Escozul, lek protiv raka

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Zaključana tema
aglaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 03, 2011 10:49 am

Re: Escozul, lek protiv raka

Post od aglaja »

snovak napisao:
Nadam se da cu dobiti pouzdane i azurirane informacije o vakcini uskoro. Izgleda da je to vrlo skup tretman.

Snovak, da li ste podsetili lekare da postojite?
Nadam se, ako Bog da sutra, zapocinjem sa hemoterapijom. Inace sam morala da potrazim neku vezu (u ovom slucaju to je jedna od apotekarki odatle) i njoj su rekli da dodjem kad hocu!!! Zamislite!

Ponovo molim nekog ko je u mogucnosti da nabavi VIDATOX, bilo sa Kube ili iz Albanije da mi pomogne. Ako neko putuje tamo zbog nabavke leka za sebe, spremna sam da ucstvujem u troskovima puta i svemu sto je potrebno. Bila bih jako zahvalna.[/quote]

vidatox mozete kupiti preko nase ambasade na kubi, tj. preko raula ili laure koji su angazovani u nasoj ambasadi bas zbog stotina nesrecnih ljudi koji im se svakodnevno obracaju za pomoc. ja sam tako nabavila vec treci put za svog oca. mozete se obratiti direktno ambasadi na mail *** ukonjeno ***
ili raulu koji i nabavlja i salje vidatox *** ukonjeno ***
od njih cete dobiti uputstvo kako da uplatite novac. mi smo uplatili preko moskovske banke u balkanskoj ulici, tako su nam rekli da je najbolje, mada sam se raspitala i moze preko svake poste. dobicete broj racuna i podatke o raulu kojem i uplacujete novac. potrebno je 10 evra da biste otvorili racun, 1000 din za transfer sa vaseg na njegov racun, i 210 evra koji se uplacuju raulu, da bi on mogao da podigne 200 e, koliko kosta lek, jer banka i njemu uzima 10 e za transfer novca. u mailu koji mu budete pisali dovoljno je da prepisete vasu dijagnozu, ne morate skenirati nalaze, jer im je tesko da otvore * SPAM * zbog sporog interneta. ja sam ih i skenirala, za svaki slucaj, a i prepisala. kada smo uplatili novac skenirala sam sve te uplatnice, nisam dobila odgovor dok nisu nasli pouzdanog putnika koji bi doneo lek u beograd, prvi put je od uplate do dana kad smo dobili lek proslo samo 7 dana, ovaj put dvadesetak, ali zato sto sam ga zamolila da mi nabavi i preparat anamu, koji nikako nije mogao da nadje. na prvi mail su mi odgovorili u roku od nekoliko sati, jako su ljubazni i svima ce pomoci. ne brinite ako uplatite novac i ne odgovore vam odmah, jer internet kod njih nije ni dostupan ni brz. odgovorice vam tek kada nadju nekoga ko ce lek doneti. samo budite strpljivi. bocica traje malo vise od mesec dana ako se uzima na 8 sati, a skoro 2 meseca ako je na 12 sati. prema tome i racunajte kada da pocnete proces nabavke za drugu bocicu, i imajte u vidu da nema bas svaki dan pouzdanih putnika sa kube za srbiju. najbolje je ako mozete da priustite sebi da odjednom narucite vise.
zelim vam sve najbolje!
sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Post od sandrao »

J e l e n a napisao:Molim vas, da li neko ima iskustva sa vakcinom CIMAVAX-EGF?

Za sada sam pronasla da se moze naci samo na Kubi, ali ne i dobiti.

Jelena, sta te zanima? Vakcina moze da se primi i ovde, ako imas dobru komunikaciju sa lekarom. Ali ca mora biti NEMALIH celija ! Bez metastaza na mozgu.
aglaja
Novi član
Novi član

Post od aglaja »

vakcina se moze dobiti samo na kubi. vazi za tumore nemalih celija, ne vazi za mikrocelularne. prima se u ciklusima i kosta jako puno. dan u bolnici je 500 dolara, jedna vakcina 4200 dolara. tretman traje oko godinu dana. vecini nas nedostupno.
aglaja
Novi član
Novi član

Post od aglaja »

sad videh i sandrin post. kada sam se ja raspitivala receno mi je da pacijent mora biti na kubi. mozda se nesto promenilo.
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 10:08 pm

Post od J e l e n a »

aglaja napisao:
snovak napisao:
Nadam se da cu dobiti pouzdane i azurirane informacije o vakcini uskoro. Izgleda da je to vrlo skup tretman.

Nadam se, ako Bog da sutra, zapocinjem sa hemoterapijom. Inace sam morala da potrazim neku vezu (u ovom slucaju to je jedna od apotekarki odatle) i njoj su rekli da dodjem kad hocu!!! Zamislite!

Ponovo molim nekog ko je u mogucnosti da nabavi VIDATOX, bilo sa Kube ili iz Albanije da mi pomogne. Ako neko putuje tamo zbog nabavke leka za sebe, spremna sam da ucstvujem u troskovima puta i svemu sto je potrebno. Bila bih jako zahvalna.
vidatox mozete kupiti preko nase ambasade na kubi, tj. preko raula ili laure koji su angazovani u nasoj ambasadi bas zbog stotina ...l[/quote]

aglaja, hvala puno na informaciji.
Sto se tice Vidatoxa, ja se vec spremam za Tiranu. Jer mi je to puno lakse. Osim ako Vi mate neki argument ipak za Kubu?

A sto se tice vakcine CIMAvax malo je komplikovanije. Upravo sam dobila odgovor u vezi toga iz nase ambasade na Kubi. Objavicu sve.
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član

Post od J e l e n a »

sandrao napisao:

Jelena, sta te zanima? Vakcina moze da se primi i ovde, ako imas dobru komunikaciju sa lekarom. Ali ca mora biti NEMALIH celija ! Bez metastaza na mozgu.
Sandrao, drago mi je na ste tu :-) Hvala na odgovoru.

Imam informaciju u vezi vakcine sada. Upravo je stigao imejl i jos uvek citam kriterijume koje pacijent treba da ispunjava kako bi se lecio istom.
Moj tata ima mikro metastaze na plucima, u/na pleuri. Tako da krecemo sto pre sa Vidatoxom. Spremam se putovati za Tiranu.
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član

Post od J e l e n a »

"Vakcina CIMAvax je namenjena lecenju kansera pluca nemalih celija. Nize u postu navedeni su kriterijumu (na engleskom jeziku) koje pacijent treba da ispunjava kako bi se lecio istom. U bolnici Pradera, gde se ona primenjuje kod pacijenata iz inostranstva, rekli da se uzma 5 terapija od po 4 dnevne doze, na svakih 15 dana. Jedna doza iznosi oko 300 evra, a svih 20 oko 6.000, plus vakcinacija, svaka od oko 5 evra. Proverite sa doktorom u Srbiji da li pacijent boluje od kansera pluca nemalih celija i da li ispunjava uslove za dolazak. Tada bi trebalo pisati i kubanskim lekarima (sa histoloskim nalazom prevedenim na engleski ili spanski jezik) za saglasnost i zakazati termin. Objasnili su mi da potencijalizuje dejstvo kimo terapije i tako pomaze lecenju.

Vakcina moze da se prima ovde (Kuba) ili da po nju neko dodje, uz potvrdu srpskog doktora da ce je davati i potvrdu carine o dozvoljenom unosu vakcine. Vakcina putuje na ledu, te je potrebno da se po nju dodje, obzirom da ne postoji drugi nacin slanja."

APPROACHES OF SELECTION OF THE PATIENTS FOR RECEIVE TREATMENT WITH VACCINE CIMAvac-EGF

1. Patient with diagnosis of Primary Cancer of defined Lung as of non small Cells with histological confirmation in stadiums IIIB or IV.
2. Patient that have concluded the first line of treatment oncoespecífico (Chemo or Chemo/ Radiotherapy)
3. That the objective answer has been evaluated as stable Illness, complete or partial remission, according to the approaches established RECIST, 4 weeks after having concluded the primary treatment and that they have not lapsed more than 8 weeks after having concluded this treatment.
4. That he/she has more than 18 years.
5. That from the functional point of view he/she doesn't have negative approaches: complementary inside you limit normal of figures Haematological and Hemoquímicas.
6. Expectation of life of at least 3 months
7. Clinical State of OMS 0 At 2.
8. That he/she is not cerebral metastasis payee.
9. The feminine patients in fertile age should use contraceptive appropriate methods and to possess a test of pregnancy negative.
10. Patient that have signed the informed consent to receive this treatment vacunal.
11. The medical summary should be carried out by the doctor of attendance of the country in question where the expressed application of the treatment vacunal will be consigned.
12. He/she should be payee of a letter of authorization of the Regulatory Agency of the residence country for the tariff pertinent steps of entrance of the medication.
13. He/she should not be receiving any other treatment.

The patient should gather all these approaches that should be consigned in the * that you/he/she evaluates the Commission of Oncologists.
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član

Post od J e l e n a »

snovak napisao:

Ponovo molim nekog ko je u mogucnosti da nabavi VIDATOX, bilo sa Kube ili iz Albanije da mi pomogne. Ako neko putuje tamo zbog nabavke leka za sebe, spremna sam da ucstvujem u troskovima puta i svemu sto je potrebno. Bila bih jako zahvalna.
Odlicno Snovak. Samo hrabro i napred. U vezi VIDATOX-a pisem na pp.
sancho0905
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2011 11:03 am

Post od sancho0905 »

Moja majka koristi Vidatox koji smo dobili sa Kube.
Koristi ga vec skoro mesec dana i to dva puta dnevno po 5 kapi pod jezik na 12 sati.
Vidatox imamo za jos mozda dve upotrebe jer nam isporuka nove bocice kasni.

Procitala sam da nekima jedna bocica traje i do dva meseca sto je ne izvodljivo. Ja mami dajem kapi i vodim racuna da mi slucajno koja kap ne "pobegne".

Moja je greska sto odmah nisam narucila vise bocica jer cem izgleda ostati bez Vidatoxa pre nego nam stigne nova isporuka sa Kube. Narucila sam samo jednu bocicu da bih videla kako ona reaguje na lek, da li joj prija, da nema neke negativne efekte i sl.

Zanima me da li je stetno ako ona bude imala pauzu u koriscenju Vidatoxa i kakve su posledice?
Molim vas da i neko odgovori.
Jako sam zabrinuta.
Inace moja majka ima mikrocelularni karcinom pluca sa metastazama na limfnim zlezdama u medijastinumu. Primila je dva ciklusa hemo terapije po EP protokolu. Ocekujemo i treci a kako mi je doktor rekao, veravatno ce uskoro ici i na zracenje.

Hvala unapred na odgovoru.
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član

Post od J e l e n a »

sancho0905 napisao:Moja majka koristi Vidatox koji smo dobili sa Kube.
Koristi ga vec skoro mesec dana i to dva puta dnevno po 5 kapi pod jezik na 12 sati.
Vidatox imamo za jos mozda dve upotrebe jer nam isporuka nove bocice kasni.
sancho0905, ja se nisam suocila sa dilemom i nisam lekar.
Na osnovu onoga sto sam citala ovde na forumu i na Netu, mislim da je moguce da nezeljeni efekti terapije dodju vise do izrazaja.
Mozda je najbolje da kontaktiras ili lekare na Kubi ili Albaniji u vezi ovoga.
jaca 86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 12, 2012 10:41 pm

Post od jaca 86 »

sandrao molim te ako mozes da mi objasnis potanko kako si uspela da dobijes lek tj sve detaljno od kontaktiranja kube do donosenja lek i naravno kako si uspela da dobijes lek zbog carine itd.ko ti ga je preneo i kako naci nekoga ko bi ti ga doneo i naravno koliko si sve platila?zanima me sve jer mi majka ima rak.hvala puno unapred
sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Post od sandrao »

Sancho, nece biti nikakvih posledica, mada je najbolje kad se vidatox koristi u kontinuitetu.

Inace nezeljeni efekti koje jelena pominje, ako se odnose na ht ili rt, mogu biti samo manji, nikako veci.
Od vidatoxa nema nezeljenih efekata.

Ako se pije 2 puta dnevno, jedna bocica traje oko mesec i po dana.

Kada se otvori prva bocica, narucuje se sledeca. Bas da bi se izbegle eventualne pauze.

Coje imas ovde objavljen spisak za anamu i platno i ostale preparate koje kubanci prave.

Jaco imas pp.
Korisnikov avatar
J e l e n a
Aktivan član
Aktivan član

Post od J e l e n a »

sandrao napisao:Sancho, nece biti nikakvih posledica, mada je najbolje kad se vidatox koristi u kontinuitetu.

Inace nezeljeni efekti koje jelena pominje, ako se odnose na ht ili rt, mogu biti samo manji, nikako veci.
Od vidatoxa nema nezeljenih efekata.
Izvinjavam se ako sam bila nejasna. Iz razloga sto Vidatox smanjuje nezeljene efekte terapije, pauza u koriscenju istog mozda moze da ih pojaca (nezeljene efekte). I pri tome mislim na nezeljene efekte terapije, hemo ili zracenja.
dion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 12:54 am

Post od dion »

CAOO SVIMA JA SAM BIO U TIRANI I KUPIO VIDATOX KOJI KOSTA 120 EUR0 I JOS JEDAN JUC IDE SA NJIM KOJI KOSTA 25 EURO, ZNACI TRABA KERVNA SLICA I DOKUMENTACIJA NE ALBANSKOM I ENGLESKI ............. BOCA JE STAKLENA CAOOO I ZELIM VAS BERZO UPORAK PRISTINA
PISITE AKO NEKOM NESTO INTERESUJE ILI AKO VAM NESTO TRABA POMOCE ,U STANJU SAM SVIMA DA POMOGNEM CAOOOOOOOOO
mivena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 16, 2011 11:24 am

Post od mivena »

Dion kazi mi molim te kako si stigo od stanice u Tirani do klinike?
VIDATOX
Zaključana tema