Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
RECEPT ZA JECMENI HLEB
[quote="
brancesca , posalji taj recept za hleb[/quote]
JECMENI HLEB
Sastojci:
-1 jaje
-2 kasike ovsenog mleka u prahu
-2 case (od 2dl)jecmenog brasna/ili drugog dozvoljenog -ako mozes kukuruz,onda jos bolje
-1 prasak za pecivo
-1 casa mineralne gazirane vode
-malo soli
-prstohvat ruzmarina/drugog dozvoljenog zacina
-1/2 case ulja od masline/ili od grozdjanih semenki(danas sam ga
videla u Tempu-330din 1litar)
Sastojci se sipaju po navedenom redosledu/prvo se umuti jaje,onda se doda brasno sa praskom za pecivo,umuti se, onda dodas ostalo i umutis.
Gustina je kao za proju.
Ja sam pekla kao hlepcice-sipala sam kasikom testo u pleh za projice-1 supena kasika u svako udubljenje. Moj pleh ima 12 udubljenja velicine fi 6cm. Od ove mere ispalo je 20 hlepcica.
Pleh treba malo podmazati dozvoljenim uljem ili margarinom ako je dozvoljen.
Pece se u rerni ugrejanoj na 250 stepeni C .Cim stavis u rernu,smanji na 220 stepeni i peci otprilike oko 10-15 minuta. Socni su i odmah posle pecenja ono sto ne pojedes stavi u plasticnu ili staklenu kutiju sa poklopcem,pa kad se ohlade,cuvaj u frizideru. Mozes ih jesti umesto hleba,normalno,ne previse.
Meni su trajali 3 dana.
Mislim da cu probati da ih napravim i u slatkoj varijanti, sa dekstrozom i suvim grozdjem posto su mi grozdje i orasi dozvoljeni.[/list][/list]
brancesca , posalji taj recept za hleb[/quote]
JECMENI HLEB
Sastojci:
-1 jaje
-2 kasike ovsenog mleka u prahu
-2 case (od 2dl)jecmenog brasna/ili drugog dozvoljenog -ako mozes kukuruz,onda jos bolje
-1 prasak za pecivo
-1 casa mineralne gazirane vode
-malo soli
-prstohvat ruzmarina/drugog dozvoljenog zacina
-1/2 case ulja od masline/ili od grozdjanih semenki(danas sam ga
videla u Tempu-330din 1litar)
Sastojci se sipaju po navedenom redosledu/prvo se umuti jaje,onda se doda brasno sa praskom za pecivo,umuti se, onda dodas ostalo i umutis.
Gustina je kao za proju.
Ja sam pekla kao hlepcice-sipala sam kasikom testo u pleh za projice-1 supena kasika u svako udubljenje. Moj pleh ima 12 udubljenja velicine fi 6cm. Od ove mere ispalo je 20 hlepcica.
Pleh treba malo podmazati dozvoljenim uljem ili margarinom ako je dozvoljen.
Pece se u rerni ugrejanoj na 250 stepeni C .Cim stavis u rernu,smanji na 220 stepeni i peci otprilike oko 10-15 minuta. Socni su i odmah posle pecenja ono sto ne pojedes stavi u plasticnu ili staklenu kutiju sa poklopcem,pa kad se ohlade,cuvaj u frizideru. Mozes ih jesti umesto hleba,normalno,ne previse.
Meni su trajali 3 dana.
Mislim da cu probati da ih napravim i u slatkoj varijanti, sa dekstrozom i suvim grozdjem posto su mi grozdje i orasi dozvoljeni.[/list][/list]
bramedic
-
- Novi član
Gotovi hleb(ovi)
U pravu si, ima mnogo raznih vrsta hleba,ali sam ja detaljno pogledala sastojke i pronasla da skoro svuda ima i belog brasna i razi i soje ili kukuruza u nekom obliku ,zatim secera itd. Meni je dozvoljen samo
jecam,proso ,ovas i heljda
tako da moram sama da izmisljam i pravim ono sto sam navela.
Nije problem uopste,samo zamesis testo u medjuvremenu,dok nesto drugo kuvas za porodicu ili za sebe,ubacis u rernu i-ima hlepcica za 2-3 dana!
Rezultati>-moje iskustvo
Pocela sam 10.06.
Do 19.06. skinula sam 4 kg ne znam cega,ali, uvukla sam se u odecu koju sam nosila prosle sezone a pre ove kure nisam mogla ni da sanjam da obucem.Doslo je leto,niti sam imala dovoljno vremena niti novca da obnovim garderobu,a i bila sam svako jutro natecena,naduvena, nisam mogla da se savijem da obucem carape,podsecem nokte,boleo me kuk, jedva sam sama sebe nosila.
Posle ovih prvih nekoliko dana svi ti simptomi i problemi su nestali. Ujutro ne mrzim samu sebe kad ustanem jer ne mogu brzo da se spremim jer mi je sve tesno.Naravno , trebalo bi da skinem bar jos 5 kg da bih se zadovoljno osecala i spolja i iznutra.
Napominjem da sam visoka 172cm a imala sam 85 kg(sada 81). Moja zeljena tezina je od 68-72 kg.
Od namirnica mi je preostalo malo od onih koje sam volela (kao vrstu a ne kao porok)prakticno, smem da jedem skoro sve zeleno povrce osim paprike i krastavca,a od crvenog samo cveklu. Sad cekam sezonu dinja i lubenica i grozdja,bice mi lakse...
Pozdrav svima...
jecam,proso ,ovas i heljda
tako da moram sama da izmisljam i pravim ono sto sam navela.
Nije problem uopste,samo zamesis testo u medjuvremenu,dok nesto drugo kuvas za porodicu ili za sebe,ubacis u rernu i-ima hlepcica za 2-3 dana!
Rezultati>-moje iskustvo
Pocela sam 10.06.
Do 19.06. skinula sam 4 kg ne znam cega,ali, uvukla sam se u odecu koju sam nosila prosle sezone a pre ove kure nisam mogla ni da sanjam da obucem.Doslo je leto,niti sam imala dovoljno vremena niti novca da obnovim garderobu,a i bila sam svako jutro natecena,naduvena, nisam mogla da se savijem da obucem carape,podsecem nokte,boleo me kuk, jedva sam sama sebe nosila.
Posle ovih prvih nekoliko dana svi ti simptomi i problemi su nestali. Ujutro ne mrzim samu sebe kad ustanem jer ne mogu brzo da se spremim jer mi je sve tesno.Naravno , trebalo bi da skinem bar jos 5 kg da bih se zadovoljno osecala i spolja i iznutra.
Napominjem da sam visoka 172cm a imala sam 85 kg(sada 81). Moja zeljena tezina je od 68-72 kg.
Od namirnica mi je preostalo malo od onih koje sam volela (kao vrstu a ne kao porok)prakticno, smem da jedem skoro sve zeleno povrce osim paprike i krastavca,a od crvenog samo cveklu. Sad cekam sezonu dinja i lubenica i grozdja,bice mi lakse...
Pozdrav svima...
bramedic
-
- Novi član
LIBANSKI KUVAR
Sad sam se setila jos necega.
U Tempu na autoputu sam neki dan kupila LIBANSKI KUVAR-pogledajte kod knjiga-kuvara,cim udjete ,pravo,na glavnoj dzadi.Kosta oko 300 dinara a ima milion ideja za nas koji moramo da smislimo nesto novo od dozvoljene hrane. Moje preporuke se uklapaju skoro potpuno u libansku kuhinju,sa malim izmenama.
Pozdrav
U Tempu na autoputu sam neki dan kupila LIBANSKI KUVAR-pogledajte kod knjiga-kuvara,cim udjete ,pravo,na glavnoj dzadi.Kosta oko 300 dinara a ima milion ideja za nas koji moramo da smislimo nesto novo od dozvoljene hrane. Moje preporuke se uklapaju skoro potpuno u libansku kuhinju,sa malim izmenama.
Pozdrav
bramedic
-
- Novi član
Telefon Dr Arbanovski
Ja sam dobila rezultate testa krajem maja.Razgovarala sam sa dr Arbanovskom oko 10.juna.
Telefon je : 3243 397
Adresa : Vojvode Dobrnjca br.5
Radno vreme: mislim da je do 17h
Pozdrav,
Telefon je : 3243 397
Adresa : Vojvode Dobrnjca br.5
Radno vreme: mislim da je do 17h
Pozdrav,

bramedic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 9:35 pm
Pozdrav svima,
Ja se isto gojim malo brže u odnosu na to što jedem, trudim se da se hranim pravilno ( nikad pohovano, ništa čipsevi i coca-cole), pijem jako puno vode, doduše bivši sam sportista pa možda i zbog toga se rapidnije gojim.
Isto primećujem strašne reakcije kože ( ima čistu kožu, nikad nisam imala problema ni sa licem ni sa telom), ako me nešto pritiska ( makar i dete da nosim u rukama - znači nema veze sa materijalom koji me dotiče), ostanu strašni pečati koji se podklobuče i posle nestanu za 10 min.
zato bih volela da vidim šta se dešava samnom....
Pročitala sam manje više sve stranice, ali ili nisam primetila ili nisam dovoljno pažljiva bila - dali ima u NS-u labaratorija ili ordinacija koja se bavi analizom intolerancije na hranu?
Pozdrav svima
Ja se isto gojim malo brže u odnosu na to što jedem, trudim se da se hranim pravilno ( nikad pohovano, ništa čipsevi i coca-cole), pijem jako puno vode, doduše bivši sam sportista pa možda i zbog toga se rapidnije gojim.
Isto primećujem strašne reakcije kože ( ima čistu kožu, nikad nisam imala problema ni sa licem ni sa telom), ako me nešto pritiska ( makar i dete da nosim u rukama - znači nema veze sa materijalom koji me dotiče), ostanu strašni pečati koji se podklobuče i posle nestanu za 10 min.
zato bih volela da vidim šta se dešava samnom....
Pročitala sam manje više sve stranice, ali ili nisam primetila ili nisam dovoljno pažljiva bila - dali ima u NS-u labaratorija ili ordinacija koja se bavi analizom intolerancije na hranu?
Pozdrav svima
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 10:40 am

Slucajno sam danas naletala na ovaj forum, normalno tražeći odgovor na moje probleme.Naime, trebao mi je br.tel.dr Arbanovski.Treba da vodim sina na test za alergije.Ja sam bila kod nje pre par godina isto zbog alergija i izasla sam iz njene ordinacije malte ne plačući.Spisak namirnica na koje sam alergična je mnogo veći nego onaj na kome su one na koje nisam.Strasno, ali sad vidim da i mnogi od vas imaju isti problem.Moja alergija je podstaknuta uzimanjem lekova.Držeći se strogo uputstva izbacila sam sve namirnice sa "crne liste" i kad mi se organizam isčistio od lekova alergija se povukla i ja sam se postepeno vratila na redovnu ishranu.Ja nemam problema sa viškom kilograma, pa nisam obraćala pažnju na kilažu. U medjuvremenu sam, opet zbog zdravstvenih problema, došla do knjige "Tajna pravilne ishrane" od Georgija Nazarova, i svima koji imaju problema sa ishranom i kilama toplo je preporučujem. Pridržavajući se preporučenih principa pravilne ishrane kile su same spadale i to zdravo, a da pri tome nismo bili gladni.Bar ja. Ja sam bila pri tome podrška suprugu.
Pozdrav svima,
vec dugi niz godina patim od nadutosti i svake godine dobijam po 3kg a da sam pri tome stalno na nekim dijetama.Ovih dana sam na godisnjem odmoru napravila test i jela 10 dana samo porvce i voce i to u vrlo ogranicenim kolicinam,slatkise nisam ni pipnula.Svaki dan plivala,trcala, radila vezbe.rezultat je SOKANTAN, za tih 10 dana ugojila sam se 2 kg!!!!! i tako sam dosla na ovaj sajt i zainteresovala me ova metoda sa testom na alergiju.Pa mozda ja nesmem da jedem povrce!!!!!imal li neko da mi kaze
dali u Novom Sadu postoji neki centar gde bih mogla da obavim taj test.
MOLIM POMOC
vec dugi niz godina patim od nadutosti i svake godine dobijam po 3kg a da sam pri tome stalno na nekim dijetama.Ovih dana sam na godisnjem odmoru napravila test i jela 10 dana samo porvce i voce i to u vrlo ogranicenim kolicinam,slatkise nisam ni pipnula.Svaki dan plivala,trcala, radila vezbe.rezultat je SOKANTAN, za tih 10 dana ugojila sam se 2 kg!!!!! i tako sam dosla na ovaj sajt i zainteresovala me ova metoda sa testom na alergiju.Pa mozda ja nesmem da jedem povrce!!!!!imal li neko da mi kaze
dali u Novom Sadu postoji neki centar gde bih mogla da obavim taj test.
MOLIM POMOC