Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Prava dioptrija?
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 8:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 8:00 pm
Postovi: 2
Nedavno sam bio kod doktorice za vid gdje mi je stavila neke lude naočale i umetala leće. Kad je stavila prvu leću i ja rekao da sve super vidim sada, probala je s još par njih, ali se sve samo pogoršavalo. Doktorica se malo nasmijala i rekla da imam neznatnu dioptriju -0.25. Što sada ne kužim, a onda sam bio... preglup da pitam, ako su mi rekli da imam dioptriju -0.25 zašto su mi na "recept" (ili gdje već pišu) napisali -0.5.
Naočale s -0.5 su već gotove i kad ih stavim vidim sve normalno ali me malo bole oći. Sad kako mi je to prvi put u životu da nosim naočale ne znam jeli to možda radi te neke razlike u dioptriji pa dali da odem do doktorice opet ili je to normalno... mislim dati dioptriju -0.5 za -0.25 i maleni bolovi u očima.
Netko mi je rekao da je normalno da mi je dala veću dioptriju radi nekih zaobljenosti oka i da je ta razlika zapravo isto neznatna???

Zanima me još ako nije neznatna razlika i budem nosio te naočale postoji li šansa da to meni krene malo na gore pa s -0.25 padne na -0.5?


Nakon što netko odgovori na ovo "glavno" pitanje, imam još par osnovnih vezanih za nošenje naočala.

Općenito puno visim na računalu, pa me zanima kad bi trebao ja te naočale nositi? Kad radim na računalu ili ne? Kad gledam TV ili ne? Kad se šetam vanka ili ne? Kad čitam knjigu ili rješavam zadatke u bilježnicu ili ne? Mislim ako imam -0.25 (-0.5?) onda sam valjda kratkovidan, a ovo su gore više manje sve zadaci koje radim na blizinu pa...?

Jel postoji šansa da se ta dioptrija poboljša? Pa dođe na nulu jer pretpostavljam da mi je vid nastradao radi računala. I doktorica mi je bila rekla kako ima 22 godine da mi se ta dioptrija više neće pogoršavati osim ako ne budem preblizu objetku u kojeg gledam... to istina?

Unaprijed hvala.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: