Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
intolerancija
Pridrzavam se ovog nacina ishrane oko 2,5 meseca. Do sada sam izgubila 11-12 kg, nema nadimanja, napokon se ujutru budim odmorna, posle budjenja nisam otecena u licu, mogu dugo da pesacim (sto zimus nije bio slucaj). Test sam uradila zbog ekstremne gojaznosti, genetskih predispozicija vezano za bolesti srca i krvnih sudova i svega prethodno navedenog. Ni ranije nisam uzimala velike kolicine hrane, ali nisam uspevala da regulisem telesnu tezinu, a sve losije sam se osecala. Treba jos dosta da smrsam i nameravam da posle kontrolnog testa nastavim da se hranim po preporukama. Nisam bila sigurna, po dobijanju rezultata testa, da cu moci da se uklopim u spisak dozvoljenih namirnica, jer po preporukama, oko 50% namirnica na koje je radjen test, ne bih smela da uzimam. Sacekala sam nekoliko dana, kako bih nabavila dozvoljene namirnice (meni je to problem jer zivim u malom mestu, tako da se snabdevam u Pancevu) i startovala... Bitno je odvojiti vreme za pripremu hrane, srecom dozvoljeno mi je puno voca i povrca, a hleb od jecmenog i ovsenog brasna, bez kvasca, pravim sama (dodajem dozvoljeno semenje - lan, susam). Sada pijem dosta tecnosti (ranije nisam imala nikakve potrebe za vodom). Ovaj izbor namirnica brzo zasiti. Izuzetno sam zadovoljna i preporucujem svima - vredi pokusati.
jedno pitanje - alkohol se nigde ne pominje...
ako je grozdje zabranjeno da li to znaci da je vino takodje?
a ako je jecam dozvoljen onda je pivo ok, pretpostavljam
ili se samo nadam...
jos nesto me zbunjuje, breskve zabranjene, nektarine dozvoljene? mozda zbog kore? ako bih ih ljustila da li su i breskve onda ok? to mi je omiljeno voce!

ako je grozdje zabranjeno da li to znaci da je vino takodje?
a ako je jecam dozvoljen onda je pivo ok, pretpostavljam

ili se samo nadam...
jos nesto me zbunjuje, breskve zabranjene, nektarine dozvoljene? mozda zbog kore? ako bih ih ljustila da li su i breskve onda ok? to mi je omiljeno voce!

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:44 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam radila test na intoleranciju u Orthomedicare-u za 200Eura. Oni rade IgG na 90 namirnica sa laboratorijom iz Amerike. Imaju i nutricionistu kao i biohemičara tako da se sva podrška može dobiti. Oni se nalaze u Istarskoj 2 na topčiderskoj zvezdi, Beograd ali mora da se zakaže. Telefon je 30 66 230. Koliko ja znam oni saradjuju sa Simbex'om iz Zagreba i dr. iz Simbexa je takodje bila na HRT, gledala sam je.Bonzita napisao:Odgovor Trudnjačici na pitanje od juče:
Gost emisije U ZDRAVOM TELU sa pričom o intoleranciji na hranu, je iz laboratorije ANALIZA, Novi Bgd - Blok 30,
tel 301-76-52
Radi se analiza iz venske krvi, na 93 namirnice. Dobije se uputstvo za ishranu od strane lekara nutricioniste, treba se pridržavati oko 3 meseca.
Cena prava sitnica 350 E u din. protivvrednosti!![]()
![]()
![]()
Mislim da ću da probam onu "srednju" varijantu po ceni (4500 din), samo iz radoznalosti u vezi razlika u odnosu na ono što sam već radila.
PozdravčićLjubi Lenu...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 10:35 am
Re: Test intolerancije na hranu
Ta vrsta testa koji se radi U Hrvatskoj, radi se na potpuno isti nacin i u Beogradu, znam jer je to radila moja drugarica. Laboratorija se zove Analiza i nalazi se na Novom Beogradu, Bulevar Mihaila Pupina 125.Evo ti i tel. za slucaj da odlucis da se raspitas, 301-76-51. Vrlo je zadovoljna rezultatima i savetima koje je dobila, kaze da se preporodila, a veruj mi tako i izgleda. Kaze da je to vrlo ozbiljna prica
Poz Ana
Poz Ana

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 10:35 am
Re: Test intolerancije na hranu
pricaju mi prijatelji da na NovomBeogradu,mislim da se laboratorija zove Analiza i tu je negde kod arene,i da je cela stvar vrlo ozbiljna jer su ukljuceni i biohemicari i lekari ,da se dobiju i preporuke i dijete.Sudeci po njima mozda je malo In da se pojavis tamo ali razmisljam ozbiljno o tome jer me dosta stvari muce a znam da je ishrana u pitanju.
cao svima
ja sam pocetnik u ovom nacinu ishrane(4.dan tek)
imam milion pitanja
na primer:kupila sam testenine od jecma (jecam mi je dozvoljen)
a njihov sastav je:jecmeno brasno , voda i psenicna krupica(psenica
mi nije dozvoljena),znaci li to da ne smem jesti to ili se te neke
male kolicine zanemaruju????!!!!
zna li neko odgovor?
ja sam pocetnik u ovom nacinu ishrane(4.dan tek)
imam milion pitanja
na primer:kupila sam testenine od jecma (jecam mi je dozvoljen)
a njihov sastav je:jecmeno brasno , voda i psenicna krupica(psenica
mi nije dozvoljena),znaci li to da ne smem jesti to ili se te neke
male kolicine zanemaruju????!!!!
zna li neko odgovor?
//////////
hvala grazza..........
a sta je sa pirincanim mlekom(informacije koje sam dobila sa klinike kazu da mleko mogu menjati ovsenim , pirincanim , sojinim ili kojim vec , u zavisnosti od toga sta mi je dozvoljeno)ciji je sastav:suseni kukuruzni sirup,delimicno hidrogenizovano sojino ulje itd ,itd a ja ne smem ni soju ni kukuruz a smem pirinac?
pomozite...pozzzzz
a sta je sa pirincanim mlekom(informacije koje sam dobila sa klinike kazu da mleko mogu menjati ovsenim , pirincanim , sojinim ili kojim vec , u zavisnosti od toga sta mi je dozvoljeno)ciji je sastav:suseni kukuruzni sirup,delimicno hidrogenizovano sojino ulje itd ,itd a ja ne smem ni soju ni kukuruz a smem pirinac?
pomozite...pozzzzz
//////////
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nova od 10.juna
Jao meni,grazza napisao:ne smes ni to
Ja ne smem da jedem gomilu namirnica.
Najvise mi nedostaju mleko tj jogurt i sir,paradajz. Nabavila sam ovseno mleko u prahu,da li neko zna da li se mora kuvati ili ne mora.
Takodje sam kupila nes kafu bez kofeina ali mi mi je i ona pomalo bljutava.
Da li je ovseno brasno lepse od jecmenog jer je jecmeno poprilicno bljutavo?
Pravila sam hlepcice od jecmenog brasna u plehu za projice i trajale su 3 dana. Nisu losi.Ako neko hoce recept.dobice ga.
Bolje se osecam, nisam naduvena i natecena,jedino mi nedostaju slatkisi.
Ima li neko recept za dzem od kajsija ili visanja sa fruktozom?
Pozdrav!
P.S. kombinujem i 2 x mesecno post po mesecevim menama.
bramedic