Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

smokva, suvo grozdje urma mljac sta ces vise slatko. ako te ne mrzi lepo iseckaj pa dodaj sok od nekog voca koje smes. Jojjjjjjjjjjjj slatkooooooo, posle izvesnog vremena zaboravis na to. Ja vezbam volju na stolu kod kuce mi stoji cokolada, lepo je gledam, suze mi idu, ali NE. Neces Grazzo bogumi :evil:
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

Grazzo,ako ne smes da jedes secer,med,maltex,onda znaj da svuda u pahuljicama toga ima,osim sto Vitalia proizvodi neke na kojima izricito stoji da su bez dodataka,pa ne kupuj na meru,nego samo one na kojima mozes da vidis deklaraciju....Hehe,ja sam juce pronasla kornflex bez meda i secera.
Sa slanom hranom se i snalazim jer volim da kuvam,aaaa Bogami i da jedem,ali sa slatkom malo teze,ja bih nekakav recept za keksice ili kolacice,voce je ipak moj dorucak,ne i poslastica.Sta vi smete da jedete,da vam posaljem neki recept?Sve sto lepo a novo provalite,javljajte ljudi da i ostali probaju.Pozdrav svima
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Draga Svetlana evo ti jedan recept za kolac

2solje od bele kafe jecmenog brasna,1 prasak za pecivo,7-8 kasika dextroze,mala solja ulja i vode toliko da zamesis ali da ne bude previse gusto.U to dodas dozvoljeno voce npr zamrznute jagode ili maline koje malo izgnjecis,dodas cimet i vanilin ali tecni jer u njemu nema secera.Stavis u podmazan pleh i peces.Kada se ohladi iseci na kocke i pospi dextrozom.Kolac ce ti trajati par dana pa ga drzi u frizideru.Prijatno
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

@Svetlana,
sad vidim da smes i kukuruz pa mozes i puding od vanile,jagode ili maline naravno na vodi sa dextrozom pa i u to dodaj neko dozvoljeno voce :P .Puding se pravi od kukuruznog skroba,mozes da kupis i kukuruzni griz pa da pravis sa vodom i dextrozom a uz dodatak cimeta i suvog grozdja je extra
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

draga nisu to pahuljice nego na meru ovas i raz totalno bez ukusa
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

E to za puding sam upravo veceras provalila i probala,ali cini mi se da je dextroza izgubila slast zbog kuvanja,pa sam u prohladjeno dodala jos malo,mozda sam istripovala zbog toga sto je pravljen sa sojinim mlekom,ne znam,ali nije lose,hvala u svakom slucaju{posebno za kolacice]!
Ako je neko u blizini Vera,da znate,tamo sam pronasla Vitalijine pahuljice bez secera,[kornflex je odlican],javorov sirup,neke nemacke hlebove[razani,razani sa lanenim semenkama...]
Po prodavnicama zdrave hrane sam pronasla da ima i kokosovo mleko u prahu,mleko od prosa,ovseno mleko.Prava sam zbunjara,pa ako nekoga nesto zanima gde ima-pitajte.Pozdrav
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

Grazzo,sta ti smes da jedes,kad meni kazes da smem"svasta"?
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Ih draga, ja smem dosta ali ne smem mlecno, jabuke, banane, psenica, kukuruz, kvasac, a sto se tice mleka od soje i ovsa, citaj dobro deklaraciju, ja uvek nadjem nesto sto nesmem. Vec sam se dosta uhodala, cak i kada kupujes hleb citaj dobro sastav, uvek ubace nesto sto ne smes. U pocetku nisam dobro citala, pa sam vracala nazad, a sada me Martat naucila da citam pre nego sto kupim hehe :lol: Sada cu da prepisem ovaj recept za kolac da probam i ja da se malo pocastim hehe :lol: pa imam i ja dusuuuuuuuuuu :wink:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Martat, a sta mislis da stavim u kolacic brasno od razi ili heljde, ja nista drugo ne nadjoh ovde. A da pozdravio te Dragan hehe :lol:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

ja nakupovala hleba od razi i ovsa pun mi zamrzivac, a uopste ga ne jedem . Prepala se da ne ostanem gladna : :evil: Ali to je bilo na pocetku, sada se kontrolisem :wink:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Joj Grazzo ja ne bih,jer je jecmeno brasno nekako najpribliznije po ukusu psenicnom brasnu.Nemoguce da nema,pa Beograd je to hehe :D.

Znala sam da je Dragan!Hvala,i ja njega puno pozdravljam :D
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Dobro jutro draga, pa ti ustala na nogice lagane, bas si me obradovala. Pa nisam sigurna da li smem jecam, a raz i heljda se tako dugo peku da je to strava.A pravo da ti kazem ja zasladim onu moju zobenu kasicu i to mi je dosta. Stavila sam na sto kod kuce cokoladu u ciniju, stoji vec tri dana samo gledam i kazem e neces vala. Evo ni ne primecujem je. A i u Maxiju gledam kolace i ne curi mi vise voda na usta :wink: Kako si mi ti draga, ovde kisa, uvukla se reuma u staracke kosti :evil:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Grazzo moja mila,

danas sam mnoooogo bolje.Na kisi vam zavidim kod nas sneg i to 3-4cm.Da ne verujes.Evo i ja cu da doruckujem kasicu od razi,ako nista bar je slatka.Meni kolaci ne nedostaju,fali mi pia sa sirom ili burek sa mesom,haha :D
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Joj, burek sa mesom, pa musaka sa mesom. pa gibanicam pa pita sa mesom jojjjjjjjjjjjjjjjj :evil:
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 11:21 pm

Post od Orchid_girl »

Devojke, ja sam danas zakazala i termin mi je TEK 24. April!!!!!!!!!!!! :roll:

Ja sam test vec radila, ali hocu da proverim, da li sam i dalje alergicna na iste stvari, da ne ispadne da uludo drzim ovaj rezim...
Odgovori