Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ovseno mleko
Evo,nisam bila lenja pa sam malo prosarala po raznim forumima .Pronasla sam ovaj recept. Problem je sto i dalje nemam odgovor za moja pitanja-koliko dugo moze da stoji.
Ovseno mleko
• pola šolje oljuštenog ovsa
• 2,5 šolje vode.
Potopiti ovas u vodu i ostaviti da stoji nekoliko sati.
Staviti u blender i dobro izmiksati.
Procediti kroz gazu.
Mleko po želji zasladiti medom ili malteksom i dodati mu malo cimeta.
Naravno,svako dodaje ono sto sme.
Na koji nacin komunicirate sa dr Arbanovski-telefonom ili mail-om ako vam trebaju konsultacije? Ne bih da je davim,ima nas mnogo.
Ovseno mleko
• pola šolje oljuštenog ovsa
• 2,5 šolje vode.
Potopiti ovas u vodu i ostaviti da stoji nekoliko sati.
Staviti u blender i dobro izmiksati.
Procediti kroz gazu.
Mleko po želji zasladiti medom ili malteksom i dodati mu malo cimeta.
Naravno,svako dodaje ono sto sme.
Na koji nacin komunicirate sa dr Arbanovski-telefonom ili mail-om ako vam trebaju konsultacije? Ne bih da je davim,ima nas mnogo.
bramedic
odgovor
Hleb sama pravim, jer u mom gradu ne mogu da nadjem hleb koji sadrzi samo zitarice koje smem.
Pomesam ovseno, razano, jecmeno brasno, dodam npr. malo jecmenih (ovsenih ili razanih) pahuljica, lanenog semena, malo prosa, prasak za pecivo (ili sodu bikarbonu) i kiselu vodu. Sve se pomesa (da bude redje) i kada se izlije u pleh kao proja (pleh podmazujem maslinovim uljem), odozgo se pospe susamom. Tako ispecen hleb isecem na komade i cuvam u frizideru, jer se lako kvari.
Pomesam ovseno, razano, jecmeno brasno, dodam npr. malo jecmenih (ovsenih ili razanih) pahuljica, lanenog semena, malo prosa, prasak za pecivo (ili sodu bikarbonu) i kiselu vodu. Sve se pomesa (da bude redje) i kada se izlije u pleh kao proja (pleh podmazujem maslinovim uljem), odozgo se pospe susamom. Tako ispecen hleb isecem na komade i cuvam u frizideru, jer se lako kvari.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 17, 2007 5:28 pm
- Kontakt:
Ja tražim po NS-u gde ima takva ordinacija, sa aparatom bicom2000, međutim ne mogu da nađem.
Postavila sam pitanje ( mada sam izgleda promašila mesto posatvljanja) te do odgovora nikako da dođem
Čula sam da je efikasan test, naravno ukoliko se ptridržavaš liste !
Ako neko zna, slučajno o tome u NS, bila bi mu zahvalna!
Postavila sam pitanje ( mada sam izgleda promašila mesto posatvljanja) te do odgovora nikako da dođem
@dundica ja mislim da je bolje iz krvi, koliko sam upoznata ove doktorke su prvo radile sa tim aparatom pre par godina pa su presli na analizu iz krvi, pretpostavljam da je pouzdanije. Problem je samo sto se dugo ceka ja sam cekala samo 7 dana zato sto je otvorena nova ordinacija pa se u njoj manje ceka (to je bilo pre 20tak dana).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 12:11 am
ovakoBathy napisao:Ja tražim po NS-u gde ima takva ordinacija, sa aparatom bicom2000, međutim ne mogu da nađem.

Sladoled od dinje
4 solje zamrznute dinje, 1 zamrznuta banana, 1 kasika soka od limuna. Sve staviti u blender i mutiti, glatku masu staviti u frizider i ostaviti min 4 sata. Zatim pire ponovo kratko izmutiti u blenderu vratiti da odstoji u zamrzivacu jos 30min i servirati (sa svezim listovima nane). Meni je od ovoga dozvoljena samo dinja i bas je lepa zamena za sladoled koji mik najvise nedostaje 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:02 pm
Ćao svima,
Odavno vas posmatram, čitam.... a evo sad vam se i pridružujem. Povod je što sam zakazala testiranje u Zemunu za subotu (nakon što sam odustala da tražim isto u Novom Sadu !).
Ako ne pre, javljam se u subotu da prijavim moj "slučaj", pa ću onda malo i opširnije.
Do tada, drage moje, podržavajte se i širite pozitivnu energiju!
Pozz

Odavno vas posmatram, čitam.... a evo sad vam se i pridružujem. Povod je što sam zakazala testiranje u Zemunu za subotu (nakon što sam odustala da tražim isto u Novom Sadu !).
Ako ne pre, javljam se u subotu da prijavim moj "slučaj", pa ću onda malo i opširnije.
Do tada, drage moje, podržavajte se i širite pozitivnu energiju!

Pozz