa sam odmarala,pa sad opet nešto da napišem.Ontario,stvarno treba da se opustiš i da sačekaš rezultate nalaza.Nemaš ništa od toga da već unaprijed brineš.Sada živi normalno,a kada završiš sve pretrage,vidjećeš šta treba dalje raditi.Draga moja ,život je,zaista prekratak, da bismo i jedan dan protraćili.
Ovdje,u Tivtu je promjenljivo vrijeme,pa zato imam veće bolove,nego inače,ali danas sam se obradovala,jer je sunce baš lijepo obasjalo grad.I to popodne.A,more...prelijepe nijanse plave i sive .Baš za uživanje.Obećala sam sebi da ću sutra prošetati uz obalu,pa ću ti napisati kako sam se provela.
Piši mi ,kako je u tvom gradu,kako provodiš vrijeme?Veliki pozdrav za moju drugaricu u dalekoj zemlji.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana,izvinis to se nisam javljala imala sam dosta stresa jer mi je majka pala i polomila kuk,pa su je planirali strpati u dom.Hvala Bogu Dragom ja sam nasla zenu koja ce je cuvati tako da cu nadam se sve biti uredu.Nemam nikoga u mome mestu samo majku.......mozes onda zamisliti kako mi je,a ne mogu da odem sada nikako........
Inace pocela sam da shvatam da od sudbine necu pobeci.Promenila sam doktora pa cu videti sta on savetuje.Angazovao se sada trenutno da mi proveri krvnu sliku i kaze moj manjak vitamina b12 je zbog problema sa stomakom,ako nisam vegetarijanac :o :o :o eto draga moja prijateljice,a ona mene zavarava inekcijama vec vise od godinu dana.
Idem u ponedeljak na gastroskopiju........
Inace ovde je jako hladno trenutno je -23C ali zbog velike vlage izgleda kao -40C......
Ne izlazim napolje,mada nije lose prosetati po danu.Danas je bilo suncano.....a hladno.
Bas sam ti pomalo zavidna jer si na lepom nasem moru i jer je klima odlicna.Nadam se da si se lepo provela,vidim nisi mi se javljala.
Radila sam u nedelju,ponedeljak i utorak ne znam hoce li me zvati danas.Vecinom radim druge i nocne.Ne volim niti jednu od tih smena,jer kada radim nocu onda citav dan spavam i nisam nizasta,a kada radim drugu nema me skoro citav dan.U petak opet radim nocnu.Inace moja relacija je posao--kuca ili samo kuca.
Krenula sam kao na moju traku kod kuce da izgubim kile i sada sam pretala.Jako sam se udebljala,pa sam kao resila da smrsam.........
Sada kako je ovo sa majkom nemam volje......
Pisi mi kako si?
Kao je u lepom gradu?
Poljubac za moju crnogorku
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćao,Ontario,morala sam se nasmijati na ovo posljednje.Nisam Crnogorka,iako namam ništa protiv,ali sam juče dobila dokument da ,ipak, jesam Crnogorka.Ja sam Bosanka,ali,to baš nije popularan naziv,jer ...Ma,meni to sve nikako nije važno.Važno je kako se ukapiramo,što bi rekla ova naša omladina.
Žao mi je za tvoju mamu,nadam se da će biti dobro.Kao što vidiš,u životu ništa ne možeš predvidjeti,zato,živi punim plućima.
Nemoj da mi zavidiš,kod nas ovih dana potop.Voljela bih da sam tamo,na snijegu.(kako nam je sve ljepše u tuđem dvorištu).
Drugarice moja,biće to sve dobro,samo ti šetaj,bolje ćeš se osjećati.Javi se .Pozdrav iz kišššššovitog Tivta.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana,izvini sto se nisam ranije javila.Jako sam bila rastresena zbog mame,nije mi bilo ni do cega veruje mi i jos uvek mi je tesko,mada sam malkice smirenija jer o mami vodi brigu jedna divna zena.
Mama ima jake bolove..........
Ne znam zbog cega i to me plasi.
Inace meni se opet javio panicni napad.
Taman sam mislila proslo.......
Sutra idem na gastroskopiju i malo sam nervozna,ne znam zasto ali.....
Kako si mi ti?
Bas mi je drago pa sam te namejala
:lol: :lol: :lol:
ja sam mislila da si crnogorka onako me razmisljajuci,nema veze sta si i ko si bitno je da si covek.......
Ja sam poreklom crnogorka,po ocu pokojnom i po majci.Inace nemam nikoga da znam u Crnoj Gori ali sam mnogo puta bila.
Zadnji puta sam radila davne 88 na Svetom Stefanu u hotelu,preko omladinske zadruge.Hotel se zvao Milocer.
Bila sam u Tiftu kao dete sa roditeljima, u Boki Kotorskoj i probala prvi puta crne skoljke.Kampovali smo....
Drugarice moja puno te pozdravljam iz daleke hladne Kanade
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćao,nadam se da će ti sutra biti dobri nalazi.Javi mi.I ja,kao i tvoja mama trpim bolove.Vremenom čovjek navikne.Nije to najgore što se može desiti.
Crne školjke su dagnje,ili kako ih ovdje zovemo,mušlje.Nadam se da ćeš doći,da probaš kako ih ja spremam.naučila sam.Pozdrav od S.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja prijateljice,ja ne odoh na pregled jer nisam mogla popiti 4 litre te tekucine.....bila je gadna ne mogu ti objasniti.Otkazala sam i idem u ponedeljak ujutro.Zatrazila sam nesto drugo za ciscenje.
Majka mi tek danas puno bolje zvuci na telefon,zaista po glasu vidim da joj je bolje.Ustaje sama do kuhinje,kupatila i nocu izbegava da budi tu zenu pa ide sama.Ta se zena jako brine jer mama moze da padne pa da se sve poremeti.Ja je razumem a razumem i majku ona nije navikla da nju niko sluzi nego je ona ta koja je sluzila citav zivot.Ona nece da je budi,zao joj je ali izgleda da ta zenica bas ne razume.Ona se boji za mamu i hvala joj zbog toga.Ona je sa mamom 24 sata skuva joj,opere,spremi jako sam sretna zbog toga.Verujem da je gleda kao svoju majku i to se zaista ne moze naci.Jako retko!
Sretna sam jer mama moze sama da ustane,naravno uz pomoc hodalice.Ja se nadam da ce sve biti bolje i bolje........dace Bog
Prijateljice moja,ja inace nisam nikada jela skoljke,probala sam tada i nisam volela.
Kada dodem kod tebe onda cu ih sigurno probati :wink:
Kako si mi ti?Sta te boli?
Bas mi je zao sto i ti imas bolove.Da bar mogu da ti pomognem :cry:
Prijateljice moja javi mi se da znam kako si mi.........
Veliki pozdrav
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćaos,dobro je da je ta ženica koja ti čuva mamu tako odgovorna,samo reci mami da je posluša i da ne ustaje sama noću,jer,ne daj Bože da padne...Ja ću biti dobro.To što boli,boli,ali neće me spriječiti da idem na svadbu 14.02.u Bar,kod prijatelja.Jedva čekam.
Što se tiče školjki,ne znaš šta propuštaš. pozdrav tebi i tvojima od Suzane.
korana02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 3:16 pm

Post od korana02 »

Zdravo svima, imam jedno pitanje pa se nadam da ce neko od Vas moci da mi odgovori.
Pre mesec dana pocela sam da osecam bol u levoj dojci i obicno kad lezim. Otisla sam danas na ultrazvuk dojke i nalaz izgleda ovako:

displasiofibroadenomatosa mmm ae bill.
veca fibrozna ploca velicine 28x50 mm
obe dojke fibromatozno izmenjene

Da li bi, molim Vas, neko mogao da mi nesto kaze o ovom nalazu i sta bi trebalo sledece da radim?

Pozdrav svima!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Korana,mislim da je najbolje da pitaš nekog ljekara,jer ,skoro svi na forumu su laici,samo se ponekad javi neki ljekar,koji pomogne savjetom.Sve najbolje.
korana02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 3:16 pm

Post od korana02 »

Hvala na odgovoru. Nadala sam se da ce neko moci nesto da mi kaze jer je danas vec petak, a pitanje je kada cu uspeti da odem kod specijaliste (zbog zakazivanja, cekanja itd.u Beogradu), pa pitam jer sam se uplasila.

Hvala u svakom slucaju i sve najbolje!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ontario,je li kod tebe sve u redu?Pozdrav,prijateljice.
Odgovori