UNKAČE
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
gde ste LUTKE !!!
evo stigla i ja mrtva sam umormna nahodala sam se ko luda, zato sam se sad najlela ananasa i kivija pa hocu da napravim i kafu, nikada nisam jela šan pjer, i bas bih volela da probam, jel to morska riba? jel podseca na neku drugu ribu po ukusu a sto se tice zelenog caja on se ne sprema na uobicajen nacin kao svi cajevi zato sto je biljka mnogo jaka i ako dodje odmah u dodir sa kljucalom vodom pusta neke toksine i caj bude gorak caj se pravi na sledeci nacin: kada voda prokljuca ostavis je da se ohladi 10-12 min i onda dodas zeleni caj (moja preporuka je da ne koristis filter vrecice vec caj u rinfuzu iz makrobiotike) tada u vodi stoji 5-7 min najvise pa procedis... kiss

Ćao!!!Pa,nekako se moramo dogovoriti ili ja kod tebe ili ti kod mene
Jesi iz Bg-a?Šan pjer je morski(valjda)ali meni je to savršenstvo ukusa,postan a kao pjena,potpuno bijele boje...jooooj ide mi voda na usta...Jesi i ti na voćnom?Meni je prošao ok-valjda od riže ne kruli,ko će znati..Znam da se zeleni tako pravi ali ja svejedno ne mogu,ne volim ga nikako
Šta ćeš sutra jesti?Cmokić za tebe 

San Pjer je francuska riba koja se iz nepoznatog razloga tako zove i kod nas (umesto Sveti Petar) dok je u Engleskoj to ipak Saint Peter. Riba se služi direktno iz pećnice i to umotana u foliju. Folija se raseče nožem nakon čega se ubrzo pojavljuju miomirisi pečene ribe i krompira. Neizostavni začin koji joj daje poseban šmek je, verovali ili ne - peršun. San Pjer se po narodnom običaju sprema za četiri osobe. Ovaj običaj nalaže i to da za vreme jela tri osobe sede i jedu, dok jedna jede stojeći. Pre početka obroka riba se slika foto-aparatom. Služi se sa belim vinom, a po želji se može poprskati limunovim sokom. Prijatno.
ma da i ja sam na vocnom pravo da ti kazem i nisam nesto bila gladna valjda posto sam ceo dan bila u nekim silnim obavezama premorila sam se , sutra cu curece medaljone za rucak i salatu od sargarepe i praziluka a za veceru verovatno ribu, ti sta si planirala? Ja iz Bg-a da, steta sto nismo malo blize
ali nema veze i ovako ima da mi dodjes u goste bosancice moja

dobro jutro devojcice evo citam vase porukice i smejem se
Vjera i Grazzo to i nije toliko strasno, znate u Chikagu je u jezeru pronadjena najopasnija riba na svetu dali su joj ime Frankestajn! toliko je lepa
to je naime riba poreklom iz jugoistocne Azije i tamo je donesena u akvarijum kod nekog tipa koji ima privatnu kolekciju, ali je riba nakraju "pobegla" u jezero i tu se razmnozila, riba je opasna za druge ribe ,zivotinje ali i ljude jer zamislite riba moze da izadje iz jezera i na kopnu prezivi 2 dana, tako je i usmrtila nekog coveka pa posto se toliko nenormalno namnozila, morali su da zatruju citavo jezero da bi ih poubijali jer je lokalno stanovnistvo zivelo u strahu.... zamislite horor film uzas!....... riba je duga oko 90 cm zmijolikog je oblika i ima ostre odvratne zube....... pogledajte negde na netu sliku........ naravno ako budete smele