UNKAČE

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
jana_82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 4:19 pm

Post od jana_82 »

gde ste LUTKE !!! :D evo stigla i ja mrtva sam umormna nahodala sam se ko luda, zato sam se sad najlela ananasa i kivija pa hocu da napravim i kafu, nikada nisam jela šan pjer, i bas bih volela da probam, jel to morska riba? jel podseca na neku drugu ribu po ukusu a sto se tice zelenog caja on se ne sprema na uobicajen nacin kao svi cajevi zato sto je biljka mnogo jaka i ako dodje odmah u dodir sa kljucalom vodom pusta neke toksine i caj bude gorak caj se pravi na sledeci nacin: kada voda prokljuca ostavis je da se ohladi 10-12 min i onda dodas zeleni caj (moja preporuka je da ne koristis filter vrecice vec caj u rinfuzu iz makrobiotike) tada u vodi stoji 5-7 min najvise pa procedis... kiss
Korisnikov avatar
jana_82
Aktivan član
Aktivan član

Post od jana_82 »

Vjera moras da dodjes kod mene u goste :D :D da se upoznamo i proludujemo zajedno po gradu
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

Ćao!!!Pa,nekako se moramo dogovoriti ili ja kod tebe ili ti kod mene :wink: Jesi iz Bg-a?Šan pjer je morski(valjda)ali meni je to savršenstvo ukusa,postan a kao pjena,potpuno bijele boje...jooooj ide mi voda na usta...Jesi i ti na voćnom?Meni je prošao ok-valjda od riže ne kruli,ko će znati..Znam da se zeleni tako pravi ali ja svejedno ne mogu,ne volim ga nikako :x Šta ćeš sutra jesti?Cmokić za tebe :wink:
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

San Pjer je francuska riba koja se iz nepoznatog razloga tako zove i kod nas (umesto Sveti Petar) dok je u Engleskoj to ipak Saint Peter. Riba se služi direktno iz pećnice i to umotana u foliju. Folija se raseče nožem nakon čega se ubrzo pojavljuju miomirisi pečene ribe i krompira. Neizostavni začin koji joj daje poseban šmek je, verovali ili ne - peršun. San Pjer se po narodnom običaju sprema za četiri osobe. Ovaj običaj nalaže i to da za vreme jela tri osobe sede i jedu, dok jedna jede stojeći. Pre početka obroka riba se slika foto-aparatom. Služi se sa belim vinom, a po želji se može poprskati limunovim sokom. Prijatno.
Korisnikov avatar
jana_82
Aktivan član
Aktivan član

Post od jana_82 »

ma da i ja sam na vocnom pravo da ti kazem i nisam nesto bila gladna valjda posto sam ceo dan bila u nekim silnim obavezama premorila sam se , sutra cu curece medaljone za rucak i salatu od sargarepe i praziluka a za veceru verovatno ribu, ti sta si planirala? Ja iz Bg-a da, steta sto nismo malo blize :( ali nema veze i ovako ima da mi dodjes u goste bosancice moja :D :D
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

slika se hahahahahahaha-ovo mi je vrh!Moram to uraditi sljedeći put obavezno,ona i ja na foto-sešnu haha...Ja nju inače uvaljam u kuruzovo(ne sad na dijeti)i padnem u trans od miline :P :P
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

I ja ću doći kod tebe i ti kod mene :wink: da se šepurimo po gradu i pokazujemo "zmijsko telo" :lol: Evo ja tamanim krušku,baš neka gnjecava i slatka mljac a ni ja nisam gladna-valjda se već navikla :roll: Ja sutra pileće batake(u zepteru bez masnoće) njam....krastavac,zelena salata,cvekla....Cmokić za moju salsa-girl :D
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Draga Grazzo,sad sam bolje vidjela :o :o :o Sveti Petar :o :o :o Zar njega da valjam po kuruzovom i pržim :o :o :o uf,ne valja to ime nikako :evil:
Korisnikov avatar
jana_82
Aktivan član
Aktivan član

Post od jana_82 »

dobro jutro devojcice evo citam vase porukice i smejem se :lol: Vjera i Grazzo to i nije toliko strasno, znate u Chikagu je u jezeru pronadjena najopasnija riba na svetu dali su joj ime Frankestajn! toliko je lepa :lol: :lol: to je naime riba poreklom iz jugoistocne Azije i tamo je donesena u akvarijum kod nekog tipa koji ima privatnu kolekciju, ali je riba nakraju "pobegla" u jezero i tu se razmnozila, riba je opasna za druge ribe ,zivotinje ali i ljude jer zamislite riba moze da izadje iz jezera i na kopnu prezivi 2 dana, tako je i usmrtila nekog coveka pa posto se toliko nenormalno namnozila, morali su da zatruju citavo jezero da bi ih poubijali jer je lokalno stanovnistvo zivelo u strahu.... zamislite horor film uzas!....... riba je duga oko 90 cm zmijolikog je oblika i ima ostre odvratne zube....... pogledajte negde na netu sliku........ naravno ako budete smele
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Joj janooooooooo, al ja sam na Novom Bgd. ko sisa Vjeru(haha) mozemo mi da se druzimo. :lol:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Znači tako Grazzo....dobro,dobro 8) :lol: A šta ćete,na ovom svijetu bezbroj nemani...Mene ta riba ne brine koliko ljudski Frankeštajni :roll: ali šta je tu je...Idemo mi u nove pobjede!Pusa
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

pa ja se bojim Frankenstajna jojjjjjjjjjjjjjj :evil:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Šta znaš,možda je uživo dobar frajer,znaš kako kamera zna da izobliči :lol:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Mislis riba dobar frajer????????hehe ti poljubis ribu i ako prezivis ono dobar frajer. Bljakkkkkkkk kako ribu da ljubisssssssssss :o :cry:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Pa kad već mogu da je slikam....mogu je i poljubiti hehehe(u stvari sam mislila na glumca)...
Odgovori