Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dragicca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 30, 2008 7:18 am

intolerancija

Post od dragicca »

Pridrzavam se ovog nacina ishrane oko 2,5 meseca. Do sada sam izgubila 11-12 kg, nema nadimanja, napokon se ujutru budim odmorna, posle budjenja nisam otecena u licu, mogu dugo da pesacim (sto zimus nije bio slucaj). Test sam uradila zbog ekstremne gojaznosti, genetskih predispozicija vezano za bolesti srca i krvnih sudova i svega prethodno navedenog. Ni ranije nisam uzimala velike kolicine hrane, ali nisam uspevala da regulisem telesnu tezinu, a sve losije sam se osecala. Treba jos dosta da smrsam i nameravam da posle kontrolnog testa nastavim da se hranim po preporukama. Nisam bila sigurna, po dobijanju rezultata testa, da cu moci da se uklopim u spisak dozvoljenih namirnica, jer po preporukama, oko 50% namirnica na koje je radjen test, ne bih smela da uzimam. Sacekala sam nekoliko dana, kako bih nabavila dozvoljene namirnice (meni je to problem jer zivim u malom mestu, tako da se snabdevam u Pancevu) i startovala... Bitno je odvojiti vreme za pripremu hrane, srecom dozvoljeno mi je puno voca i povrca, a hleb od jecmenog i ovsenog brasna, bez kvasca, pravim sama (dodajem dozvoljeno semenje - lan, susam). Sada pijem dosta tecnosti (ranije nisam imala nikakve potrebe za vodom). Ovaj izbor namirnica brzo zasiti. Izuzetno sam zadovoljna i preporucujem svima - vredi pokusati.
leajj
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2007 3:31 pm

Post od leajj »

je l neko jos na intolernaciji?
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Dobro jutro leajjjjjjjjjj :lol:
leajj
Aktivan član
Aktivan član

Post od leajj »

jutroooooooo
pa ko je to nama stigao?!!!!!!!!
hermetic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 11:34 pm

Post od hermetic »

jedno pitanje - alkohol se nigde ne pominje... :oops:
ako je grozdje zabranjeno da li to znaci da je vino takodje?
a ako je jecam dozvoljen onda je pivo ok, pretpostavljam :P
ili se samo nadam...

jos nesto me zbunjuje, breskve zabranjene, nektarine dozvoljene? mozda zbog kore? ako bih ih ljustila da li su i breskve onda ok? to mi je omiljeno voce! :cry:
leajj
Aktivan član
Aktivan član

Post od leajj »

koliko ja znam pivo ima kvasac pa ako ti je on dozvoljen onda je valjda ok al mozda je najbolje da pitas strucnjake

za vino mislim da si u pravu
moonlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:44 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od moonlight »

Bonzita napisao:Odgovor Trudnjačici na pitanje od juče:

Gost emisije U ZDRAVOM TELU sa pričom o intoleranciji na hranu, je iz laboratorije ANALIZA, Novi Bgd - Blok 30,
tel 301-76-52

Radi se analiza iz venske krvi, na 93 namirnice. Dobije se uputstvo za ishranu od strane lekara nutricioniste, treba se pridržavati oko 3 meseca.
Cena prava sitnica 350 E u din. protivvrednosti! :o :roll: :o

Mislim da ću da probam onu "srednju" varijantu po ceni (4500 din), samo iz radoznalosti u vezi razlika u odnosu na ono što sam već radila.

Pozdravčić :wink:
Ljubi Lenu...
Ja sam radila test na intoleranciju u Orthomedicare-u za 200Eura. Oni rade IgG na 90 namirnica sa laboratorijom iz Amerike. Imaju i nutricionistu kao i biohemičara tako da se sva podrška može dobiti. Oni se nalaze u Istarskoj 2 na topčiderskoj zvezdi, Beograd ali mora da se zakaže. Telefon je 30 66 230. Koliko ja znam oni saradjuju sa Simbex'om iz Zagreba i dr. iz Simbexa je takodje bila na HRT, gledala sam je.
Ana Markovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 10:35 am

Re: Test intolerancije na hranu

Post od Ana Markovic »

Ta vrsta testa koji se radi U Hrvatskoj, radi se na potpuno isti nacin i u Beogradu, znam jer je to radila moja drugarica. Laboratorija se zove Analiza i nalazi se na Novom Beogradu, Bulevar Mihaila Pupina 125.Evo ti i tel. za slucaj da odlucis da se raspitas, 301-76-51. Vrlo je zadovoljna rezultatima i savetima koje je dobila, kaze da se preporodila, a veruj mi tako i izgleda. Kaze da je to vrlo ozbiljna prica
Poz Ana :D
Ana Markovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 10:35 am

Re: Test intolerancije na hranu

Post od Ana Markovic »

pricaju mi prijatelji da na NovomBeogradu,mislim da se laboratorija zove Analiza i tu je negde kod arene,i da je cela stvar vrlo ozbiljna jer su ukljuceni i biohemicari i lekari ,da se dobiju i preporuke i dijete.Sudeci po njima mozda je malo In da se pojavis tamo ali razmisljam ozbiljno o tome jer me dosta stvari muce a znam da je ishrana u pitanju.
white
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 3:57 pm

Post od white »

cao svima
ja sam pocetnik u ovom nacinu ishrane(4.dan tek)
imam milion pitanja
na primer:kupila sam testenine od jecma (jecam mi je dozvoljen)
a njihov sastav je:jecmeno brasno , voda i psenicna krupica(psenica
mi nije dozvoljena),znaci li to da ne smem jesti to ili se te neke
male kolicine zanemaruju????!!!!
zna li neko odgovor?
//////////
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

To znaci da ne smes jesti. :cry:
white
Novi član
Novi član

Post od white »

hvala grazza..........
a sta je sa pirincanim mlekom(informacije koje sam dobila sa klinike kazu da mleko mogu menjati ovsenim , pirincanim , sojinim ili kojim vec , u zavisnosti od toga sta mi je dozvoljeno)ciji je sastav:suseni kukuruzni sirup,delimicno hidrogenizovano sojino ulje itd ,itd a ja ne smem ni soju ni kukuruz a smem pirinac?
pomozite...pozzzzz
//////////
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

ne smes ni to :cry:
brancesca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nova od 10.juna

Post od brancesca »

grazza napisao:ne smes ni to :cry:
Jao meni,
Ja ne smem da jedem gomilu namirnica.
Najvise mi nedostaju mleko tj jogurt i sir,paradajz. Nabavila sam ovseno mleko u prahu,da li neko zna da li se mora kuvati ili ne mora.
Takodje sam kupila nes kafu bez kofeina ali mi mi je i ona pomalo bljutava.
Da li je ovseno brasno lepse od jecmenog jer je jecmeno poprilicno bljutavo?
Pravila sam hlepcice od jecmenog brasna u plehu za projice i trajale su 3 dana. Nisu losi.Ako neko hoce recept.dobice ga.

Bolje se osecam, nisam naduvena i natecena,jedino mi nedostaju slatkisi.
Ima li neko recept za dzem od kajsija ili visanja sa fruktozom?
Pozdrav!

P.S. kombinujem i 2 x mesecno post po mesecevim menama.
bramedic
white
Novi član
Novi član

Post od white »

grazza jel' ti mene z.
pa onda ne smem nista da jedem.....
sta ti koristis umesto mleka?
//////////
Odgovori