UNKAČE
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Ja se sad probudila
E ovako..Grazzo,ne znam za druge gradove u RS ali kod mene ima i mumija iz egipatskog doba da se kupe.Kažem ti kolegice iz BG-A dolaze da ovde nešto kupe jer tamo ne mogu naći.Ja nisam mogla vjerovati pa sam malo pitala ljude kako je to moguće a odgovor je otprilike da je BL na raskrsnici puteva pa ima moooreeee dobavljača sa svih strana-slovenija,austrija,italija,srbija,hrvatska...sve je to tu "okolo"i samo "trpaju"..... Imamo 4 makrobiotike i ne zna se koja je snabdjevenija tako da sam našla i kafu i kapućino a šta sam još tamo vidjela, ne mogu se ni imena sjetiti
kupiću sledeći put pilates loptu,jedva čeka.I knjigu o pilatesu i jogi.E,da,vidjela sam tjesteninu od riže
-špagete,makarone...od soje nema šta nema,zavrtilo mi se od svega....Janči,hvala na odgovorima,puno si mi pomogla-još ovo-i ja volim losos ali bolji od lososa je šan pjer.Ne znam jeste li to jele ali ako niste -trk na pijacu.To je božanstvo,to nije riba.Cmok za sve,Jano sretno na faksu 

Sad sam vidjela-njemačka proizvodnja te kafe,nema prevoda a kapućini proizvidi hrvatski Franch-piše Bjanka na pakovanju a sastav-samo cikorija,ječam,raž i ječmeni slad(malteks).Stvarno je kao najfiniji prah i "tretiraš"kao kapućino,kako već ko voli.Daću ovo nekome,ja volim tursku
mislim,domaću hehehe
i to je to.Ako hoćete poslaću vam ii kao što kaže Jana-dođite kod mene

Vjera draga, pa ne mogu da verujem sta sve ima, ali mene zeza sto smem samo raz ovas i jecam a proizvodjaci uglavnom stavljaju i soju ili psenicu koje ja ne smem po testu intolerancije. Pravo da ti kazem ja se nisam nikada hranila ovako meni je bitno meso i povrce i voce, a zitarice sam slabo koristila, cak ni kokice ne jedem. Sada polako ulazim u stos. Ipak moramo doci kod tebe, jel i ja sam po poreklu Bosanka,Tata mi je Bosanac, a zivela sam u Sarajevu 6 godina do 84. Cokic
O pa ti si onda prava Bosanka-iz Sarajeva,mi se iz ovih gradova malo teže pronalazimo u tom "bosanci"bar mlađi naraštaji.Mi smo Bosanski Srbi jer kad se kaže samo Bosanci odosmo u isti koš i mi i muslimani.Ali dobro..nećemo u politiku..Ako budeš imala vremena slobodno dođi ovde ili ako se žuriš,nekako bih ti poslala...samo da se dogovorimo.U ovoj kafi nema ništa što ti ne smiješ
i kupi taj šan-pjer,vidjećeš šta je divota.Cmok

Jooooj,ja se postepeno sjećam šta sam sve vidjela...pa tako i javljam-tjestenina od kukuruza,amarant(još sitniji od prosa),sirća organska od svih meni znanih i neznanih biljaka,kupila ja laneno ulje,čula da je extra zdravo.....Ali ja sam juče vidjela pored stranih proizvoda i srbijansku organsku proizvodnju.Na jednoj strani, kao odjel, samo srbijanska organika tako da mora biti i u bg-u..Mada svi kupuju ovo strano kao provjereno-imaju sertifikat a srbija nema pa ja uzela strance
jbg....

By the way,jutros pojela 3 suve kajsije i 6 badema(popila i kafu) a maloprije pojela rendane jabuke prelivene sokom od narandže(sama cijedila)I bananu.Večeras kad dođem kući ću uzeti 2 urme(organic naravno)-znate pošto su?7 EVRA-250 GRAMA
I to će biti to,evo sad pijem čaj,pokušala zeleni bljaaaaakkkkkkk