Escozul, lek protiv raka
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Re: Escozul, lek protiv raka
Evo te vesti
Cuba launches world’s first vaccine against lung cancer
Understand that this isn't a cure, but is rather a means of slowing down the cancer's growth, in which would then turn the cancer into a chronic disease that could be attended to and managed over a much longer period.
CimaVax-EGF, the first Cuban therapeutic
vaccine to treat advanced lung cancer and the
only one registered in the world.
September 7, 2011
HAVANA, Sept. 6 (Xinhua) — Cuban medical authorities have launched the sales of the world’s first therapeutic vaccine against lung cancer, local officials said on Tuesday.
The CimaVax-EGF vaccine, as a result of a 25-year research into diseases related to tobacco smoking, has been developed by researchers and scientists at the Center of Molecular Immunology (CIM) in Havana.
The active drug ingredient in the vaccine is based on “a protein we all have when cancer is uncontrolled.” “The epidermal growth factor is related to all cell proliferation,” said Gisela Gonzalez, head researcher of the project.
“The drug could turn the cancer into a manageable, chronic disease by generating antibodies against the proteins which triggered the uncontrolled cell proliferation,” she said.
The immunogenic vaccine is appropriate to patients with advanced lung cancer in stages of three and four, showing no positive response to other kinds of treatments such as chemotherapy and radiotherapy, the expert said.
“It is not possible to prevent the disease but this vaccine improves significantly the status of the critically ill patients,” she added.
She said the CimaVax-EGF has gone through clinical studies and trials in over 1,000 patients across the island and is currently distributed free of charge in all hospitals of the Caribbean island nation.
Gonzalez also said researchers at the CIM planned to use the same principle of the CimaVax-EGF in treating other cancerous tumors such as prostate, uterus and breast cancers.
Lung cancer is regarded as one of the world’s most serious, common and deadly cancers and is most frequently found among tobacco smokers.According to the World Health Organization, the disease generally kills 5 million people a year, and the figure is expected to rise to as much as 8 million by 2030 unless smoking habits are changed.
In Cuba, like many other developing countries across the world, smoking is seen as a status symbol. Lung cancer, killing about 20,000 people a year in the Caribbean country, is considered a serious threat to public health and the leading cause of death in 12 of the country’s 15 provinces.
Understand that this isn't a cure, but is rather a means of slowing down the cancer's growth, in which would then turn the cancer into a chronic disease that could be attended to and managed over a much longer period.
CimaVax-EGF, the first Cuban therapeutic
vaccine to treat advanced lung cancer and the
only one registered in the world.
September 7, 2011
HAVANA, Sept. 6 (Xinhua) — Cuban medical authorities have launched the sales of the world’s first therapeutic vaccine against lung cancer, local officials said on Tuesday.
The CimaVax-EGF vaccine, as a result of a 25-year research into diseases related to tobacco smoking, has been developed by researchers and scientists at the Center of Molecular Immunology (CIM) in Havana.
The active drug ingredient in the vaccine is based on “a protein we all have when cancer is uncontrolled.” “The epidermal growth factor is related to all cell proliferation,” said Gisela Gonzalez, head researcher of the project.
“The drug could turn the cancer into a manageable, chronic disease by generating antibodies against the proteins which triggered the uncontrolled cell proliferation,” she said.
The immunogenic vaccine is appropriate to patients with advanced lung cancer in stages of three and four, showing no positive response to other kinds of treatments such as chemotherapy and radiotherapy, the expert said.
“It is not possible to prevent the disease but this vaccine improves significantly the status of the critically ill patients,” she added.
She said the CimaVax-EGF has gone through clinical studies and trials in over 1,000 patients across the island and is currently distributed free of charge in all hospitals of the Caribbean island nation.
Gonzalez also said researchers at the CIM planned to use the same principle of the CimaVax-EGF in treating other cancerous tumors such as prostate, uterus and breast cancers.
Lung cancer is regarded as one of the world’s most serious, common and deadly cancers and is most frequently found among tobacco smokers.According to the World Health Organization, the disease generally kills 5 million people a year, and the figure is expected to rise to as much as 8 million by 2030 unless smoking habits are changed.
In Cuba, like many other developing countries across the world, smoking is seen as a status symbol. Lung cancer, killing about 20,000 people a year in the Caribbean country, is considered a serious threat to public health and the leading cause of death in 12 of the country’s 15 provinces.
Draga, oni su razvili tu vakcinu davno. I moze da se primi, ali ne i preventivno, samo na Kubi.
Radi su da podele sa svetom sve sto im je priroda podarila i sto su znanjem nadogradili, ali ih ameri zestoko sabotiraju. Narocito kad je borba protiv raka u pitanju.
Radi su da podele sa svetom sve sto im je priroda podarila i sto su znanjem nadogradili, ali ih ameri zestoko sabotiraju. Narocito kad je borba protiv raka u pitanju.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Ne znam, ova vest je objavljena tek pre neki dan. Nisam nigde procitala da je preventivno, nisam to ni rekla. KOliko sam shvatila oni su je radi dati svakome ko tamo dodje, jer su je vec podelili svojim bolnicama. Znam da nije lako doci donde, ali kada je u pitanju zivot, nekako je covek na sve spreman. Mislila sam da ce mozda nekom znaciti informacija. To je sve.
Rimolim napisao:Да ли неко има поуздене информације где тачно у Албанији може да се набави лек?
"Adresa:
Matrix je Pharma-klinike
RR. Irfan Tomini broj 30 / 1, Tirani, Albanija.
Mobitel: 00355 (0) 692415842 (09.00-12.30 / 15.30-19.30)"
На овај број се нико не јавља, а ни на адреси која је овде наведена, људи који су ишли у Тирану нису успели никога да нађу. Уколико неко има поуздане информације у вези са адресом и бројем телефона где у Тирани може да се нађе лек нека остави поруку овде или нека јави на број 063-450-686, Јован.
Унапред захвалан.
pozz
ja sam10 avgusta bio na tu adresu i kupio sam kapi a kakvo je stanje sada neznam i bas bi voleo da znam dali ima neke izmene...
Draga moja tajna adresoTajna.adresa napisao:Ne znam, ova vest je objavljena tek pre neki dan. Nisam nigde procitala da je preventivno, nisam to ni rekla. KOliko sam shvatila oni su je radi dati svakome ko tamo dodje, jer su je vec podelili svojim bolnicama. Znam da nije lako doci donde, ali kada je u pitanju zivot, nekako je covek na sve spreman. Mislila sam da ce mozda nekom znaciti informacija. To je sve.

Puno ti hvala sto si objavila to o vakcini. Da se dopunim ako si me pogresno razumela. Drago mi je da postoji interesovanje za njihovu medicinu, jer imaju retko dobre strucnjake, sposobne da kombinuju prirodu i klasicno znanje, a u korist svih.
Nazalost vakcina moze da se primi samo kod njih. Predhodno se treba informisati da li je ko kondidat za vakcinu, jer je ne daju po svim dijagnozama. I slazem se sa tobom da se isplati. Zivot i zdravlje se uvek isplati.
Hvala ti sto si tu i sto se oglasis kad treba, i sto istrazujes i ako mozda ne moras.
S
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jul 16, 2011 9:09 pm
Procitao sam i ja o tpj vakcini da postoji, ali da je jos uvek u fazi ispitivanja, U pravu je SANDRA ne daju je svakom i za sve vrste karcinoma, vec samo za pojedine vrste, I SAMO KOD NUJIH NA KUBI.
NADAM SE DA CE U SLEDECOJ GODINI BITI DOSTUPNIJA i da ce mo je moci i ovde nabaviti bez da se ide tamo.
NADAM SE DA CE U SLEDECOJ GODINI BITI DOSTUPNIJA i da ce mo je moci i ovde nabaviti bez da se ide tamo.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
samo da ne bude: za sada je besplatan a posle ce da bude 150 evra...kako bi svet bio divan da nema prokletog dinara, ajmeee...
I ja sam ovih dana citala o toj vakcini. Ukoliko sam dobro shvatila to je vakcina iskljuciva za kancer pluca i to kao sto je vec receno ne kao preventiva nego za poodmakle stadijume bolesti. Kako oni kazu pretvara bolest u hronicno stanje sa kojim ljudi imaju kvalitetniji zivot. Posto nisu objavili rezultate odredjenije rezultate tih studija strucnjaci su uglavnom skepticni.
Evo i neki od tekstova na srpskom (valjda nije zabranjeno stavljati linkove)
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/glob ... 4%87a.html
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... _id=541420
Evo i neki od tekstova na srpskom (valjda nije zabranjeno stavljati linkove)
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/glob ... 4%87a.html
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... _id=541420
Kako ste se raspisali o vakcini. Ona je dostupna odavno.
Evo jos jednog linka: http://havanajournal.com/culture/entry/ ... r-vaccine/
Inace za strane drzavljane nije besplatno! Sama vakcina... morala bih da se raspitam tacno, ali mislim da nije skupa. Ali se daje u bolnici. A bolnicki dan kosta u Cira Garsiji kosta oko 600 evra bez terapije!
Inace sama vakcina se bazira na istim enzimima koji se nalaze u Vidatoxu. Ne daje se kao prevencija, vec u razlicitim stadijumima. Prolongira zivot. Narocito kod, tzv. galopirajuceg kancera pluca. Nema sporednih efekata, jer napada samo ca celije i moze da se prima sa ht i rt terapijom.
Takodje su u zavrsnoj fazi sa vakcinama za rak prostate, dojke, materice, pankreasa.
Evo jos jednog linka: http://havanajournal.com/culture/entry/ ... r-vaccine/
Inace za strane drzavljane nije besplatno! Sama vakcina... morala bih da se raspitam tacno, ali mislim da nije skupa. Ali se daje u bolnici. A bolnicki dan kosta u Cira Garsiji kosta oko 600 evra bez terapije!
Inace sama vakcina se bazira na istim enzimima koji se nalaze u Vidatoxu. Ne daje se kao prevencija, vec u razlicitim stadijumima. Prolongira zivot. Narocito kod, tzv. galopirajuceg kancera pluca. Nema sporednih efekata, jer napada samo ca celije i moze da se prima sa ht i rt terapijom.
Takodje su u zavrsnoj fazi sa vakcinama za rak prostate, dojke, materice, pankreasa.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 14, 2011 6:42 pm
Imam visak VIDATOXA, kome je potreban neka mi se javi na PP.
-
- Stalni član
Jos uvek ima dobrih ljudi koji hoce da ustupe lek, samo se nadam da je i cena pristupacna. Bilopaproslo KOLIKO KOSTA LEK.
-
- Stalni član
Lek koristim od 8 avgusta i vec sam potrosio jednu bocicu i danas krenuo sa drugom. Dali sam trebao da napravim pauzu ili ne, pitanje za SANDRAO ili nekog ko zna.
Osecam se genijalno i danas sam prvi put isao na pecanje i proveo celi dan na vodi. Nadam se da ce biti sve bolje i da ce sve ovo jednog dana biti proslost, sto i ostalima od srca zelim.
Osecam se genijalno i danas sam prvi put isao na pecanje i proveo celi dan na vodi. Nadam se da ce biti sve bolje i da ce sve ovo jednog dana biti proslost, sto i ostalima od srca zelim.
Zabrinuti, ''pratim te ko udba...''
Ne nema prekidanja!!!
A i zasto bi kad ti prija
Samo veselo. I ostavi koju ribu i za drugi put.
Ne nema prekidanja!!!
A i zasto bi kad ti prija

Samo veselo. I ostavi koju ribu i za drugi put.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 14, 2011 6:42 pm
Nama je lek visak jer smo za mamu uzeli, ali su njoj bile potrebne 3 bocice, PA ZATO VISAK USTUPAMO po istoj ceni koliko smo ga i platili. 11OOO DIN plus da platite postarinu ako saljem, sto je oko 500 din.
BiloPaProslo napisao:Nama je lek visak jer smo za mamu uzeli, ali su njoj bile potrebne 3 bocice, PA ZATO VISAK USTUPAMO po istoj ceni koliko smo ga i platili. 11OOO DIN plus da platite postarinu ako saljem, sto je oko 500 din.
daj nam kontakt,,,,,da se dogovorimo....