Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 12:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Test intolerancije na hranu

Post od kami »

I ja vam se pridruzujem. Testirala sam se u maju sa mamom, ali smo pocele da se pridrzavamo od 10.07. . Procitala sam sve stranice ovog foruma i primetila da se kilogrami skidaju kao i kod ostalih. Do sada sam skinula 5kg, ali je najbitnije da se ja osecam bolje (lakse). Evo nesto sto sam saznala, pa da podelim sa vama:

Na kutiji pecenih pistaca na meru (u Tempu-Viline Vode) pisao je sastav i Alergen info: Sadrzi kikriri, lesnik i gluten. Tada sam pocela da gledam ostale kutije i videla da peceni kikiriki sadrzi pored soli, limunsku kiselinu, brasno, ...
Obe namirnice se odnose na proizvodjaca FloridaBel, koji je najjeftiniji, mozda zato sto stavljaju brasno kako bi tezina bila veca. Mozda to svi rade, ali neprijavljuju :roll: . Ni na jednim kesicama se ne nalazi alergen info, cak ni na kesicama pomenutog proizvodjaca.

Ako je neko naisao, u prodavnicama zdrave hrane, na pistace nepecene i neoljustene molim neka me obavesti, jer to je jedino od grickalica sto mogu da jedem.
Bonzita
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm

Post od Bonzita »

Da li je kod Dr Arbanovski još uvek 3000? Htela bih na kontrolu, pa ako je neko ovih dana zakazivao, koliko se čeka?

Hvala i pozdrav svima. :wink:
Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
mibiskip
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 1:17 am

Post od mibiskip »

Dobila sam rezultate danas iz HOLITIMED ordinacije (UL. Vojevode dobrnjca 5). Prijatno sam iznenadjena jer su mi dozvoljeni i secer,mleko,psenica,kvasac. Ali sam se zapitala da li cu moci da izgubim koji kilogram posto sam tolerantna na ove namirnice koje uglavnom vaze za nezdrave?
dragicca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 30, 2008 7:18 am

pitanje

Post od dragicca »

A koje su ti namirnice zabranjene?
Mojoj poznanici koja ima holesterol preko 9, dozvoljena je svinjetina.
Jos malo pa ce biti punih pet meseci kako se pridrzavam ishrane posle testa, a zatim (posle tri meseca) kontrolnog testa. Zadovoljna sam rezultatima, odlicno se osecam, mada mi se vec duzi period (oko mesec dana) ne smanjuje tezina. Obzirom da sam za prva tri meseca izgubila puno kilograma, mozda je i bolje da to sada ide sporije, jer bi inace veliki gubitak tezine za kratko vreme lose uticao na organizam.
biliana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 5:36 pm

Post od biliana »

Meni rezultati stizu sutra. Bonzita otvorili su jos jednu ordinaciju blizu autobuske stanice pa sam cekala 7 dana a u staroj se i dalje ceka duze od mesec dana i cena je ista 3000,00. Ti ides drugi put ako sam razumela? Kako je proslo prvi put jesi li izdrzala 3 meseca? zdravlje, kilogrami??:)
cicamaca4
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 5:21 pm

Post od cicamaca4 »

ja sam dobila rezultate pre par dana, i od 133 testirane stvari , meni je obelezeno 73.... ali mogu da jedem neke od stvari koje inace volim, npr. junetinu, jagnjetinu, lubenicu...

da li jos neko ima ovoliko zabranjenih namirnica?
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

ne bas toliko oko 40. Mleko, psenica, secer, raz, soja, dosta voca, luk, paradajz, krastavac, paprika, kupus,... A sta je tebi dozvoljeno? kako se snalazis
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

Znate li sta sadrzi biljni kackavalj. Smemo li to da jedemo?
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

verovatnone,ja nisam smela,ne secam se tacno sastava,ali pogledas pa vidis
dragicca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 30, 2008 7:18 am

savet

Post od dragicca »

Treba se samo potruditi da iz spiska dozvoljenih namirnica osmisli jelovnik. Kada sam videla spisak sa 53 "zabranjene" namirnice, pretpostavila sam da mi nece biti lako da se pridrzavam novog nacina ishrane, ali sam pokusala i vredelo je. Posto sam vec duze na ovakvom nacinu ishrane (nepunih pet meseci), radila sam i kontrolni test posle cega je nesto vise od 30% namirnica vraceno u ishranu. Sada se desava da vise dana u nedelji cela porodica ruca isto sto i ja - tikvice ili paprike punjene junetinom i pirincem sa zacinima koji su meni dozvoljeni (bez vegete), pasulj, boraniju, grasak, blitvu sa krompirom ... Sve je ukusno, a prilagodjeno svima. Posle kontrolnog testa (tri meseca), drsavalo mi se da napravim "prekrsaj", ali vrlo retko (mogu da kazem da se 99% pridrzavam preporucenog nacina ishrane). Kilaza se sada sporije smanjuje, ali se ja odlicno osecam i planiram da se ovako hranim i ubuduce (smanjenje kilaze u prva tri meseca bilo je 16 kg).
biliana
Novi član
Novi član

Post od biliana »

Strava, 16kg pa to je bas dobro:) Ja pocinjem od ponedeljka (u subotu mi je slava pa da se pozdravim sa kolacima :D ) Inace vec sam krenula u nabavku hrane koja mi je dozvoljena i vec sam pogresila. Danas sam kupila dijet dzem od kajsije ali u sebi ima limunsku kiselinu a meni limun zabranjen :( znaci nema dzema.
lubenica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 12:17 pm

test intolerancije

Post od lubenica »

suncica01 napisao:Testirala sam se juce na aparatu Bicom 2000 i rekli su mi da je potrebno da idem na neke terapije na istom aparatu da bi mogla ponovo da jedem namirnice na koje se pokazala intolerancija. Ne znam da li je neko od vas isao na te terapije i da li to uopste pomaze ili je samo gubljenje vremena i para posto taj jedan tretman kosta 10 eura a kao ide se 2x nedeljno s tim da je broj tretmana individualan.
možeš li mi poslati broj te ordinacije
hvala unapred
brancesca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:40 am

Re: savet

Post od brancesca »

[quote="dragicca Posle kontrolnog testa (tri meseca), drsavalo mi se da napravim "prekrsaj", ali vrlo retko (mogu da kazem da se 99% pridrzavam preporucenog nacina ishrane). Kilaza se sada sporije smanjuje, ali se ja odlicno osecam i planiram da se ovako hranim i ubuduce (smanjenje kilaze u prva tri meseca bilo je 16 kg).[/quote]

Dragice,
to je stvarno divno-izgubiti 16 kg. Ja sam pocela da se pridrzavam te dijete 10 juna sa povremenim iskakanjima i prekrsajima.U prvih 10 dana izgubila sam 5 kg,posle jos 1 i vise ne uopste.
Pozitivno je da sam se posle gubitka tih 5 kg prosto izduvala-pre toga sam bila stalno natecena-kolicina hrane koju sam pre pocetka terapije unosila nije bila prevelika a osecala sam se jako lose i imala sam veliki visak kg (15) jer imam smetnje sa kukovima.
Neki dan sam za rodjendan koleginice uzela 3-4 sitna kolaca i posle moje terapije-dijete sav taj secer mi je izgledao PRETERAN i NEPOTREBAN. Znaci, dijeta je ipak delovala-u smislu da se odviknem od svakodnevne zelje za kolacima, slatkim.
Kao i ti imala sam gomilu zabranjenih stvari i to onih uobicajenih-kvasac,mleko,psenicno brasno,skoro sve mahunarke,banana,jabuka-koje sam inace jela celu zimu za dorucak svakodnevno u okviru proteinske dijete,paradajz,krompir,pirinac,paprika,krastavac. Izgubila sam mnoge ukuse koje sam volela i koji mi jos uvek nedostaju.
Kupila sam brasna koja su mi dozvoljena,socivo,jecam u zrnu i sve stavila u tegle na radnom stolu,dekstrozu,fruktozu i ovseno mleko.Tako sam prestala da potezem ruku za belim brasnom,pirincem i sotalim izazovima. Moj muz je ponekad jeo sa mnom i ukus mu se dopao.
Ipak,volela bih da izgubim bar jos 5 kg.Prostor za izbor hrane je jako uzan ,nema crvenog povrca osim cvekle i to me,u vreme carevine paradajza jako muci.

Da li smes da uzimas mleko(jogurt ,pavlaka i sir) i cime ga menjas?Ja ne smem ni soju ni kukuruz.
bramedic
katze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 4:33 pm

Post od katze »

Evo da vam se i ja pridruzim.
Dobila sam pre neki dan rezultate i sad sam u fazi "osmatranja" terena.
Nisam jos otpocela sa dijetom jer se nisam snabdela.
Interesuje me da li neko zna gde je na Kalenic pijaci ta velika prodavnica zdrave hrane?
Ili gde uopste postoji velika prodavnica gde bih mogla da pokupujem osnovno za pocetak?

Inace, zabranjeno mi je: Mleko, secer, psenica, kvasac, kukuruz soja.
Limun, jagoda, malina, breskva, ananas, kruska, banane, kajsija, smokva.
Svinjetina, piletina.
Skusa, losos, som.
Badem, indijski orah, kikiriki, lesnik, brazilski orah, suncokret, kafa, orah, nes kafa, pistaci, leblebija.
Krastavac, lubenica, pecurka, paradajz, krompir, crni luk, boranija, kupus, dinja, grasak, spanac....

Pa eto ako neko ima nesto slicno - ajd navalite - svaki savet je dobrodosao :o
Vanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2004 10:26 pm

Post od Vanna »

I ja sam krenula sa ovom ishranom a spisak je slican Katze.

Imam pitanje u vezi tunjevine. Ja smem da je jedem ali ne znam od kog biljnog ulja je ulje koje se nalazi u konzervi. Help :D
Odgovori