Da li je mamografija uspesna za dijagnozu?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Draga moja Suzana,reci mi kako si pravila od voca lek za anemiju(mislim kolicinski)?Koliko cega ide?
Prijateljice moja draga ovde nema tih ampula nego pijem tablete zeljeza,ustvari sada sam ih prestala piti sto znam da nisam trebala.Sutra idem po rezultate krvi pa cu videti koliko mi je sada zeljezo.Dosta sam iscrpljeena i mislim da je to od anemije.Prije par dana dok sam pricala sa zenom odjednom me je zanelo u levu stranu.Imala sam osecaj da me neko udario sa desne strane.Nikada mi se to nije desilo.Aritmije su me iscrpile i nije ni malo ugodno iskustvo.Kao sto ti kazes,nesmem biti pesimista.....veruj mi da bar mogu imati malo optimizma sve bi bilo drugacije.Draga moja Suzana hvala ti na svakoj tvojoj lepoj reci,mnogo mi znaci i nadam se da cu ti s ejedan dan javiti sa radoscu i da ce sve ovo postati proslost.Nisam do sada razmisljala o nutricisti,ovde ih ima ali poslusacu te i otici da vidim sta ce mi reci.Previse sam se udebljela sto je verovatno jedan od razloga za moje zdravstveno stanje.
Ljubim te puno odavde dalekoooo!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Draga Ontario,sve tegobe,koje spominješ,uključujući i aritmiju,mogu biti uzrokovane anemijom,ali,pošto ja nisam ljekar,drago mi je da si odlučila otići kod nutricioniste,po pravi savjet.
Sok ,koji sam pila je odprilike,jedna manja jabuka,jedna manja cvekla ili pola veće,jedna mrkva i jedna narandža.Naravno,ti možeš dodati što želiš,ali,jako je bitno da popiješ odmah i da popiješ najmanje 2 decilitra.
Popij sok svako jutro,vidjećeš kako djeluje.Sve najbolje i javi se.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana,necu ti hvaliti na receptu jer kazu nije dobro.Dobila sam nalaze i zeljezo mi je 11,sto ona kaze ja je jos uvek malo.Normalno je kaze 40.....
B12 mi je skocio na 600,sto me jako iznenadilo prosto mi je prosli puta bilo ni 300(ako se dobro secam).Da li je tolika doza dobra ja ne znam ali ona insistira na inekcijama,da ih i dalje primam svake 3 nedelje.
Upravo sam dobila jednu!
Otici cu posle ovih praznika kod nutriciste,jer nemam nista lose da cujem.Mogu ti reci da nije ni nesto skupo u odnosu na psihoterapeuta ili nesto drugo.
Draga Suzana ne moram stavljati nista slatko u cveklu?
Da li da napravim vise da imam za svaki dan ili da SVAKI dan spremam frisko?
Ljubim te punooooooo!!!!! :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana,necu ti hvaliti na receptu jer kazu nije dobro.Dobila sam nalaze i zeljezo mi je 11,sto ona kaze ja je jos uvek malo.Normalno je kaze 40.....
B12 mi je skocio na 600,sto me jako iznenadilo prosto mi je prosli puta bilo ni 300(ako se dobro secam).Da li je tolika doza dobra ja ne znam ali ona insistira na inekcijama,da ih i dalje primam svake 3 nedelje.
Upravo sam dobila jednu!
Otici cu posle ovih praznika kod nutriciste,jer nemam nista lose da cujem.Mogu ti reci da nije ni nesto skupo u odnosu na psihoterapeuta ili nesto drugo.
Draga Suzana ne moram stavljati nista slatko u cveklu?
Da li da napravim vise da imam za svaki dan ili da SVAKI dan spremam frisko?
Ljubim te punooooooo!!!!! :P :P :P
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćao,drugarice moja,sok moraš svakog dana spremati,popij ga odmah,jer nije dobro da stoji.Nemoj ništa dodavati,ni šećer ,ni med,jabuka,mrkva i narandža su dovoljno slatke,tako da ublaže cveklu.Javi se kad god možeš.Uživaj u praznicima.Pozdrav od Suzane.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Suzana,kada pocenm da pijem javicu ti se........
Zanima me kakav je ukus,ali kada je za zdravlje sve se mora.
Pripremas li se drugarice za Novu Godinu?
Necu da ti hvalim za lek jer kod nas kazu da se za to ne hvali,ali cu ti javiti moj napredak.Ja verujem da ce mi pomoci......
Ljubim te puno i javi se kada mozes....
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Draga moja Ontario,sok je jako ukusan,ali,prije svega,Zdrav.Vidjećeš da će ti pomoći.Naravno da mi ne moraš zahvaljivati.Moramo pomagati jedni drugima.Za Novu godinu se spremam.Evo,baš završavam kolače.ostalo sam spremila,tako da sutra uživam,poslije posla.Ići ćemo sa prijateljima po trgovima,H.Novi,Kotor,Budva.To nam je sve relativno blizu,pa ćemo se malo zezati.
Ja tebi i tvojoj porodici želim najviše zdravlja,a ostalo će doći samo po sebi.Uživaj i ne razmišljaj o ružnim stvarima.veeeeliki pozdrav iz Tivta od Suzane.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana,srecna ti Nova Godina da ti se sve zelje ostvare i da sve sto je ruzno postane proslost i da budete i ti i tvoji zdravi,veseli i nasmijani u ovoj godini i u svim narednim.
Neka te Bog Dragi cuva!

p.s.
idem u ponedeljak kod specijaliste za stomak.......
Ljubim te i grlim
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćao,mogu misliti kako je hladno kod tebe,kad je ovdje brrrrr.
Nadam se da će ti u ponedjeljak biti u redu.javi mi,molim te.Držim ti fige.Na početku svake godine,i sebi i drugima poželimo sve najbolje.Ako se samo jedan dio ostvari,biće dobro.Ali,treba se nadati,nemoj dozvoliti da te savladaju negativne misli.Svako dobro i tebi i tvojoj porodici.Pozdravčić.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana,danas sam bila kod jednog lekara jer mi se jako vrti i probadaju me usi.Rekao mi je da imam upalu srednjeg uha......
Inace upitala sam ga za savet u vezi dojke i pitao me da li mi je radena biopsija--naravno ne.Moja doktorica nije htela na mi procita nalaz ultrazvuka,mozes li da zamislis.Menjam je definitivno!
Dao mi je ime jedne zenske ona je specijalista za dojke i rekao mi je da zatrazim od moje doktorice da me posalje i da u 99%slucajeva kancer dojke je bolan.Mogu ti reci da sam se jako iznenadila jer sam citala na kompjuteru da nije.......
Rekao mi je zbog moje savesti trebala bi uraditi biopsiju......
Ne verujem da ce me moja doktorica hteti poslati ali sutra cu zvati novog doktora i pitati moze li me primiti.Mozda ce me on posalti.Inace to je od moje cerke doktor.
Draga Suzana,kako si ti?Mene nije bolela dojka jedno nedelju dana i evo pocela je opet.Vreda me kada spavam,na dodir je bolna.Trebam dobiti 18-og,a vec par dana me boli znaci nije povezano sa ciklusom.Ne znam sta je i gotovo :cry: :cry: :cry:
Sutra idem javicu ti se........
Ljubim te puno,puno!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Drugarice moja,ja stvarno ne znam na kakve ti ljekare nalijećeš?Ne želim pametovati,ali ZNAM da mene ništa nije boljelo.Da bi se uradila biopsija,mora postojati neki nalaz,koji ukazuje na promjene ,te da je zbog takvog nalaza potrebno uraditi biopsiju,kao dodatnu,sigurniju metodu.Molim te,nađi nekog ljekara,koji će ti pregledati sve i nemoj mu pričati o dosadašnjim pretragama,jer,izgleda da je najbolje da kreneš iz početka.Nemoj brinuti,ne znam koliko godina imaš,ali ako si prešla 40,postoji mogućnost da je krenuo klimaks,pa ti ni ciklus nema uobičajeni tok.A,znamo da dojke bole najviše pred sam ciklus.Ne brini,jesmo li se dogovorile da ćemo pozitivno razmišljati?Potraži podforum ‚‚prijatelji‚‚.Vidjećeš kako se lijepo družimo.Pozdrav od Suzane.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Suzana evo da ti se javim jer sam danas bila kod gastroenterologa.Da ti kazem da sam ostala zapanjena jer smo nekako skocili na temu moje doktorice kada sam joj rekla da imam fibroadenom u dojci i dve ciste na stitnoj i da me ne zeli posalti specijalisti.
Ovako:
ona ce me poslati u ovoj drugoj bolnici na ultrazvuk dojke opet i na ultrazvuk stitne.Ona je malo sokirana jer me moja doktorica nije poslala na biopsiju dojke.Posle ultrazvuka(ne znam jos kada)ona ce me ako treba odma poslati kod specijaliste opet u toj drugoj bolnici.Suze su mi udarile na oci kada mi je to rekla jer nisam mogla verovati sta mi prica u odnosu na moju doktoricu.
26 Januara,samo dan pred rodendan moje cerke ona hoce da me uspava kako bi uradila gastroskopiju,kolonoskopiju i biopsiju iz zeluca.Izolovolace se uzorak u labaratoriji da se vidi koji antibiotici mogu ubiti bakteriju u stomaku koju imam.
Februara 29 radice mi se dva testa da ce vidi stanje ezofagusa.Kiselina i hrana dok gutam.Gurace mi kateter kroz nos i jedna ce pretraga trajati sat ipo-dva,a druga 24 sata jer ce me posati sa tim kateterom kuci.Taj kateter ima senzor na vrhu koji ce monitorovati stanje kiseline.
Ako se ustanovi da imam problema sa stomakom-spencerom onda ce me operisati.
Draga Suzana eto u narednih 3 meseca nadam se da ce sve pretrage biti gotove i da cu konacno znati vise o mom zdravstvenom stanju.
Drago mi je pa sam bila danas i drago mi je jer se nasla doktorica koja me shvatila ozbiljno i koja ce nesto preduzeti.
Ljubim te puno.......
p.s.
da ovaj drugi test se zove monogram verujm da ga rade i kod nas......
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ćao,drago mi je da ćeš,konačno saznati o čemu se radi.Ne brini,meni su gastroskopiju i kolonoskopiju radili bez anestezije.
Sada možeš malo odahnuti i opustiti se.nadam se da ćeš se javljati.Pozdrav iz hladnog Tivta.Brrrr.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Kolika korespodencija o svemu samo ne o mamografiji :roll: .Dijagnosticki algoritam ide ovako:Napipate cvoric u dojci,u zavisnosti od starosti idete na ultrazvuk ili mamografiju ako se utvrdi promena suspektna na tumor ,uradi se biopsija a svi dalji postupci zavise od PH.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Poštovani Dr.Severus,drago mi je da ste se priključili.Želim i vama čestitati praznike.
Što se tiče korespodencije,pogledajte malo decembarske poruke.naći ćete ono zbog čega kritikujete.Pozdrav svima,naravno i našoj Ontario.
Odgovori